Bébitrend: az anyatejsajttól a bébidiszkóig

Mivel a csecsemő a világ legjövedelmezőbb üzlete, természetes, hogy állandó újdonságok jelennek meg a piacon. A Trendhunter magazin összegyűjtötte 2008 legmenőbb bébitrendjeit, ezekből szemezgetünk.

Csodapelenkázó

Zseniális és csodaszép. Az Ubi pelenkázót egy mérnök anyuka fejlesztette ki, akinek elege lett félkezes idétlenkedésből. A pelenkázó első ránézésre egy mini vasalódeszkához hasonlít, a közepében van egy bemélyedés, ode kell feltölteni a pelenkákat. Egyszerre tíz pelenka fér be, és pelenkázáskor csak fel kell hajtani a fölsőt, rögzíteni a pelenka szárnyait az erre szolgáló ragasztófelületre, és aztán csak rá kell tenni a gyereket. Nagy mértékben megkönnyíti a pelenkázást, az ára 120 dollár.



Anyatejből készült sajt

Az anyatejből készült szappanról már mi is írtunk itt a Porontyon, pontosabban én, úgy emlékszem senki sem lelkesedett az ötletért. Pedig azt csak kenni kell, nem enni. A Le Petit Singly nevű francia farm kifejezetten női tejből készült sajtok gyártására specializálódott, szerintük ez a legegészségesebb, amivel egy nő táplálhatja családját. Elmondásuk szerint tisztában vannak vele, hogy az anyatej fogyasztása sokaknak gusztustalannak tűnik, de azok gondolkodjanak el rajta, hogy mennyivel gusztusosabb vajon egy koszos tehén. Ráadásul a teheneket telenyomják hormonokkal, meg rovarirtókkal. Ez mondjuk sajnos az anyatejre is igaz, legalábbis nálunk, ahogyan az az anyatejről készült legutóbbi kutatásból is kiderül. 

Terhes pasi

Hát nem tudom, mennyire trend, de ez van. Thomas Beatie úgy döntött, ő horja ki magzatukat felesége helyett, aki nem eshet teherbe, és a gyermek már meg is született. Ennek ellenére hagyományos párként kívánják nevelni lányukat, ő lesz az apa, a feleség meg az anya. Fontos megjegyezni, hogy Beatie eredetileg nőnek született és nemi átalakító műtéten esett át, - amikor is méhét nem távolították el, így eshetett meg ez az úgy nevezet csoda, aki eredetileg is pasi, annak nem érdemes próbálkozni.

Szívhang otthon

Ez még hasznos is: már nálunk is kapható az a készülék, amivel otthon is meghallgatható a hasunkban lakó babánk szívhangja. Igaz, csak a 12. héttől használható a készülék, az ember lánya meg pont addig izgul a legjobban, de tény, hogy később is jól jön egy kis szívhanghallgatás. Ráadásul a szívhang rögzíthető, így el is lehet e-mailezni nagypapának, de a készülékkel hallható a kisbaba mozgása és csuklása is.

Bébidiszkó

Ez még nincs nálunk, de simán lehet, hogy az év végére ideér. Amerikában és Angliában már diszkózhatnak a szoptatós mamák is, kifejezetten nekik készült mulatóhelyen, ami délutáni táncos szórakozást kínál anyukáknak. Megvan minden, ami egy diszkóba kell, fények, forgó gömbök, pultosfiúk, alkoholmentes koktélok, klasszikus slágerek és hatalmas hempergő a babáknak. Az anyák állítólag imádják.

Hőmérsékletszabályozós babakocsi

A 685 dolláros, Combi LX 720- as babakocsi legnagyobb újdonsága, hogy a szülő állítani tudja a babakocsi belső terének hőmérsékletét, sőt, még a páratartalmát is. Ez hülyén hangzik, de szerintem jól jöhet, én emlékszem mennyit szenvedtem decemberben, mire az újszülött gyerekemre rágyömöszöltem az overállt, miközben egyfolytában attól rettegtem, hogy letörik a feje. Egyszerűbb egy kicsit befűteni, és kész. Ehhez persze nyilván zárt terű kocsi kell, és kérdés, hogy nem jobb- e a gyereknek a friss levegő. Az idei év másik nagy babakocsis újdonságáról már beszámoltunk itt a Porontyon, ez pedig nem más, mint a rolleres babakocsi.

Egykezes cumisüveg

Most dobták piacra a rendkívül dizájnos, Adiri Natural Nurser cumisüvegeket, amelyek minden biztonsági előírásnak megfelelnek, mosogatógépben tisztíthatók, és ezen kívül úgy tervezték őket, hogy egy kézzel is összerakható legyen, amíg a gyereket a másik kezünkben rázogatjuk. És a cumija állítólag tényleg olyan, mint a cici. Az Adiri mindenféle dizájdíjat begyűjtött, és semmiféle káros, vagy vitatott anyagot nem tartalmaz, így a mostanában sokat emlegetett ftalátot és biszfenolt sem.
Oszd meg másokkal is!
Mustra