Megunt tengerimalacát tálalja a vendégeknek!

Lebabázott a tengerimalacunk. Ez az esemény önmagában még nem is lenne akkora baj, csak hát egy hónappal a megvásárlása után pottyant ki csinos kis nőstényünkből a malacbébi, mi pedig osztottunk-szoroztunk és arra jutottunk, hogy bizony, ennek a csúnya szőrgombócnak nem a mi hímünk az apukája. A kis zabigyerek egyébként köszöni szépen, jól van, egészen feltalálta már magát, már visítva jelzi, ha éhes, és akár egy egész répa is eltűnik benne. A hely viszont szűkös, ezért úgy gondoltuk, megszabadulunk tőle, csak hát rút kiskacsa szindrómában szenved szegénykém, én még 20 forintot sem adnék érte, elajándékozom hát, jött az ötlet.



Egy hete meg is hirdettem, reménykedtem abban, hogy minden második iwiw felhasználó ronda tengerimalacot akar örökbe. De nem. Éppen azon töprengtem, akkor most mit csináljak ezzel a visítós kis kolonccal, amikor a kölyök megjelentek mellettem, ebédet követelve. És akkor megvilágosodtam. Szívtelenség utcára tenni egy állatot - hát együk meg! Fel is kutattam a receptet, amit most meg is osztok mindenkivel, hiszen, ha csak egy malacka menekül meg attól, hogy autó kereke alatt végezze, már elértem a célomat. Az íze állítólag a csirke és a nyúl között van valahol és érdekes látványt nyújtanak a görbére sült körmöcskék, viszont könnyen tartható, nagyon szapora, alacsony a zsírtartalma, és sok fehérjét tartalmaz.



Sült tengerimalac recept

Hozzávalók:

- egy szőrétől megfosztott, kizsigerelt, megtisztított tengerimalac
- fél csésze liszt
- fél kanál őrölt kömény
- ízlés szerint só, őrölt feketebors
- fél csésze olaj

A szárazra törölt bőrbe dörzsöljük be az őrölt köményt, sót, borsot. Melegítsük fel az olajat. A malacot forgassuk be a lisztbe, majd a hátával lefelé tegyük az olajba, s megforgatva süssük pirosra. Lehet negyedekbe vágva is sütni. Héjában főtt burgonyát, hagymás paradicsomos salátát, hideg sört adunk mellé tálaláskor.

Egy másik recept szerint az előzőleg előkészített tengerimalacot sós vízben, hűtőben előpácoljuk néhány óra alatt, majd feldaraboljuk, leitatjuk róla a levet, bedörzsöljük fokhagymával, őrölt borssal, majd kókuszolajban alaposan átsütjük. Az előpácolástól omlós lesz a húsa, ami kívül ropogósra sül.

És végül vendégváró mennyiségben is létezik recept a tengerimalac elkészítésére:

Hozzávalók:

4 tengerimalac
5 deka kukoricaliszt
2 kg előfőzött, felszeletelt krumpli
8 gerezd fokhagyma
6 db friss erőspaprika
fél csésze olaj
fél csésze víz
só, bors, kömény ízlés szerint

A megtisztított tengerimalacot dörzsöljük be a fűszerekkel, majd süssük meg sütőben, vagy grillen. A paprikákat tisztítsuk meg, daraboljuk fel apróra, s a krumpli maradék főzővizében (vagy zöldségleves levében) pároljuk át, melybe teszünk olajat, fokhagymát, borsot, sót, majd amikor a paprika megpuhult, a kukoricaliszttel besűrítjük. A főtt krumpli és a hús tetejére kanalazzuk a mártást tálaláskor.

Jó étvágyat!
Oszd meg másokkal is!
Mustra