SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél medencés partin hűsöl

2008. június 30., hétfő 08:30

Végre, végre, végre. Tudom, hogy nem leszek népszerű, de imádom a kánikulát. A mi lakásunk eléggé hűvös, télen nem tudjunk 18-19 foknál jobban felfűteni, ezért amikor elmentünk vendégségbe egy normálisan fűtött lakásba szegény Abigélnek azonnal kipirult az arca és izzadni kezdett. Majd egy idő után nyűgös is lett, megszokta a hideget. Vacogtunk egész télen, vacogtunk tavasszal, de most eljött a mi időnk. Az egész város verejtékezik, de mi fekszünk itthon, hűsölünk és nagyon jól érezzük magunkat. Ha meguntuk a hűsölést és egy kicsit melegebbre vágyunk, kimegyünk a kertbe, Abigél beül a kis medencéjébe, pancsol, én meg mellette élvezkedem. Nyár van, minden tökéletes.Kedvenc elfoglaltságunk, hogy leterítünk egy pokrócot, én az oldalamra fekszem, Abigél pedig belém kapaszkodva feláll, majd elengedi mind a két kezét, egyensúlyozik, széttárja ujjait mint egy béka, inog ide-oda, majd fenékre huppan, és kezdi az egészet elölről. Órákat elvan így, hogy azt próbálgatja, meddig tud megállni kapaszkodás nélkül, és láthatóan egyre többet. Nem tudom mi lesz így, hiszen még csak nyolc hónapos, szerintem elég hamar el fog indulni.Abigéllel egyéb érdekes esemény is történt a héten, itt vendégeskedett ugyanis hároméves unokatestvére, Marci, akit Abigél elkísért az állatkertbe egy kis elefántetetésre, és borzasztóan élvezte. Nem gonoltam volna, hogy egy nyolchónapos ennyire élvezni tudja az állatkertet. Persze a meleg miatt nagyon sok állat csak a földön heverészett, és a mozdulatlan, környezetbe olvadó állatokat ő még nem vette észre, de ami nagy volt és mozgott, annak hihetetlenül örült. Mivel a cica szót a macskánk révén már ismeri, először is a nagy cicákhoz, az oroszlánokhoz mentünk, akik hatalmas produkciót vágtak le, és Abigél hangos sikkantások és kacajok közepette püfölte az üvegfalat, szerette volna egy kicsit megfogdosni őket. Sikert arattak még a fókák is, illetve az abszolút szupersztár valamiért az orrszarvú volt, pedig olyan büdös volt, hogy én alig bírtam ki három percnél tovább, de az alatt a három perc alatt is kétszer pisilt és egyszert szart az a böhöm nagy állat. Na, ez két gyereket teljesen lenyűgözte.Itthon azonban megvolt az első konfliktus a háziállattal. Zazi megunta, hogy Abigél állandóan zaklatja és üldözi, ezért egy verőfényes, nyári reggelen úgy döntött, ő bizony nem menekül továbbb, szinte látni lehetett a szemében az elszántságot. Abigél odatepert hozzá, nagyon megörült, hogy végre el tudja kapni, azt az örökké mozgó izét, jól megszorongatta, mire Zazi felpattant, fújt egyet és elszaladt. Abigél azóta csak tisztes távolból csodálja a macskát, és nem üldözi.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.30 09:06:55cseresznye

  Igen, éljen a nyár, minden ízével! Aranyosak a gyerkőcök, és jó hozzáképzelni a ráérős vidám nyári hangokat.  (csak az a rohadt uv sugárzás ne volna! Vigyázzatok nagyon!)

 • 2008.06.30 09:34:32hópihe

  Hihetetlen nagy már Abigél! És milyen helyes kislány! Jó hűsölést a fa árnyékában!

 • 2008.06.30 09:41:46kata83

  Imádom az Abigéles sztorikat!!! Elbűvölő a kiscsaj:)

  És irigylem a hűsölést...:)

 • 2008.06.30 11:26:05mormi

  Az en kisfiam is szereti belem kapaszkodva gyakorolni a felallast:) de azt irigylem, hogy Abigel orakig is elvan egy helyben, mert a kukac max 2 percig kepes egy helyen tartozkodni, utana egy alkalmas szek utan nez, ujabb 2 perc utan a konyvespolc majd az ajtofelfa, szoval a napom azzal telik, hogy 10 centire a hata mogott allok lesben, mikor csuszik el.

  Amugy o kb 7 honaposan allt fel eloszor es azota meg nem kezdett el jarni, max a jaroka racsaba kapaszkodva oldalazik egy picit, meg ha a szek elore csuszik, utana lep egyet-kettot, de 1-2 lepes utan leul. Az apja 9 honapos koraban mar jart, szoval kivancsian varom, o is koveti-e ezt a sebesseget, bar most ugy nezem, 2 het keves lesz ahhoz, hogy megtegye az elso onallo lepest.

 • 2008.06.30 13:37:30zizz

  Az én kislányom 8 hónaposan állt fel, majd hónapokig semmi nem történt, 11 hónaposan kezdett kapaszkodás nélkül állni, aztán csak most, 12 hónaposan tette meg az első lépéseket. 4 hónappal ezelőtt meg voltam róla győződve, hogy már csak napok kérdése, és megy a gyerek, aztán tessék....

  Egy ismerősöm azt mondta, no para, az érettségire már kétlábon megy.

 • 2008.06.30 14:37:20KIRA

  volna egy kérdésem: mennyire baj,(baj-e egyáltalán) ha a kétéves kiscsajszi ,ha pucérkodik a kertben nem engedi el a pisit és a kakit????  Gondoltam,ha már minden területén fejlett az életnek (mármint korosztályában), esetleg megpróbálhatnánk a bilit!

  De úgy látom nem jött még el az idő,ezt értem, felfogtam.(Nem erre vonatkozik a kérdésem)  De nem kéne legalább a pisit kiengednie?

 • 2008.06.30 21:21:20háromnegyed

  övg:)

  Szerintem ez az első lépés a szobatisztaság felé! Kontrolálja! Ehhez gratulálok!

  Ha a bilit nem akarja, nem akarja. Ha téged zavar, hogy régóta nem pisilt, kínáld fel a bilit. Ha nem akarja még mindig, tegyél rá pelust amíg kijön, aminek jönni kell.

 • 2008.06.30 21:32:29zelzele

  Meg lehet probalni a gyerekulest a vecere. Lehet, hogy az tetszik neki...

 • 2008.06.30 21:58:37Cobold

  2008.06.30 14:37:20 ÖVG:))))))))

  Sztem útban vagytok a szobatisztaság felé, még ha nem is ezt kérdezted. Csak lehet, hogy a bilitől idegenkedik.

  Legyen elől a bili, hogy ismekedjen vele, vagy esetleg próbálkozzatok a wc-vel.

  Konkrétabb tanácsot nem adok, mert leharapják a fejem :P

 • 2008.06.30 23:56:52Vierre_

  Én személy szerint nem ajánlom a bilit, butaságnak tartom és plusz macerának. Mind a két fiam egyből vécére ment, vannak vécéülőkék, kis sámli és nagyon élvezi, hogy nagyember. :)))  Erről már volt poszt nemrég és most, most bizony a nagy pofámnak igaza lett. volt az a vélemény hogy az a gyerek aki még négy évesen sem szobatiszta az defis. Erre írtam, hogy szerintem meg érettség kérdése és eröltetni nem szabad, elöbb utóbb mindenki rákattan a rötyire :)))  És képzeljétek, már egyszer leírtam de még egyszer megteszem. A kicsi három éves korától csak este volt pelusos, de még nem értette annyira amit mondok és nem volt annyira tudatos hogy nekiálljak egy vérrel-verejtékkel szoktatásnak.

  Egy hete sírt éjjel, fájt a hasa de a pelusba nem akart kakilni, kivittem, vécé , fosott mint állat. Aztán mondom neki hajnal háromkor.

  -MI lenne ha nem adnék rád pelust?

  -jóóóóóó (nyafiálmoshang)

  -de szólsz ha pisilni kell?

  -ideeeeen (nyafiálmoshang)  Pont azóta nem kell pelenka este úgy, hogy egyszer, azaz egyszer nem pisilt be. Még be sem csurrantott. Semmi, Zéró, Nuku, Nulla. Kibaszott büszke vagyok :)))))))))

 • 2008.07.01 00:33:02csepke

  hehehe Vierre ezt olvastam akkor is, és akkor is tetszett, de most mondom is. Ez édes és annyira el tudom képzelni a hangot.

 • 2008.07.01 08:43:46háromnegyed

  bilinek egy előnye van, oda lehet tolni a pisi alá bármelyik szobában, kertben :)

  nálunk csak rövid ideig ment, mert egy férfi állva pisil. (azt viszont csak csempézett körülmények között hagytam)

 • 2008.07.01 13:48:47KIRA

  köszi,de tulajdonképp én nem ezt kérdeztem:)  Mért nem engedi el magát?

  Nem szól és nem is kéri sem a pelust, sem a bilit, wécét.

 • 2008.07.03 12:54:28zelzele

  szegyenlos????:-))))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta