SZÜLŐSÉG

Kismama 2.0: Mindenki megőrült?

2008. július 23., szerda 09:30

31. hét

Terhesen minden a feje tetejére áll. Az eddig nyomorúságosnak/rettenetesnek ismert világ meggyógyul, ragyogni kezd, és mintha mindez nem lenne elég, az emberek kedvesek lesznek. Nagyon nehéz ezt kezelni.

A sorban előreengednek, akár csak egy kiflit veszek, akár a havi nagybevásárlást. Idegen nénik nekem adják az újságból kivágott teszkóskuponjukat. Fiatal suhancok maguk elé engednek a balatoni csehóban, és közben a baba neme felől érdeklődnek. A bunkó biztonsági simán beenged a Balaton Sound lezárt területére, hogy megforduljak, és még el is magyarázza, merre találom a panziót, ahol másnapos férjem fekszik kómában. És ami a legdurvább volt múlt héten, a majdnem-baleset.Bizonyos okokból kifolyólag egyik este egy számomra ismeretlen környékre autóztam Samuval a balatoni kisfaluban. Nem vettem észre, hogy egy szűk zsákutcába kerültem, így ki kellett tolatnom. Ez amúgy se olyan könnyű ekkora hassal, és a szürkületi vakságom sem segített, hogy lássam, hogy a V alakban elváló utcák között, amikbe torkollt a zsákutca, van egy 80 centis szintkülönbség. Mire észrevettem, a kocsi egynegyede már a levegőben lógott, gyorsan behúztam a kéziféket, de nagyon hülyén nézhettünk ki, mert hirtelen vagy harminc ember ott termett.

Pikk-pakk kiszedték a megszeppent Samut, meg engem, aztán egy jó félórás tanakodás után (amikben az elsőkerék-meghajtás meg a vonóhorog szavak sokszor előfordultak) egy jóember fahasábokat hozott az első kerekek mögé, egy másik beült, és hatan meg hátulról visszatolták a levegőből az útra az autót. És ezek után az egyik nő még elszaladt, és a kocsijából ajándékokat hozott az amúgy remekül szórakozó Samunak, vigasztalásul. Bár végig éreztem a lesajnálást a tekintetükben (szőke, terhes, kis piros kocsival bénázik…) könnyekig hatott embertársaim ilymérvű segítőkészsége.

És akkor még nem is beszéltem az időről, ami (a múltkori dödögés ellenére) csodásan alakult mostanáig. Más biztos nem így látja, pláne aki befizette a családot egy kéthetes siófoki üdülésre, de én momentán imádom, hogy 2-3 meleg nap után rögtön jön valami hurrikán és lehűl megint. Már csak a maradék két hónap maradjon így! Aztán utána visszaállhat a világ a normális, borzalmas medrébe.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.24 11:55:53tereza

  hat mi fizetunk havi fix osszeget is, kb 3000 ft-nak megfelelo osszeg (a gyerekeknek kb majdnem ingyenes a szulok jogan) plusz egy kisebb osszeget akkor, ha orvoshoz megyunk, de azt is csak negyedevente egyszer (tehat a visszatero latogatasert nem fizetunk)

  es ez a magas szintu biztositas, ennel olcsobb az alapszintu  es ezert en tanyleg elvarhatom a jo ellatast, es meg is kapom!

  mo-n a jelyzet siralmas, szulni is borzalmas volt, arrol nem is beszelve, hogy egy vagyont le kell pekalni mindenhol azert, hogy emberszamba vegyenek

 • 2008.07.24 14:23:31baxo

  sziasztok, en csak keveset bkv-ztam a terhesseg alatt, de akkor inkabb a fiatal lanyok adtak at a helyet...viszont a postan az oregasszonyok, eleg idegesitoek voltak, allok a sorban, erre a mogottem levo oreglanyok kezdenek el taszigalni, h miert nem megyek elore, nekem szabad...mondtam nekik, h nem akarok...akkor meg el kezdtek faggatni, h mikor jon a baba, majd elmeseltek az eletuket, meg h milyen az o unokajuk, hat nekem ez nem nagyon hianyzott, bunko vagyok?

 • 2008.07.24 14:25:28baxo

  viszont kocsmazni, meg a kiirt datum elott par nappal is voltam, jo, h en nem ittam alkoholt, meg szabadteri helyre mentunk...a cimborak ott rohogtek rajtam, h mindjart onnan megyek szulni...

 • 2008.07.24 14:28:39baxo

  a korhazi tartozkodas..en csaszarral 5 napig voltam bent, de mar nagyon nehezen birtam, nem lehetett bent aludni, mindig volt vmi program, ejszaka meg allandoan uvoltottek a babak...nem hiszem, h nyaralas lenne bent, alig vartam mar, h kiengedjenek...jah es szoptatni is itthon tanultunk meg, a nyugiban.

 • 2008.07.24 14:53:17bociszem

  Sziasztok! Csak beleolvastam a kommentekbe és irígykedve nézem, hogy milyen mázlisták vagytok. Budapesti vagyok, az ikreimet vártam, tehát már a 20. héten úgy néztem ki, mint más a 35-en. A legelőzékenyebbek az 50-es pasik voltak. Volt olyan nő a 7-es buszon, aki még a fejét is elfordította. És ez csak egy eset volt, ilyen nap, mint nap történt. Miután megszülettek, akkor sem volt könnyebb: megpróbáltam az ikres kocsival bemenni a Spar-ba, 5 percig kerestem a szememmel a bizt. őrt, hogy ugyan engedjen már be, mert sajna nem férünk be normálisan, amikor megjelent és megkérdezte, hogy mit szeretnék. Nem tudom, hogy manapság mit csinálnak az emberek a Sparban, én speciel vásárolni szerettem volna...;)

 • 2008.07.24 15:14:15málnabokor26

  én még nem hallottam erről a 2 nap után kidobnak dologról...

  szekszárdon szültem és én, mivel császáros voltam a 6. napon mehettem haza a picivel. de ott egyes rémhírekkel ellentétben a csecsemősök és gyerekágyas szülésznők -- 1 vén banyát leszámítva aki kioktatott, h. nem gondolja anyuka h. meg kéne etetni a babát,mert ordít és maga egyezett bele az igény szerinti szoptatásba, erre én,nem látja hogy épp arra készülök felkiáltással majdnem elküldtem a picsába-- nagyon segítőkészek voltak, jöttek, mutatták hogy kell fejni kézzel, mellszívóval, hogyan maszírozzam el a csomókat és amikor hazaengedtek akkor is mondták,h. bármi gond van menjünk vissza--egyébként vettek is vissza kismamát hazaengedés után, mert "nem bírt a melleivel". szóval ilyen szempontból pozitív tapasztalataim voltak.

 • 2008.07.24 15:23:53míramira

  Nálunk mikor megszületett a baba,6.napon haza jödtünk.

  Másnap védőnő felhív hogy vagyunk,szeretne eljönni.megbeszélve másnap jön.Harmadnap visszajönnek a gyerek orvossal.

  Egy hét múlva megint jönnek,közbe védőnő felhív hogy minden rendben megy -e??

  Következő héten jön a dokival.

  Nálunk ez így szokás 4-hétig jönnek.

  Vagy csak nagyon kifogtam???

  Első védőnőt még a terhességem alatt kizavartam és alá írtam a papirt hogy lemondok a védőnői szolgálatáról.

  még a fazék tetejét is felemelte mit főzök.  A buszon álltalába átadták a helyet,de volt hogy a sofőr szolt hogy addig nem indul el amig a kismamának nincs helye.

  De viszont a 39.héten 8-megállót álltam a buszon.

  A babával mindig adtak helyet segítettek feltenni a buszra,de nekem is könnyebb volt egyedül.

  Viszont volt hogy kiabálnom kellett hogy menjenek már ki a babakocsi helyéről.

  2.-ajtónál van kialakítva babakocsinak illetve mozgássérültnek hely.

  Na mindig oda nyomulnak.

  viszont távolságin volt hogy a 15.km-nél megkérdeztem hogy kivenné a lányomat az ölébe.

  Nem bunkón és sokan akarták.

 • 2008.07.24 15:25:51míramira

  Én sem hallottam.

  Sőt mikor egy anyuka hazamehetett a 4.napon másnap visszajödt mert besárgult a baba.

  Felvették őket visszakapott egy ágyat baba ment inkubátorba és ugyanúgy ellátták őket.

 • 2008.07.24 16:02:52Laluna

  én úgy tudom hogy sima szülésnél 3, császárnál 5 teljes napot kell bent lenni min. és a szülés napja csak akkor számít egy egésznek ha hajnalban szülsz.

  Én pl. hétfőn hajnalban szültem, de mivel nem indult meg a tej csak szombaton engedtek haza. Ugyanakkor a lányt, aki velem egyidőben szült már csütörtökön elengedték mert második baba volt neki és minden rendben volt.

 • 2008.07.24 16:12:20Atina

  Nálunk is sima 3, császár 5 nap,ha nincs szövődmény. Én szerda délelött szültem, de szombat kora reggel mentem. S én kértem, hogy mehessek, mert a fiamat továbbvitték egy klinikára. Orvos rendes volt, különben meg felszívódó cérnával varrt, csak 5 kapcsot kellett kivenni.  Tényleg van olyan, aki benn akar nyaralni a kórházban? Én ahogy fel tudtam állni, már rühelltem az egészet. Nekem a nyaralás nem arról szól, hogy éjszakás nővérek bömböltetik a TV-t, hajnali 5-kor lázat mérnek, 7-kor oxytocin injectio, s a kaja ehetetlen. A WC-be még hányi sem lett volna kedvem, olyan undorító volt.

 • 2008.07.24 17:42:33míramira

  Nálunk éjjel tök csend volt.

  Tényleg a babácskák aludtak!!!

  Én 11-kor szültem 16-kor már a lányomért mentem.

  A fürdő mindig tiszta volt és higiénikus.

  Egyébként nálunk nem volt a csecsemős szobába tv.

  Kaja kimondottan jó és tápláló volt.

  Külön kaja volt a gyerekágyasoknak.Hiszen nekik enni kell.

  Hajnali 5-ös lázmérőzés nem volt mert az osztály 98%-a szopiztatott így a reggelei lázmérés meg stb....ehhez volt igazítva.Hiszen a babákat 3-óránként hozták illetve hozhattad,vagy melletted volt.

 • 2008.07.24 18:32:52anyany

  miramira! mi is besárgultunk, hiába látta 5 gyerekorvos a kislányomat, simán hazaengedték. itthon meg nem tudtam felébreszteni. vissza akórházba, de nem a szülészetre, hanem a gyerekosztályra, azaz a csecsemősrészlegre. újabb 4 nap. közben a felszívódó varratokkal is megküzdöttem, mert nem akartak 5nap alatt felszívódni, viszont ki kellett szedni őket, mert olyan fájdalmat okoztak. egyébként tejem sem nagyon volt, szopizni a lányom azóta sem tud, pedig már 5!!! hetes. bimbóvédeővel pösztörög, én meg fejek rendületlenül, hogy el ne apadjon a tejem.

  viszont a szopiról nem mondhatok le, mert az egyik mellemben kétnaponta elzáródik egy tejcsatorna, úgyhogy olyankor másfél órás üvöltés-szívás megy, de nagy nehezen kijön a csomó, fejővel meg egyáltalán. talán azért, mert egy gé

 • 2008.07.24 18:33:38anyany

  szóval egy gépnek nem szívesen adok tejet... nincs is olyakor reflex. de alánykám egy varázsló...

 • 2008.07.24 19:56:06Banán Kamran

  anyany, fejés elott próbáld ki a kelkáposztalevél-pakolást. nekem mindig segített.

 • 2008.07.24 20:28:40míramira

  Remélem rendeződik a szopi dolog.

  nekünk is nehezen indult,naggggyyyon nehezen.

  aztán én lettem a tejkiadó autómatája.

  Most meg ugye szoptatom a szomszéd kis bogarát...

  Aki kezdi a hisztit ha visszaadom az annyának,mert igény szerint szopizna a drága.  Szóval kitartást!!!

 • 2008.07.25 09:14:26gurur

  Azért 3 nap mégis jobb mint kettő, nem?

  Nyaralni a kórházba max a hajléktalamok járnak. Tényleg nem lehet a kórházban pihenni, guszta körülmények között illemhelyre menni, fürdeni, de inkább ezt vállaltam, mint hogy elapadjon a tejem. Nyílván, ha minden flottul megy, én sem akarnék bent lenni. Kérdés, hogy 2 nap alatt kiderül-e minden, hogy tényleg rendben van-e minden? Én visszagondolva örülök, hogy 5 napig bent lehettem, mert segítség nelkül nem ment volna. Ha minden ok lett volna, akkor meg herótom lett volna, és menekültem volna haza.

 • 2008.07.25 13:47:03katampusz

  keves másutt el vagy tévedve.

  a kh összevonások után (és a szülések számának lassú növekedése mellett)

  általában tömeg és teltház van minden szülészeten, nincs kenőpénz és bentlébecolás.

  császár után 72 órával már tipli van.  csak egy példa: az ÁEK az összevont gigakórház a régi MÁV szülészetét vitte tovább, pontosan ugyanannyi ággyal, mint amennyi a MÁV-ban is volt.

 • 2008.07.25 14:09:38fülemüle

  Azt meg tudjátok mondani mióta van ez a 2-3 napos bentmaradásos rendszer?

  Mert az én három hónapja szült ismerősöm még öt napig volt bent, mint mindenki más az osztályon. Az ötödik napon még volt egy vérvétel a babának.

 • 2008.07.25 14:31:57Alicelány

  Olyan lehetséges, hogy az ember lánya mondjuk a szülés másnapján, saját felelősségre hazamehet?

  Hétfőn jártam abban a kórházban, ahol szülni fogok, és majdnem sírógörcsöt kaptam tőle. Nem akarok napokat bent lenni, ha minden rendben van a babával is, meg velem is!

 • 2008.07.25 14:53:03míramira

  Neharagudj,de hát csak kibírod azt a pár napot..

  hameg nem akkor egy milláért ott a magán korház...

  Haza lehet menni,de remélem a babát nem adják oda csak a megfelelő megfigyelés után.Azok meg napokba telnek.

  Álltalába a babák később sárulnak nem aznap.

  A 10/10-es baba is lehet másnapra sárga.

  stb....

  de te tudod.

 • 2008.07.25 15:05:37Alicelány

  Nem tudom, pont ezért kérdezem.

  A magánkórház remek ötlet, nekem eszembe se jutott...

 • 2008.07.25 15:38:43AnniPanni

  Szia Alicelány!

  Ha teheted, menj magánba.

  Én 1 éve szültem, emlékszem, a szülőszoba-látogatásnál komoly kételyeim támadtak... És én is hallgattam azokra, akik azt mondták, jó a doki, vhogy ki fogom bírni. Valahogy, igen. De meggyőződésem, hogy ha legalább semleges érzéseim lettek volna a hellyel kapcsolatban, az már jó lett volna. De kirázott a hideg tőle (nem csak átvitt értelemben, 35 fokos kánikula volt, benn meg 18 fok, kockára fagytunk a 22 óra alatt...), és ez bizony csak hátráltatta a szülést, volt is komplikáció...

  Ami a Gyrerket illeti, a vérteszt, amit a 3-4-5 napon csinálnak (attól függ, mikor indul be a tejed, mert a teszt csak akkor használható, ha a Baba már kb 100-150 g-ot szopott életében), szóval ezt Te is megcsinálhatod, meg a gyerekorvosod is. Ugyanez a helyzet az első oltással (csak kell vinni igazolást róla, hogy lesz, aki beadja). Tehát emiatt kár bennmaradni. A sárgulás valós probléma (bár a tejbelövelléstől függ, ami pedig a kismama állapotától is - viszont az apgar értékhez nincs köze), de ha naponta megnézi orvos, védőnő, akkor beutalhatják (negatívuma, hogy akkor Te már nem fekhetsz be, de jogod van mellette lenni, legfeljebb egy széken kucorogsz pár órát).

  Egyébként bárhonnan hazajöhetsz saját felelősségedre, ha olyan állapotban vagy (ha viszont nem, akkor jobb egy jobb helyen lenni, ez tény).

 • 2008.07.25 15:40:15katampusz

  2 éve a császár után 3 és fél nappal engedtek ki a SOTE I-ről.

  mint mindenki mást az osztályon.

 • 2008.07.25 15:46:33míramira

  Apgar(lényeg hogy a 10/10-es is lehet sárga azt jelenti hogy ha mindene ok attol még másnep lehet bármi.

 • 2008.07.25 15:48:44míramira

  3-éve sima szülés után Pénteki szülés jövőhét csütörtöki haza jövetel.

  egyébként meg az hogy kit mikor bocsátanak haza tellyesen más dolog mint a jajj hogy fogomkibírniénhazamegyekszülésután.

 • 2008.07.25 15:50:15Alicelány

  AnniPanni: köszönöm a kimerítő választ! :)

  Egyébként az Istvánban voltam, ami állítólag nagyon jó, mondjuk 10 ott szült ismerősből 8 ezt mondja. Tény, hogy a szülészeten nem voltam, csak az alagsorban, ahol az UH-t csinálták, meg a nőgyógyászaton, ahol a vérteszthez vettek vért. Lehet, hogy én vagyok a gyenge, vagy hisztis, de kirázott tőle a hideg!  Sokszor említettéket a sárgaságot: ez egy olyan dolog, amivel mindenképp kórházba kell menni/maradni? Bocsánat, ha hülye a példa, de ez nem olyan, mint pl. a szájpenész, ami otthon is elmúlik/el lehet múlasztani?

  Elnézést a tudatlanságomért, de az első babámat várom, szóval nagyon sok dolog eléggé homályos. :)

 • 2008.07.25 16:06:09míramira

  Ha a babád besárgul kell hogy orvos lássa.

  Anyatejes sárgaság akár 6-8 hétig is fennálhat.

  Ha magas a bilirubin érték.

  Álltalában a 3.4.napon sárgulnak be és a 6.8.napig tart de van hogy tovább,vagy eggyáltalán nem.

  Van amelyiknek a szemén is látni.

  Kialakulhat akkor is ha nem azonos a baba anya vércsoportja.

  Aluszékony lesz a baba ezért fontos hogy felébreszd szopizni.

 • 2008.07.25 16:08:16míramira

  az én lányom 16 hósan is besárgult a túl sok karotin tartalmú ételtől.

 • 2008.07.25 16:35:09AnniPanni

  Alicelány: Én is ott voltam....

  HAllgass a megérzéseidre (menj fel a szülészetre, meg a gyermekágyas osztályra is...)  A sárgulás sajnos tényleg nem kezelhető otthon, bár, nyári babáknál segíthet a napfény (régen csak ez volt). Általában vérvétellel ellenőrzik, és speciális kék fény alatt tartják a Babát, ezért is kell kórházban lennie. Többnyire 1-2 nap alatt rendeződik a dolog.

  De én még egyszer oda nem mennék... (ismerőseimnek is bevált, nekem nem)  Nekem is mondta a gyerekorvos, hogy sárgarépát és sütőtököt ne adjak, csak hetente egyszer, mert nem tudja a szervezet bontani nagy mennyiségben.

 • 2008.07.25 16:36:40mirka

  Aliceleány, ha a körzeti gyerekorvos vállalja az újszülött ellátását, akkor elmehetsz hamarabb, de nem fognak örülni neki, mert ha nem vagy bent bizonyos ideig, a tb nem fizeti ki a kórháznak a szülést. szóval erről a részéről nem a kórház tehet. egyébként az istvánban az alagsor valóban siralmas, de a szülőszobák kultúráltak, bár élesben még nem próbáltam, csak jártam már ott megnézni. a gyermekágyas részen vannak alapítványi szobák, beérkezéskor szólni kell, hogy olyat szeretnél. azok nyilván kultúráltabbak. egyébként én voltam már régebben kórházban, gyakorlatilag tábori körülmények között, ráadásul hetekig, úgyhogy azt hiszem pár napot most is ki fogok bírni, ráadásul annyira nem tűnik rossznak a hely. de szállodai színvonalért valóban telkiig kell menned sajnos.

  egyébként bármikor felmehetsz a szülőszobákhoz, becsöngetsz, megkérdezed, hogy megnézheted-e, és ha szerencséd van, akkor nem foglalt mind, és megmutogatják neked őket.

  van olyan, amikor 3 napot sem tudsz bentmaradni, mert olyan teltház van, és hazaküldenek. szerintem ez rosszabb, mint ha marasztalnának, mert ha otthon besárgul a baba, akkor vissza kell őt vinni, te viszont már nem leszel ott. ill. nyilván ücsöröghetsz egy sámlin, de szerintem mindkettőtöknek jobb, ha bent töltitek azt a pár napot. a sárgaság durvább formája károsíthatja a babát, ezért veszik komolyan.

 • 2008.07.25 16:49:28AnniPanni

  Az Istvánban 1 db fizetős szoba van, aki kapja-marja alapon. Ha necces a szülés, van 3 ágyas fürdős megfigyelő kórterem. Normál szülés esetén 4-6-8 ágyas terem, klotyó a folyosó végén (odajár minden látogató is)...

  Ha tábor lenne, akkor is szörnyű...

 • 2008.07.25 16:52:59míramira

  Nálunk iss úgy volt hogy alagsor WÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

  aztán eggyel fejjebb WÁÁÁÁ!!!

  Mégegy WÁÁ!!

  A szülészet nálunk jó gyerekágy is.

  Terhes pathológia hááát.  Nőgyogyin még nem voltam.

  Annál lejjebb meg nem is akarok

 • 2008.07.25 17:01:19Cheyenne

  Az Istvanban, amit kevesen tudnak, van NEM fizetos egy agyas is! Pont a folyoso vegi klotyo mellett (ami kulon jo), balra van egy ezeragyas hodaly es jobbra egy kicsi egyagyas. Persze azt sem konnyu kikapni.

 • 2008.07.25 17:03:15AnniPanni

  Hát, igen. Az Istvánban van ugye 5 szülőszoba. Befogadnak kb. 30 orvost, tehát egy front idején 15-20 gyerek is születik. Az egyágyas kb. olyan, mint a lottóötös... (az alternatív szobába kerülés esélyeit nem is merem megbecsülni...

  Amikor én voltam, annyi gyerek született, hogy volt anyuka, aki a terhespatológián kapott ágyat...

 • 2008.07.25 17:14:16Cheyenne

  Egyebkent alapitvanyi szoba sem csak egy van. Van egyagyas is ketagyas is, nem tudom mennyi, de a lenyeg, hogy biztos, hogy nem csak egy fizetos szoba van. Az viszont, hogy idonkent tomeg van, az biztos, ezeket csak azert mondom, hogy minel pontosabb legyen az innen terjedo informacio.

 • 2008.07.25 17:25:15AnniPanni

  Cheyenne: akkor én nem voltam szimpi, mert azt mondták, nincs:-))

  Megkérdeztem a főorvost is, 1 van, és kész.

  És igen, megértem, hogy néha tömeg van, de ha én csak 1x szülök, és pont akkor a tömeg miatt mindenki idegbeteg, még a szokásosnál is színvonaltatlanabb az ellátás, ezért a szokásosnál problémásabb a szülésem, és a szokásosnál is több idegen látogató előtt kell bénáznom a szoptatással, ne ez kissé elrettent. Náluk csak pár százalékra tehető az ilyen napok száma, nekem egyből egy, tehát 100%-osan szar volt.

  MA már megértem, aki Telkit választja (kicsit irigylem is:-()

 • 2008.07.25 17:36:23míramira

  Idegenek előtt szoptatni???

 • 2008.07.25 17:51:51másutt

  az az igazsag, hogy frontok vagy egyeb miatt MINDENUTT lehet dugo!

  de van olyan korhaz, ami jobban fel van keszulve az iyenre, mint masok.

 • 2008.07.25 18:10:06katampusz

  másutt, melyik az, és hogyan készülnek fel rá?

 • 2008.07.25 18:15:31AnniPanni

  na, az előbbi elszállt, nekiugrom még egyszer:

  miramira: igen, az Isvánban egész nap (7-21h) jöhet látogató, be a kórterembe is (nehéz szülés után jó ágyban lenni). a látogató segít, hoz kaját, miegymás (ráérő nővér nincs, ha mégis kell, a látogató kerít egyet).

  A kórteremben mi 3-an voltunk, + a Babák, +a látogatók (8-15 ember naponta, kb. 20nm-en...)

  1-2 nap, és olyan, mint egy nagy család...

 • 2008.07.25 19:20:23dexterke

  Én pont ezek miatt nem választottam végül az istvánt, pedig egy nagyon cuki doktornőt ajánlottak. De az összevonások óta nem lehet ott megmaradni, annyian vannak, egyágyas tökesélytelen, és tényleg a Puporka család előtt kell szoptatnod (persze Puporkánénak is a te családod előtt)

  Amúgy nem tudom, miért rosszallják sokan a másnap/harmadnap hazamenést, ez egy létező dolog, úgy hívják, ambuláns szülés, csak alá kell írnod, hogy saját felelősségre. Aztán max. kihívod pár napig mindennap a gyerekorvost, még mindig olcsóbb, mint telki. Otthon például kisebb eséllyel kap el fertőzéseket is.

 • 2008.07.25 19:35:51míramira

  szerencsére nálunk nem jöhetett be látogató.

 • 2008.07.25 20:28:40dexterke

  de a férjed sem, nem?

 • 2008.07.25 20:38:50míramira

  A szobába senki.

  Mert az én férjem a másik nőnek idegen.miért is kellett volna feszélyezve éreznie magát ha épp tiszta tej vagy vér a hálóinge stb....  Kint lehetett trécselni.

 • 2008.07.25 20:45:34dexterke

  persze, ez igaz, csak hogy lehetett-e vele a gyerek. Mert sok helyen csak ablakon at nezhetik.

 • 2008.07.25 20:54:57míramira

  Apa megfoghatta más nem.

 • 2008.07.25 20:56:02míramira

  de amin kiakadtam az az hogy idén nyáron már kilehetett vinni a babát reggel megszülsz és délután kiviheted sétálni.

  Egy szál pelenkába.

 • 2008.07.25 20:56:55míramira

  Nem ma nem tegnap a 35 fokos melegben láttam ezt.

 • 2008.07.25 21:16:50leky

  Már megint a ronda férfitársadalom vagy nemtommi. De tényleg.

  Apaként kisgyermekekkel tömegközlekedve vagy más nyilvános helyen nagyon (NAGYON) jók a tapasztalataim, mindenki mosolyog, helyet ajánl fel, előreenged, balhés gyermeket elvisel. Páromnak viszont már bőven nem ilyen jók az élményei (várandósan sem). Mi bájos csodabogarak vagyunk sokak szemében, amilyen nincs is, a nőnek viszont ez a dolga, sőt bírja ki, ha már vállalta.

  A helyzet azért édesanyám kismamakora óta nagyon sokat javult.

  Megint Franciaország, 6 hónapos pocakkal sírnivalóan jó tapasztalatokat szereztünk. Mindenhol (zord biztonsági őr, metró stb.). Hiányzott itthon.

 • 2008.07.25 22:23:27zskoncz

  nekem szerencsém volt az istvánban. a szülészet tényleg szar, de az a két nap nem volt gáz.( igaz pár napra kénytelen voltam élvezni az uzsoki sebészetét, na az azért nem volt rossz!)

  a szülőszobákkal semmi gond nincs, kultúráltak, nyugisak, tény hogy kicsit kevés, aznap kb.20 kisbaba született.

  de az osztály az gáz, pedig én egy 3ágyast kaptam ki. :) egy rettenet ággyal ami rövid volt nekem.163cm-nek! az tényleg gáz volt.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta