Sziget program kölköknek

Ezen a hét a Szigetre koncentrálunk, biztosan észrevettétek, a Poronty is jelen van. S keressük a porontyokat, szóval hozzátok ki a gyerekeket, figyelembe véve, hogy 10 év alatt nem kell nekik jegyet venni. Így talán jól járunk a hétvégi programmal mi is, talán a gyerek egyszercsak megunja a kéééézműűűűveskedést és a játszósátrat, elengedi végre a hinta láncát, mi is megnézhetjük a Sex Pistolst, az R.E.M.-et, vagy a valami rétegkedvenc örömzenét. Ha valakinek van egyéb programajánlata, kommentelje ide, ennek most különösen örülünk!



Logikai játékok sátra

Ez az a hely, ahol apa is elmerül, s a nagyobb gyerekek agyában is csattoghatnak a kerekek. Nem látunk távolról mást, csak görnyedt hátú alakokat, akik azon agyalnak, hogyan húzzák át a karikát a négyzeten, vagy szedjék le a csomó mögül a golyót. Idén sem hiányozhat a sakk és a gó játék, valamint a teljesség igénye nékül: Tantrix, Térbeli Malom, Amőba, Abalone, Backgammon, Halma, Tangram, Pylos, Quatro, Quixo, puzzle, térbeli puzzle, dominó, Rubik játékok, malom, halma, mankala, katamino, goblett játékok próbálhatóak ki. Méghogy a Szigetről hiányzik az ész és az értelem…

Vándor Vurstli Színpad

Rengeteg előadás várja a kíváncsi nézőket, szombaton például Sin Mundus (E): Sin Mundus Cirkus lesz 17:30 órakor. Zsonglőrködés, pantomim, akrobatika, élőzene és a tárgyakkal való ügyeskedés keveredik sok-sok humorral ebben az előadásban. A képzeletbeli társulat univerzumkörüli turnéjára indul. Pedro, Vizenzo és Sigmund küzd meg egymással és együtt, hogy megmentsék előadásukat!

18:15 órakor CirkuSzínház Produkció: Utca című előadása lesz látható. Az utca, a hely, ahol mindenki megfordul. Van ott minden és példa mindenkire. Tükör. ..magunkról, rólunk, viszonyainkról. Megnevettet. Rádöbbent? Az előadás mozgásszínház, melyben az akrobatika nyelvén szólítják meg a közönséget, félelmetes ugrások, szaltók, csavarok talajon és levegőben.

Vasárnap szintén láthatunk cirkuszi bemutatókat, 23:00 órakor, némiképpen kései órában pedig Hangzó Helikon koncert: Kaláka együttes lesz hallható, lehetséges, hogy komolyabb műfajjal találkozhatunk, mint a gyerekzene.

Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínház

Ez az a színpad, ahol a gyerek szája is tátva marad, ugyanis teljesen más világba csöppenhetnek a nézők, európai szemnek különös produkciók látványával. Minden nap, 16:00 és 21:30 óra között nézhetjük az előadásokat. A falu lelke” című előadásával egy, a világörökség részeként is nyilvántartott, kulturális különlegességet hoz el az idei fesztiválra. Az intenzív színekkel megfestett különleges látványvilág számunkra teljesen szokatlan figurái, melyek hol vigyorgó kisemberek, hol félelmetes sárkányok képében jelennek meg, egy olyan maradandó élményt nyújtanak az ínyenc (báb)színház szerelmeseinek, mely jobbára csak a Távol-Keletre látogatóknak adatik meg.

Múzeumi Negyed/Néprajzi Helyszín

15 múzeum vonult ki a Szigetre, ahol nem csak a programjaikat mutatják be, hanem látogatásra is csábítanak minket. Ezen kívül kedvünkre kézműveskedhetünk, alkothatunk, addig is pihentethetjük a lábunkból a kilométereket.

Aki pedig csak egy jó játszóterezésre vágyik, kedvére eltöltheti az időt az űrrakéta-telepre emlékeztető csúszdák között, vagy a piciknek is való, árnyas játszótéren.

Felnőtteknek most nem ajánlunk konkrét koncerteket, mert annyi jó program van kint, hogy külön posztot is megtöltene az ajánlónk. Minket biztosan megtaláltok a Sex Pistolson, az REM-en, a Tankcsapdán, a Présházban, a Táncdalfesztivál sátorban és gyakorlatilag a sziget bármely pontján.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek