SZÜLŐSÉG

Szülés után 6. hét: Let's talk about sex

2008. július 28., hétfő 12:40

Elérkeztünk a gyermekágy rögös és felejthetetlen útjának végére, aminek többen örülnek, többen pedig nem. S hogy miért, azt majd később ecsetelem, így a bevezetőben elégedjünk meg annyival, hogy a hatodik hét valóban egy kisebb vízválasztó. No, nem azért, mert a babánk már hirtelenjében akkorát nőtt, hogy kilóg a kiságyból, a babakocsiból, s hétfőtől óvodába küldjük, nem! A baba még mindig mini, csak már soha többet nem hívjuk őt újszülöttnek, ami végül is szomorú, főleg, hogy az idő lineáris vonalán haladva egyszer csak eljutunk a büdös kölök elnevezésig is, például akkor, amikor kamaszodik majd. De most ne filozofálgassunk, vegyük elő a régi viccet és beszélgessünk egy kicsit, a zenéről! Dugtál már zongorán? Ugyanis ezen a héten minden út Rómába, akarom mondani az alsó tájegységünkre vezet.Mint például a nődokihoz, juhhé, nagy ünnep ez. Először is, hivatalosan el kell mennünk otthonról, kirittyentve, egy Bűn és Bűnhődésnyi vastag fotóalbummal a hónunk alatt a gyerekről, amiből majd a doki választhat a dicsőség falára. Lelkesebbek gyerekkel mennek. Előkerül a réglátott élire vasalt gálagatya a játszóruci helyett, a rúzs és a hajlakk. Hipochonderek, figyelem, hat hét bizonytalan tapogatózás és rémképzetek után a férjünk és a borotválkozó tükör után egy szakértő is megszemléli a gátsebünket. Azt, amire mi azt gondoltuk, hogy akkora, mint egy disznóvágást túlélő malac hassebe, csak éppen a lábunk között, s azt, amire a doki kisterpesz után mit mond? Jaj de szépen begyógyult a gátseb!

Ekkor mi értetlenül pislogunk, hogy de hát akkora pukli van még ott és hogy nekünk néha még belesajdul sokszor. A doki pedig csak bólogat, miközben mi azt hisszük, hogy a felesége bevásárlólistáján gondolkodik, nem a mi luk-állapotunkon. – Bizony, sokáig érzékeny lesz a seb - mondja, pedig csak tudja, hogy egy nagyobb gátmetszés helye olyan, mint egy gyökérkezelt fog, ha jön a front, bizony eszünkbe juthat még évekig.

Elérkeztünk egy kardinális kérdéshez, fogjuk mi valaha a szexet élvezni? A férfiak ezt a vizitet alapvetően úgy várták, mint a messiást, hogy végre kilenc hónap ínség és hat hét sokszor teljes stop után, zöld utat kapnak, leszáradhat a borosta alól a pattanás. A nő meg szegény érzi, hogy lejárt a mismásolás ideje. Persze vannak olyan szextigrisek, akiknél még a varrat vége kilóg, de majd megvesznek egy kis lepedőakrobatikáért (természetesen tudjuk, számos kommentelőnk ebbe a kategóriába tartozik), azért azt jó, ha tudjuk, hogy ők vannak kevesebben.

Aztán jön az ördögi kör, anyának rohadtul nem kerek még a történet, de hát társas és főként páros életet él, amiben tekintettel van apa igényeire is. Az egész olyan még, mintha megint elvennék a szüzességét, a radarja meg a gyerek felé áll, egyszóval van elég testi és szellemi dolog, ami bezavarhatja a szexet, s az „út”, oly száraz lesz, mint a sivatag. Hát igen. Mit lehet ilyenkor egyebet tenni, mint bevetni minden vazelinek vazelinjét, s a lelki oldalt úgy ápolni, mint még soha, majd várni és várni. Hiába, mindenki tudja, hogy a türelem a nagy emberek erénye, de ígérem, hogy jobb lesz idővel minden, sőt, még jobb is lehet, még ha nem vagyok hiteles Lux Elvira, akkor is.

Hogy érintsünk még néhány dolgot a szexen kívül, de ne távolodjunk el az alsó területről, emlékezzünk meg azon sorstársainkról, akik ismét menstruálnak. Na meg azokról is, akik nem, de azt hitték, hogy a szoptatás miatt nem eshetnek teherbe, aztán meg jól bekapták a legyet.

Összegezvén gondolataimat, vége a hat hét fekvésnek (ez itt a röhögés helye), a semmittevésnek (ez itt a röhögés helye) és a kímélő üzemmódnak (ez itt a röhögés helye), mindenki érezze magát hirtelen csodásan, egészségesen, fájdalom és nyavaja nélkülinek, mert a könyvek is ezt írják!

Végezetül pedig egy záró gondolatot hadd biggyesszek ide a sorozat zárására:
Gyereket szülni a világ egyik legnehezebb és legfájdalmasabb, mégis a legcsodálatosabb dolga, s ezt ki így, ki úgy dolgozza fel testileg, lelkileg fokozatosan. A gyermekágy nehéz, de nem ígérhetünk mást későbbre sem, s higgyük el, a java még hátra van!

ui: Aki az elmúlt hat hétben valamilyen párhuzamot fedezett fel önmaga és a cikkekben szereplő nők problémái között, bizonyára csak a véletlen műve.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.29 09:51:52Borcsika

  Házasságunk első 5 évében nálunk is ment a napi szex, volt, hogy többször is egy nap, főleg esős 7végéken. Aztán megszületett a csemete, és egy kicsit meváltozott minden. Márcsak azért is, mert nem bírom a tablettát, meg a spirált, és nekem a gumi egy macera, így egy kicsit megritkultak az együttlétek, de minőségileg nem változtak meg. Mi inkáább a minőségre, és nem a mennyiségre "hajtunk". És valljuk be, már nem vagyunk 20 évesek. Lassan közelebb leszünk a 40-hez, mint a 30-hoz.

 • 2008.07.29 10:16:13másutt

  Borcsika, ez egy jo megallapitas a korrol.  Aki 20 evesen a naszejszakajan lesz terhes, nyilvan kicsit masshogy fog hozzaallni a szules utani szexhez, mint aki 20 ev ismerettseg utan, mint pl. en. :)

 • 2008.07.29 10:16:50másutt

  a billentyuzetem ragad (bebietel? :) elnezest a dupla betukert...

 • 2008.07.29 10:51:25hernyo-pillango

  Az a legdurvább, hogy én többszőr szeretném mind a férjem. Nekem sosem volt gondom azzal :). Én is képes vagyok többszőr is elélvezni. Valamint nem vagyok oda a hosszú előjátékért, szeretem a vadabb játékokat.A férjem viszont keményen melózik így marad az átag heti két alkalom. Viszont ha nyaralunk akkor mind a nyulak :D

 • 2008.07.29 11:06:06anyatájger

  Mint mindig, most is kiderült: nem vagyunk egyformák...  Subbantósdi: szorítok neked! Én hasonlóan éreztem magam és jó volt hallani, hogy egy ismerősöm uannál a dokinál, szinte ugyanígy szülte az első gyerkőcöt, mint én, és a másodiknál már gátvédelmet alkalmaztak a szülésnél. Szóval reménykedjünk :) • 2008.07.29 11:18:30málnabálna

  Békanőcivel értek 1et! Igen a szülés után avagy netán előtt is türelemjátek lehet a sex.

  Nos, többen is említették, h van kezünk, szánk, nem csak egy luk (vagy 2) odalent.

  Tehát tessék kreatívnak lenni, ha egyikünk vag ymásikunk, szerencsés esetben mindkettőnknek megjön az étvágya egy jó kis kufircra.

  Mi esetünk szerencsés volt, nem voltam veszélyeztetett és kvázi utolsó napig volt sex, hanem is minden egyes nap. Sokx használt még hátfájás ellen is fájdalomcsillapítóként, plusssssssssz nagyon hiányzott volna, mert a libidóm mondhatni egekben volt...

  Nah, és szülés után, amikor az emberlánya megszenvedte az első heteket, s tudtam már ülni, nah akkor már szóbajöhetett komolyabb is, mint a kéz+száj manőver. Komolyabbnál mi 4.hétnél tartottunk..persze dokinál izgultam, mi lesz ha lebukunk, de akkor már inkább 7.hétnél tartottunk,tehát szépen gyógyult sebet látott ésaméhem már eredeti formájára zsugorodott,mintha nem is szültem volna -doki szerint... mühaha, perzse csak jópár csíkocska a hasamon árulkodik és a lazább hasfalam...

  ...jótékony változás persze a nagyobb cickók, hátrány: még a pluszkilók.. :(

 • 2008.07.29 11:47:08Vakmacska

  Meni, Cerazette, hú....akkor nem csak én következtettem helyesen, sajnos az utána következők is, illetve jött még egy-két nemszép mellékhatás, pedig esküszöm szülés előtt semmi gond nem volt a bogyókkal.  Amúgy is rokonlelkek vagyunk, én is tűnődtem hogy dokinál lebukok-e a 4-hét utáni bepróbálkozással (gátvédelemmel szültem, jelentem első gyereknél és 35 évesen is működhet), de ebből semmi gond nem volt. Annál inkább a kémia megváltozásával - és fogtam én is sok mindenre, meg voltak hisztik és parák miatta, jobban kéne felvilágosítani a nőket erről. Persze tudom azt is, hogy a szoptatásnak is lehet negatív hatása, élővilágbeli hagyaték, ez van....

 • 2008.07.29 11:47:56mpbm

  Okoska! Mi az a bizonyos méret? Kiváncsivá tettél. Ilyneről még nem hallottam.

  És igen, számít, h mióta vagytok együtt., és hány évesek vagytok. De most jól beparáztattatok, h később ez változni fog :(

  És mi sem a mennyiségre megyünk bakker, nehogy már baj legyen, h olyan is van, hogy ez másképp működik.

 • 2008.07.29 12:03:34mpbm

  Nap, mint nap találkozom vele, ezért is furcsálom, hogy azt mondod, hogy az nem lehet.

 • 2008.07.29 12:19:00anyatájger

  Vakmacska: tudjuk, hogy első gyereknél is lehet gátvédelemmel szülni, kérdés, hol és kinél.

 • 2008.07.29 12:28:20anyatájger

  Kicsit off, de leírom: szülésem másnapjának reggelén a folyosón botorkálva jött velem szembe egy fiatal csaj hálóingben, hasa semmi, lépései ruganyosak, nem értettem mit keres itt. Szóba elegyedtünk, mire elmesélte, hogy éjszaka hozta be a mentő, mert otthon megszült. A történet lényege: a csajszi (17, első szülés) érezte, hogy kakeszolnia kell, mire kiment a vécére és láss csudát, kijött a baba! Se repedés, se semmi. A méhlepény a mentőben távozott.

  Szóval így is lehet szülni és gondolom, neki nem sokat mondana ez a 6 hét gyermekágy meg ilyesmi.

 • 2008.07.29 12:30:41mpbm

  Juuj, okoska, de butuska vagy te.

 • 2008.07.29 12:33:14kicsitomi

  Akkor lehet, hogy csak nekem (nekünk) volt pechünk a szex terén... No de most már mindegy... :-(

 • 2008.07.29 12:33:47Pinpili

  MELYIK KORHÁZBAN ÉS MELYIK ORVOSNÁL LEHET GÁTVÉDELEMMEL SZŰLNI??? KÉREK SZÉPEN INFÓKAT! ELŐRE IS KÖSZ

 • 2008.07.29 12:38:19anyatájger

  kicsitomi: ha végigolvastad a kommenteket, nem csak nektek volt szar a szex szülés után. Miért írod, hogy most már mindegy?

 • 2008.07.29 12:39:16kicsitomi

  Ilyen téren a házasságunknak kampec. Ezért.

 • 2008.07.29 12:44:21anyatájger

  Sztem ne add fel! Bár nem látok bele a dolgaitokba, de érdemes lenne megpróbálnotok vmit, mert akkor nem csak ilyen téren lesz 'kampec' a házasságotoknak. (legalábbis az okosok azt mondják, a jó szex a házasság alapja)

 • 2008.07.29 12:44:39málnabálna

  kicsitomi!  sztem ne add fel!!! "olyan téren"véglegesen nem lehet kampec egy házasságban/kapcsolatban, ha előtte jól működött. Azt kell vmelyest visszahozni. Az tuti,h nem ugyanolyan lesz, sőt lehet még jobb, de dolgozni kell rajta.

  Ezt tuti tapasztalatból mondom, nyugi!

 • 2008.07.29 12:48:42anyatájger

  málnabálna :)))

 • 2008.07.29 12:49:42Vakmacska

  Pinpili, kukk ide:  www.boldogszuletesert.hu/index_munkank.html  Ha megnézed a képeket (a vízbenszülésest nem rakták fel, de talán valahol a neten megvan róla Boksay Rita írása), az első sorozat akár én is lehetnék (de nem rólam készültek a képek, mivel én is szülősámliztam.

 • 2008.07.29 12:49:58mpbm

  Nem ez az alapja, de kell hozzá, no. Bár ezt csak én mondom, és én nem vagyok olyan okos.

  De szerintem sem szabad feladni. Főleg, ha működött, és fontosak vagytok egymás számára, akkor tuti lehet valamit kezdeni. Olyan nincs, h egy nő ne kívánja többé a szekszet egyáltalán. Szóval csak meg kell fejtened őt. Persze, ha akrod még. Vagy őt akarod még úgy is.

 • 2008.07.29 13:01:24málnabálna

  Vakmacska!  ...Istvánban szültél, ha jól látom... én is!:)

  Nos, speciel nálam tökmindegyvolt milyen módon szülök, csak megszülessen már a babó.Igen az Istvántcsak dícsérni lehet ezen a téren, bármilyen pozícióra nyitottak.

  Nekem egy db-ig ment félig állva, gravitáció jótékonyságát kihasználva, majd 4kézláb, s ez maradt jó sokáig, ám ha egy 165cm magas csaj akar 4030g, 58cm kisfiút megszülni az nem megy ripsz-ropsz. tehát nálam a végén a nagy gátvédelem mellett mégis vágni kellett... :( sajnáltam, de túléltem. Jah, és mindenhez kérték az engedélyem, semmit nem csináltakcsak úgy bemondás, engedélykérés nélkül. Non plus ultra, h saját orvosom se volt, ügyeletes doki is szuperjól csinálta élen a szülésznővel.

  Máig állítom,h ha a "kis"bóbitám nem nő olyan nagyra, akkor megúszomvágás nélkül...

  OFFvoltam picit, bocsi!

 • 2008.07.29 13:03:07málnabálna

  ..bocsi néha a space billentyűm nem műxik, azért folynak egybe a szavak...

 • 2008.07.29 13:14:47Pinpili

  Köszi, várom a további infókat is. Tényleg szimpi az István így első látsára.

 • 2008.07.29 13:21:30Gukker

  Ez az injekciós fogamzásgátló:  Gyógyszer név:

  Depo-Provera(fogamzásgátlás) im inj.

  ATC:

  UROGENITÁLIS SZEREK ÉS NEMI HORMONOK (G)

  Nemi hormonok és a genitális renszer modulátorai (G03)

  Hormonális szisztémás fogamzásgátlók (G03A)

  Progeszteronok (fogamzásgátló) (G03A C)

  medroxyprogesteron (G03A C06)

  Kiszerelés:

  Provera 150 mg inj. 1 x 1 ml

  Teljes ár:1089.0 Ft Támogatás: 0 % Fizetendő: 1089.0 Ft

  Doboz/DDD: 90 Egy napi kezelés ára a DDD alapján: 12 Ft (Támogatott árból)

  Egészségügyi szolgáltatást nyújtók számára rendelhető, illetve kiadható

  Erősség: +

  Hatóanyag:

  medroxyprogesteronum aceticum 150 mg/ml inj.

  segédanyagok:

  propil-p-hidroxi-benzoát

  metil-p-hidroxi-benzoát

  poliszorbát 80

  natrium chloratum

  makrogol 3350

  natrium hydroxydatum

  sósav , injekcióhoz való desztillált víz.

  Javallatok:

  Fogamzásgátlás (ovuláció gátlása révén) : hosszú távon (a menstruációs ciklus felfüggesztése, a teljes fertilitás visszatérésének késleltetése); rövid távon (védekezés az egyik vagy másik partner sterilizálása előtti időszakban).

  Adagolás:

  Szokásos dózis:

  1 injekció/3 havonta

  Részletes adagolás, megjegyzések, figyelmeztetés:

  Háromhavonta 1 injekció (150 mg MPA) mélyen az izomzatba adva.

  Annak érdekében, hogy a terhességet biztonsággal ki lehessen zárni, az első injekciót a normál menstruációs ciklus kezdetét követő első 5 nap folyamán kell adni, ill. szülést követően 5 napon belül, ha nem szoptat, vagy 6 hét múlva, ha szoptat az anya.

  Felhasználás előtt a homogenitás biztosítására az ampullát alaposan fel kell rázni.

  Az injekciós oldat csak egyszer használható, a maradékot ajánlatos eldobni.

  Oldatlan részecskék vagy színeződés kizárása érdekében az injekciót felhasználás előtt vizuálisan ellenőrizni kell.

  Szüneteltetni kell a gyógyszer további adagolását az alábbi esetekben - A látás akut romlása, exophthalmus, diplopia, migrén, szokatlanul erős fejfájás. További

  kezelés előtt gondos szemészeti vizsgálat szükséges a látóideg papillaödéma vagy a retina vascularis léziójának kizárása ill. megelőzése érdekében.

  Májfunkciós és epezavarok.

  Főként más indikációban alkalmazott nagy adagok súlygyarapodást, folyadékretenciót, holdvilágarc kialakulását, glukózintoleranciát, vérnyomásemelkedést idézhetnek elő.

  A kezelés hatására megszakadhat a menstruációs ciklus (anovuláció amenorrhoeával); rendszertelen, ritkán erős, elhúzódó vérzés léphet fel. Ez utóbbi, átmenetileg ösztrogén együttadásával kezelendő.

  Mérlegelni kell a rákos megbetegedés esetleges veszélyét a progesztogén kontracepció sok előnyével szemben.

  A gyógyszer alkalmazása a következő laboratóriumi értékeket befolyásolhatja: plazma gonadotrop, vizelet pregnándiol, plazma ösztrogén-, plazma kortizolszint (valamennyi csökkenhet), glukóz tolerancia teszt, metyrapon teszt, tiroid funkciós teszt (a két utóbbi

  értéke nőhet). Koagulációs teszt, prothrombin (Faktor II), Faktor VII, VIII, IX, és X. érték (növekedhet).

  Eltartása: Szobahőmérsékleten (15-30 C).

  Beteg tudomására hozandó:

  A méhtest vagy a méhszáj szövettani vizsgálata esetén a patológust a Depo-Provera kezelésről tájékoztatni kell.

  Ellenjavallatok:

  Túlérzékenység valamely összetevőre

  Hormondependens npl.

  I. trimeszter

  II. trimeszter

  III. trimeszter

  Vaginális vérzés

  M: Vetélés vagy befejezetlen abortusz.

  fokozott óvatosság, amennyiban az alábbiak szerepelnek az anamnézisben:

  Agyi vaszkuláris lézió Retinavérzés, retina károsodás

  Tromboembólia az anamnézisben

  Tromboembóliás hajlam

  Tüdöinfarktus

  Depressziós tipusú pszichózis

  Asztma bronchiále, vagy egyéb obstrukció

  Migrén

  Kardiális dekompenzáció

  Beszűkült vesefunkció

  Epilepszia

  Oszteoporózis

  Mellékhatások:

  Anafilaxiás shock, szérumbetegség

  Trombózis

  Embólia

  Flebitisz, tromboflebitisz

  M: mélyvénás thrombosis, tüdőembolia,

  thrombosis a bőr és a mesenteriális erekben

  Cerebrovaszkuláris keringészavar

  Feszültség, idegesség

  Alvászavar, álmatlanság

  Fáradtság

  Álmosság

  Deprimáltság

  Oszteoporózis (csontritkulás)

  Fejfájás

  Szédülés

  Urtikária

  Pruritusz

  Eritéma

  Akne

  Hirzutizmus/hipertrichózis

  Hányinger, hányás

  Hasi fájdalom

  Általános gasztrointesztinális tünetek

  Alkalikus foszfatáz emelkedés

  Hiperbilirubinémia

  Alopécia

  Bőrpigmentációk

  Hiperkalcémia

  Libido csökkenés vagy változás

  Amenorrhea

  Hiperprolaktinémia/galaktorrhea

  Mellfeszülés

  Ginekomasztia

  Hiperkorticizmus

  Diszmenorrhea

  Hipoglikémia

  M: az uterus és az ovarium szövettani képének változásai

  erózió a cervix tájékon, a vaginalis szekréció fokozódása

  Ödéma, folyadékretenció

  Súlycsökkenés

  Hizás, étvágynövekedés

  Láz

  Ödéma, folyadékretenció

  M: fájdalom, duzzanat

  Óvatosan együttadható:

  Magyarországon nem forgalmazott gyógyszer kódja: aminoglutetimid

  M: (aminoglutetimid) egyidejű adásakor

  jelentősen csökken a MPA biohasznosulása

  K vitamin antagonisták (antikoagulánsok)

  M: kevés adat

  Együttadása kerülendő vagy tilos:

  M: injekciós oldathoz más anyagot keverni nem szabad.

  Mérgezés esetén teendő:

  Nem igényel más beavatkozást, mint a terápia megszakítását.  Gyártja: Pfizer  forrás: Nil Nocere 13.5-W -rp

  Lezárva: 2008.06.01.

 • 2008.07.29 13:21:45Pinpili

  ÓÓÓÓÓ de hülye vagyok! visszavonom az előtő írásom. Most látom a homlokzat alapján ott szűlt a barátnőm tavaly szeptemberben. A szobájában egy babamama barát szűlés sem volt. Mindegyik babát elméretezték még a hasban és nagyobbak jöttek ki a vátnál. Mindenkinél vágtak kérdezés nélkül és kitolták a hasukból. A barátnőmnek nem hogy vágtak, de még a fene lukáig repedt szegény. Orvosa is volt ottani pali egy vadállat. Egyébként minden rendben a korházzal.Ja a munkatársnőmnek ugyancsak tavaly a lányának a bordáját törték miközben a hasára tehénkedtek. Persze ettől még lehet jó egy korház és orvos. Na mindegy csak találok egy normális korházat ahol szülhetek

 • 2008.07.29 13:23:21zskoncz

  Pinpili ugy tudom az istvánban szinte mindenkinél lehet gátvédelemmel szülni. nekem is kellett vágni hogy a gyerköc ne repesszen..... de a szülésznőnk szerint alig van olyan doki aki ugy indul a szüléshez ott hogy ugyis vág akármi lesz. próbálkoznak aztán ha kell vágnak.

 • 2008.07.29 13:25:40zskoncz

  ja a "szinte" a hangsulyos.....

 • 2008.07.29 13:34:00Vakmacska

  Pinpili, én egy 3 gyerkős dúla javaslata alapján szültem a Siklós-Csűrösné párosnál, néki extra nagy kölkei vannak (ő se kicsi, az igaz, de nem bálna), hatalmas fejekkel, és az ő harmadik lánya született ott vízben, énelőttem kb. 3-4 hónappal, szóval nekem ő volt a két lábon járó garanciám hogy az lesz amit én gondolok. Ha valamiben, legfeljebb magamban csalódtam a szülés kapcsán, de bennük semmiképpen sem, ha lenne még kölköm bátran szülném náluk. Pedig nehézfejű, akaratos, nagypofájú és kórházfóbiás vagyok. A babaneten minden kórházról találsz topikot, 100% találat nincs sehol, mert sokszor rosszul lövik be a babók méretét, vagy mint mondtam mi magunk se teljesen azt csináljuk ám szülés közben amit elterveztünk. De megvolt a jó hangulat, a pozitív kisugárzás, és egy percet se feküdtem mert nem akartam...és azt hiszem ezért nincs okom arra, hogy az Istvánt szidjam. A komplikált eseteket nem mindig kezelik jól, de normál szülésnél szerintem nagy az esélye, hogy jól menjenek a dolgok.

 • 2008.07.29 13:42:29Pinpili

  Köszi, azért megnézem azt is, mindenkinek meg kell adni az esélyt:)

 • 2008.07.29 13:44:47Ditke

  Szöcske, durva, durva, de az élet is az. Cozumelnek igaza van, tisztáztuk előre, az okát is. A sztori tök egyszerű, volt pasi nem bírt a farkával, összeszedett egy tök egyszerű, 3 nap alatt gyógyuló bakter fertőzést, amit természetesen átpasszolt. Utána tagadott mint állat, a mai napig nem ismeri el, ellenben a csaj (volt barátnője) beismerte. Benne volt annyi humánum, hogy mielőtt ledugják a csövet a torkomon a klinikán, legalább tudjam az igazságot. Uis nekem nem 3 nap lett, gyógyszerre (ami a leghatásosabb) allergiás lettem elsőre, fulladás és kiütések, kórház, ami belefér. Eredmény: gyógyulás nincs, ellenben jó nagy kaki az van. Immunrendszerem felborult, elindult egy visszafordíthatatlan folyamat (daganatok alakultak ki a méhemben). Közölték, vegyek érzékeny búcsút eme szervemtől, miközben se pasi, se gyerek, se jövő. Mellette gyógyuljak meg fizikálisan, hogy mitől, nem tudják, mert más gyógyszer nincs. Végül akadt, ami keresztreagens, de csak kb. 5 % a hatékonysága. És ezért is jó pár nődokit kellett végigjárnom, mire valakinek volt róla tudomása. 1 év 2 hónap volt, mire a bacitól megszabadultam, cserébe beszedtem kb. két vasúti kocsira való antibigyót, méhmegtartó kezelésen estem át, és a természetgyógyászattól a modern orvoslásig minden megvolt. Alighanem a tibeti sámánok kivételével. A "gyógyulás" mellékhatásaként lett pár eü problémám, végig feküdtem és végigidegeskedtem a terhességet, merthogy egy szép nagy versenyfutás volt az idővel. Az is csoda volt, hogy egyáltalán terhes vagyok, orvosi esettanulmány lettem, és úgy mentem be szülni, hogy a méhemtől is búcsúzom. Nem így lett, valaki, valahol megkönyörült rajtam.  Lavina. Pech. Lehet rá mondani. Én azt mondom, felelőtlenség. A másik teljes mértékben való semmibe vevése.  Gyerekem apjával az elején tisztáztuk, tudta, mibe vág bele, és azt is tudta és tudja, hogy nekem mibe van az az egy lopott pásztoróra. Más (anyagi) ok miatt gyermek feletti szülői jogokat egyedül gyakorlom. Ettől függetlenül szeretjük egymást, és megteszünk mindent azért, hogy sikeres legyen a kapcsolatunk és legyen még 1, és ha az Isten kegyes hozzánk még vagy egy focicsapatnyi lurkónk. És 90 évesen együtt ücsörögjünk a kandalló előtt és sztorizzunk az unokáknak az EGYÜTT végigküzdött életről.

  Merthogy mi a szánkat és a kezünket nemcsak a nemi örömszerzésre használjuk. Arra is, hogy megbeszéljük a gondjainkat. A szex kérdése is ilyen "gond", megbeszéltük és mindketten figyelünk a másikra. Ő rám, minden alkalommal én döntöm el, mi lesz és mi nem. Én rá, kezdeményezek, alkalmat teremtek és a többi. Így kerek a "tigrisvilág".

 • 2008.07.29 13:57:39Pandi

  kicsitomi, ne haragudj, de én nem értem, hogy te milyen házasságról beszélsz.

  Mert néhány hónapja te számoltál be nekünk arról, hogy az otthoni problémák elől/miatt prostituáltakhoz jársz.

  Nemrégiben arról írtál, hogy azóta fix barátnőd is lett.

  Akkor miről is van szó? Vagy ez már egy másik házasság?

  Hm, biztos én vagyon értetlen.

 • 2008.07.29 14:15:50szövetszöcske

  Ditke: Sajnálom. Simán elfogadhatónak tartom, ha azt mondod, csúnya dolgok történtek már veled, ezért neked a hűség tabu, aztán mérlegelés nélkül kiteszed a hapsit szűrét ha hűtlenkedik. Az a félmondat, hogy 'vasárnapi apuka lesz, vagy még az se', ami nem tetszett tegnap, nekem azt jelentette, hogy így állnál bosszút (mert ez nem a szakítást jelenti, hanem az apaság csakis bosszúból való korlátozását). Ezt semmi nem indokolhatja, bocs, de erre érzékeny vagyok. (vannak dolgok amik ugyan megmagyarázhatóak az ember előéletével, de ettől még nem lesznek elfogadhatóak...)

 • 2008.07.29 14:55:24Békanőci

  Ditke, kaptál szépen... :(  Gyermekágy végére én még mindíg úgy éreztem mintha bombatölcsér lenne a lábam között, de a libidóm mégis a plafont verte.

  Mit mondjak, hosszú hónapokig az együttlét csak a végére nem lett fájdalmas. Az első felért egy karóbahúzással. A férjem azt mondta, nem ér ennyi kínt az egész, próbáljuk meg később. De annyira hiányzott az, amilyen régen volt! Ránéztem a Zuramra, és már bizsergett is...

  Nyolc hónap kellett, hogy én is érezzem, hogy nem olyan odalent mint a Szahara és, hogy nem nem lettem extraszűz, mert véletlenül elfércelt a doki. Lassan eltelt azóta ugyanennyi, de még most is van olyan mutatvány, mikor fáj, hála a kissé szövethiányosan gyógyuló varratnak.

  Férjem szerint(kaján vigyorral jegyezte meg) a májam fehér lett. Nem bánjuk. :) • 2008.07.29 19:51:54Meni

  Elolvastam a fogamzásgátló injekció leirását. Ha jól értettem a migrén kizáró ok. Ezt hát elbuktam, maradnak a hagyományos bogyók :( Kivéve Cerazette, mert azt soha többet! Azért köszi a tájékoztatót!

 • 2008.07.30 01:24:28Vierre_

  valaki tud valamit a férfi fogamzásgátló bogyóról? Át akarunk állni, igen itt a többes szám nem az én akaratom, hanem közös, de fingom sincs mennyi, milyen.

 • 2008.07.30 04:56:37Ditke

  Szöcske, nézőpont kérdése. Mi anno ebben is megállapodtunk. Nem korlátoznám a jogait, de normális "elválás" esetén nem is csak a két hetenkénti egy napot engedném neki, akkor vihetné el a fiát, amikor akarja, tőlem a gyerek egy rossz szót nem hallhatna az apjáról. Még ha el is hagyna minket. A megcsalás viszont más. Erről megállapodtunk, akkor elfogadta.

 • 2008.07.30 05:02:55mirka

  Vierre: azt találtam, hogy még nem elérhető, csak beszélnek róla, de nem sokat. egy blogbejegyzés és kommentek erről: szexterapia.blogter.hu/?post_id=118272 • 2008.07.30 08:27:25Vakmacska

  Meni, te végül találtál olyan bogyót amivel lehet létezni (fejfájások, alvásrohamok és tudomisén-mik nélkül)? Oszd már meg velem, mert eddig háromféle próbálkozásból egy se lett sikeres, de hátha van amit még érdemes lenne próbálni....

 • 2008.07.30 13:20:25Gukker

  Vakmacska: idáig mely tablettákat próbáltad ki?

 • 2008.07.30 16:37:24Vakmacska

  Cilest, Yadine, és az említett Cerazette meg ősi elődje a Continuin (ez az egy nem okozott gondot, de már nem gyártják)

 • 2008.07.30 16:38:01Vakmacska

  Cilest volt szülés előtt is, akkor gond nélkül. Utána már nem.

 • 2008.07.30 22:36:04Békanőci

  Jut eszembe: amíg a Cerazette-t szedtem, híztam mint malac. Az első 6hétben fogytam, utána dokibá felírta, Békanőci bevette, ette, ette...

  +8 kiló ripsz-ropsz.

  Mikor tejelésnek vége lett, Cerazette-nek is lejárt az ideje, nem lett több +kiló, de azóta egy -sem... :(

  Pedig megy az ugrabugra meg a hasprés, mentek a háztól a szénhidrátok, jött az update, és semmi.

  Meg kéne nézessem a hormonjaimat.

  De azért kíváncsi lennék, mi lett volna ha... nem lett volna bevette, ette, ette...?

 • 2008.07.31 00:20:43chipisz

  Békanőci! Ugyanígy jártam! Mindenkinek elmondtam, hogy hízok a szoptatástól, pedig mások fogyni szoktak. És ugyanezt szedtem (cerazette). És jöttek a kilók rám is. Abbahagytam, maradtak. :( Pedig diéta, sport megy. Hihetetlen. :(

 • 2008.07.31 08:31:00vikimanka

  7 éve én is Continuin-t szedtem, mikor a nagy megszületett. Terhesség alatt 9 kg-t híztam, ami szülés után le is ugrott. Aztán szoptatás alatt felugrott 13 kg. 3 éve kőkemény diétával sikerült leadnom, de úgy, hogy napi 600 kalóriát ehettem. Na, ezt 1 évig bírtam csinálni, tovább nem. Aztán megint elkezdtek felkúszni a kilók. Decemberben megszületett a kicsi és most elhatároztam, hogy ha már nem fog szopizni, megint nekiállok leadni, de nem ilyen brutál módszerrel. Eddig nem is gondoltam, hogy a bogyónak köze lett volna az akkori hízáshoz. Úgy gondoltam, hogy ilyen fajta vagyok, hogy szoptatás alatt többet hízok, mint terhesség alatt.

 • 2008.07.31 10:17:36Gukker

  Hát igen, a Continuint már nem gyártják. Etinodiol-diacetát volt benne, ami felett eljárt az idő, és nehéz volt megfelelő tisztaságú hatóanyagot előállítani. A Cerazette-ban 0,075mg dezogesztrel van, lehet, hogy azt nem bírod.

  A Cliestben norgesztimét (0,25mg - ez elég sok) és etinil-ösztradiol (0,035mg) van.

  A Yadine-ban szintén etinil-ösztradiol (0,03mg) és drospirenon (3mg !!!) van.

  Volt esetleg valami különösebb oka, hogy ezeket a nem éppen olcsó és nem "hagyományos" fogamzásgátlókat írta fel az orvos? Nem lett volna egyszerűbb valami elterjedtebbel kezdeni először? Általában először harmadik generációsokkal (levonorgestrel + etinil-ösztradiol), esetleg újabb gesztodén tartalmúakkal szoktak próbálkozni és ha ezek nem mennek, akkor szoktak speciálisabb fogamzásgátlókat kipróbáltatni.

  Ez így egy kicsit fura.

 • 2008.07.31 15:25:45Sanima

  Ditke,  ez borzalmas!Abszolút megértelek!Szöcske meg ne lepődjön meg, ha valaki így érez, ha tudnátok, hányszor hallottam én már férfiaktól azt, hogy " én már egy nőben sem tudok megbízni!" csak azért, mert volt egy 3,14csa exük...szóval a férfiak is ugyanúgy általánosítanak!  Okoska,

  ezt nem tudom mire vélni, hogy szükségét érezted annak, hogy többször is kihangsúlyozd(ál-sajnálkozva, de közben igen büszkén): a pasidnak hatalmas a f@sza.

  Értetlenül állok az ilyen információk előtt, és igazából nem is érdekel. De mivel nyilván azért írtad, mert szeretnél vmi reakciót, hát tessék:  Húúú! Az nem semmi! Gratulálok!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta