SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Anya a vécére menekül

2008. július 28., hétfő 10:30

Abigél kezd rosszalkodni. Érdekes volt megfigyelni, hogy ha valamire azt mondtam neki, hogy nem-nem, akkor tétovázott egy ideig, de végül szót fogadott, nem tépte le a virágot és nem ment ki a teraszra egyedül. Nem vagyok nagy pszichológus, de azt hiszem, kezd ráébredni, hogy ő meg én nem vagyunk egyek, és neki szabad akarata van, tehát nyugodtan meg tud csinálni dolgokat attól, hogy anya megtiltja. Már tökéletesen tisztában van vele, mik azok a dolgok, amiket elvileg nem lehet, - nyalogatni a szemetest, cipőt enni, kihúzkodni a törlőkendőket, vagy bemenni egyedül a fürdőszobába, - és határozottan lesi azokat a pillanatokat, amikor mindezeket megteheti.Ha észreveszi, hogy nyitva maradt a fürdőajtó, abban a pillanatban nekiiramodik, és vágtat befelé, néha még hátra is is néz, hogy megyek-e utána, és hatalmas sikernek könyveli el, ha legalább a küszöbig eljut, ha pedig eléri a vécét is, teljes a boldogság. Viszont érdekes módon továbbra sem pakol. Pedig már mindent felfedezett a lakásban, de nem rámolja le a polcokat, nem szedi szét a konyhát. Lehet, hogy még nem jutott el abba a korszakba, vagy egyszerűen nem érdekli a dolog?Eddig csak lelkendeztem, hogy Abigél mennyire ügyes, minden héten tanul valami újat, hát ez most is igaz, csak egyre több olyan dolgot tanul, ami meg is nehezíti az életet. Megtanulta például levenni a ruháját. Ennek következtében gyakorlatilag lehetetlen felöltöztetni, ha a nyakán átdugom a pólót, azzal a mozdulattal már rántja is le magáról. Ezt eljátsszuk háromszor-négyszer, mire végre rajta marad. Rájött arra is, hogy ha anya akar vele valami szörnyűséget csinálni, a legegyszerűbb elszaladni, így néha tényleg szó szerint üldözöm a pelenkával, - vagy lefogom, de akkor meg ordít. Persze tanul ügyes dolgokat is, megtanult például lemászni az ágyról. Mondták, hogy mutassam meg neki, de őszintén szólva azt hittem, ez még korai, nem értene olyan utasításokat, hogy ’fordulj meg szépen, és a fenekeddel tolass lefelé’. Így későbbre hagytuk az okítást, ő viszont magyarázás nélkül is rájött teljesen magától. Iszonyú édes, ahogy forgolódik, helyezkedik, végül lenyújtja az egyik lábát, és a talpával keresi a talajt. Viszont ami továbbra is kifog rajta, az a cumisüveg. Vessetek meg, de annyira szeretném, ha tudna cumisüvegből inni, úgy érzem nagyban megkönnyítené a nappalokat, na és az éjszakákat is. A poharazás nagyon lassú, és a háromnegyede a ruhán végzi, így át is kell öltöztetni. De ha fél óráig tartom is a szájában a cumit, akkor sem tudja, hogy mit kell vele csinálni, csak rágogatja az ínyével, élvezi, hogy csöpög belőle valami, aztán ennyi.

És most az utazás után ismét borzasztóan anyás. Ha nem lát, mással is elvan, de mihelyt meglát elkezdt nyávogni, nyújtja a karját, rángatja a nadrágom, van, hogy egy lépést sem tudok nélküle tenni. Borzasztóan fáraszt és idegesít. Eljutottam abba a közhelyes stádiumba, hogy ha kicsi nyugalmat szeretnék, fogok egy újságot, és magamra csukom a vécéajtót.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.28 12:33:00amarilo

  Igen, az egyiknek még nincs (barátnő), a másikok meg már elfelejtették (nagymama, más középkorú néni).

 • 2008.07.28 12:37:35Kísérletinyúl

  akkor jegyezd csak szépen a barátnő szavait,esetleg titokban diktafonnal...

  aztán majd nézd meg a képét,mikor ezerrel rohan az üvöltő gyerek után a felfordult lakásban,ahol játékok hevernek szerteszét,

  te pedig belépsz csodálkozó,értetlen arccal,majd lejátszod neki a felvett szöveget bruhahahaha

 • 2008.07.28 12:51:46kriszi

  ...a szépen fésült, kifogástalanul illedelmes és önálló iskolásaiddal a hátad mögött :)

 • 2008.07.28 12:56:23kriszi

  Nem mindenki követ el minden ön-és közveszélyes ügyet. Pl. nekem egyik sem szaladt el pelenkázás közben, nem érdekli őket a wc, a wc-kefe. Viszont a fiamat emlékezetes volt leszoktatni róla, hogy játékcsavarhúzóval menjen a konnektornak, a lányomat pedig meggyőzni, hogy nem tudja emészteni a cellulózt (kompromisszumként hagytam a virágföldet, ha a gilisztáknak így bejön XD ). A falat mind a ketten fúrják, műanyag szikével, babakanállal, hajcsattal, kisautóval, mikor mi van kéznél, de úgyis tervezünk előbb-utóbb erkélyt, kicsit előre dolgoznak, mi abban a rossz. Ami engem visz a szívhalál szélére, az az eltűnés, az úttest meg a lépcső.

 • 2008.07.28 13:04:08amarilo

  Az úttest monnyon le! Le a lépcsőkkel! Az eltűnés is monnyon le! (Igen, igen, igen!)  Elképesztő, hogy 3 másodperc alatt hogy el tudnak tűnni! Őrület!

 • 2008.07.28 13:18:06DobayAdam

  Én emlékszem (=mesélték), hogy én is meg a párom is utáltuk a cumit. De ha belegondoltok, milyen íze van annak a műanyag izének, lehet hogy nem csoda. Szóval amint lehetett, pohár, nekem néhány próba után maradt az. :)

 • 2008.07.28 13:56:54gjuci

  Én is a csőrös pohárra szavazok. Szerintem vegyél olyat, amit át lehet alakítani, magától csöpögősre és csak szívás által folyósra. A legtöbb tudja ezt. És akkor ha utaztok, nem kell félni, hogy kicsöpög a táskába, viszont kis átalakítással tud úgy is inni belőle Abigél, hogy nem kell szívnia.

 • 2008.07.28 13:58:21Meni

  Szerintem meg ne erőltesd a cumisüveget, ha nem akarja. Ha a pohár lassú, akkor jöhet tényleg a csőrös, a sportkulacs, a szivószál, valami be fog jönni. A cumisüvegről baromi nehéz leszoktatni, ha nem kezdi el időben az ember. Én elszúrtam például, a fiam két éves, és a reggeli-esti tejet továbbra is csak üvegből hajlandó meginni. Oké, az én hibám, mert később kezdtem, mint kellett volna, de ebből okulva a lányom már most kap pohárból is, és ahogy átváltunk tápszerről tejre, megy a cumisüveg a szekrény mélyére...

 • 2008.07.28 14:00:46Meni

  Ja, és még valami: hogy van, hogy elszalad pelenkázás közben? Mástól is hallottam már ilyet, de továbbra sem értem. Felrakod a pelenkázóra (asztalra, ágyra), kezébe adsz valami olyan cuccot, amiért nagyon teper, de csak és kizárólag a pelenkázás alatt játszhat vele (nálunk üres törlőkendős zacsi). És hogy lesz ebből rohanás? Kitépi magát a kezedből? Kilenc hónaposan? Mert kb. annyi, nem? Bocsi, de télleg nem értem...:)

 • 2008.07.28 14:27:42zskoncz

  a miénk még kicsi de a cumisüveg nem jön be neki. amikor kórházban voltam akkor kapott cumisüvegből enni, ettől jól meg is keveredett az a szép nagy buksija. alig tudtam visszaédesgetni cicire. még egyszer nem próbálkozunk inkább pohár és kanalazgatás.

 • 2008.07.28 14:50:18Dr. Han Fastolfe

  Meni: az úgy van, hogy nem tudod feltenni pelenkázóra, mert egy sajtkukac:)

  Feleségem kifejlesztett egy egyedi módszert: a fél lábát felteszi valahova (pl szék), és a comján lovagol a gyerek és úgy. Pelenkázón szinte lehetetlen: forog, felül, megfordul, négykézlábra húzza magát, minden amit el tudsz képzelni.

  Azért (kár)örömmel olvasom, hogy nem csak mi kaptunk sajtkukacot a gólyától, más is:)

 • 2008.07.28 15:06:37druantia

  Meni, az én gyerekem kilenc hónaposan rendszeresen kitépte magát a kezemből még mielőtt egyáltalán levehettem róla a pelenkát és már spurizott is el/le az ágyról. Vagy ami még rosszabb volt: akkor spurizott el, amikor már levettem róla a pelust. Ilyenkor azzal szívatott, hogy kakás seggel eltepert a párnámig, ráült és vigyorogva visszanézett a válla felett.  Pedig baromi gyorsan pelenkáztam, kiváló figyelemlekötő praktikákat ötköttem ki. Mégis be kellett vetnem egy ideig a fel/lehúzható bugyis pelusokat, és hónapokig a fürdőben tettem tisztába. Akkoriban seggtörlő helyett zuhanyzott a fiatalember. A másik alternatíva kegyetlen és nehezen kivitelezhető volt: valakinek le kellett fognia a gyereket, amíg tisztába tettem.  Szerencsére ez az időszaka már elmúlt, most már szól, hogy akció van, önként hanyattfekszik, ráadásul sokszor kikészíti magának a pelust, és előfordult már, hogy "segített" megrörölni a fenekét. Nála az vált be (nem a legdühödtebb pelenkázás-ellenes korszakában), hogy egy kisméretű, könnyen lapozható könyvet adok a kezébe, vagy egy pelenkát, amin valami állatfigura van. Esetleg verset mondok neki. De ezt akkor, kilenc hónaposan letojta.

 • 2008.07.28 15:20:22MsDoki

  Han, ha ez neked örömet okoz: az én lányom 3 hónapos, de már most az oldalán fekszik és a pelenkás zacsit csócsálja és tépkedi popsikrámezés közben... mi lesz később?:)

 • 2008.07.28 15:29:08druantia

  Tessina, szerezz be te is bugyis pelust :). Én ahhoz már nem voltam elég ügyes, hogy egy kézzel pelenkázzak, bár mindig irigyeltem, aki meg tudta csinálni.

 • 2008.07.28 15:37:00MsDoki

  Jó ötlet:))

 • 2008.07.28 15:54:00druantia

  Meni, elolvastam még egyszer a kérdésedet. Jól értem, hogy az a lényeg, hogy kilenc hónaposan hogy tudja magát kitépni az ember kezéből és elszáguldani? Ha igen, akkor a válaszom: az én gyerekem kilenc hónaposan tökéletesen mászott, egy kézen fogva sétált, szépen járkált körbe a lakásban a bútorok meg a fal mellett. Akkoriban már mászott olyan gyorsan, hogy elvágtathasson a párnámig, mielőtt elkapom és simán letolatott az ágyról. Tíz hónaposan indult el, úgyhogy akkor ő már nem volt annyira kisfiú :). Jól mozgott és már csak a mozgás (meg az én reakcióm viccesnek ítélése) miatt is mozgott akkor is, ha éppen nyugton kellett volna maradnia. Ha félreértettem a kérdést, akkor bocsánat.

 • 2008.07.28 16:15:44málnabálna

  ...csatlakozom a sajtkukacos mamikhoz!... :)

  Nálunk detto a helyzet!...Már vagy 4hónapos kora óta nem lehet pelenkázón tisztábatenni a fiatalurunkat. MOst múlt 6hónapos, anyatejes még mindig, de napi egyx-i étkezés vagy uzsi ahogy tetszik, az már vmi püré/főzelék,tehát a kakis pelus sem olyan "izgi", inkább büdi!!!

  Nálunk néha bevállik a kedvenc távirányító fogdosása, máskor semmi se, csakmászna már tovább, állna fel, stb...még nem szalad, de mi lesz akkor?!

  Asszem jön nálunk is a bugyipelus!

 • 2008.07.28 16:18:07Dexter68

  hát igen... Csipetkémmel tapasztaltam, milyen egy igazi sajtkukac. Azóta mindenkinek ajánlom, hogy gyakoroljon. Ha egy megvadult hegyi kecskére rá tud adni egy nejlonharisnyát úgy, hogy nem szalad fel a szem, akkor vállalhat gyereket :o)))

 • 2008.07.28 16:35:54anyany

  :DDD

  az én öthetesem is oldalra vágja magát pelenkázás közben, meg olyankor szeret a legjobban nyújtózkodni, meg persze olyankor elereszt egy ártatlan pisit is, csak azért, hogy örüljek... én meg örülök is, hogy kislány, legalább nem tud sugárban mindenfelé...

 • 2008.07.28 16:36:50anyany

  egyébként nagoyn örülnék, ha nem tudna inni cumisüvegből... sajnos abból tud, ciciből meg nem. nem valami könnyű fejőstehénnek lenni...

 • 2008.07.28 17:33:12Dexter68

  Anyany: vannak olyan tapasztalatok, hogy a cumisüvegből könnyű inni, a cicvel meg melózni kell. És persze a kis büdösök simán rájönnek, hogy a kevésbé melós oldalát kell választani. Persze ez csak egy lehetőség a négymillió közül.

 • 2008.07.28 17:34:49míramira

  Én is nevettem rajta egy jóóót!!

 • 2008.07.28 17:42:19míramira

  én most adtam a lányomnak cumisüveget 33 hónaposan.

  Eddig szopizott és pohárból ivott,de amióta lemondott a ciciről 5 hete hiányzott neki valami (vajon mi)

  és vettem neki egyet. Tetszik neki,de csak reggel este használja.

  Csőröst nem.

  Kissebbnek is a szívószálast részesítette előnyben.  Pelenkázni nehezen lehetett a pelenkázóra nem mertem feltenni,az ágyon meg hasravágta magát és rohanás.  Jajj de édesen tudott kacagni ezen.

  Elmúlt ez az idő kezdődik nálunk az ovis korszak. már lefekvés után szomorkodom hogy hetek vannak vissza.Nagyon szomorú leszek,de nem a melóm miatt hanem mert nem leszünk egésznap eggyütt.Én nagyon szerettem vele lenni sokat játszani csavarogni. Ma vásárolni voltunk pár őszi cuccot a C&A-ba hát hogy milyen izlése van???

  Tök jókat párosított össze.

 • 2008.07.28 17:53:58Dexter68

  Ja, és hogy közvetlenül a posthoz is írjak valamit... szóval a három gyerek közül az ül a legkevesebb ideig a „dolgozószobában”, aki nem tud olvasni, utána jön az, aki nem szeret olvasni, és végül a rekorder a könyvmoly :o)))

 • 2008.07.28 19:58:34Paramami

  Az én kislányom is szopizott, ezért a cumisüveg nála se jött be. Szívószálas ivópalack (van ilyen egy csomó fajta, mi Canpolt vettünk, mert az viszonylag olcsó) jött be nekünk nagyon. A leveseket azóta is issza inkább, mint eszi, és azt is szívószállal. Tud már csőrös pohárból is inni, de azt nem szereti annyira. Egyébként 22 hós lesz nemsokára, és én még mindig nem szeretem pohárból itatni, mert még mindig nagyon mellémegy. Biztos ha hagynám, jól begyakorolná, de nekem az életem a szívószállal jóval egyszerűbb...

 • 2008.07.28 22:03:57druantia

  Én abból itattam, amiből kérte. Van még mindig cumisüveg az esti tejnek (két éves a gyerek), tud sportkupakosból inni, szívószállal, csapról, tenyérből, de általában pohárból iszik. A vitaminját mostanában likőröspohárból issza, mert neki most ez a buli. A szirupadagolót, a fecskendőt és az üvegből ivást már megunta. Kíváncsi vagyok, a likőröspoharas trükköm meddig tart ki. Utána valami mást kell kitalálnom. Nincs valakinek valamilyen ötlete?  Abigél egyébként nagyon aranyos kiscsaj, és tényleg nagyon ügyes! És jó a kalapja :)!

 • 2008.07.28 22:10:53a kedvenc nick-em foglalt! :(

  Nálunk is szívószál megy (most 14 hós). Először csak rágcsálta, nem értette, mit akarunk vele, aztán rávezettük: felszívtuk a folyadékot a szálba, befogtuk a végét, szájába dug, kienged. Ja, és rövid szívószálat adtunk először, mert a hosszúnál nem volt türelme végigszívni, és akkor azt hitte, nem is jön semmi :)

  Paramami: nagyon örültem a "de nekem az életem a szívószállal jóval egyszerűbb" mondatnak. Mert én is bevetek egy-két egyszerűsítést ilyen módon, hát lehet, hogy később tanul majd meg kanállal enni, de talán az sem elhanyagolható, hogy így viszont nem leszek minden etetésnél ideges, mert (és akkor most jöhetnek a kövek) igen, én ideges leszek attól, ha minden kajában úszik, mert amúgy is alig érem magam utol a háztartással, gyerek meg húzza a lábamat, és akkor hol fér bele az időbe még a zsíros trutymó takarítása? (Ja, porontyolvasgatás helyett lehetne? ööö... :) ) De azért minden darabolható/darabos kaját hagyok neki kézzel enni, kanálmegvonást enyhítendő. Kanalas kajánál játékot kap, én meg lapátolok. Ivás pedig szívószállal. Ez van.

 • 2008.07.28 22:47:48vikimanka

  A mi picink is kezd rosszalkodni, pedig még csak 7 hónapos. Négykézlábazik, de nagyon gyorsan. Kiszemeli az "áldozatát", pl. egy kancsót és már sprintel is érte. Ha szólok neki, hogy nemnem akkor rámnéz, megáll, mit amikor egy filmet megállítok, nem mozdul, nagy vigyor mindkét fogával és folytatja a csibészséget. Mostmár stabilan áll bármi mellet, amiben megtud kapaszkodni, egyik kézzel tartja magát, másikkal lomol.A 1.5l-es ásványvizet lepakolja a polcról, nyög, de viszi.Eddig a bébihordozóban etettem, de már nem jó neki benne. Előszedtük az asztallapra szerelhető etetőszéket. Olyan boldogan ül benne, hogy csoda. Igaz, hogy minden faltot kinéz a szánkból és cuppog, hogy neki is adjunk. Tapsikol az asztalon és kiabál, hogy dádá.

  Egész nap lesben kell állnunk, hogy mikor mit pakol le. Nekünk ez új, mert a nagy nem volt pakolós. A tv szekrényből kidobálta az összes dvd lemezt, amit előtte válogattunk szét kategoriánként. Kész öröm volt újra kezdeni. Ő a kutyáért van bezsongva, ha meglát egyet sikongat örömében.

 • 2008.07.28 23:31:55SGHV21

  Nálunk is megy a pakolás ezerrel. Főleg a táskákat szereti kiüríteni. Úgyhogy van egy táska, amibe veszélytelen dolgokat pakolunk mindig, és csak úgy "ottfelejtjük", ő meg örül és rámol.

  11 hónaposan megtanítottuk neki mi is, hogy másszon le az ágyról, olyan édes, mert megfordul, néz ránk, és ha bíztatjuk, hogy mehet, akkor tolat, és a lábával paskol hátrafelé, hol a föld. És boldog, amikor leér, sikerült. mi meg megtapsoljuk.

  Múltkor a barátnőmék járókájában volt, onnan is tolatni akart, minden irányba forgolászott, és nem értette, hogy akkor mi van.

  Gyorsak, okosak, és már rosszalkodnak:-))))

  Mi lesz később???

 • 2008.07.28 23:46:31Geest

  Én is a csőrös pohárra szavazok. 10 hónapos fiam nem hajlandó cumisüvegből inni (mondjuk sajna magát tápszert sem, úgyhogy még mindig esti meg reggeli szopi van) és megkínáltam a csőrös pohárral, hogy időtakarékosak legyünk. Igaz nem nagyon tudta mit kell vele csinálni, de találtam egy puha csőrűt, NUK tanító pohár, és most már a szelepes, kemény csőrös poharat is használja.

 • 2008.07.29 00:01:25Vierre_

  CSőrös pohár a cici után egyből, nálam befutó volt.

  Ajtón felül kallantyűs zár amit én csavaroztam a fába, nem nagy dolog.

  Így kívülről vécét, konyhát akármit be lehet kallantyúzni. Ócsó. Gyors, Praktikus.

  konektorvédő. nállam állandó haver. :)) Nem is konektor hanem kiscsicska ha jobban belegondolok. :)))))

  minden vékony izé magasan.

  minden toll cerka eldugva

  alapvetően a játékain kívül minden másfél méter magasan.

  asztalról kerék leszerelve.

  mese dvd-k elérhető helyen, ő rakja be, indítja :)) a többi magasan :)))  Fal összefirkálva, rúzzsal, cerkával, filctollal, valami gyanus barna bigyós kéznyomokkal ))))) zsírkrétával.  Amúgy káosz.  MÉg él.  Majd 10 év múlva kifestek.  :))))))

 • 2008.07.29 07:58:28druantia

  A konnektorvédő tényleg az egyik legjobb dolog a világon. Én teleraktam vele az egész házat, mert olyan helyeket is elér a gyerek, amikről soha nem gondoltam volna. A múltkor pl. kimászott az etetőszékéből. Úgy történt, hogy anyám etette, de közben be kellett szaladnia papírzsebkendőért a szobába. Két másodperc volt. Ezalatt a gyerek kicsatolta az etetőszék övét, felmászott először a tálcára, onnét át az asztalra. Akkor lábbal kitolt egy széket és azon át lemászott a földre. Hajmeresztett. Vagy amikor felmászott a radiátorra és végigegyensúlyozott rajta... Á, ezeket emlegetni sem szeretem. És tényleg nagyon rövid idő alatt történnek ezek az akciók.  És tényleg minden pillanatban muszáj odafigyelni, mert az egy dolog, hogy kártékonykodik (az előző nap festett falat leszedhetetlenül összekente piros gyurmával), de ahogy a fenti történetek is mutatják, nagyon önveszélyes is (hosszasan sorolhatnám az eseteket a tükör apró darabokra törésétől kezdve a padláslétrára mászásig).

 • 2008.07.29 09:18:51Békanőci

  SGHV21, mi is tapsolunk ha produkciózik, építjük az egóját. :)

 • 2008.07.29 09:20:39Békanőci

  Bugyipelenka házon kívül használatos. A pelenkázón általában le tudom birkózni, de máshol menekülőre fogja...

 • 2008.07.29 15:03:07Cili-baba

  Minden kornak megvan a maga szépsége. 4 éves fiam rendörsapkában közlekedik rendőr indulót hallgat,az utcán pedig egy műanyag flakont húz madzagon merthogy kutyás rendőr.Ez sem mámor hidd el.

 • 2008.07.29 17:09:15Dexter68

  Cili-baba! Üzenem a fiadnak, hogy zseniális! :o))) De télleg.

 • 2008.07.29 17:45:05Pandi

  Cili-baba  A párom most mondja, hogy a Müller drogériában látott (ha minden igaz néhányszáz forintért) klassz rendőrtárcsát "POLIZEI" felirattal!:)))

 • 2008.07.29 17:47:59míramira

  Nálunk a lányom zsufás skatulyát húz kiskutyának.

 • 2008.07.29 18:13:40míramira

  zsufa????

  De gyogyi vagyok ma.

  gyufa..

 • 2008.07.29 22:38:40Dexter68

  Mira: nyugi. majd azt hisszük, hogy franciául írsz... és, hogy értjük :)))

 • 2008.07.29 23:08:57Maja Papaya

  Ez a flakonkutya óriási! :))  Nálunk általában négy fal közé szorul a fantázia. A "legkedveltebb" játékom az utazós. Srác fogja a kissámlira szerelt kormányt, nyomja a pedálokat, burrog ezerrel, és mögötte úgy két méteren a kisszoba kábé összes java felhalmozva. Vagy az ágya a csomagtartó, rogyásig tele különféle táskákkal, szatyrokkal, természetesen telepakolva.

  A fő bajom ezzel a játékkal az, hogy soha nem érkezik meg sehová, ahol aztán ki is pakolhatná a szajrét. És akkor estefelé jön az alkudozás - elrakni már nem olyan könnyű egyedül, tudom, fárasztó volt a hosszú út...

  És az egyetlen előnye ennek a játéknak: imádnivaló, ahogy szervez, dolgozik, listát "ír", intézkedik, tesz-vesz, így persze hagyom, hadd csinálja, igaz, szoktam győzködni, hogy ne tömje túl a kocsit.  A kistesó szerencsére - még - rém rendes, ha látja, hogy rendet rakok, segít, nagyon lelkesen pakol elfele is, sőt mostanában magától is a helyére tesz ezt-azt.

  Cserébe viszont már most utálja a pelenkázást, pedig még legalább ennyi ideig tűrnie kell.  Meni, kívánom, hogy ne is tudd meg soha, milyen az, amikor harcolni kell. Rémes. És akkor még elszaladásról szó sincs, mert többnyire pelenkázón zajlik a meccs, de így is leizzaszt. Néha beválik A Kedvenc Krémestubus, néha egy-egy dallal sikerül kizökkenteni, de fix fegyver sajnos nincs, és piszok ügyesek már így egyévesen is. Thai chi bajnok lesz, akárki meglássa!

 • 2008.07.30 06:55:26Dexter68

  Maja Papaya: Ha megérkezne, vége lenne a játéknak...

  A hugom játszott annó olyat, hogy berendezett magának egy „boltot”. Fél napig hordta az árut, rendezgette, meg minden, aztán kiírta, hogy ZÁRVA és elvonult olvasni :o)))))

 • 2008.07.30 07:48:05Normi

  Első fiamnál elkövettem azt a hibát, hogy a pelenkázót hamar elhagytuk, így kb. egy évig rohantunk utána a pelenkával mi is. A másosik 2 lesz, de marad a fenn a pelusozás idejére, és a kezdeti forgolódásokat, felállást már elhagyta, nyugton marad, hagyja, hogy a szart letörölgessem a fenekéről...

 • 2008.07.30 08:45:37szövetszöcske

  Nálunk mostanában kötelező hamupipőke játék van. A lányom a gonosz mostohanővér, én a gonosz mostoha, anya nem játszhat. A gyerek nem engedi (a képzelt) hamupipőkét eljönni velünk a bálba, és nekem kell kérlelnem, hogy hozzuk el magunkal, aztán végül rááll és beengedi a hintóba. Próbáltam rábeszélni, hogy legyen már inkább hamupipőke, mer az jóságos meg minden, de azt mondta, hogy róla ugyan senki nem tépi le a báli ruhát, meg hagyja otthon mikor bálba megy, akkor inkább gonosz lesz, ráadásul üvegcipőben csak a buták járnak nyáron és beizzad a lábuk, a mostohanővér meg biztosan húzhat virágos szandált (sőt a herceg sem motiválja, azt mondta, hogy az csak táncoljon nyugodtan a hamupipőkével, vele mint gonosz mostohanővérrel majd táncol biztosan valaki hozzá illő gonosz kisfiú a bálban...)

 • 2008.07.30 09:01:29zskoncz

  szöcske, milyen igaza van a lányodnak!- mármint ruhaletépés, otthonhagyás, virágos szandál ügyben. :-) ez mind megér egy kis gonoszkodást!!! :-))

 • 2008.07.30 09:03:10druantia

  Nagyon jó fejek ezek a gyerekek! Szövet, hogy a csajszinak milyen teóriái vannak, elképesztő, de nagyon logikus :))))).  Az én kétévesem kalózik (a kalóz szót igeként is használja), ül az udvaron egy deszkán, kezében a nagymamám járóbotja (az az árboc) és ordít, hogy "Petike kalózik a vitorlás kalózhajóban, kajcsit kérünk a kalózhajóba!". Vagy tigrisezik. A múltkor ő volt a tigris, és magyarázott a kisgepárdnak, hogy "Én is ilyen kicsike voltam, csak nekem nem pöttyös a farkam". Vagy szerel. Szét. És mindent. Utána pedig szépen sorba rakja az alkatrészeket.

 • 2008.07.30 12:33:59Cili-baba

  Köszi !!Általában jól szórakozik az utca népe ha vonulunk.Egyedül a nagynak(8 éves) vérciki,mert ő elfelejtette,hogy tündérruhába koronával-varázspálcával tette ugyan ezt 4 évesen.Sőt egyszer Belle ruhában jött színházba a Szépség és a szörnyeteg c.darabra.  druanita : nálunk a megpisztolylak vált fogalommá (a férjem is használja csak más "esemény" alkalmával)A gyerek a vizipisztollyal való lövés elött használja!

 • 2008.07.30 12:35:46Cili-baba

  Bocs:druantia!!De tudok ám olvasni!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta