SZÜLŐSÉG

Változik a magzati szűrés helyszíne Budapesten

2008. július 31., csütörtök 17:50

Változik a magzatok szűrésének helyszíne Budapesten; a Schöpf-Merei Kórházban megszűnik az ellátás, helyette augusztus elsejétől a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban végeznek el egyes vizsgálatokat - közölte a főváros önkormányzata csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a velőcsőzáródási rendellenességgel sújtott magzatok kiszűrésére szolgáló anyai szérum AFP-meghatározása kerül át péntektől a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórházába.A vérmintákat az intézmény "H" épületének 2. emeletén, a Központi Laboratóriumban lehet leadni minden hétköznap 8-15 óráig. A minták leadásával kapcsolatos kérdésekben a laboratórium munkatársai állnak rendelkezésre. Az ambulanciára érkező betegeket a Központi Betegfelvételi Iroda fogadja. Ugyanitt kaphatnak tájékoztatást a genetikai tanácsadás rendelési idejéről és a rendelés helyéről is - áll a közleményben. A kórházat a 432-7500 központi telefonszámon, vagy a betegfelvételi iroda 432-7779 telefonszámán lehet elérni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta