SZÜLŐSÉG

Apa Metallicát énekel a kiságy mellett

2008. szeptember 1., hétfő 13:00

Apa a rácsos ágynál áll és a Nothing else matters-t énekli a párhetes gyerekének, majd felbátorodva belekezd a Highway to Hellbe, amelyet a Smells like teen spirit követ. Nem is olyan elképzelhetetlen, mint ahogy elsőre hallatszik.

Ki mondta, hogy csak Halász Juditot meg idétlen gyerekdalokat  lehet benyomni a lejátszóba, ha a kölyköt altatjuk? Szundikálhat az a csecsemő Metallicára, AC/DC-re, Nirvanára vagy Pink Floydra is. És állítólag rémálmok sem fogják gyötörni.Honnan is származhat az ötlet, mint Amerikából, ahol néhányan úgy gondolták, ami jó a szülőknek, jó lehet a gyerkőcnek is, csak kissé át kell alakítani a számokat, hogy szerencsétlen ne rémüljön halálra a kemény rockzenétől. A babafülsértő gitárszólók helyett megnyugtató harangjátékkal, vibrafonon és melltoronon szólalnak meg a jól ismert dallamok.

Hiába, a zenei nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. És végre apa sem fog kibújni az esti altatódal-éneklés nemes feladata alól. Máshogy fog szólni apa fahangján a Metallicától az Enter Sandman, a Nirvana Come as you are-ja vagy a Hotel California. A nagyi meg dalolhatja unokájának a Yesterday-t. 

A cég kínálatában jelenleg 24 album található olyan klasszisok legismertebb számaival, mint a Metallica, a Radiohead, a Pink Floyd, a The Cure, a Ramones, Led Zeppelin, Bob Marley, a Rolling Stones, a U2 vagy az AC/DC. A cédéket 17 dollárért vesztegetik, a honlap szerint már egy rakás díjat bezsebeltek az instrumentális altatódal-albumokkal. Lelkesen várjuk a Guns N’ Roses, az Aerosmith, a Bon Jovi és az Iron Maiden- feldolgozásokat is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.01 22:12:28monsterwoman1

  Van egy verseskönyvünk, Altató címmel.

  Abban találtam a következőt.Mindig nyeldesek, mire a végére érek.Lehet, túl szentimentális ide a porontyra, pláne ebbe a posztba, de azért olvassátok el.  Móra Ferenc: Altató

  Csicsija, bubuja, én csillagom,

  Bölcsődet dúdolva ringatgatom,

  Két szemed álomba csókolgatom,

  Csicsija, bubuja, én csillagom!  Hajnal az életed, dél az enyém,

  Utamról tiédre ömlik a fény

  S mikorra a hajad aranyodik,

  Az enyém szürkébe csavarodik.  S ha napom süllyed az ég peremin,

  Te fogod majd le az én szemeim,

  S én alszom majd el a te dalodon,

  Csicsija, bubuja, én csillagom!

 • 2008.09.01 22:26:49husii

  hegyilany: mégis mi bajod van a Ramones-al?

 • 2008.09.01 22:29:16monsterwoman1

  Hűbele!

  Nem kell várni 3 éves korig. Alapjában véve úgy gondolom, a zenével semeddig sem kell várni, mert bizonyított, hogy már a magzat is élvezi. Talán tényleg csak fel kell ajánlani több mindent, és már a pár napos csecsemő reakciójából is leszűrhető, hogy éppen az miként hatott rá, amit hallgatott.

  Miért ne lehetne saját "zenei" ízlése már az egész kicsi gyereknek is. Nem hiszek abban, hogy ezt is kizárólag "jópéldával" lehet alakítani.

  Ráadásul H. J. sztem sem bugyuta, kimondottan igényesnek tartom ebben a műfajban.

  De hagytam én a gyerekemet lilly babát, meg csicsit is hallgatni, annak ellenére, hogy nekem felnőttként nem jön be. Alakul majd. Nem hiszem, hogy attól lesz igényes a zenei ízlése, ha mindennap komolyzenét hallgattatok vele, akkor is, ha nem szereti.

  Szóval, Metallica, Halász Judit, Mozart rulez!

  A Nirvanat és az Abba-t meg majd kifelejtettem)

 • 2008.09.01 22:32:16vernarancs

  En rendszeresen nyomtam a metalt a babanak amig anya pocakjaban volt. A klasszikus zenetol rugkapalt :D Most 4 evesen nem lehet letiltani a metallica koncert dvd-rol. Mar sajat gitarjai is vannak. A kocsiban a Kalaka volt sokaig a slager.

 • 2008.09.01 22:32:33eino.

  MOnsterw., a vers szép, az előző hsz-ed viszont kicsit olyan, mintha gúnyolódnál, és nem Medellinen. De kin és mi okból?  Egy néprajzos csaj jutott eszembe, aki elment falvakba az anyukáknak előadást tartani, hogy mit is énekeljenek a csecsemőjüknek és miért. Énekelt ő is és adott kazettát, hogy arról tanulják meg a dalokat az anyák. Erre volt, aki később felhívta őt, milyen szuper, a gyerek fejére felteszi a fülhallgatót, és tényleg élvezi a dalokat. A csajszi meg el volt keseredve, hogy ezek szerint nem tudta átadni a lényeget: anya énekel a gyerekének, akár fahangon is. Nem az ő kazettáját akarta hallgattatni a gyerekekkel.

  De ez az ő felfogása meg a tanáráé. Más meg csak köp egyet, amikor ilyenről hall, anélkül, hogy gondolkodna egy kicsit. Igaz, az utóbbi könnyebb.

 • 2008.09.01 22:33:34eino.

  Vagyis az előbbi. Bár, kinek mi :) • 2008.09.01 22:45:25Hűbele

  2008.09.01 22:29:16 monsterwoman1  Ezzel teljesen egyetértek. Nálunk már pár hónaposan jelezte, hogy mi az, ami tetszik neki, és mi az, ami nem.

  Bár ha később csicsi bejön, az a minimum, hogy veszek magamnak egy füldugót;-) És persze drukkolok, hogy kinőjje.

 • 2008.09.01 22:55:38monsterwoman1

  "A csajszi meg el volt keseredve, hogy ezek szerint nem tudta átadni a lényeget: anya énekel a gyerekének, akár fahangon is. Nem az ő kazettáját akarta hallgattatni a gyerekekkel.

  De ez az ő felfogása meg a tanáráé."  Tudod, széllel szemben... felesleges, mert csak te jársz rosszul..

  Gondoltam, hogy magadra fogod venni a hsz-omat, pedig nem kellett volna. Mert nekem meg egy ismerős baráti házaspár jutott eszembe, akikkel nagyon jóban vagyunk, de tök ellentétes az egész habitusunk. Férjem és én:szertelen, "rendetlen", mindent összevissza csináló emberek vagyunk(többnyire ösztönből cselekszünk), ők pedig mindent megterveznek, nagyon tudatosak, a gyereket is (számomra) merev szabályok között nevelik.

  És volt köztünk egy beszélgetés az énekléssel, mondókázással kapcsolatban. Én ugyanis ösztönből csináltam ezeket a nagyobb gyerekemmel, újszülött kora óta (nyugtalan, sírós csecsemő volt, aki szerette, ha kornyikálok). Szóval, az ismerős anyuka ezt nem szokta csinálni, mondván, hogy fahangja van és egyébként is hülyén érzi magát. Értetlenkedésemre válaszul elmesélte, hogy akkortájt bepróbálkozott a fürgerókalábakkal, vicceskedve a csemetéjénél, mire az ötéves visszakérdezett, hogy anya, normális vagy???

  ----------------------------------------------

  Ehhez jött még, hogy a második gyerekem egyszerűen nem szerette, ha énekelek, nem, hogy megnyugodott volna, még jobban ordított :-(. El is könyveltem magamban, hogy biztos nem fog egyévesen beszélni, mint a bátyja. S láss csodát, tényleg nem beszélt egyévesen. De másfél évesen igen. Októberben lesz kettő és egyfolytában nyomja sódert. Körmondatokat mond és olyan szabatosan fogalmaz, hogy öröm hallgatni.

  Tehát mindent összegezve ebben a témában is csak arra jöttem rá, hogy nem jöttem rá semmire, vagyis, hogy sablonok márpedig hiába vannak....

 • 2008.09.01 23:10:02monsterwoman1

  És még annyit: Ha énekelek a gyereknek, soha nem azért teszem, mert az agyam egyik zugában ott van, hogy hűdejó, mert ettől ő most FEJLŐDIK. Azért teszem, mert öröm. Neki is, meg nekem is. De, ha valakinek ez nem jön felszabadultan és inkább kínlódik vele, mint élvezi, az ne csinálja (szvsz).

 • 2008.09.01 23:43:43Mr. Pither

  A lányunk olyan egy éves koráig a Radiohead Fake Plastic Trees-ére merült álomba, most, hogy 16 hónapos, a Cranberries No Need to Argue c. albuma megy esténként. A Radiohead azért volt nagy kedvenc, mert amikor kijött az In Rainbows, a munkahelyemen vagy 20szor végighallgattam 3 nap alatt, és itthon is az ment, többek között erre táncoltam a kicsivel. Azóta kicsit kevesebbet hallja azokat a dalokat, de ha mégis, egyből kapaszkodik az ölembe, hogy hátakkormost táncoljunk.

 • 2008.09.02 08:03:17kéksárga

  Na ha én vagy a férjem énekelni kezdenénk a gyereknek, ránkhívnák a gyermekvédelmet, de a gyerek ettől még a zenét szereti, és beszél is!!!!Sokat! Nem meglepő módon mindenevő, mint a szülei. Mos 20 hónapos, a gyereklemezekre rá se hederít, mást kér. Amit nem is bánok, én se szerettem különösebben, még gyerekként se, most meg pláne. A Kalákától is legjobban a Villon feldolgozásokat szereti. Annyira jófej.... és bár még kicsi hozzá de a Túl a maszathegyent azért egy darabig szereti, csak most még hosszú neki. Én sok verset olvasok neki. Szabó Lőrincet nagyon bírja, de a Friss tinta kötet is bejött. Zenefronton, a mindenevés mellett Quimby, Pearl Jam bármikor jöhet, de Harcsa Veronika, Palya Bea hangját vagy David Yengibarian harmónikamizsikáját tátott szájjal hallgatja. Még a játékot is abbahagyja. Ha le akarom nyugtatni, ez a három a nyerő. Mert, ahogy a férjem mondaná....a gyerekeknek még ösztönösen jó az ízlésük :)

 • 2008.09.02 08:09:14Subbantósdi

  Mi szoktunk gyerekdalokat is hallgatni, volt babazene is, igaz, a lányom nem túlzottan figyelt rá vagy nyugodott meg ettől, ahogy mondták, hogy lenne a hatása, viszont megy a rádió is, Sláger Rádió, meg a tévében is szoktam zenei csatornákra kapcsolni, mert szerintem nem árt, ha a gyerekek megszokják, miket szeretnek a szüleik hallgatni, később nem lesz fura Nekik.

  Én sem hiszem, hogy csak kimondottan Halász Juditot vagy Kalákát kell hallgatni már kiskorától kezdve a gyerekeknek, vagy csak népzenét, de azért nem árt, ha azt is hallgat. Ezekkel az a gond, hogy soknak olyan a szövege, hogy a gyerek a felét sem érti, mert már olyan tárgyak vannak benne megemlítve, ami már nem használatos, már lassan vidéken sem, a falvakban...

 • 2008.09.02 08:19:09manófalvi

  Teljesen egyetértek a cikkel,és részben a fentiekben elhangzottakkal!A hugom amikor kicsi volt csak AC/DC-re bírt elaludni,és amikor édesanyám terhes volt vele akkor is állandóan ez ment,Queen,AC/DC, esetleg Alice Cooper.Teljesen normális a hugom,igaz eleven,mint a legtöbb egészséges gyerek.Én sem Mozartra aludtam el.A másik Halász Juditról pedig a vélemény az,hogy sajnos ma már elavult,és nincs meg benne az a tűz,amivel tudott a gyerekekre hatni.Miskolci vagyok és egy ilyen koncerten,nagy duzzogva felment a színpadra,lenyomta a micimackót és több nagyobb sikerű slágerét,majd se szó,se beszéd lement a színpadról.Egy kedves szó vagy akármi el nem hangzott a száján,és mindehol sírtak a gyerekek,köztük a hugom is,hogy a micimackós néni,még oda sem ment hozzájuk,vagy nem hívta fel őket a színpadra.Amikor annyi idős voltam,mint most a hugom,ez nem okozott problémát,akkor most miért?Hallgasson a gyerek szerintem azt ami neki tetszik-szülői beleegyezéssel-,nem érdemes ráerőltetni semmit,mert úgyis toporzékolni fog:)

 • 2008.09.02 10:47:03baud

  Subbantósdi,

  arra való a szülő, hogy elmagyarázza a gyereknek, hogy mit jelentenek ezek a szavak. :)

 • 2008.09.02 11:01:25hegyilany

  Husii: Eppen, hogy semmi bajom nincs a Ramones-szal. Ellenkezőleg. :)

 • 2008.09.02 11:02:40hegyilany

  A bloááá-t a lebutításra írtam. Képzelj el mondjuk egy Anarchy in UK-t "fülsértő gitárhangok" nélkül. hehehe

 • 2008.09.02 12:08:59Subbantósdi

  baud: valóban, de ha már olyan eszközökről van szó, amelyeket a szülőnek sem volt szerencséje ismerni és talán már csak a skanzenban lehet látni, akkor azért valóban valami aktuálisabb szöveggel lehet inkább célt érni.

 • 2008.09.02 12:11:20Subbantósdi

  Amúgy én kiskoromban nem szerettem a Halász Jutkát, pedig vitt anyám koncertre, mikor nagyobb lettem, szerettem meg a zenéjét és a szövegeket is. Amúgy meg általános iskolás koromban én is pl. az Iron Maiden-ért rajongtam egy ideig, sok korszakom volt, egyik volt az ilyen tipusú, és ezért még a koncertjükre is ki kellett menni, nyáron.

  Volt a fejemen egy fehér alapon piros hajpánt, a homlokomon, amire anyám középre belehímezte az együttes nevét és azzal mentem büszkén. :o)

 • 2008.09.02 12:13:00Subbantósdi

  Amúgy a lányomnak is korszakai vannak, egy ideje nem nagyon izgatják ezek a gyerekdalok, népdalok, amiket hallgatunk, pedig voltak még régebben kedvencei és szerette őket hallgatni+zenélgetni velem a kis fa játék hangszereken.Remélem, később megint megszereti ezeket.

 • 2008.09.02 12:20:02Subbantósdi

  Medellin: én sem éneklek, mesélek, zenélek vagy mondókázom az elalvás előtt, nem alakítottuk ezt ki és ezért nem is hiányzik. Van szertartás, ölelgetés és halkan mondani, de határozottan, hogy "alszik", erre aztán tudja, hogy ez a dolga és általában el is fogadja, ha már kellőképp fáradt vagy nincs túlpörgetve, nincs front vagy éppen nincs valami idegesítő tényező, pl. egy hangosabb vendég, aki miatt nem tud aludni, mert behallatszik a hangja a gyerekszobába lefeketetéskor. Persze, ilyenkor szólunk, de bírom, kb. egy mondatig le is csöndesednek, aztán folytatják, mert nem is veszik észre, magas hangon a mondókájukat. Eszméletlen, de a felnőttek annyira nem veszik észre önmagukat időnként!:o)

 • 2008.09.02 12:21:36Subbantósdi

  A körömvágás nálunk is problémás, általában valami olyat kell mutatni pl. tévében, ami leköti és olyankor azért hagyja jobban, hogy melléüljek és levágjam gyorsan, de még ilyenkor is azért húzgálja ki a kezét az enyémből.

  Ami még jó, a hajvágás, még egyenlőre csak frufru-t kell néha rövidebbre vágni, de ez sem könnyű, el kell terelni a figyelmét és úgy nekimenni az ollóval.

 • 2008.09.02 12:23:31Subbantósdi

  miramira: csatlakoznék a többiek helyzetértékeléséhez: ez bizony az abszolút dackorszak. Nem lehet ellen mit tenni, túl kell élni, vagy türelemmel, és nem törődsz Vele, csak benned, magában vagy a testvérében, egyéb tárgyakban ne tegyen kárt, vagy szeretgetni lehet esetleg, ha hagyja, de nem mindig jön ez be, pl. nálam sem, a lányom mondjuk már 18 hós kora óta dackorszakát éli, úgyhogy nem értem, mikor azt mondják, ez 2,5-3,5 év között jön el, miről is beszélnek? :o)

 • 2008.09.02 12:29:19baud

  A hangos vendéghez: egyszer a keresztlányomat altattam, mert az anyja simán elaludt az ágyon mellette szegény (vizsgák után), s az egyik vendég hangos volt. Kiszóltam kétszer (nagyon udvariasan), hogy a gyerek nem tud aludni, kéretik halkabban ordítani. Egy darabig csend, aztán mire elaludt volna a kicsi, persze megint zaj. Harmadszorra kirohantam, mint egy fúria, a kezébe nyomtam az ordító csecsemőt, és mondtam (mondtam? öhm), hogy akkor most altassa el ő, mert miatta nem alszik. Megvolt a hatása. :)

 • 2008.09.02 12:51:47Subbantósdi

  baud: akkor ismerős a dolog... nálunk általában azzal van a gond, hogy apósom eléggé dörmögő tipus és nem is hall már jól, egyszerűen nem hallja, ha hangosabban beszél, mert Ő ezt normális hangerősségnek hallja, hiszen nem hall tökéletesen... Anyósom me alapvetően egy kiabálos tipus, mindig mindent emelkedett stílusban ad elő és látszik, kényszerű számára, hogy halkítsa le magát, mert itt most nem az Ő előadására vagyunk kiváncsiak, hanem csak egy csendesebb beszélgetést szeretnénk folytatni a gyerek lefektetése után...

 • 2008.09.02 12:54:11baud

  Na és nem lehetne velük megbeszélni, hogy a gyerek fektetésekor szépen menjenek haza? :) Inkább jöjjenek korábban látogatóba, vagy ilyesmi.

 • 2008.09.02 12:54:24Subbantósdi

  manófalvi: hát lehet abban valami, amit írsz a Halász Jutkával kapcsolatban...sajnos... :o(

  Lehet, hogy a sok elég komoly betegség, meg hogy már Ő sem fiatalodik és hát eléggé messze él a fia és így az unokái, szomorúbbá, fásultabbá és nem annyira a gyerekek felé nézve empatikussá tette az utóbbi években és hát sajnos ez már meglátszik az előadáson is...én sajnálom, mert egykor, mint Mosoly nagykövet, azért nem ez jutott az embernek az eszébe Róla... :o(

 • 2008.09.02 17:27:11husii

  hegyilany: oké akkor bocs, rosszul értelmeztem:P

 • 2008.09.02 18:29:33AncsiPancsi

  Én se énekelek rendszeresen a kölöknek.

  De ha beteszem a régi gyerekkazettámat a 100 folk celsiustól a paff a bűvös sárkányt hát teli torokból képes vagyok kornyikálni rá. :)

  Hány lába van az egérnek számold meg fiam ...című számuk egyszerűen szuper csúcs. :D

  Most inkább a mondókák mennek a csip csip csóka az a kedvenc,gyí paci paripa,elment vadászni,süti süti kalácsot.

  Azt hiszem ennél több mondóka nem is kell egy 18 hósnak.  Azt viszont nem értem ,mért is kellene tudnia beszélnie az egyévesnek????????

 • 2008.09.02 18:33:16AncsiPancsi

  Na meg egyszer már végigolvastuk Vackor mackó történetét.

  Most akarok nekiállni mégegyszer.

  Nem tudom hogy emiatt,de imádja a gyerek a macikat.

  Kicsi kerek lyukas mindegy csak legyen. :D • 2008.09.02 22:38:27caris

  Nálunk Móricz Állatmeséi jöttek be. Azt kívülről fújták már, de, szerintem tök mindegy, mit mondasz énekelsz, a megszokás a lényeg, a napi ritmus. Mindig uazt énekeltem nekik, meg azóta is minden rámbízott porontynak, bejön. Este jó, este jó és a Nem születtem varázslónak. A férjemnek zéró hangja van, ellenben kifinomult ízlése, ő a kedvenc Iron Maidenre ringatta a gyerekeket, nem szenvedtek maradandó károsodást.:)

 • 2008.09.02 22:39:55caris

  Jaj, a Hóc-hóc katona c. mondókás is örök klasszikus. Főleg mozgással.

 • 2008.09.03 13:59:51hegyilany

  Caris: nagyon igaz, amit mondasz. Unokahúgaimnak ugyanazokat a meséket kell százszor elmondani. Én kiskoromban állítólag hosszú ideig minden este Zelk Zoltán Három nyulát "kértem". Már kívülről fújtam persze, de semmi más mesét nem voltam hajlandó hallgatni...

 • 2008.09.03 15:18:21AncsiPancsi

  KopaszMercis

  Nem áll sz messze apjuk zenei ízlésétől. :D

  De hogy merciben egy kopasz csávó ilyet hallgasson?

  Tedd gyorsan helyre az identitásomat.

  :DDDD

 • 2008.09.03 15:23:25AncsiPancsi

  caris

  Elment a szigetre is megnézni őket?

  Az én párom ott volt az összes magyarországi koncerten,de ez kimaradt.

  Nem tudom ismerős a téma de átlagba 20 Iron maiden-es pólót vasalok egy héten.

  Csak azok a fránya rávasalt címkék ne ragadnának annyira. :)

 • 2008.09.03 15:39:24HisztiGuszti

  AncsiPancsi ezt nem egeszen ertem...  Aki csak magyarorszagon jar a kedvenc zenekarjanak koncertjeire az nem is igazi rajongo hanem pozer :)

 • 2008.09.03 15:59:44AncsiPancsi

  HisztiGuszti  Ha küldenél némi zsét ezirányú igények kielégítésére nagyon szívesen elmegy utánuk akár a világ végére is. :)

  Dave Murray gitárpengetőjét azonban a Budapesti koncerten virította be. :DD

 • 2008.09.03 17:25:51AncsiPancsi

  Én csak a duc-duc zenés filinget ismerem tudod az olyat ahol még a lökhárító is megremeg. :DD  De nem rossz a felsorolás nem rossz... :D  Bár ha engem kérdezel én inkább skoda superb-ben bömböltetném a Bruszdikinzont.

  De már nekem csak ilyen női ízlésem van vagy mifene.

  Igaz a jó öreg klasszikus mercinek nincs párja.

  Semmi elektronika ,csak pusztán a mérnöki tervezés csodája. :)

 • 2008.09.03 20:22:05caris

  Ancsipancsi

  08.10. Split. Dalmáciában nyaraltunk.

  De pólóhegyek vannak, ragadnak, meg bakelit és egyéb hasznos hívságok. Kitűző, CD.

  Szigetet nem szeretjük, abból már kiöregedtünk.:) Én a kényelmes ágyakat szeretem, nem a sarat és a koszt. Ebből tudom, hogy eljárt felettem az idő. De a kisfiam nagyon szereti, elmagyaráztuk, miért jó.(:))és miért nem kell bizonyos életérzésekkel azonosulni. A zene azonban jöhet.:) Családilag szeretjük. Na, jó, a lányom nem. Ő "rószaszín". De hallása sem olyan, mint a fiúé. Aki zenét tanul, rocker szeretne lenni. Nem értem, miért...

 • 2008.09.03 20:54:06AncsiPancsi

  Cd hegyek pipa.Összes lemez megvan nem hiányzik egy sem. De télleg. :)

  Ja a sarat én sem szeretem.

  Tudod ágyban párnák közt..

  Metál zenekar pipa.

  Szólógitáron való játszás szintén pipa.

  Feleség kiakasztása mert a neten mindig a gitároldalakat kell nézni és minden gitárról véleményt mondani.pipa

  Gyerekben már most csörgedezik a metálvér.Az meg tuti. :D

 • 2008.09.03 22:50:33caris

  Nálunk dobolás megy. :) A párna oké. Gitárokat még nem nézünk, csak mindent, ami maidenes. :9 De nem baj, már így maradunk.

  Minden zsebpénze CD-re ment, nekünk bakelitben szól. (A kor.) Amíg kazettás magnója volt, addig az. Aztán elszakadt a szalag, na, azt a nyaralást sem felejtem el, nem bocsátotta meg magának, hogy a nem otthoni magnóba tette.

  A férjem lassan tata lesz, senki nem nézné ki belőle, hogy mennyire "őrült" pasi...!:)

  Szóval, mindegy, ki mit dúdol. Majd megnézheti magát aztán. Nekünk a Csigafiúk nem jöttek be.:)

 • 2008.09.03 23:56:55AncsiPancsi

  Ejha.Igazi fan a kezdetektől gondolom.

  A férjem a fél pályafutásukat csak lemez,video cd formában ismeri mert mi még most kezdjük a 30-asok klubját.

  Én nemigazán ismertem őket a kapcsolatunk előtt,utána meg csak úgy rámragadt.

  Mert hát az az áhitat ,ahogy mesél róluk nem lehet nem meghatódni tőle. :D

  Igazából zenekar szinten is annyira akarja vinni mint a Maiden.

  Hát egy kicsit szerény a drágám,de azt hiszem örök álom marad.

  Majd a kölök ,benne van minden bizodalmam.

  Tökös egy kiscsávó ahogy annak lennie kell. :D

 • 2008.09.04 11:56:52caris

  Kitartást hozzájuk!

  Én lassan-mindjárt- a negyvenesek klubját gazdagítom, a férjem meg még egy x-szel több.:)És korábban én sem ismertem őket, de az elmúlt 20 év együtt, az tett rajongóvá. Szóval, hajrá! :) Bízz a férjedben, annyira lelkesek tudnak lenni.

 • 2008.09.04 20:47:22siciliai apuci

  Sziasztok.a kisfiam ma 14 hónapos. Az első hónapokban volt néhány dal, amit láthatóan nagyon szeretett és mindíg ezekre aludt el.

  Bryan May - Too Much Love Will Kill You,

  Europe - Carrie, Bruce Sprinsteen - Streets Of Philadelphia, Steve Vai - For The Love Of God,Mostanra változott a helyzet.ma már a 100 folk celsius a menő:)

 • 2008.09.04 22:10:34caris

  Hmm. Öregszik. Pedig jól indult..)

 • 2008.09.04 22:10:38caris

  Hmm. Öregszik. Pedig jól indult..)

 • 2008.09.05 21:30:41Rtama

  Helló!

  11 hónapos fiam van, én felelőségteljes apukaként, már az anyja hasában nyomtam neki a zenéket. Fülhallgató a pocakra és hajrá!

  Azóta szinte mindent szeret, semmitől nem ilyed meg (hanghatás szinten) és annyira nem zavarja alvás közben semmi, hogy 5 hónaposan orvoshoz vittük, mert süketnek hittük.

  Aztán mondták, hogy csak kicsit magas az ingerküszöbe.  Mára a kedvenc playlist valahogy így néz ki, ajánlom mindenkinek kipróbálni:  Coldplay: In my place

  Metallica: Nothing else matters

  Depeche Mode: Waiting for the night to fall

  George Michael: Miss Sarajevo (u2 feldolgozás)

  Depeche Mode: Higher Love

  Coldplay: Clocks

  Alanis Morisette: Not as we

  Paradise Lost: Ordinary Days  ...ezek csak a legsikeresebbek. Az utolsó alatt konkrétan vigyorog ahogy meghallja...

 • 2008.09.05 21:42:09Pekár Szabi

  apátok faszát

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta