SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél elindul, anya lemarad

2008. szeptember 8., hétfő 17:00

Abigéllel ismét nagyon izgalmas események történtek, mostanában igazán nem panaszkodhatunk, hogy unalmas lenne az életünk. A hét legfontosabb mozzana, hogy Abigélnek keresztelője volt, előtte azonban még volt min izgulni.Alig pár napot töltött ugyanis egészségesen, majd gondolom legyengült állapota miatt a lázas-pöttyös betegség után bekapott valami másfélét is. Szegény nem lehetett túl jól, mert egyik éjjel nem is nagyon aludt, majd másnap egész nap zöldet szívtunk az orrából. Az is megfordult a fejemben, hogy lemondom az egész keresztelősdit, nem akarom kínozni, de aztán két nap alatt túljutott az egészen és némi taknyot leszámítva, úgy tűnt meggyógyult és jól van. Egy pillanatra meg is nyugodtam, aztán következő éjszaka én nem aludtam, torokfájás, remegés, izzadás. Nem baj, az még mindig jobb, ha én vagyok beteg, mintha ő, gondoltam, és igyekeztem magam elfogadható állapotba hozni, és a nagy napra szerencsére mindketten jó formánkat tudtuk mutatni.Nemrég olvastam itt a Porontyon a házi keresztelőről, ami nagyon aranyos megoldásnak tűnt, és valahogy így voltunk mi is vele. Szerettünk volna keresztapát, meg keresztanyát, meg egy keresztelős összejövetelt és koccintást az amúgy is ritkán látott rokonokkal és jó barátokkal. Nem vagyunk nagy szervezőbajnokok, - még egy esküvőt sem sikerült összehoznunk, de szerencsére a keresztelő könnyebb falatnak bizonyult, bár a helyszínkeresés így sem volt könnyű. Az eredetileg kinézett pesti református templomban például azt mondták, nemigen keresztelnek Budán élőket, és azt ajánlják, keressük fel inkább a kerületi templomot.

Persze borzasztóan izgultam, hogy Abigél mit fog hozzá szólni, de imádta az egészet. A templom nagyon tetszett neki, az orgonára meg az énekekre elkezdett táncolni és sikkangatni. Egyedül akkor akadt ki, amikor a keresztanyja ölbe kapta és bedugta a fejét a víz alá, de aztán hamar megvigasztalódott, a tiszteletére rendezett kerti partit pedig kifejezetten élvezte. Volt étel, ital, pezsgő, sok rohangáló gyerek, akiknek Abigél még jobban örült, mint az ajándékoknak, pedig volt abból is bőven. Mindezek tetejébe Abigél a buli tetőfokán bebizonyította, remek dramaturgia képességgel rendelkezik, harminc ünneplő rokon és barát gyűrűjében ugyanis egyszercsak felemelkedett, és elindult. Négyet lépett előre, majd lehuppant és élvezte rajongóit és csodálóit, akik tapsolva ugrálták körül.

Mielőtt azonban túl idilli lenne a kép zárójelben, és csak nektek jegyzem, meg, hogy én az egészből nem láttam semmit. Nem láttam, amikor a lányomat megkeresztelték, mert egy másik pár pont előttem állt a templomban a gyerekével, és nem láttam azt sem, amikor a lányom elindult, mert pont a konyhában szervíroztam a kaját, már csak a nagy ujjongást halottam. A gyerekem apja azonban szerencsére mindent látott, és szegénnyel azóta már százszor elmondattam újra meg újra az egészet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.08 17:46:58MsDoki

  tipikus:), de nagyon edes:))

 • 2008.09.08 18:32:23plussbirka

  latszik, hogy Abigel elszant kis no (O:

 • 2008.09.08 19:27:57Ditke

  Gratula, keresztelőhöz is, lépésekhez is. :) Ügyes kislány!

 • 2008.09.08 19:58:26kisbalas

  Itt voltam megzavarodva, hogy nem is lesz ma Abigél... Nagyon ügyes, most már neked sem lesz megállás :DDD Persze, hogy az ilyenekről pont lemarad az ember lánya, nekem az első felülést és az első négykézlábon megmaradást sikerült elbukni, az első lépéseket egyelőre árgus szemmel figyelem...

 • 2008.09.08 20:37:13Vakmacska

  Dugulj már el, benq, minek linkeled ezt be hatszázszor, kattintásra fizetnek?

 • 2008.09.08 20:39:27Vakmacska

  Amúgy ez igen, gratula! Én lányom szülinapján indult el, amikor szinte mindenki kocsit szerelt, mert indultunk volna valahova estefelé, tehát a társaság férfitagjai közül csak a kiskorúak nem maradtak le.

  Szóval ahogy látom nálatok minden jó ha jó a vége!

 • 2008.09.09 07:46:11e_e

  egy kerdes: (ez biztos koztudott, ezert ahelyett, h uj olvasokent vegigpasztaznam az osszes regi postot,legyszi, vki mondja mar el, hogy:)

  abigel pontosan mennyi idos?

  koszi!

 • 2008.09.09 12:51:56chipisz

  Az én kicsim csak egyet lépett, pont itt volt nálunk a terhes barátnőm és iszonyúan örültem neki. Főleg azért, mert ő is látta, én pár nap múlva úgy éreztem, csak álmodtam az egészet. Aztán szépen lassan kezdett lépegetni, az egy éves szülinapján pedig szépen, lassan átsétált egyik szekrénytől a másikig. Persze mellettem, de meg se mertem mozdulni, nehogy megzavarjam. :-)))  Gratula Abigélnek!!! Nagyon ügyes kislány. :-))

 • 2008.09.09 15:23:39Normi

  Ezt olvasva kicsit leesett az állam :"másnap egész nap zöldet szívtunk", de gyerekesként ez inkább már csak a kölyök orrából történik. :))

 • 2008.09.10 09:08:02katakarika

  Nahát, mióta közöltem a Nagylányommal, h. Abigél MÁR ELINDULT, lesi a kishugi "minden lépését". Eddig ugyanis egy-egy Abigél produkciót szorosan követtet egy ugyanolyan Lizi produkció.

  Mindig elmagyarázom, h. a babák fejlődésének üteme változó, ahogy a felnőttek vagy a gyerekek között is nagy eltérések vannak, úgy a babáknál is.

  Az okos érvelések azonban nem befolyásolják az én erősen eredményorientált nagylányomat, ahogy elnézem "beleszugerálja" a Picibe az elindulást.

 • 2008.09.10 09:28:37katakarika

  A keresztelőhöz:

  nagyon örültem, hogy Abigélnek is ilyen szépen sikerült a keresztelője. Bár irtózom a nagy családi összejövetelekkel járó hercehurcától, meghatározó és szép emlék Lizi keresztelője, templomostól-vendégeskedésig.

  Szerencsére az evangélikus közösség itt Győrben nem olyan nagy, hogy futószalagon menne a szertartás, így már maga az istentisztelet is bensőséges és szinte családias volt.

  A keresztszülők a mi családunkban hagyományosan a testvérek és unokatestvérek közül kerülnek ki, ezért ez alkalommal az unokatesóm a férjével és a párom unokanővére állták körül a keresztelőmedencét.

  Mivel Lizi ekkor volt 8 hónapos, a vendégséget otthon rendeztük és számunkra igazi luxusként az ételt a kedvenc éttermünkből rendeltük.

  A keresztszülőkön kívül csak a szüleinket és az én nagy-nagynénimet hívtuk meg.

  Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem élünk a hagyományos értelemben vett hitéletet, de vannak alkalmak amelyek szorosan az egyházhoz kapcsolódnak és a család számára annyira fontosak.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta