Mit hoz a Fogtündér?

Az addig rendben van, hogy a Mikulás hoz cukrot, diót, mogyorót meg virgácsot, de a Fogtündér vajon mit rejt a gyerek párnája alá? Heti kérdés.



Az első tejfog kiesésénél még megúsztam a Fogtündér körüli legendába való begyűrűzést (ti. a gyermek lenyelte a fogat), a másodiknál azonban ügyesebb volt és lelkesen mutatta a papírzsepibe csomagolt apró fogacskát, amikor érte mentem az óvodába. Hazafelé megtudtam, hogy ha a kiesett fogat a gyerek a párnája alá teszi, akkor éjszaka a Fogtündér elviszi onnan és helyette ajándékot hagy. Bori mondta az oviban és biztos igaz, mert neki is hozott meglepetést a tündér, számolt be hatéves lányom.



Miután egész délután mást sem csinált a gyerek, mint a fogat helyezte egyik dobozkából a másikba és másra sem bírt gondolni, mint a Fogtündérre meg az ajándékra, kénytelen voltam beszerezni valami apró ajándékot. Olyat kellett választani, ami nem túl nagy, hogy a párna alá férjen és rögtön kettőt kellett venni, hogy a kicsi is kapjon valamit.

Judit barátnőm 1-3 ezer forint értékben vesz ajándékot a kihullott fogacskáért cserébe, legutóbb egy tündéres könyvet rejtett a párna alá. Nefi nem csinál nagy ügyet a dologból: a Fogtündér nem létezik, így nem is hoz semmit. Én a kettő közötti megoldáson gondolkoztam.

Nehéz helyzetben voltam, felkészületlenségemből fakadóan olyan kérdésekre sem tudtam válaszolni, hogy hogy jön be a Fogtündér a gyerekszobába és hogy bírja majd felemelni a párnát, hogy oda rejtse az ajándékot, ha rajta fekszik a gyerek. A problémát ő maga oldotta meg, lefekvéskor gondosan a párna alá rejtette a fogat, majd az ágy másik végébe kucorodott aludni, hogy a Fogtündérnek könnyebb legyen a dolga.

Amikor elaludtak, eljátszottam a tündér szerepét és a párna alá tettem a két tojást. Hajnal háromkor arra ébredtem, hogy örömünnep hangjait hallom a gyerekszoba irányából. A kölykök résnyire nyitott, álmos szemekkel ültek az ágyban és a meglepetés-tojást szorongatták: „Na ugye, hogy hoz a Fogtündér ajándékot? És látod, anya, milyen jószívű a tündér? Kettőt hozott. Az egyiket odaadtam a huginak.”

Nálatok mit hoz a Fogtündér?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek