Kismama 2.0: Meleg-tüntetés

28. hét

Jejj, már a cím is de szar, de nézzétek el nekem, megdöglök. Fekszem a rekkenőben, ölelem Szopit és pihegek. Átkozom azt a decemberi éjszakát, amikor magamra engedtem a pasimat! Pedig akkor olyan jó ötletnek tűnt. Asszonyok, soha, de soha ne szexeljetek védekezés nélkül november és január között, ne vegyen le a lábatokról a szeretet ünnepe, a kandallóban ropogó tűz és az ablak előtt táncoló kis hópelyhecskék!



Hiszen még annyi lehetőség van egy évben! Áprilisban a legjobb szülni, erre esküszik mindenki. De a tél vége se olyan rossz, utólag most ezt mondom, mert maximum a kedvem volt rossz a szürkeségtől az utolsó pár hónapban, meg sok ruhát kellett a malactestemre gyömöszölni, de legalább nem ájultam el, mint a kánikulában.

Most meg csak ülök, és naponta megköszönöm Istennek a délutáni alvást, a mélyhűtőt és a dvd-t. Az alvást azért, mert délután kettőnél tovább egyszerűen nem tudok a nagyfiúval foglalkozni, és együtt ájulunk el egy-két órára-. A mélyhűtőt nemcsak a jégkockáért, hanem mert legalább nem kell mindennap főzicskézni neki. A dvd-t meg lásd délutáni alvás. Nem vagyok ám én ilyen rossz anya, de még mindig van ez a vérnyomás-para. Ezt csak az érti, aki már átélte, hogy milyen folyamatosan fáradtnak lenni, néha-néha elájulni, legalábbis úgy érezni, és semmi gyógymód nincs rá. Mármint terhesen. A kávé se megoldás, mert egy fél órával utána rosszabb, mint előtte. Tényleg, nincs valakinek valami jó ötlete, népi gyógymód, békafarka, homeopátia?

Na és ilyenkor megint előkerül a légkondi kérdés. Az érvek, hogy egészségtelen, rosszat tesz a világnak, csak tolja be a büdöset és nem utolsósorban egy csomó pénz, hirtelen újjáértékelődnek. Szerencsére mindig, mire eldöntenénk magunkat, szeptember lesz. Így hát marad a légkondicionált helyek: boltok, mozik, hentesipari hűtőkamrák gyakori látogatása, a nyaralóban meg a tesco gazdaságos élménymedence. De már csak 3 hónap…
Oszd meg másokkal is!
Mustra