SZÜLŐSÉG

Idén nem pucolnak kecskeszart a Zootáborban

2008. július 2., szerda 13:20

A Poronty tesztcsapata a Fővárosi Állat- és Növénykert nyári táborában töltött egy napot. 180 gyerek hat csoportban hódolhatott az állatok előtt reggeltől késő délutánig, rengetegen igyekeztek azon, hogy minden gyerek jól érezze magát.

Tekintse meg képeinket!

S bár nagyon aggódtunk, hogy hőgutát kapunk, az égiek igen kegyesek voltak hozzánk, mert majdnem végig felhős volt az ég. Csak sajnálattal tudtunk azokra gondolni, akik kánikulában csinálták (és fogják csinálni) végig ezt a hetet.


A heti 33.500 forintos ár első hallásra kicsit soknak tűnik, de ezért a gyerekeket reggeltől estig fárasztják, kaját is kapnak, tartalmas ismeretterjesztő és játékos foglalkozásokon vehetnek részt, érdekes előadásokat hallgathatnak és közelebbről megismerkedhetnek az állatkert lakóival. Mivel néhány szülő panaszkodott, idén nem szerepel a programok között a takarítás, pedig állítjuk, hogy kecskebogyó ide vagy oda, tavaly élvezték a gyerekek az állatsimogató és a parasztudvar takarítását. A részvételi díj tartalmaz egy féléves állatkerti bérletet, valamint két pólót és egy fényképalbumot is.

A gyerekek fél nyolckor érkeznek, s minden csoport más színű pólóban járja végig a különböző állomásait, hol egymást keresztezve, hol pedig az állatkert különböző pontjain szétszórva kavarognak. Délután fél öttől lehet a gyerekekért jönni, de a játszóházban tovább is maradhatnak a kifárasztott kölykök.

A világoskék csapat, akik egyben a legfiatalabbak voltak (a legifjabb 4 éves), az előadásokat a saját szintjükön hallgatták, könnyedebben, nehogy túlságosan iskola- és oktatásszagú legyen számukra a dolog. A nagyobbak viszont csüngtek a zoopedagógusok és gondozók minden szaván, látszott, ahogy tágul a kis agyuk.

Idén a csiga volt az a szerencsés állat, aki megnyerte a gyerekekkel való közös fotózkodást, mit ne mondjak, nem tolongtak a vállalkozók, s kérdésemre, hogy miért nem valami populárisabb állatot választottak, egyszerű választ kaptam: 180 gyerek dögönyözését egyetlen szőrös állat sem élné túl, a csiga pedig bírja a macerát. Tavaly bütykös csótány volt a fotók sztárja.

Klikk!

Az Akváriumban összeverődött két csapat ámulva nézte, hogy szórnak be a gondozók apró rákokat az éhes tengeri halaknak. Kicsit arrébb egy másik csoport a tapírt és a nagy marát próbálta becserkészni, a közeledésre a területen addig mélán ácsorgó vízidisznó sértődötten arrébb vonult.

A táborosok minden nap más interaktív játékot játszanak, például magukat elefántnak képzelhetik, ormánnyal. Majomkodhatnak a majomházban is egy picit, nézhetik a fókát, amint halért ugrabugrál, és kézműveskedhetnek is természetes alapanyagokból, s estére garantált, hogy teljes kimerültségben hullanak az ágyba, nem mindennapi élményektől telve.

A piros pólós társaság tagjai az angol turnushoz tartoznak. Miután azt gondoltam, hogy bizonyára külföldi gyerekek számára szervezik az angol nyelvű tábort, Karap Ágnes, a játszóház vezetője elmondta, hogy inkább azok a szülők íratják be ide a gyerekeket, akik szeretnék, ha a gyerekük gyakorolná az angolt. A tapasztalat az, hogy a külföldi gyerekeket pedig magyar csoportba teszik, szintén a gyakorlás miatt.

Az állatkerti zootábor, ha nagy állatbarát a gyerekünk, kézenfekvő alternatíva lehet a nyárra, azt azonban vegyük figyelembe, hogy mennyire bírja a gyerek a gyűrődést. Mit ne mondjak, nekünk se ártana egy kis energia a mai nap után…

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.02 13:45:05Vierre

  én is agyaltam rajta télen, amikor a játszóházban voltunk, de balfasz módjára kiment a fejemből, pedig sztem nem necces ez a gempa ezért a táborért. Majd jövőre... de azért dühös vagyok magamra, most jutott a cikk miatt az eszembe... pffff. :)

 • 2008.07.02 16:01:36Vierre

  O.o. Mé? :))

 • 2008.07.02 16:24:37mostmar_kicsit_unom

  én meg tavaly télen dolgoztam velük, és hihetetlen szarrágó banda ez a játszóházas.

 • 2008.07.02 16:25:14Kangörény_

  Az én lányom 3 éve volt ebben a táborban, piszkosul élvezte! A takarítás ellen sem volt kifogása. Az a szülő amelyik ez miatt pampog, hááát.....

 • 2008.07.02 16:33:59azize

  Ha valóban élményt ad a gyerekeknek, akkor nem drága, pláne a féléves belépővel! 2 táborban volt a fiam, az egyikben a 3-szori étkezés volt kifizetve, egyik nap délelőtt elmentek a mekibe fagyizni, és délután, amikor várta volna az uzsonnát (kiéhezve, mert sporttábor volt), azt mondták, hogy a fagyi volt az uzsonna :o  Mondjuk 1 hét ebből bőven elég, fáradtabbak lehetnek, mint a suliban :)

 • 2008.07.02 20:33:39trollkotze

  "Mivel néhány szülő panaszkodott, idén nem szerepel a programok között a takarítás"

  Komolyan nem értem. Mit is tanul így a városi gyerek? Hogy az állat olyan, mint a plüssmaci; levesszük a polcról, aztán ha meguntuk, visszarakjuk.

 • 2008.07.02 20:49:00baud

  Na igen, és azt, hogy a Mama nevű szolgáló (loptam Karinthytól) majd kitakarít, letörli a port stb.

 • 2008.07.02 20:56:57huhhh

  Az én lányaim két egymás utáni évben voltak. Mindkét évben nagyon jó társaság jött össze, imádták. Akkor még nem volt ilyen túlfinomult a dolog, hogy takarítaniuk nem volt szabad, de nem is volt semmi kifogásuk a takarítás ellen. Nekünk sem. Az eszem megáll, milyen szülők vannak... Otthon vajon ki takarít?

 • 2008.07.02 22:11:01szomszéd

  a bejáro´nö

 • 2008.07.02 22:47:26huhhh

  Hát nálunk nem... Azt persze készséggel elhiszem, hogy azokban a családokban igen, ahol a kedves szülők úgy gondolják, hogy az állatgondozás fogalma az állatok megsimogatásával ki is merül.

 • 2008.07.03 08:49:39szövetszöcske

  Én soha nem értettem, hogy annyiféle állat van, mér tartanak egy csomóan olyat ami után takarítani kell. Például városi lakásban ott a fáraóhangya meg a csótány, azok után nem hogy takarítani kell, de még a morzsákat is eltakarítják az ember után. Kertes házban meg végtelen lehetőségek vannak, lehet katicabogár ami elrepül ha megsímogattuk és etetni sem kell, vagy lehet vakondot, gilisztát tartani a kertben, aminek az az előnye, hogy ha valaki a családból utálja az állatokat, azokat sem zavarja a tartásuk, mert nem látszanak a rajtuk levő földrétegtől.

  Szóval az, hogy cicát-bocit-libuskát-pitbullt kell tartani ami kaját eszik, biogázt termel és takarítani kell utánna semmi más mint a retrográd gondolkodásmód győzelme.

 • 2008.07.03 10:22:05chaya

  Szövetszöcske,

  Nálunk a kutyák minden morzsát eltakarítanak, kinyalják az üres tejfölös, tejszínes dobozokat, megeszik a paradicsomcsumától kezdve az uborkavégeken át a csontokig mindent amit amúgy a kukába dobnánk de még ehető - úgyhogy gyakorlatilag házi szemetesként is kítűnően beváltak.

 • 2008.07.03 11:53:07háromnegyed

  az ülőgarnitúra és a tapéta árnyalatához választott macska pedig mint kisplasztika is tökéletesen funkcionál :)

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta