SZÜLŐSÉG

Kismama 2.0 - H&M leárazás: terhesmennyország

2008. július 16., szerda 09:45

30. hét

Bár megfogadtam, hogy már semmit se veszek magamnak erre a kis időre, a sors mégiscsak a Vörösmarty térre vetett. És milyen jól tette! Fillérekért olyan csini holmikat vettem, hogy ihaj! Persze nem kismamaruhát, azt nem_árazzák_le, hanem divatos, bő, lenge rucikat, olyanokat, amiket majd nem terhesen is tudok hordani.


Ráadásul megdőlt korábbi elméletem, hogy a Terhesnő ruhatárába elég egy-két terhesgatya, a kényelem végett, a többit meg meg lehet oldani a normál konfekcióiparból. Hát rájöttem: még a terhesgatya se kell. Ugyanis tök kényelmetlen lett már az a vastag izé, amit a terhes hason kell hordani, a nadrág dereka (izé, csípője) fölött. Szorít is meg meleg is. Amit viszont vettem, egy széles passzéjú, megkötős vádliközépig érő tréningnadrág, más néven capri-mackónadrág azóta le se rohad rólam, úgy szeretem. Nem értem, miért ragaszkodik a terhesipar ahhoz a haskötőhöz. Van, akinek tartja a hasát vagy miért? Miért nem gyártanak csak gumis derekú, vagy megkötős dolgokat? Rejtély.Na ennyit a ruházkodásról. (Bár még egy csodaszép, óriási srandkendőt is vettem, -70%-ért, nagyon jól takar…) Testileg-lelkileg jól vagyok. Testileg egyre hamarabb fáradok, a két combom egyre távolabb van egymástól, ami nem azt jelenti, hogy fogyok, hanem hogy a természet csinálja a helyet a csípőmnél. Vagyis egyre pingvinesebben járok, és egyre fürdőskurvaszerűbben ülök – dehát ez van. Az étvágyam lankad, egyre kisebb bent a hely a Magnumnak, a baba meg egyre agresszívabb. Biztos vagyok benne, hogy a „szétrúgja a belem” kifejezést is egy várandós nő találta ki. De nem is a rugdalózás a legrosszabb, hanem amikor csuklik, mert az valahogy idegesítőbb, sokáig tart, és közben sajnálom is szegényt. Dehát mégse tunkolhatok be neki egy kis limonádét a köldökömön!

Lelkileg viszont egyre közelebb kerülünk, bár sokat segítene, ha lenne végre neve. És az utolsó negyed lévén, már sokszor bepánikolok, hogy mindjárt itt van, és én még a Samu régi cuccait se néztem át, hogy mire van még szükség! És még annyi mindent el kéne intézni! Venni-venni-venni, pakolni-pakolni-pakolni, szortírozni-kidobni, lemosni és kimosni, sejtbank, vérvétel, nagyobb kocsi és lakásátrendezés, papírok és adminisztráció, és mindezt úgy, hogy már egy zoknit se tudok egyedül felhúzni. Sajnáljatok!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.17 23:36:05másutt

  Megenta, (es Andreszitosz): nalunk is az volt a kriterium, hogy a gyerek lehessen ugyved is, miniszterelnok is es rock enekes is a nevevel.

  Az ember nem akarja totalisan szabotalni a jovojet... jobb az opciokat nyitva hagyni.

  (nekem ezert nem jon be a most Angliaban az egyszerubb nepek kozott tombolo "adjunk cuki nevet a cuki kislanynak" divat)

 • 2008.07.18 00:48:45Vierre

  Van egy olyan hogy tájgatya. Mármint thai :)) hát az egy kibaszott nagy találmány. Rólam azóta is le sem rohad. Úgy néz ki hogy egy igen bő nadrág, melynek a derekában egy deka gumi sincs, magyarán a derék rész ugyan olyan széles mint a lengőszár. a hátrészen középen, úgy a derékrész tetejétől 10-15cm-rel lejjebb van két zsineg ami lóg, úgy, hogy egy ponton van a zsineg mind a két szára rögzítve a gatyához. Nahmost felveszed, pamut vagy selyem, mennyei, szal felveszed, majd a hasadon behajtod annyira amennyire kényelmes, úgy mint egy szalvétát. Tehát pl a bal kezeddel a hasadra simítod a nadrágot, a jobb kezeddel meg a maradékot ráhajtod. Fogod az egyik zsinort, előre hozod, fogod a másik zsinort, azt is és szépen megkötöd, masnira :DDDD oszt a zsinór feletti részt ráhajtod, lehajtod. Na, ez az, ami mindennél jobb. :))))) Mert ahogy nő vagy csökken a has, úgy hajtod, annyira hajtod be, amúgy ha simán csak lóg, másfél ember belefér :)))))) ok, elég ádnör viselet, mert nyilván a hajtás miatt nincs élesre vasalt slicc rész, ellenben a világ legkényelmesebb, legpuhább és legrugalmasabb, ne feledjük, legegyszerübb viselete. Én nagyon bírom. :))

 • 2008.07.18 03:14:56bostonmama

  Ha fiam lett volna most, akkor o Gellert lett volna. Most ebbe a nevbe vagyok szerelmes. Nekem tetszenek a regebbi fiunevek is, mint pl. Adam, David, Tamas, Peter, stb...A mostani lanynevek kozul sokkal nekem is az a problemam, hogy egy Lilit, Lolat, Dorkat nem tudok komolyan venni felnottkent.

 • 2008.07.18 08:52:31zskoncz

  lehet hogy hülye ókonzervatív dolog, de a férjemmel mi úgy találtuk ki hogy ősökről fogjuk elnevezni a gyerekeinket. pl: az én dédanyáim az 1890-es évek sláger nevét a Juliannát viselték. a férjem dédnagyanyjai az Emma és Róza nevet. de válogathattunk a Teréz, Irén, Erzsébet, Ilona, Judit, Katalin közül. nekünk az Emma lett nyerő.

  a fiú nevek is hasonlóan "régimódiak" pl: Ignác, Lőrinc, Ede, József, János, Mihály.

  hát izlések és pofonok....kinek mi tetszik

  :-)

 • 2008.07.18 08:54:24zskoncz

  bocs lánynévből lemarad még az Eszter és az Ágnes

  :-)

 • 2008.07.18 10:57:30B-

  A Panna és a Dorka tényleg édes, de tele van velük a játszótér. Panna-Panka Dóri-Dorottya-Dodó-Dorka.. több játszótérre is járunk, valamelyik mindegyiken van.  Hanna, Zsófi, Zsombor dettó.  Néha már kínos, mert nem tudom, hogy ő pont az egyik Hanna, vagy az egyik Panna :-)  Divat még a Léna-Lina, a Bori, a Kinga, Réka - ezekből is sokat ismerek baráti körből + játszóról.  Lehetne csinálni egy topikot, ahol az első gyereket váró, gyerekközösségbe nem járó anyukáknak a játszóterezősök-óviban/bölcsiben járatosak elmondanák, mennyire gyakori az általuk választott név. Mi pl szintén Hannát (Johannát) választottunk volna, de szólt a doki, hogy abban a hónapban három Hannát "szült". Aztán ismerek olyan hánnás anyukát, akit a játszótéren ért a döbbenet,hogy mégse ritka nevet választott (egy idősebb ismerősről kapta a kislány a nevet).

 • 2008.07.18 10:58:50B-

  Már hannás anyukát, nem hánnásat.

 • 2008.07.18 11:16:20szövetszöcske

  Tudom, hogy ez a nevezéktan nem hapsiknak való vita, de konkrétan mér fontos, hogy aztán más gyereket ne hívjanak úgy az oviban mint az enyémet? Pont a fordítottja lenne logikus, ha olyan nevet adok a gyerkőcnek ami gyakori, akkor valószínűleg egy népszerű és sokmindenkinek tetsző névvel járkálhat a világban. Ha adok neki valami hülye ószláv nevet amit még az ellenségem gyerekének sem kívánnék, akkor ugyan megmutattam a világnak hogy egyéniség vagyok, na de kinek jó ez igazából?

 • 2008.07.18 13:05:14Magenta

  szövetszöcske: nálunk pl. nem az volt a kritérium, hogy minél ritkább neve legyen a lányzónak, akit most várunk, hanem:

  - passzoljon a rövid és kemény hangzású vezetéknévhez és kicsit lágyítsa is

  - benne legyen a naptárban

  - lehessen viselni mind gyerekkorban, mind felnőttkorban  :) Megtaláltuk. Előbb, mint ahogy tudtuk, hogy bébi érkezik.

 • 2008.07.18 13:17:40verkaverka

  szövet, azért mert azt nem szokták élvezni a gyerekek ha hat Zsófi van rajtuk kívül, meg akkor elkezdődik a becenévkeresés mindenkinek. Az egész kics még nem is nagyon érti hogy hívhatnak több embert ugyanúgy, jönnek a másik-marcik, kis-zolik. Ez nem mindenki szerint baj, de aki szerint igen, az igyekszik nem annyira gyakori nevet adni. Ettől még lehet a százas lista közepéről-végéről is válogatni, nem kell rögtön Oráliának nevezni a gyereket. :)

 • 2008.07.18 13:24:33másutt

  szovetszocske:

  szerintem ez szemelyisegfuggo.

  van, aki "falkaember", van, aki egyeniseg.

  ismerek olyat, akinek 3 havernak volt Anna gyereke, neki is azertis az kellett. Es nem zavarta, hogy az oviban van Anna N, Anna Z es Anna K 1 es 2!

  Van, aki ugyanoda megy nyaralni, mint a haver es a szomszed. Nincs ezzel semmi baj.  Es van, aki "kulonleges" szeret inkabb lenni.

  Es bele is halna, ha a gyekeke Anna K numero 2 lenne.

  Anyam volt ilyen.

  Olyan nevet adott, hogy ha felhivom az altalanos iskolai tanarnomet 30 ev utan, akkor is emlekszik az ram.  Van, aki bele szeret olvadni a tomegbe, van, aki ki akar latszani.

 • 2008.07.18 13:28:09buborék

  Ma szült egy barátnőm, aki a Petije mellé egy Pált, Palkót szeretett volna. A férje ellenezte a Pált, de a Palkó tetszett volna neki. Ez ment hetekig, mire az MTA-val tegnapra elfogadtatták a Palkót.

  Ma reggel, amikor megnézték maguknak, rájöttek, hogy ő egy Gergő...

 • 2008.07.18 13:36:50buborék

  MÁsutt: Megnéztem a listát és döbbenetes volt, nekem pölö a Dominik név fáj, de sorolhatnám. Vannak szép nevek is a lista elején de tényleg olyan fura, hogy a mi generációnk számára ritka nevek lettek a toplistások. Ha lányom születne, biztos Lujza lenne, de szép a Ráhel és az Eszter is.

  Még nem dőlt el, pedig már a 24. héten vagyok, de szerintem mi megint fiút "tudtunk". Még nem érzek egy nevet sem közel magamhoz. Jelenleg Lujzibandinak hívjuk.

 • 2008.07.18 13:40:55verkaverka

  Ha már itt tartunk, áruljátok már el, a Péter, Peti mennyire gyakori manapság?

 • 2008.07.18 13:42:20buborék

  Másutt, most kíváncsivá tettél, mi a neved? Vagy annyira speckó, hogy inkább nem írnád ide? Én Kata vagyok - megbízható átlag név...

 • 2008.07.18 13:43:44másutt

  a lista azert jo, mert a legtobbunk szamara meglepetes.

  sok-sok szulo talal ki valami "zsenialis" nevet, azt hiszik o nagyon eredetik, es par ev mulva kiderul, hogy minden masodik gyereket ugy hivnak.

  szoval: ha valaki gyakori nevet ad a gyerekenek, legalabb tudja, mit vallal fel. detto, aki racsodalkozik, hogy a Maria mar nem listavezeto!

 • 2008.07.18 13:45:17buborék

  A Peti a list elején vol aránylag de mivel az "örök darab" nem nyúlsz vele mellé. Az gáz, hogy most a "flikkflakkos" nevek kommerszesednek el.

 • 2008.07.18 13:47:15buborék

  Amúgy a merítés is nagyobb és talán a gyerek is kevesebb, ezért az első 10 név nem jelent ugyanannyi gyereket, mint régen. Szóval csak nincs annyi Máté, Bence és Levente, mint Laci Attila és Kati régen.

 • 2008.07.18 13:48:35Magenta

  másutt, én is meglepődtem, hogy benne van a választott nevünk az első 20-ban... De ez nem tart vissza tőle, hogy így hívják a lányom. :)  Buborék: milyenek a "flikkflakkos" nevek?

 • 2008.07.18 13:50:04másutt

  amikor megszulettem, a nevem meg nem volt benne a naptarban, es abban az evben kb 10 olyan nevu lany szuletett.

  mara top 10 lett.

  :D  verka, a Peter 10.  FIUK

  1. BENCE

  2. MÁTÉ

  3. LEVENTE

  4. DÁVID

  5. ÁDÁM

  6. BALÁZS

  7. DÁNIEL

  8. TAMÁS

  9. BÁLINT

  10. PÉTER  LANYOK

  1. ANNA

  2. BOGLÁRKA

  3 RÉKA

  4 ZSÓFIA

  5 LILI

  6 VIKTÓRIA

  7 HANNA

  8 PETRA

  9 VIVIEN

  10 ESZTER

 • 2008.07.18 13:50:17szövetszöcske

  Én ilyen toplistát még nem láttam eddig, de ezek szerint csak a fiammal lőttünk bele a top10-be, a lányommal nem sikerült.

 • 2008.07.18 13:53:34verkaverka

  Hát igen, a Lujza, az nekem is nagy kedvencem. Viszont van már a környéken belőle.

 • 2008.07.18 13:54:13másutt

  szocske: fenn van a link a kozigazgatasi hivatal statisztikaihoz  erdekesseg: erdemes megnezni a szamadatokat is. az elso helyezett nev durvan ketszer annyi gyereket jelent, mint a 10.

  azaz kb 1500 Anna szuletett 2006-ban es 800 Eszter.

  Szoval a szoras meg mindig eleg kicsi.  terhesen nagyon racsodalkoztam a listara en is!

  a fene gondolta volna, hogy a Dorina "divatnev"!

 • 2008.07.18 13:57:02zskoncz

  van egy ismerősöm az ő lánya lujza. olyan "komoly ember" neve a lujza! :)

 • 2008.07.18 13:57:49másutt

  es itt jon az igazi moka:  a letezo magyar allampolgarok nevei

  (nem ujszulottek, hanem mindenki!) :D  www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=statisztikai_adatok_lakossagi_legutonevek_hu_archiv  1.LÁSZLÓ

  2.ISTVÁN

  3.JÓZSEF

  4.JÁNOS

  5.ZOLTÁN

  6.SÁNDOR

  7.FERENC

  8.GÁBOR

  9.ATTILA

  10.PÉTER  1.MÁRIA

  2.ERZSÉBET

  3.ILONA

  4.KATALIN

  5.ÉVA

  6.ANNA

  7.MARGIT

  8.ZSUZSANNA

  9.JULIANNA

  10.JUDIT

 • 2008.07.18 14:11:51Banán Kamran

  hú, zskonc, kísértetiesen hasonlít a listánk, én is a Nyugat íróinak felmenoi közül válogatok...:) vagy a saját családfánkról.

  és ha fél éve lányom született volna Emmának hívnák.

 • 2008.07.18 14:16:32verkaverka

  másutt, de azért a százas lista második felében már sokkalsokkal ritkább nevek vannak

 • 2008.07.18 14:39:58másutt

  verka, pont erre utaltam azzal, hogy kicsi a szoras.

  az elso 10 nevet nagyon sok gyerek kapja, a lista aljat meg nagyon kevesen. azaz meg mindig a gyerekek nagyresze ugyanazon par nevet viseli, de most mar nem Maria, Krisztina, Eva a nevuk, hanem mas.

 • 2008.07.18 15:20:14verkaverka

  jaj lehet hogy nem olvastam el rendesen bocs

 • 2008.07.18 16:48:05cbc

  Tádé...borzalmas, szét fogják offolni a gyereket kb. az érettségiig, Gellért, ugyanilyen rossz választás.  Sajnos többekre rájön az ősi névadási szokás, hirtelen felfedezik gyökereiket, aztán utána tizenévekig mindenki a gyereken röhög. Bakony, Örs, Vajk, Samu - borzalmas.  Mondjuk régen is voltak gáz nevek: Ödön, Béla (legjobb :-), Gusztáv, Ubul(!), Frigyes, Konrád, Emil - mind, mind hülye szülők termékei...

 • 2008.07.18 16:54:11Heatherette

  Az én személyes kedvencem a Taksony :)

 • 2008.07.18 17:42:56e_e

  kedves CBC, mondjuk kinek mi a hulye nev, izles kerdese, de az biztos, h benned sem teng tul a fantazia.  egyebkent en is azt akartam irni, h a kismama-reszlegen is nagy a learazas a h&m-ben.  amugy meg a teli nagyterhesek taborat erositem immar masodszor es a nagy elony: a teli fazas mint olyan egyszeruen megszunik, legyen bar -5 fok. pedig amugy nagyon fazos vagyok.

 • 2008.07.18 21:36:07zskoncz

  Banán Kamran :)

 • 2008.07.18 21:54:28Laluna

  Nem hiszem hogy a döntő többség esetében a divatosság kérdése határozná meg a névválasztást, vagy hogy egyáltalán felmerülne. Én azt gondolom hogy ezt sokkal inkább a korszellem befolyásolja, ami egy sokkal kevésbé kézzelfogható dolog mint a divat. Egyszerűen más tetszik az embereknek ma mint mondjuk 5 vagy 20 vagy x éve. És ez egy nagyon összetett folyamat eredménye, aminek persze a divat is része, de csak egy kicsi része és nem a tudatosság szintjén jelenik meg.  Érdekes pl. hogy a világ különböző országainak toplistáiban is milyen sok az átfedés:  www.babycenter.com/0_popular-baby-names-from-around-the-world_1429034.bc?scid=momspreg_20080715B:5&pe=2UvL2Kb

 • 2008.07.18 21:59:26Békanőci

  Azért, ha valaki szétcinkel egy embert a neve miatt azután is, hogy kinőtt az iskolapadból és szert tett a naaagy általános "műveltségre", az elég sokmindenről árulkodik...

  Mert megmosolyogjuk a Bőrönd Ödönöket és a Zöld Piroskákat, de nem álunk oda eléjük csúfolódni!

  Ennyi erővel ki lehetne röhögni azt is aki túlsúlyos és aki szemüveges vagy vörös, vagy szeplős(nem magatokra venni :)! én rendelkezem mindegyik vicces tulajdonsággal, szóval most jöhet a muhahahahaha!

  Ezek szerint.

 • 2008.07.18 22:24:22mirakulum

  Buborék! És persze mindenki más!

  Itthon is lehet GAP cuccokat kapni kismamaruciból, a CUCCLIK üzletben. Állandóan van leárazás, 70%-ig, nagyon menők. cucclik.hu

 • 2008.07.19 10:59:46dexterke

  az egész kismamabizniszbl a cucclikat utálom a legjobban. Én még ott 70%-ot nem láttam, de az 5-10 dolláros old navy cuccokat is háromszor annyiért adják. A hetvenes évekbeli szabású Gap nadrágokról nem is beszélve.

 • 2008.07.19 11:19:25másutt

  a keresztnevekrol:

  en hiszek abban, hogy legyen egyedi. a nevnek megkulonboztetnie kellene a viselojet masoktol!

  itt egy tortenet (angolul van) arrol, hogy egy orvos osszekevert 2 azonos keresztnevu beteget, es a rossz betegen vegeztek el ABORTUSZT.

  tudom, hogy ez nem fordul elo gyakran, de ennek ellenere, azert legyen mar egyedi a nev!

  www.dailymail.co.uk/news/article-1036284/Wrong-woman-given-abortion-nurse-mixed-patients.html

 • 2008.07.19 16:15:05buborék

  miraculum: köszi, de egyrészt pécsi vagyok, másrészt közvetlenül a gap oldalról tudok vásásolni, ami lényegesen olcsóbb -ahogy elnéztem a a cucclik árait. Amúgy jó lenne több ilyen üzlet is de ha dexterke pölö oldfássönnek érzi, akkor tuti nem a legújabb cuccokat hozzák be.

 • 2008.07.19 23:38:27mirakulum

  Ja, nem a legújabbak,nyilván, mivel nem márkabolt, de "oldfássönnek" nem nevezném. Bár fehér bordázott pólót, meg fekete maci nacit is láttam, azt lehet hogy én is oda sorolnám. Mondjuk én ballonkabátot vettem előre tekintve az őszre, nekem bejön. Meg oldalt zsebes nyári nacit 7000-ért. Az már sok?

 • 2008.07.20 11:19:02B-

  Még a nevekhez:  cbc által felsorolt nevek közül több is van a családban (pl édesapám), sose jutott volna eszembe, hogy hülye név, soha senki se mondta, szeretjük őket, peace, love :-)  Az is igaz, hogy gyakori nevű emberekkel (Kovács István, Horváth Péter stb) gyakrabban fordul elő, hogy más helyett viszik el a balhét: azonos nevű bűnöző helyett tiltják ki egy országból vagy azonos nevű illető adósságát akarják behajtani rajta. naponta olvasni ilyen eseteket.  Engem a gyakori név két okból zavar. Egyrészt kicsit olyan benyomást kelt, mintha a szülők nagyon fantáziátlanok lennének, nem tudtak jobbat kitalálni, mint a másik 3 ugyanolyan nevűnek. Nem tehetek róla, de nekem sokszor eszembe jut, hogy "na ne, megint egy Máté, Levi, Zsombi stb". Persze a gyrekek édesek, az anyukák aranyosak, de aztán megint egy Zsombi :-)  Másrészt írta itt egyszer valaki, hogy ha 3 lányt hívnak Zsófinak egy osztályban, akkor csak a legszebbet hívják a keresztnevén, a többit a vezetéknevén, és ez kissé szíven ütött. Még ha nem is teljesen igaz, akkor is.  Egyébként gyerekkoromban én is furának találtam, hogy annyi Zsófi meg Gergő volt, és sose lehetett tudni, épp melyikükről volt szó, hacsak nem tettük ki a vezetéknevet.  Szerintem se kell feltétlenül Orália, de több ezer normális :-) név van a naptárban, nem kell feltétlenül, hogy minden gyerek Dóra, Hanna, Kinga, Zsófi, Máté, Barnus, Levente és Zsombor legyen.

 • 2008.07.20 13:51:54buborék

  B- ez tök igaz, cbc által feketelistázott nevek nagy része nekem is tetszik a fiam neve is köztük van. Az "ősmagyar" nevek amúgy nekem sem jönnek be - Tóth Vajk-ot ismerek hááát....nem túl szép.

  VAn ismerős akinél "kötelezően ajánlott" volt az aptya utáni névadás, így lett János a kisbaba, már egy éves de még mindig Tökinek szólítják, pedig aranyos a Jancsika, nekik mégis fura kimondani.

 • 2008.07.20 13:57:21Magenta

  Hát engem hat ökörrel sem lehetne rávenni, hogy azért adjak a gyereknek egy nevet, mert az a szokás a családban!

 • 2008.07.20 14:40:32buborék

  A legjobbat pár hónapja hallottam, pár utcával arrébb lakik egy jó nagy roma család, na ott kajabáltak a kissrác után, hogy Jéééééézus, gyere ide!

 • 2008.07.21 14:06:06B-

  Egyébként cbc írása tükrözi leginkább, hogy mennyire szubjektív a hülye név kategória. Hogy egy olyat válasszak, amiben nem vagyok érintette: a Konrád. Mi a baj vele? Hülyén hangzik? Nem. Hülye asszociációkat kelt? Bennem nem (lehet, hogy fantáziátlan vagyok). Szokatlan lenne, hogy ezt a szót emberi névként használják? Nem. Akkor mi vele a baj???  Pl egy Eric Kastner regényben Konrad a kisfiú, és sose találtam furcsának. (Ja, és ha már itt tartunk: Emil és a detektívek).  Szóval inkább műveletlenség, tájékozatlanság és beszűkültség áll a legtöbb esetben amögött, ha egy nevet hülye névnek tartunk.  Azzal kapcsolatban meg, hogy "legyen jó felnőttnek is meg gyereknek is": könyörgöm, minden felnőtt volt egyszer gyerek, és gyerekkorában is valószínűleg ugyanazt a nevet viselte! Neki jó volt, de ma már nekünk nem? Megmondom, mi áll emögött: vannak nevek, amelyeket főleg egy másik generációnak adtak, pl Lajos vagy Ida. Ezekről úgy érezzük, hogy bácsis meg nénis nevek, mert mi fiatal Lajossan ritkán találkozunk, Lajos bácsival gyakrabban. Akkor azt mondanánk, hogy a Lajos név nem jó gyereknek?? Ugyanez igaz az Albert stb nevekre. Akkor ezek "felnőtt nevek"? A Lajos bácsik nem voltak gyerekek? Vagy gyerekkorukban mindet Öcsinek hívták, addig is, amíg belenőnek a nevükbe? Ugyan!

 • 2008.07.21 14:17:28babó

  buborék  spenyol nyelveterületen pl rengeteg a Jesus... (hezusz). mi a baj vele?

 • 2008.07.21 14:19:30babó

  spanyol

 • 2008.07.22 12:17:33Ronja

  buborek, melyik gap oldalrol tudsz online vasarolni? en probaltam anno de azt irta, hogy csak az allamokba szallit... amugy most jottem haza londonbol es sikerult 4 fontert leertekelve farmert vennem a gapben..na ez boldogga tett. multkor beneztem a Cucclikba es en sem ajultam el, kimondottan idegesitett a ratukmalos elado, kb menekultem...nalunk szinte biztos, hogy Mor lesz a fiunk. emellett tetszik a Tade, Endre, Oliver, Ivan, Abel..

 • 2008.07.22 12:37:09B-

  Ronja: az Iván, Ábel, Mór nekem is nagyon tetszik! Nem tudom, mennyire számít neked, a mi játszóterünker 2 Olivér jár, és a szomszéd játszótérre még 1, szóval nem annyira ritka név :-) • 2008.07.22 12:59:39Ronja

  :) igen, az Oliver most trend, de mindig lesznek ilyen nevek es attol meg tetszik. meg volt egy Oliver bacsi rokonunk, mar kislanykent is tetszett a nev...de tenyleg 99% h Mor lesz, amikor felvetek vmi ujat akkor a ferjem csak annyit mond h na Mor ehhez mit szolsz...

  egyelore egy Morrol tudok, Epres Panni gyereket hivjak igy...Nalatok milyen nevek jonnek szoba? lehet h irtad, de most nem vagyok kepben, sorry!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta