SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Irány a természet, vagy mégsem!

2008. június 27., péntek 09:00

Programajánlónak erősen dekadens kezdés lenne az, hogy most aztán ne menjetek semmi kultúrrendezvényre, mert megfőzitek a gyerek fejét, nyomjátok bele a vízbe valahol inkább, sokkal jobban jár mindenki. S ez a valahol nem feltétlenül egy csilli-villi strand kell hogy legyen, inkább szabaduljatok ki a természetbe, ne is lássatok betont, liftet, buszmegállót legalább két napig.Mi például a hétvégén a Szentendrei-szigeten voltunk, ahol semmi egyéb nincs, csak homok, meg vízpart, meg pottyantós wc, s úgy kipihentük magunkat, hogy ihajj. De erről majd jövő héten, most egyelőre érjétek be annyival, hogy nem kell mindig a gyereknek színes- szagos tutujgatás, mégis szuperul elszórakozik a természet lágy ölén. Ha meg úgy érezzük, hogy de, ne szégyelljük magunkat, van, aki szereti a folyamatos pörgést, kánikula ide vagy oda (ha választhatok, most akkor inkább már oda legyen a kánikula). Aki tehát a városban rekedt, mazsolázzon programot ízlése szerint, akár a legvégén önző kutya módjára magának is. Én pedig veszem a kalapom, hogy átjárjon a fesztivál hangulat (és az alkohol), egy hét múlva Tünde ajánl nektek minden földi jót.Gyerek Sziget Gondolom mostanra már buzdítanom sem kell senkit, maximum egy kis bátorítást adni ahhoz, hogy a rekkenő hőségben is ellátogassatok a Hajógyári szigetre. Lányom már annyi tűzzománc nyakláncot csinált, hogy eladva diákmunkaként megélne belőle, így azt hiszem, ideje, hogy másik sátor felé parancsoljam, mert én már unom. Például a nagyszínpadig űzöm, ahol szombaton (júni 28.) Zamatőrök koncert lesz 11:00-13:00 óráig, délután pedig Somos gyermek táncház lesz Sándor Ildikó vezetésével 13:00-15:00 óráig . Vasárnap (júni 29.) 11:00-13:00 óráig Kamilla Karamella bohóc és a gyerekek előadásában az Illemtan gyerekeknek című produkció lesz látható, komisz kölköket csapjuk csak az első sorba, délután pedig mindenki örömére Kaláka koncert lesz 13:00-15:00 óra között.

Ezen kívül számtalan remek programon vehetnek részt a látogatók kicsikkel és nagyokkal egyaránt, szombaton például a Kacagó réten Rableány szabadítás című vidám mese lesz 15:30-16:00 óráig, vasárnap pedig ugyanitt Zizi és Bim-Bam bohócok lépnek fel 16:30-17:00 óra között.

Szent László tér, Makám családi koncertre várják a közönséget 11:00 órakor szombaton, június 28-án, a felkészültek vigyenek magukkal vízágyút, hőguta ellen.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum  Szombaton (júni 28.) 10:00 órától Levendula Játszóház és Alkotóműhely lesz a múzeumban, királyi textilbábok készítésével, vasárnap pedig kódexírással. 11 órától tárlatvezetés is lesz, szombaton 15:00 órától Élet a várban - dramatikus játék kerül megrendezésre gyerekeknek.

Művészetek Palotája - Ludwig Múzeum. Szombaton 11:30-tól ismét a kortárs képzőművészettel próbálják megismertetni a kicsiket. Múzeumlátogató szülők figyelem, esély egy kis kultúrára, amíg a gyerekeke dolgoznak, addig a szülők is élvezhetik a műalkotásokat.

Nyár a Lánchídon - Színház .(2008. június 28. - 2008. június 29.) 16 és 22 óra között a színházi évad zárása alkalmából Budapest színházai, társulatai - mint a Budapesti Operettszínház, Örkény Színház, Kolibri Színház - mutatkoznak be hosszabb-rövidebb műsoraikkal, ízelítőt adva jelenleg futó vagy a következő évadban bemutatandó műsoraikból. A Roosevelt téren a Mese az elgurult varázstallérról című darabot láthatjuk a Szeleburdi Meseszínház előadásában szombaton 11:00 órakor. Vasárnap ugyanekkor, s ugyanitt ( Roosevelt tét, 11:00 óra) Mesék Mátyás királyról című mesejátékot adja elő a Szeleburdi Meseszínház, majd 16:30 órakor a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásában a Macskák társasága című darab lesz látható.

Kazinczy utca, Vasárnap 12:30 órakor az Alma Együttes nézhetjük végig ebédidőben, de hát ilyen melegben amúgy is minek enni, szóval ne problémázzunk az időpontokon. Még ezt megelőzően a Vircsaft fesztivál (JDC Magyarország, a Judafest rendezvénysorozat első állomása) keretében 10:30 órakor Ricsi bohócon nevethetünk, vagy sírhatunk, 15:00 órakor pedig Micimackó és Malacka lesz a színpadon.

VIDÉK

Tata  Víz, Zene, Virág Fesztivál, Kastély tér (2008. június 27. - 2008. június 29.) Úgy tűnik, ezek a fiúk sohasem esznek, vagy legalábbis fogyóznak, mert megint lehetetlen időben lépnek fel, 13:00 órakor, lehet, hogy szép csendben más célpiacot néztek ki maguknak.

Pécs  Szombaton ( júni 28.), 20:00 órakor igazán remek buliba várja a közönséget a Kaláka, Sebő Ferenc és a Szélkiáltó Együttes egy közös koncert ereéig.

Kerepes  A Kerepesi Faluházban kerül megrendezésre a VII. Nemzetközi Nemzetiségi és Gasztonómiai Fesztivál, június 28-án, szombaton egész nap. Gyerekeknek is remek szórakozás lehet, mert lesz játszóház, gyöngyfűzés, arcfestés, kirakodó vásár, szóval igazi forgatag-angulat várható.

Szentendre  Szombaton ismét Szombati Szöszmötölés lesz szappanöntéssel (ez pont délben, akit érdekel, ne késse le), mángorlással, rongyvarrással, s egyéb népi technikákkal, vasárnap pedig Tótágas Vasárnap lesz érdekes és hasznos programokkal.

Sopron  Szombaton (júni 28.) 15:00 órától vehetünk részt a Legelső Soproni Tündérfesztiválon, amely témájában természetesen a gyerekek a játék és a tündérek körül forog. Lesz táncbemutató, szárnybontogatás, aszfaltrajzverseny, dédelgető, jelmezverseny s még számtalan kedves és vidám program. Mert ugye hiszünk a tündérekben.

Volt fesztiválon minden reggel 11-kor Aerobic Zsoltival, 4-én pénteken reggel Alma együttes lép fel, de a cikk végén 5 okot sorolok fel, mit keresek jövő héten Sopron mellett.

Zalaszentgrót- Zalavölgyi Kultúrtivornya (2008. június 26. - 2008. június 29.) Íjászat, kézműves foglalkozások, arcfestés, játszóház, népzenei és néptáncbemutatók, koncertek a Kiskastélyban és környékén.

Győr  Vásári komédia a Kajárpéci Vízi Revüvel a Bécsikapu téren szombaton (júni 28.) 17:45 órakor A kajárpéci otelló lesz látható.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Aki Veszprémhez közel, vagy esetleg pont ott van, menjen el pénteken az (júni. 27.) Expresszó Klubmozi és Kávézóba, hogy Kaukázus koncertet hallgasson. Amikor vadásztam a hétvégi programokat, nagyot dobbant a szívem a Korai Örömöt kiszúrva, ami a Tűzraktérben lesz látható, hallható szombaton 20:00 órakor. Ha te is Körmöt hallgatva andalogtál az FMK-ban, amikor még volt, VBK-val a kezedben, ne hagyd ki, hamar fektesd le a gyereket!

Senki nem árulta el, hogy mikor lesz Magashegyi koncert, így akkor Péterfy Bori & Love Band-et ajánlom vasárnap 20:00 órakor a Zöld Pardonban, hasonló jó higgyétek el!
Jövő héten már szerdától VOLT Fesztivál lesz Sopronban. Aki megtalál a tömegben, vendégem egy fröccsre, s ne feledjétek, az első nap július 2-a lesz a legütősebb: Kispál, Tankcsapda , Anima Sound Systems , Balkan Fanatik, Ludditák, és akinek mond valamit: F.O.System . Ha további gyermekes programot látok, megírjam? Szívatjuk magunkat?
Vasárnap még egy utolsó alfa állapot az EB előtt (talán az Alpokban nem lesz pont akkor vihar), aztán vége, bárki is akasztja be a győztes gólt, s nincs más hátra, mint várni a cenzúrázott Olimpiát, FREE TIBET!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.27 10:11:10háromnegyed

  Szentendrei sziget rulez.

  Már pakolom is a törülközőket!  Egyébként a skanzen is nagyon jó akár kisgyerekkel is. Szülők kulturálódnak, gyereknek állatsimogatás, bábszínház, működő vizimalom, népi játékok. Közben nagy séták a tájegységek között térképnézegetéssel, fűretelepüléssel. Nekünk simán kitöltött egy egész napot és még biztos megyünk egyszer idén nyáron. Kaját viszont érdemes csomagolni, mert a kicsi a választék, ráadásul úgy már drága a program. (családi belépő viszont teljesen korrekt)

 • 2008.06.27 10:38:51Kiskunsági Cuvee

  A Skanzennel egy bajon van, hogy idegbajt kapunk a melegben mire autóval megközelítjük. Rengetegen szoktak lenei, legalábbis mikor arra jártunk, igazi fővárosra jellemző dugó volt a környéken. Viszont, ha bejutsz, nagyon kircsi a hely. • 2008.06.27 11:05:55háromnegyed

  BBNK igen. Néha jó menekülőút a fővárosból kifelé Budakalászon keresztül menni.

  Még egy hiba: parkolóban nincs árnyékos hely. (és el is felejtettem, hogy fizetni kell érte)

  Viszont 3-4 hete épp senkinek sem jutott eszébe odamenni, úgyhogy a tömeg valószínűleg változó.

 • 2008.06.27 11:09:09Kiskunsági Cuvee

  A gyereknap hétvégéjen jártam ott, halálos volt :-) Szentendre belvárosa szintúgy. • 2008.06.27 11:10:33háromnegyed

  Engem még nagyon izgat a Zalaegerszegi skanzen finnugor része.

  Látta már valaki? Vannak tárgyak is, vagy csak épületek?

 • 2008.06.27 11:57:18Kiskunsági Cuvee

  Van minden:  www.zmmi.hu/gf/bemutatas_hun.html

 • 2008.06.27 12:20:48háromnegyed

  Nagggyon jó. Izgi lesz - hátha nyáron sikerül megnézni - a mari meg a szalafői kerített házak összehasonlítása :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta