SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: vízicsata és kézműveskedés

2008. július 18., péntek 08:00

Otthon, édes otthon! Bizonyára, ha a szomszéd falu 5 kilométerrel messzebb fekvő sufnijából, vagy akár a világ legtávolabbi pontján egy luxusszállóból érkezünk is haza, ugyanezekkel a szavakkal vágjuk át a küszöbön az ötven súlyos bőröndöt. Az ADSL villámgyors, a leveleim csak úgy suhannak ide-oda, minden rendszerbe beléphetek, egyszóval újra kerek a világ. Hiába, a kábelek már a mi állandó köldökzsinórjaink, s ha leválunk az egységről, megáll az élet.



Remélem ti azért nem vagytok ilyen konzumidióták, s boldogan túrjátok a lábatokkal a homokot, távol az otthontól, vagy másztok magas hegyeket, csapkodjátok a cserjésben a szúnyogot és tanítjátok napestig úszni a kölyköt, a civilizációt pedig konkrétan a hátatok közepére kívánjátok. Ha mégsem, s majd megvesztek egy kis szervezett kéééézműűűűveskedéééésért, csattintsatok ránk, nekünk az úgysem fáj. Bátrabb versenyzőink pedig ne kíméljék a fülüket, s extrém esetben a májukat sem, irány a cikk alján a gyerekmentes övezet!



Művészetek Palotája. Képzőművészeti Műhely névvel ismét lehetőséget kapnak a legkisebbek is, hogy közelebb kerüljenek a kortárs művészet kiemelkedő alkotásaihoz. A program július 19-én, szombaton, 10:30 órakor kezdődik a Ludwig Múzeumban.

Fővárosi Állat- és Növénykert Ha szeretnénk, hogy a mami, vagy a nyafka húgunk egész délelőtt visítson, vigyük el a családot az Állatkertbe, ugyanis szombaton rovarnap lesz. Idén is lesz minden, mi összetett szemnek és szájszervnek ingere, az Akvárium szomszédságában lévő ízeltlábú kiállításnál skorpiókkal és madárpókokkal, a Xántus János Háznál a botsáskákkal és különleges álcázó képességükkel ismerkedhet a nagyközönség. A rekorder rovarokat bemutató állomást az új Szavannakifutó istállójában állítják fel, és ugyanitt lesz az első hallásra kissé bizarrnak tűnő csótánysimogató is, ahol kiderül, hogy a madagaszkári bütykös csótány – minden ellenkező híresztelés ellenére – igazából egy szeretetreméltó rovar.

Környezetvédelmi hetek Igazán ránk fér, hogy kicsit kiokosodjunk a szeletív hulladékgyűjtésből, erre lehet alkalmunk az Europarkban pénteken, július 18-án, egész nap. A hulladék újrahasznosításának jelképeként, iparművészek alkotásait tekinthetjük meg a parkban, amit összegyűjtött csomagolóanyagokból készítettek.

A38 Hajó Ezen a hétvégén is fellép a hajón a Magyar Mesezenekar, szombaton, 17:30 órakor. WAMP, Erzsébet tér A WAMP, azaz a Vasárnapi Művész Piac, második szülinapja alkalmából, július 20-án, design-nal terített asztallal, és valódi kóstolókkal várunk minden érdeklődőt. A megszokott designpiac mellett a WAMP az Erzsébet téri sétány közepén egy kiállítás és egy különleges teríték ötvözeteként kreált ünnepi asztallal várja a látogatókat.

Symbol-Családi vasárnap A Symbol Budapest (július 20. 12:00), a főváros legújabb gasztronómiai komplexuma a nyár nyitányaként igazi vasárnapi különlegességet tartogat kicsiknek és nagyoknak. Lesz állatsimogatás, gombfoci bajnokság, gyereksarok bohóccal, ajándék pizza, palacsinta és bodza-, málnaszörp. Ezenkívül rengeteg ételkülönlegesség is várja a kíváncsi és éhes vendégeket.

VIDÉK

Völgyhídi vásár, Nagyrákos Hagyományosan, immár hetedszerre rendezik meg július 19-én, szombaton, egész nap az 1400 m-es Völgyhíd lábánál, a népművészeti és kézműves vásárt, ha efféle kavalkádra vágyunk, nyugodtan menjünk el.

Győr 42 éve rendezik meg az Arrabona Nyári Fesztivált (július 16-23.), s benne Benne július 18. és 21. között Monarchiafest és Kisalföldi Folklórfesztivált. A gyerekeknek játszóházzal kedveskednek, lovagi torna is lesz, korabeli táncház, mesemondás, bábszínház és egyéb színes programok várják a látogatókat.

Sárvár Vasárnap, július 19-én, szombaton egész nap, a Sárvári Gyógyfürdőben és Kempingben Sport hétvége lesz, rengeteg vizes programmal.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Nem mondom, hogy menjetek az EFOTTRA, mert úgy döntöttem, hogy nem nekünk való már, muhaha, inkább majd mindenki vonuljon ki a Szigetre!
Ha véletlenül hétvégén mégiscsak kánikula lenne, szombaton hivatalos vízicsata lesz a Bazilikánál. Tankolás az Erzsébet téren a szökőkútból, s ha betör a zima szombatra, az esemény elmarad. Kezdés szombaton 14:57 órakor.
Aki zenére vágyik, pénteken nézze meg a Neo-t, a Pécsi Nemzetközi Kultúrhéten, a Barbakán téren. Engem egy koncerten határozottan megfogott a zene, az énekes srácnak van valami kisugárzása, valahogy elhiszem neki, hogy rocksztár. Amennyiben gyorsan tudtok készülni, még ma, azaz pénteken menjetek, 20:30-kor a Király utcában, a Gozsdu teraszon Takács Eszter koncertre. Vasárnap 20:00 órakor Anima Sound System lesz a Zöld Pardonban, a belépődíj továbbra is 2 fém százas. Ezen kívül érdemes kilátogatni jövő héten, 26-án a Szimpla kerti Biciklis vásárra (www.szimpla.hu VII.Kazinczy u. 14.), ahol van kertmozi is és bulihelynek sem utolsó, egy szűk bérház van szétcsapva a padlásig a szórakozás oltárán.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.18 10:43:46zskoncz

  huuuu ez az első hogy találkozom azzal hogy vki tudja, hogy mi az a wamp!!!!!

  win, kaptál erről tájékoztatást? vagy csak ugy belefutottál?

  persze ilyenkor nem vagyok kint az árusok között!!

  :-)

 • 2008.07.18 12:56:20Subbantósdi

  Kellemes idő lesz hétvégén, szerintem nemcsak strandolni, kirándulni is lehet majd.

 • 2008.07.18 13:39:18Win

  zskoncz, sajna nagyon ritkán kapunk programokról tájékoztatást,csak a naaagy, naaaagy helyek küldenek pr anyagot. Ezért mindig, külön bányászom őket szubjektíven, szóval ha valaki szeretné, hogy kint legyen a programja, vagy valaki másé, please küldjön róla mailt, mert azt olvasom, kommentet meg nem mindig.

  thx

 • 2008.07.18 13:52:03zskoncz

  áá ez nem az én programom, csak szoktam ott árulni. a szervezők válalják a reklám részét is, de nagyon ritkán találkoztunk ezzel. ezért volt nekem furcsa hogy emlited.

  de amugy nagyon szinvonalas szokott lenni a portéka-választék. érdemes kinézni egyszer egyszer. :-)

 • 2008.07.18 14:00:59Kiskunsági Cuvee

  Win programajánlói is elég színvonalasak :-)

  Elég sok mindenben közös az ízlésünk.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta