Háromgyerekes anyuka munkát keres

Sajnálom, ne haragudj, de tényleg ne, ez egyszerűen megoldhatatlan így, pénteken már nem kell bejönnöd, talpraesett és okos nő vagy, biztos vagyok benne, hogy már holnap találsz másik munkát, sajnálomneharagudj. De hogy összeférhetetlen vagyok a szerkesztő csajjal, azzal a szőke picsával, aki december közepén rám nyitja az ablakot a szerkesztőségben, pityereg az adásterv felett, mert megint mást dug a férje, jaj, minek öltözzek a jelmezbálba, kérdezi egyik délután, mondtam neki szépnek, úgy tuti senki nem ismeri fel, hát emiatt repülök. Ó, nóproblémó kedves főszerkesztő, számítottam ám erre és bebiztosítottam magam, szerencsére úgy hazudok, mint a vízfolyás, a szemem sem rebben, a másik helyen még többet is fizetnek és még a szerkesztő csaj sem bányarém, csak az épület sarkán kezd el potyogni a könnyem, a nagy pofám miatt nem lesz megint befizetve a számla.

Hol vannak ilyenkor azok az ismerőseim, akik hónapokig nyúztak, de tényleg szólj, ha munka kell, előtted mindig nyitva az ajtó, eltűntek mind, föld nyelte őket. Három gyermekét egyedül nevelő anya munkát keres, be sem hívnak interjúra amikor ezt megemlítem az önéletrajzban, taktikát váltok hát, büszkén mondom a szemükbe a személyes találkozásnál, férfiak, látom szemükben a döbbenetet, zavartan keresgélik a kinyomtatott levelemet, felesleges, jól emlékszik, nem írtam ilyet, állok fel és megelőzvén az ítéletet rájuk csapom az ajtót.

Hatig tart a munkaidő, mosolyog rám a nagymellű kék ruhás nő, amikor már kezdek örülni annak, hogy végre öt percnél több időt szánnak rám, hatig van nyitva az óvoda, intek búcsút. El nem tudom képzelni, hogy nekem három gyerekem legyen, szánakozva néz rám a szemüveges, el nem tudom képzelni, hogy nekem ilyen főnököm legyen. Pont ilyen szép mosolyú hölgyet keresek, fogja meg a kezem az izzadságszagú kopasz faszi, egyből lehervad a mosolyom. Gyerekes anyák kizárva - dolgozni szeretnének a gyerekes nők, de hiába próbálkoznak, ejnyebejnye Magyarország, sugározza a kereskedelmi csatorna, másnap már ugyanennek a televíziónak az egyik főnöke rázza nekem a fejét, hogy nem, hogyan is gondolhatom, ez nem gyermekes nőnek való munka, leginkább szingliket ( nem értem a kifejezést, hiszen a magyar szinglik férjhez akarnak menni, csak kutya nem veszi el őket ) vesz fel, mert ők ráérősek, nem lesz beteg havonta a kölyök, és még a túlórától sem rettennek vissza, bocsi.

Oszd meg másokkal is!
Mustra