SZÜLŐSÉG

Milyen a jó gyerekcipő?

2008. szeptember 4., csütörtök 09:45

Szeptembertől nem csak azért kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, mert kezdődik minden kötelező móka, hanem a szezonváltásra is gondolnunk kell. Tehát, akinek a gyereke éppen csak kikelt tavasszal a tojásból és még messze van neki a bölcsi-ovi-suli hármas dimenzió, akkor is fel kell öltöztetni őt valahogy ősszel. A kis dögöcskék meg csak nőnek és nőnek, mindig van valami fontos beszerzendő darab a kollekcióban. Például a cipő és a szandál, mert csak nem hagyjuk, hogy mezítláb járjon szegény, s mivel nem mindegy, hogy Pityu lúdtalpa miben fog gágogni az elkövetkezendő időkben, nem árt, ha körüljárjuk ezt a témát egy picit.Sajnos van olyan, amikor nem tudjuk megvenni pont azt a cipőt, ami a legideálisabb lenne. Örülünk, ha találunk egy bolt leárazott polcán egy ezerötszáz forintos szandált, amivel kihúzhatja a gyerek a telet az oviban, s örülünk, hogy legalább nem szorítja a lábát, az ortopédia meg sajna az utolsó, amire gondolunk. Ha azonban olyan szerencsések vagyunk, hogy meg tudjuk fizetni a jó felépítésű és szellőzésű cipőt, akkor kapkodjuk a fejünket és zavarodjunk teljesen össze a Siesta, Dr. Leo, Salus Falcon, Asso és Superfit nevek hallatán. Először nézzük meg, hogy milyen is a jó cipő!

Ehhez a kérdéskörhöz tartozik az is, hogy mikor kell egyáltalán a gyerekre cipő és jó-e neki a mezítlábazás, amire anyáink esküsznek. Ha a gyerek már tartósan jár, akkor sima talajon mindenképpen kell neki szandál, vagy cipő, mezítláb egyenetlen talajon, vagyis homokban, füvön, kavicson járkálhat csupasz talppal. Így értelemszerűen a lakásban is kell rá szandál. A jó felépítésű cipő kicsit keményebb sarokrésszel megáldott és jól tartja a bokát, tehát magasabb felépítésű. Régen a legtöbben a betétes cipőkre esküdtek, ma sok ortopéd szakember nem javasolja, mert rosszul alakíthatja a lábat. A rossz hír pedig az a többgyerekeseknek, hogy használt cipőt nem jó a gyerek lábára adni (de hát ki állja meg, hogy a rózsaszín kedvenc szandit a hugira is ráadja?). Ne legyen túl szoros, legyen helye a gyerek lábának benne mozogni. A túl szűk cipőben télen fázik, nyáron meg befülled a tappancs.

A Dr. Leo elnevezésű cipő alaposan megosztja a közönséget, van, aki esküszik rá, van, aki nagyon nem szereti. Ezek a cipők nem annyira dizájnosak, mint a többi gyártó cipőcskéi, általános vélemény szerint kicsit ormótlanok, s sokan panaszkodtak arra, hogy hamar szétment a lábbelik pántja. A talpa merevebb, ami állítólag nem is baj, mert pont annyira hajlik, amennyire kell, ráadásul árban sem akkora érvágás, átlagosan hét-nyolc ezer forint.

A Siesta cipőknek nagy múltjuk van, s ha anyáink úgy döntenek, hogy az unokának vesznek egy cipőt, 10-ből 8-an ezzel a márkával jönnek haza. A gyártók valahol leragadtak a formatervezésnél, évtizedek óta egyformák a cipők-szandálok, viszont a felépítésükkel nincs kivetnivaló általában, már aki a harántemelős cipőkre esküszik. Sokan azonban sajnálják az átlag 10.000 forintot egy benti cipőért, igaz, ha résen vagyunk, néhány ezer forintot spórolhatunk akcióban.

Vannak, akik Asso cipőket vásárolnak évről évre, nagy választékban kaphatóak, úgy, mint a Superfit cipők. Az előbbinél sokszor azzal szembesülnek a szülők, hogy a cipők orra hamar szétmegy, s a varrás mentén elenged a lábbeli. Sokan azért tántorodnak el tőle, mert, akár csak a Siesta esetében, túlságosan nagy benne a harántemelés (ami állítólag ellustítja a lábat), ők inkább a Superfit és Elefante cipőket keresik.

Ha professzionálisan készülünk cipőt venni, mindenképpen gondoljunk a Salus márkára, amit egyedileg is elkészítenek a gyerek lábára, s javítják is szükség esetén néhány szaküzletben. Mindenképpen meg kell említeni a Falcon, Melania márkájú lábbeliket, amiről sok kisgyerekes anyuka állítja, hogy jó minőségűek, néhányan azonban túl gyengének tartják a felső részüket, 8.000-10.000 forintért pedig nem mindegy, hogy kibírja-e a cipő-szandál a szezont.

Természetesen rengeteg olyan márka van, amit nem említettünk, s bizony a cipővel is úgy vagyunk, hogy tapasztalat útján (vagy szakember segítségével) tudjuk eldönteni, melyik a legjobb a gyereknek. Az pedig, hogy egy bölcsisnek, ovisnak szezononként kell két cipő (kinti és benti), átmeneti, majd bundás cipőcske, csak hab a tortán.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.04 15:57:11baud

  B-

  ugye azt azért nem állítod, hogy mostanában hűvös van? ;)

 • 2008.09.04 17:48:42Lolcsi

  kiscica33, azért terjedt el mostanában az a nézet, hogy a lakásban adjunk cipőt/szandált a gyermekre, mert a parketta/laminált/járólap teljesen sík, ezért nem kényszeríti izommunkára a talpat. Ellenben (bár már ezt leírták fent) kint a füvön, homokon, kavicson mezítlábazzon a kicsi, mivel ott az egyenetlenségek miatt dolgoznak a talp izmai.

  Szvsz ortopéd cipőt olyan gyerekre kell adni, akinek ortopédiai problémája van. Tehát ne adjunk harántemelőset olyan lábra, aminek semmi baja, mert esetleg pont így lesz.

 • 2008.09.04 17:49:25Lolcsi

  Border, és gyógycipőt nem tudsz magadnak készíttetni? Mondjuk orvosi beutalóval, TB-költségre?

 • 2008.09.04 19:29:41Endrú Dájsz Kléj

  Teljesen új cseh gyerekcipőmárka kezdi magyarországi küldetését. A neve DPK és hamarosan vidéki boltokban kapható lesz. Indul egy webshop is, igaz csak Veszprém és környékéről lehet majd az első pár hónapban rendelni. Ha valakit addig is érdekel www.dpk.cz

 • 2008.09.04 19:54:17AncsiPancsi

  De az új albérletünkben wall to wall carpet van.

  Még az előszobában is.

  :DDDD

 • 2008.09.04 20:06:58plussbirka

  szerintem lobbi ez a javabol. vegyel minel tobb es minel dragabb cipot es miutan az elso 3 honap elteltevel kinotte veletlen se add ra a masik gyerekedre. felettebb gyanus.  a masik gyakorlati tapasztalatom, hogy a gyerekem most 10 honaposan kezd jarni es meg a 18-as is nagy neki. es rablasnak tartom a 8-10 ezer forintot egy cipoert, amit kb. 3 honapig hord, pedig meg ki is tudom fizetni. egyelore ugy dontottem varok. mig ilyen meleg van tolhatja nyugodtan mezitlab.

 • 2008.09.04 20:25:52Cobold

  2008.09.04 10:42:21 toria

  Az Asso és a Siesta is harántemelős, úgy tudom.

 • 2008.09.04 20:28:47Cobold

  Nekünk az Asso-ban nagyon csálén állt a lány lába. Próbáltuk a Linea-M-et, az nem harántemelős, sima talpú, nagyon szépen járt benne. Szakember is dícsérte.

  Megtaláltuk a Salus-t is a közelben, több cipője is volt onnan, de legutóbb nem kaptunk szandált. Ezért most Szamos cipőt vettünk, az is supináló, egy bajom van vele, hogy nem olyan nagyon magas szárú, a Salus ebből a szempontból jobb. De ő nagyon szépen tud menni ebben is.

  Van a közelben Deichmann, de oda még nem jutottunk el, mert mindig kaptunk előbb máshonnan.

  (Anno 18-assal kezdtünk, most 22-es a lába).

 • 2008.09.04 20:30:42Cobold

  Van Supi és Supy is, az egyik koppincsa a másiknak, de a környéken sajnos egyiket sem kapni...

 • 2008.09.04 20:37:39Cobold

  x113.dataglobe.eu/artmusic/supi/

  www.supy.hu/?gclid=CIO-leDjwpUCFQlStAodwHmQYQ

 • 2008.09.04 21:36:39Meni

  Elmondom mi van itt Izraelben, legalábbis én jellemzően mit látok. Hátha van tanulság. Az összes lakásban járólap van, ahol padlószönyeg van a gyerekszobában (pl. nálunk) az a ritkaság. A gyerekek ahogy elkezdenek totyogni, kapnak egy zoknit a lábukra (kint a játszón, parkban, bölcsiben), bent a lakásban, kertben meg mezitláb. Ahogy jön a hideg, úgy lesz vastagabb a zokni, de a cipő mint olyan, nem jellemző. Csak akkor kap a gyerek cipőt (ami alatt én azt értem, hogy rendes talpa, fűzője vagy tépőzára van), amikor már "rendesen" megy. Tehát a kezdeti lépésekhez, felálláshoz semmiképpen sem. Télen is olyan "cipőben" járnak, ami vastag, de nincs hagyományos talpa. Hozzátenném, könnyű itt az élet, mert a téli lehülés szinte együtt jár az esőzésekkel, amikor meg nincs kint program. Mint fent irtam, lakásban szigorúan zokni vagy még az sem. Nekem baromi furcsa volt látni, hogy a 10-11 hónapos kislány zokniban teszi meg az első lépéseket a parkban, mint ahogy azon is meglepődtem, hogy mezitláb rohangálnak a játszótéren (akár gumiboritás, akár fű-homok). De most már én is hozzászoktam, és rezzenéstelen arccal veszem le a gyerekem szandálját a parkban. Úgy gondolom, ezt egy mediterrán országban az év nagy részében meg lehet tenni, de ugyanezt javasolom tavasztól őszig Mo-on is. Szerintem ez a jó módszer, a harántemelős ilyen-olyan csodacipők meg a szükséges rossz...

 • 2008.09.04 22:09:14Border

  Lolcsi,

  köszönöm az ötletet, de valahogy az az érzésem, hogy a saját kaptafás dolgok borzalmasan drágák, ugyanakkor, a nagy része borzalmasan néz ki. Most nem térnék ki a régvolt divatra: kismama cipő, mert szerencsére kiment a "divatból".  Meni,

  gyermekem ma is mezítlábazott a játszón, sőt kint a kertben is általában mezítláb van, de Mo-on (bocsánat főleg Bp-en) akkora nagy mocsok van mindenhol, hogy egyszerűen nem engedhetem meg neki (még a játszókon is). Sajnos nemcsak a szemétről, a csikkekről, törött üvegekről és egyéb gusztustalanságokról van szó, hanem a beszáradt köpetekről, a hányásról, a kböző élőlények ürítésének maradványairól.  Ismerőseim mesélték, hogy Új-Zélandon mindenki mezítláb járkál mindenhol, még a plázákban is. Persze, mert ott tisztaság van...

 • 2008.09.04 23:11:08AncsiPancsi

  Border  Anyósom csináltatott ortopéd félcipőt és az már a mai divatnak megfelelő kinézetű.

  Meg is lepődtem én is mikor megláttam.

  Kb. két éve olyan 20 000 körül volt.

 • 2008.09.04 23:20:22Lolcsi

  Igen, Border, egy próbát megér szerintem is, mit veszíthetsz?

  És igen, a konyhásnéni/kismamacipő az tényleg valami szekszi volt. :-DDD És hogy tudták régen befűzni? Én az utolsó hetekben már csak sportcipőben nyomtam, a fűzőket begyűrtem és beleléptem, mert bekötni már nem tudtam a hasamtól meg az elefántnyira dagadt bokámtól (vizesedés).

  Az egész cipőkérdésben az igazán felháborító az, hogy azok a falatnyi kis cipők 8-10-12-16 ezer forintba kerülnek, és valójában pár hónap, amíg tudják hordani. A lányom a nyáron ugye szandiban masírozott, és közben három számot is nőtt a lába. Amikor márciusban vettük a szandált, még nagy volt rá, 17-es volt kb. a lába, most meg már lassan a 20-as kell.

 • 2008.09.05 09:30:05peppermint

  Tudja valaki, hogy hol lehet Clarks gyerekcipőt kapni? Kösz, előre is.

 • 2008.09.05 10:29:53Lolcsi

  peppermint, én speciel az ebay-ről szoktam beszerezni.  listings.ebay.co.uk/_W0QQsocmdZListingItemList?sofocus=pf&sbrftog=1&dfsp=32&socmd=ListingItemList&catref=C3&from=R2&satitle=&sacat=77098%26catref%3DC6&a30481=-24&a53=-24&a6=-24&a14=51234&a47=-24&a10244=10425&alist=a30481%2Ca53%2Ca6%2Ca14%2Ca47%2Ca56%2Ca10244%2Ca47562%2Ca3801&pfmode=1&reqtype=2&gcs=1952&pfid=2943&pf_query=&sargn=-1%26saslc%3D3&sadis=200&fpos=Postcode&sabfmts=1&saobfmts=insif&ga10244=10425&ftrt=1&ftrv=1&saprclo=&saprchi=&fsop=32%26fsoo%3D2&fgtp=

 • 2008.09.05 10:30:56Lolcsi

  Bocs a hatalmas linkért, csak kigyűjtöttem az új Clarks-okat, már csak a fiú/lány és a méret hiányzik. ;-)

 • 2008.09.05 10:35:46Vowel

  Superfit cipőnk orra is pillanatok alatt vált semmivé, ráadásul egy 5 éves gyereken, aki már nem tartozik a cipőgyilkos kategóriába.

  Ja, és rohadtul bele is büdösödött a lába nyár végére a szandálba, kicsit sajnáltam rá a 14ezret, sebaj, ebből is tanultunk. Viszont barátnőimnek meg nagyon jó tapasztalatuk van ezzel a márkával, valszeg mi voltunk a szerencsétlenül jártak.

 • 2008.09.05 10:59:06szövetszöcske

  Nekünk az eszméletlen drága Pablosky cipővel volt hasonló élményünk pár éve. Alkalmi cipőnek vettük, a gyerkőc már az első alkalommal lerugta róla a kis bőr-virág díszeket, lekopott róla minden ami lekophat, nagyjából úgy mutatott a cuccos, mint amit megevett a láma, de aztán mégsem ízlett neki. Tényleg alkalmi (egy alkalmi) cipő volt, azóta szigorúan maradunk a közepes árfekvésnél...

 • 2008.09.05 11:07:17Subbantósdi

  Lolcsi:honnan tudom meg, hogy milyen méretű a gyerekcipő? Az angol méretezés más, mint a magyar....

 • 2008.09.05 11:48:31peppermint

  Kösz Lolcsi, neked nincsenek gondjaid a szállítással? Értsd: nem tűnik el a csomag? A szállítás díjja nem óriási?

 • 2008.09.05 12:03:20MLH

  Meni, én is ezt javaslom mindenkinek. Mindkét gyerekemmel ezt csináltam, itt Magyarországon. A nagy már majdnem 4 éves, de még mindig zokniban van itthon. Játszótéren is sokszor mezitlábazik.

  Addig nem kaptak cipőt, amig nem mentek biztonságosan. És nem is vezetgettem őket. Én annak is ellene vagyok, hogy a gyerek még szinte nem is tipeg, de két kezét felemelve vezetgetik. Ezzel is sok kárt lehet okozni.

 • 2008.09.05 12:19:01Békanőci

  Most ezt kívánom a Zuram és a magam lábára(kívánom még jódarabig, mert az ára horrorisztikus):

  www.swissmasai.hu/  A felnőtt lábát és így az egész vázrendszerét helyrerakja, hordás közben zsírt éget és narancsbőrt gyilkol. Ismerősömnek úgy megemlte a harántboltozatát, hogy azóta egy számmal kisebb cipőt kell hordjon.

  A férjem felnőtt volt már mikor a lába gágogni kezdett, egyidőben azzal, hogy felszedett húsz kilót. Valószínűleg a lábfeje nem bírta a terhelést. Mióta terhes voltam, marha sokat fáj az én lábam is(makacs plusz kilók...). Felettébb gyanús.

 • 2008.09.05 12:27:19Cyr

  Subbantósdi: "honnan tudom meg, hogy milyen méretű a gyerekcipő? Az angol méretezés más, mint a magyar...."  www.aussiebest.com/child_shoes.html

 • 2008.09.05 12:53:54AncsiPancsi

  Békanőci én is ilyenre gyűjtöm a zsebpízt. :)

  Egészségpénztári kártyára is lehet venni úgy tudom.

  De hogy melyikre azt meg kell érdeklődni.

 • 2008.09.05 12:58:51Békanőci

  Ancsi Pancsi :)

  Mondtak már olyant is, hogy ha ortopéd szakorvos írja fel, akkor féláron...?

  Lehet, hogy csak rege a csodalábakról?

  Erről nem tudsz valamit? Vagy valaki?

 • 2008.09.05 13:12:22Tisza Cipőgyár

  Emlékszik még valaki hogy réggebben a legjobb volt a tisza cipő? :)

 • 2008.09.05 13:27:13buborék

  A Liliputi cipőket nem említette senki, pedig nagykirályság! Elvileg kint is lehet hordani, de szerintem otthon ideális, főleg, ha nem csak parkettán rohangászik, hanem kövön is. Állati édes cipők és imádja minden ismerős aki vett - internetről lehet rendelni - nem vagyok az ügynökük...

 • 2008.09.05 13:39:13buborék

  Amúgy a supy cipők tényleg profik, de olyan szűkek, szerintem csak kislányokra jók.A legelső szandija volt ilyen. Megnéztem ezt a cseh cipőmárkát amit írt valaki, elég jóknak tűnnek.

 • 2008.09.05 13:46:30AncsiPancsi

  Békanőci

  Sajna nem tudok erről infót,de ha betelefonálsz a legközelebbi ortopédiára biztosan mondanak erről neked valamit.  Tisza cipő még most is van horribilis az ára mára sajnos.

  Kislányként tisza szandiba virítottam minden nyáron. :D

 • 2008.09.05 13:53:00buborék

  Prune, nagyon ajánlom őket, nem baj ha kicsit nagyobbat rendelsz. Az enyém felváltva hordja az L-es és M.es méretet, amúgy 20-as a lába. Tiszta bőr a talpa is és nem csúszik, tök puha

 • 2008.09.05 13:54:53AncsiPancsi

  Békanőci

  Ja az anyósom példáját tudom felhozni szintén .Neki tropa a gerince és a lába is.

  Hévízi gyógykezelés után javasolta neki a főorvosasszony.

  Ő a szandáljukat vette meg és azt mondja nagyon jó.

  Azért akarok én is.(tartási rend.,plusz kiló Stb. miatt)

  Külön meg kell tanulni benne járni,de utána ha hozzászoktál sokat tud javítani a problémákon.

 • 2008.09.05 15:22:16mecsekkrémes

  A Supi az eredeti (Supi+R, Lazzari 75 Kft.) honlapjuk www.szupercipo.hu. Készít méretre is a bácsi, nekünk is így van, szívesen postáz is, elmond mindent, hogyan kell lemérni. Szerintem felnőttben is megcsinálja, ha arról van szó. A Supy a koppintás, de ha elolvassa valaki a honlapot, ez úgyis kiderül, a bácsié a szabadalom. Érdemes tőle megvenni, sokkal olcsóbb, mint boltban, az árak a honlapon is fennvannak. Próbáltunk mi is sokmindent (Clarks, Superfit, Adidas, Nike, Crocs, Linea, Siesta, Dr. Leo, Salus, Asso), de ha bármi gond van a gyerkőc lábával, vagy csak sejti a szülő a hajlamot, annak érdemes egy tényleg egészséges cipőt választani. Lehet, hogy nem a legtrendibb, de serdülőkorig kibírja a gyerek és a szülő valahogy (mert mi is imádnánk a deszkás cipőket a lábán:-), addig ajánlott, tini korában meg hálás lesz, hogy olyan cipőt hordhat, ami menő, és nem kell gyógycipőben nyomulni a buliban is, vagy a bütykös lábakat dugdosni a strandon (hogy az egészségügyi oldaláról ne is beszéljünk, de ez engem kamaszként nem nagyon érdekelt). Persze nem az egészséges lábaktól lesz valaki értékes ember, de ha lehet, előzzük meg a bajt. Ja, és nem vagyok ügynök, csak olyan ritka a rendes mesterember, én örülök, hogy az ő cipőit hordjuk!

 • 2008.09.05 15:24:35mecsekkrémes

  Helyesbítek: nem tudom, hogy koppintás-e a Supy, de a szabadalom a Supi cipőé, mi Supy-t nem hordtunk.

 • 2008.09.05 15:29:44mecsekkrémes

  Fájós lábú felnőtteknek meg egy kis csemege, sajna csak angolul, kényelmi cipők összehasonlítása (többek között az MBT cipők is):

  www.lovethoseshoes.com/InfoAdvice/whichtrainer.asp?gclid=COeZ1OvX3YoCFRJgMAodyU2D2A

  Ugyan horror árak vannak, de ha már ennyi pénzt kiad az ember, akkor legalább (valamennyire) szépet és minőségit vegyen...

 • 2008.09.05 15:34:34hímzőkör

  nálunk még nem aktuális, de azért kérdeznék, egyébként a cipő-kérdést még az én kölyökkoromban is komolyan vették a szüleim, szóval tényleg jót szeretnék a Lánynak is:  1. márkás sportcipők nem jó megoldás? Adidas, Nike etc? nyilván nem 0-24-re, de napi pár órára?  2. a Józsefvárosi piaccal szembeni épületekben baromi jó felépítésű-varratú, magasított sarkú kiscipőket láttam, amiknek hajlékony volt a talpa, és jó volt a belső kiképzése, és még csinik is voltak. vett már valaki onnan csukát? amúgy 4-5-6 ezer forint volt párja.

 • 2008.09.05 16:04:09pearl25

  Huuu az MBT nagyon jo. Volt szerencsem kiprobalni, egy kiallitason voltunk, es kb 3 orat setalgattunk, mar fajt a derekam,labam.., amikor elertunk az o standjukhoz, mondta az elado csavo hogy nyugodtan probaljuk ki, mentunk benne egy par kort nezelodni, komolyan mondom, minden bajom elmult, tenyleg kenyelmes volt!

 • 2008.09.05 16:10:34mecsekkrémes

  hímzőkör: ortopéd doki barátunk azt mondta, olyan cipőt a gyereknek, amit mi is szívesen felvennénk, tehát puha talp, bőr bélés, bőr felsőrész, nem csúszós talp, könnyű, stb... De! Akkor még nem járt a gyermek. Nekünk is volt Adidas, Nike, minden fenti feltételnek megfeleltek, nagyon könnyűek, kényelmesek, de amióta stabilan megy a gyerkőcke, látszik, hogy kell a supinálós cucc, mert picit kacsázik befelé a lábfeje, és picit befelé dől a bokája, bár tényleg nagyon kicsit, általános doki még nem tette szóvá, az ortopéd doki mostanában jön hozzánk, de tekintettel arra, hogy nekünk, szülőknek mennyire rosszak az izületeink, mi "supinálunk":-)

  A 2. kérdésedre nem tudok felelni, nem ismerem azokat a cipőket.

 • 2008.09.05 16:56:18hímzőkör

  köszi mecsekkrémes:)  én is úgy gondolom, hogy a bedőlt bokát nem tartja meg akármelyik sportcipő, inkább rendes bőrcipő kell hozzá, ha meg sportcipő, akkor az is inkább bőrből.

  a cipő amúgy is a legfontosabb ruházkodási cikke a gyerekeknek, a többi mind divat kérdés, de a lábát egész életében használnia kell....

 • 2008.09.06 21:45:05Lolcsi

  Nem tudom, ki kérdezte, de még nem volt orvosolhatatlan problémám az ebay-ről rendeléssel. A cipők ára még postaköltséggel együtt is bőven az itthoni cipőárak alatt van. És még csak ki sem kell mozdulnom a lakásból. :-D

  A 2-es angol méret itton 18, a 3-as 19, a 4-es a 20-as, és így tovább.

 • 2008.09.07 00:00:54Kotreba

  www.siestacipo.hu/blog/ludtalp-megelozese/ludtalp-megelozese

 • 2008.09.07 14:48:57Majda

  Sziasztok! Volna egy kérdésem a témával kapcsolatban: A gyerkőc éppen járni tanul, azaz eddig még csak kapaszkodva lépeget, egyedül még nem. Eddig nem is kapott cipőt, zokni/gumitalpú zokni/mezítláb nyomatta, de szerintem a főleg mászásból álló közlekedésben amúgy is akadályozná a cipő. Azt is sejtem már, milyen cipője lesz, ha elkezd járni, de most van egy gondom, mivel még nem jár, de kezd hideg lenni a játszótéri homok (na jó, épp a napokban nem, de amúgy már igen), erre az átmeneti időszakra mit kapjon a lábára? Egy zokni kevés lesz, ha mondjuk még egy-két hónapig eltart az átmenet, normál cipő meg sok, ha egyszer nem jár. Kocsicipő nem tűnik lépegetésre-mászásra valónak, de akkor mi legyen?  Meg még érdekelnének a további érvek/ellenérvek a lakásban cipőt témakörben is, mert télen már valószínűleg fog járni, és nálunk nem túl meleg a padló (parketta, de hideg inkább), de nekem is fura lenne cipőt ráadni itthon. De meggyőzhető vagyok, még csak sejtem az álláspontomat :)

 • 2008.09.07 21:18:47wish73

  otthonra nem kell cipő, szandált vegyél. nálunk-annak idején- a tépőzáras vált be, mert a csatossal meggyilkolta a bútort, parkettát. utcára viszont jobb a csatos, mert a homok meg a tépőzárat vágja haza.

  játszóra addig is beáldozhatsz egy vastagabb, sötét zoknit

 • 2008.09.08 13:40:46Dortje

  Épp most vettünk a Deichmannban őszi cipőt. Elefántosat. A 14 hónapos kisfiam ül a Hupikék törpikék előtt háttal, nézi az embereket, engem, meg a nagy sürgölődést, erre odalép hozzá egy kislány, olyan 3 éves forma, már egy ideje itt téblábol, és egy hirtelen mozdulattal két kezével belemarkol a fiam arcába. Úgy fejtettem le róla a kezét. 4 helyen a körmétől véres lett a pofija, persze ordított, nem is kérdés. Majd egy gyógyropi helyre billentette, még mutogatott a puffra és az arcára felváltva jajok mellett. Majd a nagymamával a kislány odajött és kicsikartak belőle egy bocsánatot.

  A szívem vérzett a fiamért. Remélem nem lesz benne trauma a cipővásárlás. Sohase értettem ezt az értelmetlen agressziót. Remélem ő nem lesz ilyen 3 évesen. Lehet ez ellen tenni valamit? Nagyon rossz érzés volt mindkettőnknek.

 • 2008.09.08 14:40:06whale

  Kislányt spiccre venni és elegáns ívben felrúgni.:)) Ha nagyi reklamál, őt is...:)

 • 2008.09.08 21:44:02Dortje

  Köszi :)

 • 2008.09.10 13:52:36Lamia6

  Hát az én 18 hónapos lányom bizony nem hajlandó a lakásban (sokszor még kint sem) szandált/cipőt venni. Már 5 hónapja megy, és kb. egy hónappal ezelőtt voltunk ortopéddokinál járásvizsgálaton, aki azt mondta, hogy tökéletes a gyerekem! Sőt a harántboltozata jobb, mint a vele egykorúaknak! Szóval jó a szandi bent, vagy sem? :-) • 2015.11.27 09:37:09karci.viki

  Ajánlom a www.cipodoboz.hu cipőcskéit. Kiváló minőségűek, légáteresztő talpal és teljes vízállósággal, és még az áraik is jók.

 • 2016.02.07 10:18:13c.nikolett

  Sziasztok,

  Én a Cipődoboz webshopból szoktam rendelni a gyerekcipőket. Minőségi és divatos lábbeliket lehet itt találni. Mindenkinek tudom ajánlani:[link]

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta