Hétvégi programok: viszlát, nyár!

Két füzetcsomag között turkálva ért a felismerés, hogy ma (nektek persze tegnap) csütörtök van. Persze tudtam én, hogy valami nem stimmel, túl lazán vagyok programajánló nélkül. Ne ’má’, olyan igazságtalan az élet! Hiszen annyi 16-32-es, vonalas füzetet tudnék még áttúrni, hogy megtaláljam az ideális mintázatút a fejlődésben lévő 8 évesnek! Sőt, az ovira sem gyúrtam a lelkem még eléggé! És egyáltalán, ezt az utolsó hetet még együtt akartuk klasszul tölteni, erre teljes létszámmal haldokoltunk, majd kiköptük a tüdőnket, mint a masszív bagósok. Ha ti jobban csináltátok, mint én, akkor egészen biztos nem fogjátok a hétvégét elkanyarintani azzal, hogy hazánk kedves népével rohantok versenyt az utolsó színes papírkészletért és radírért, valamelyik hiperben. Nos, aki mégis, az előtte adassa fel az utolsó kenetet, mert öngyilkos programra készül, ahogy századmagával összeizzadva túr a dobozok alján. Mindenki másnak jutalomból álljon itt egy rövid ajánló, hol és hogyan búcsúztathatja el a 2008-as nyarat! Szerintem amúgy jól!



BUDAPEST
Óbudai Nyár (Csobánka tér)
Célegyenesbe kanyarodott a fesztiválszezon (bár a szüret újra visszahozza a fesztivál hangulatot), s záró programjához ért az egész nyáron át tartó rendezvény, ismét remek szórakozásra számíthat, aki ellátogat rá. Szombaton 10:00 órakor az Alma együttes kezdi a koncertezést, így gyors iramban döntsük be a kakaónkat, hogy kiérjünk! Ne is menjünk haza, mert 14:00 órakor a Kolompos: Vitéz Levente című zenés előadása folytatja a sort, majd 16:30 órakor a Kaláka együttes fog fellépni. Ha valaki el tudja szakítani magát a színpadtól, kézműűűűűveskedhet, legombolhatja az ősöket (kiskorúnak ne mutassuk meg eme sorokat, mert szót fogadnak) valami vásárfiára, vagy megmozgathatja sportra vágyakozó testét. 11:00 órakor pedig harcművészeti bemutatót is nézhetünk, hurrá. Ezek után a Panna, a pöttöm című mesejáték következik majd.

Bárka kikötő
Ezen a hétvégén (mint évek óta mindig), már pénteken a Bárka Színház mutatkozik be a Kultuccában, a Ferenc téren és a Bakáts téren. Szombaton 17:30 órakor Almáékat csíphetjük el megint, ha pedig a Kolomposról maradtunk le, vasárnap, szintén 17:30 órakor tekinthetjük meg a műsorukat a Ferenc téren. Szombaton ugyanitt Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj (bábjáték 1 részben) lesz a műsoron 16:00 órakor, vasárnap pedig (ugyanekkor, ugyanitt) Hamupipőkének örülhetünk. Azt pedig, hogy kézműűűveskedhetnek a bitang kölkei, már le sem írom, biztosan vágja mindenki.

Szünidödő Záróbuli
Szombaton és vasárnap, a Petőfi csarnok környékén (rossz idő esetén a csarnokban), 21. alkalommal rendezik meg a gyerekek örömére ezt a szünetbúcsúztató játékos programot. Lesz logikai játszóház, ahol apát leparkolhatjuk, ügyességi és szellemijátékok, állatsimogatás, valamint, mondjuk egyszerre: kézműveskedés is. Fellép a Maskarades, a Fakutya és a 100 Folk Celsius együttes.

XI. Zsidó Nyári Fesztivál
A kilenc napig tartó rendezvényen (augusztus 30. - 2008. szeptember 8.) közel 70 program várja a kíváncsi és a több mint ezeréves hagyománnyal rendelkező kultúrára nyitott látogatókat. Ha szeretjük a klezmert, már önmagában is érdemes ellátogatni, meghallgathatjuk Palya Beát, vagy a Cotton Club Singerst. Ha azonban kifejezetten gyerekprogramot keresünk, vasárnap 17:00 órakor Volt egyszer egy kis zsidó - Szalóki Ági, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos koncertjére sétáljunk ki a Rumbach utcai Zsinagógához.

Angyalföldi Utcabál
A szívem mélyén mindig is angyalföldi maradok, így forró szívvel ajánlom az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban rendezett utcabált vasárnap 10: 00 órától. A nagyszínpadon fellép a Habakuk Bábszínház, a Momentán Társulat, a Batucada Dobshow, a Rackajam és a Pedrofon, s ezen kívül szórakoztató gyerek és sportprogramok, lacikonyha, sörsátor, kirakodóvásár és még kutyaszépségverseny is várja az arra sétálókat.

VIDÉK
Nagykanizsa
Nos, ahová megy a gőzös, most Bor- és Dödölle Fesztivál érkezett, (augusztus 29 - 30.), méghozzá az Erzsébet térre. Nyiladozó gyermekeinket például 14:00 órakor várja szombaton, a Zabszalma együttes.

Gyula, II. Várkerti Vigasságok - Reneszánsz ízvarázs
Ha valaki erősen diétázik, semmiképpen ne jöjjön el, a péntektől vasárnapig tartó, gasztronómiához kapcsolódó fesztiválra! Lesz ugyanis főzőverseny, ételkészítési bemutató, ami értelemszerűen felkavarhatja a gyomoregyensúlyunkat. A látványról pedig számos néptáncegyüttes gondoskodik, valamint szombat este 20:00 órakor a Ghymes együttes, vasárnap pedig Nagy Feró és a Beatrice koncertezik. A belépő 1500,- forint, szombaton és pénteken 16:00 óra után 500,-.

Mikepércs
A hétvégén véget ér a Mikepércsi Nyári Fesztivál is, szombaton 17:00 órakor elbúcsúzhatunk a majorettektől és a nyártól is a Fő téren. Előtte azonban játszóház várj a agyerekeket a korzón 10:00 órától. Lesz pénteken Bikini koncert is (19:40), ami a szülőknek nagyobb durranás pénteken, szombaton pedig 22:45 órakor tűzijátékban gyönyörködhetünk.

Debrecen
Szombaton és vasárnap, egész napos Kutyakiállítás lesz a Nagyerdei Stadionban.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Ha szegedi ifjak vagyunk, vagy voltunk, vagy annak érezzük magunkat, menjünk ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, ahol például Quimby koncert lesz pénteken, szombaton pedig Kispál 21:00 órakor.
A Szigeten valahogy besodródtam egy Doors emlékzenekar koncertre, s meglepően jól szórakoztam. Pedig ezekkel az emlékzenekarokkal mindig úgy voltam, hogy olyanok, mint a kínai cucc, nincs nekünk saját, hát csinálunk. A szóban forgó zenekar énekese például teljesen elhiszi, hogy ő Jim Morrison, ezt pedig jó látni. Valaki legalább világsztárnak érezheti magát, mi meg elhisszük neki. A Szegedi Ifjúsági Napokon ők is fellépnek, 19:00 órakor, szombaton. Ja, meg a Belga is, ha valakit érdekel, 22:00 órakor.
És igen, vasárnap a ZP-ben 20:00 órakor Kiscsillag! Lovasi kigyúrta magát, Lovasi jobb a Kiscsillaggal, mint valaha, elért a Maslow piramis csúcsára és önmegvalósít! Én is Lovasi akarok lenni egyszer majd, ne csak a Rátgébert hívja énekelni Fishing on Orfűt , engem is! Akkor meg majd majdnem Lovasi leszek, csak szép és kigyúratlan, hehe.
Oszd meg másokkal is!
Mustra