Hétvége, még mindig fesztiválokkal

Nem látszik ugyan, de lassan vége lesz a nyárnak (s elnyomtam most egy gonosz kis vigyort) és mindenki visszatérhet a normál kerékvágásba. Törjük a követ tovább globálisan, a kiskorúaknak pedig hagyjuk, hadd barázdálódjon az agyuk, ne maradjon egy kobak sem csillogó golyó!

Az elmúlt időszakok fesztiváljai és mindenféle rendezvényei után egy kicsit azt érzem, hogy különben is túl sok már a jóból. (s a jót megnyomtam egy kissé cinikusan) A legtöbb utcai rendezvényről például menekültünk, árral szemben a sok szatyorral csoszogó, díszmagyarba öltözött honfitársunkkal, akik még pont akkor és pont ott nem tudták, hogy a program szánalmas és silány. Vagy lehet, hogy nem vették észre, mert a színpadon ugráló, tököm tudja melyik celeb a művelődés csúcsa, s most kell rádöbbenem, hogy én vagyok tulajdonképpen az ufó és a trágya ízlésű. Megfogadtam tehát, hogy soha, értitek SOHA többet nem megyek például augusztus 20-án sehová, mert gáz és kész. De ne sírdogáljunk a múlton, inkább nézzük a jövőt, konkrétan a hétvégét, hogy miből mazsolázhattok.



Millenáris, Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál
Augusztus 22-24-ig rendezik meg immáron harmadszor a fesztivált, szombaton és vasárnap 11:00 órától 19:00 óráig óránként kezdődő előadásokkal, pénteken pedig 17:00 órától. Mivel még mindig Reneszánsz Év van, a programok között fellelhetünk 15. és 16. századi kort idéző csemegéket. A felnőtt napijegy 2500 Ft,-, gyermek 1500, előadásonként felnőtt jegy: 1000,- gyermek: 600,- forint.

Budapesti Nyári Fesztivál
70 éves Margitszigeti Nagyszínpad, a "fesztivál a fesztiválban" szlogennel zajló Budapesti nyári fesztivál ennek jegyében állítja színpadra idei produkcióit. Szombaton, 20:00 órakor a gyerekeket is érintő programok közül, a Rigócsőr király című mesejátékot láthatjuk, vasárnap 10:30 órakor pedig a Vuk című mesemusicalt adják elő a művészek a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

X. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál
(2008. augusztus 21 - 24.)A II. kerületben remek szórakozás után nézhet fiatal, öreg egyaránt, immáron 10. éve. Szombaton 10:00 órakor Szalóky Ági Cipty Lőrinc című előadását láthatják az érdeklődők, vasárnap 17:30-kor pedig Kaláka koncert lesz. A rengeteg program közül csak néhányat említve, lesz gólyalábas bemutató, futóverseny, udvari cirkusz és számos színházi bemutató. Irány (oda-)Buda!

VIDÉK

Kecskemét
Hírös Hét Fesztivál (2008. augusztus 18. - 2008. augusztus 24.) A Fő téren, már csütörtöktől egész napos családi játszónap várja az érdeklődőket, ügyességi foglalkozásokkal és elgondolkodtató játékokkal. Lesz kézművesség is (kezeket a magasba!) gyöngyfűzéssel, szövéssel, fonással, üvegfestéssel, valamint megtalálhatjuk nagyanyáink játékait is a helyszínen.

Mezőtúr
ArTúr Fesztivál és Túri Vásár (2008. augusztus 19. - 2008. augusztus 24.) A fesztivál hétvégére már túl(r) is lesz a javán, hétvégén azonban még bőségesen találhat magának gyermek és felnőtt programot egyaránt. Szombaton 10:00 órakor a Szabadság téren Kolompos koncert, vasárnap 11:00 órakor pedig 100 Folk Celsius lesz. Szintén vasárnap 21:00 órakor Rúzsa Magdi is koncertezik.

Mikepércs
A Mikepércsi Nyári Fesztivál (2008. augusztus 1- 30.) keretében, szombaton 18:05 órakor látványos Lovagi torna bemutatót láthat a közönség.

Szombathely
Savaria Történelmi Karnevál (2008. augusztus 22- 24.): Történelmi időutazásra, izgalmas és maradandó élményeket nyújtó karneválozásra hívnak mindenkit Szombathely városába. A római alapítású Savaria polgárai ismét jelmezt öltenek, és egy teljes hétvégére szóló, százezres tömeget mozgósító játék résztvevői, részesei lesznek. A Művészetek utcájában izgalmas technikákkal ismerkedhetünk meg, kortárs művészekkel találkozhatunk személyesen, valamint különböző népek zenéjére táncolhatunk egész hétvégén. Vasárnap 15:30 órakor az Alma zenekar koncertjének örülhetnek a látogatók.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Azért, ha van még egy kis tartalék energiánk, vagy anyósunk pont most viszi el a gyereket nyaralni az ország ellenkező sarkába, ne üljünk otthon sírva-ríva a négy fala között, még a végén elszottyadunk!
Pénteken Balkán Fanatic koncert lesz Szombathelyen, 21:00-kor, jó tud az lenni még ma is (azaz pénteken). Ha szombaton Balatonalmádiban jártok, a Szabadtéri Színpadon nézzétek meg mindenképpen a Mystery Gang koncertjét, őrült zene, őrült arcokkal, nagyon jó hangulatot tudnak a fiúk csinálni. Ha lecsúsznátok róla, vasárnap a Zöld Pardonban játszanak 20:00 órakor, tömény hétvégéje lesz a csapatnak. S ugyan ez a gyerekmenetes övezet, javaslom mindenkinek, hogy menjen el a Vidámparkba! Persze gyerekkel, de titokban megsúgom, hogy gyerek (pici) nélkül azért izgibb, ez azonban egy későbbi poszt lesz.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek