SZÜLŐSÉG

Oviszünet: anyagi csőd, válóper vagy alkoholizmus?

2008. június 25., szerda 11:55

Az oviszünet első napja kissé hisztisen telt, én már elszoktam a reggel 7-től este 9-ig tartó folyamatos zajingerektől, nyávogástól, hisztitől, zsizsegéstől. A kávét csak akkor tudom meginni nyugiban, ha a gyerekeket leültetem a Minimax elé, de még akkor is folyton oda kell néznem, amikor Findusz rosszalkodik vagy a Lovasklub pacijai beszélgetnek egymással. Délután kínomban kivittem a lányaimat a strandra, akciósan 2100 Ft, hazafelé kaja, 3 ezer.Második nap ügyeket intéztem a városban: dugó, 40 fok, a hátsó ülésen hisztiző gyerekek cincálták az idegeimet. A bevásárlóközpont éttermi részén már kénytelen voltam beígérni egy játszóházazást, ha abbahagyják a krumplidobálást és legalább két falatot hajlandók megenni a szezámmagos csirkemellből. A játszóházban ugyan volt egy szusszanásnyi időm másra is gondolni, csak a végén dobtam hátast a számlától, több mint 3 ezret fizettem. Az ebéddel együtt így ismét eltapsoltam ötezret.

Ma nem megyünk sehova, határoztam el. Ám ahogy végignéztem a lakáson, amely háborús övezetté vált reggel óta, három választási lehetőség jutott eszembe: vagy elviszem őket itthonról strandra, játszóba vagy egyéb helyre, vagy hívok egy takarítónőt, hogy amíg én játszom a gyerekekkel, addig vágja rendbe a lakást, vagy nekiállok én, közben a lányaim rendetlenkednek és tépik az idegeimet tovább, tehát este kénytelen leszek venni egy üveg vörösbort, hogy levezessem a feszültséget. Árban nagyjából ugyanott vagyok.

És ez még csak a szünet harmadik napja, még hátra van 25. Mi lesz velem? Vagy anyagilag megyek tönkre, vagy idegileg. Vagy alkoholista leszek. Vagy hagyom a dagadt ruhát másra és csak a gyerekekkel fogok foglalkozni. Ekkor csak a munkahelyemről rúgnak ki és a válópert is intézhetem. Óvodát akarok!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.26 22:17:39Magenta

  Nem volt türelmem végigolvasni mindent. Sőt, mostanában már egyre-egyre ritkábban van kedvem itt bármit olvasni.  Ennyi nyavalygó p*** egy helyen, döbbenet. Nem a kommentelőkre gondolok, hanem a posztírókra. Dexterkének egy rohadt hét nincs a terhességében, amikor a jót látná benne (pont egyidős terhesek vagyunk, tudom, min megy keresztül), Tündének meg néha tényleg nem értem, minek kellett gyerek.  Na mindegy, itt a nyári szünet (végre nem csak alvás közben látom a gyerekeimet... :PPP ), én kimondottan örülök.

 • 2008.06.26 22:19:56serifné

  Egyáltalán milyen férfi az, aki porontyot olvas???? Idejön és osztja az észt, kész vagyok az ilyentől...szép lenne, ha hazajönnék és apa titokban a porontyot olvasgatná. Megemelkedne a szemöldököm. Talán ha a saját szemétdombján kukorékolna...ja, hogy az nem megy, ahhoz beszarik vagyunk? Bezzeg nőket leugatni az ám a bátorság!

 • 2008.06.26 22:42:22kanga

  Magenta, azert kulturaltabb lehetnel, nem? te pl. mit szolnal hozza ha valaki teged "hozongo f...."-nak nevezne? - ha ferfi vagy - ha meg no vagy, annyit illene tudni, hogy mindenkit maskepp visel meg a terhesseg; van aki minden percet elvezni, van aki meg szenved tole, nem?

 • 2008.06.26 22:43:38kanga

  Ja, meg ennyit az elobbi posztomhoz, elfelejtettem oda irni, hogy Magenta, akarki vagy, es akarhogy irsz, nem illettlek a fent emlitett megnezevessel...

 • 2008.06.26 23:11:41wish73

  hm, lehet, h elbuknék a egy "PISA" felmérésen, de, ha valaki azt írja, hogy "pont egyidős terhesek vagyunk", akkor egy kisebb összeget tennék rá,hogy az illető nő. persze tévedhetek is.

 • 2008.06.27 03:14:20cantaloupe

  Wish, most jot rohogtem. Akar nagy osszeget is tehetsz! :)  Amugy veled ertek egyet, marmint amit az elso hsz-ban irtal.  Nagy kulonbseg van akozott, hogy valaki neha kiakad a gyerekeitol, meg akozott, hogy ha nem tudja lepasszolni oket, harom egymas utani napot vegigszenved veluk.

  En sem lattam a humort az irasban, de bizom benne, hatha karikatura, ahogy tobben irjak.  A reggeli kave az nem vicc, en anelkul tenyleg harapok. :)

 • 2008.06.27 06:38:23Meni

  Szerintem mindenkinek szive-joga, hogy szenved-e a saját gyerekeitől 2 nap után, vagy sem. Mindenesetre erről talán én sem irnék posztot.

  Visszatérve a személyeskedés talajáról az észosztáshoz: nálunk is közeleg a bölcsiszünet, és bár még van egy jó hónapom, már most gyűjtöm, hogy milyen programokat fogok csináli a két gyerekkel. Itthonra is gyűjtöm a játékokat, meg persze keresem a programlehetőségeket. Nem panaszkodás képpen, de annyit meg kell jegyeznem, hogy itt a szabadtéri programok nagyjából kiesnek, lévén a közel-keleti nyári klima úgy 35 foknál kezdődik. Igy szerintem eléggé találékonynak kell majd lennem. De nem bánom, mert ahogy valaki fent már irta: igy legalább nem csak akkor látom a gyerekeket, amikor már mind hulla fáradtak vagyunk. Nem is beszélve Apáról, aki teremészetesen erre az időszakra időzitette a szabiját. Tudom, szerencsés, hogy megtehette, bla-bla. Azért azt hiszem egy pár nap szabi - majdnem - mindenkinek jár az évben, nem?

  Szép napot mindenkinek!

 • 2008.06.27 07:36:59bmbsz

  serifné,

  "Egyáltalán milyen férfi az, aki porontyot olvas????"

  1. figyelmedbe ajánlanám a Poronty saját jellemzését a fejlécben: "A Velvet baba-mama-papa blogja"

  2. szerintem igenis van itt helye a férfi olvasóknak és hozzászólóknka, elég belterjes lenne nélkülük, plánesőt nem egyszer tőlük jönnek a legértelmesebb kommentek.

  3. szerintem az a férfi, aki porontyot olvas, menő

  4. nekem az "ugatással" sincs bajom. szórakoztató.

 • 2008.06.27 07:47:30huhhh

  Milyen férfi az a porontyot olvas? Hát apaférfi. :))

 • 2008.06.27 08:13:09háromnegyed

  Az apaférfiken kívül a leendő apaférfiaknak (tulajdonképpen minden) hímneműnek tanácsos lenne néha benézni a porontyra.

  A nagy megmondásokon kívül - ami nekem nem annyira jön be - elég sokat lehet a csajokról megtudni. Praktikusan én is olvasgatva jöttem rá, hogy a gondjaim, hangulataim jó része sokaknak megvan.  Óriási feszültség, hogy ha valaki szeretne jó anya lenni (saját igény, társ. elvárás), közben vonzónak maradni (saját igény, társ. elvárás), közben pénztkeresni-önmegvalósítani-karrierezni (saját igény, társ. elvárás). Nyilván az arányok különbözők egyenként, de szerintem a nyomás mindenkinek megvan.  És kedves apaférfiak! Képzeljétek, sok nőnek a gondjai kiírása már a gondjai eltűntetésének egy részét meg is oldják. (Ettől még nem feltétlenül háziosárkányok, vagy hisztis pk a teljes életben.) Én pl. ezért regisztráltam sok olvasás után, hátha könnyít néha rajtam.

 • 2008.06.27 08:19:39huhhh

  Ja, hogy érdemben is hozzászóljak a témához... Én egyáltalán nem ütköztem meg azon, amit Tünde leírt. Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik, de én úgy tapasztaltam, hogy az év közbeni verkli után gyereknek, szülőnek is "tanulnia" kell a 24 órás együttlétet és a korábbinál jóval nagyobb kötetlenséget, ami az első néhény napban bizony elég keserves tud lenni. A nyári szünet egészen más időbeosztást kíván, mint az óvoda-iskolaszezon, így aztán kell néhány nap az átálláshoz. Tündének biztatásul: utána már jóval gördölékenyebben mennek a dolgok, és a gyerekek is egyre kevésbé mennek a szülők agyára (és viszont), ahogy mindenki szépen belerázódik a nagy szabadságba, csak ezt az első zűrös napokon még elég nehéz elhinni. :))

 • 2008.06.27 08:20:35huhhh

  néhény = néhány, gördölékenyebben = gördülékenyebben

 • 2008.06.27 08:32:40anyóca

  Pedagógusként sokszor tapasztaltam, hogy azokat a gyerekeket adják be napközibe, aki otthon "terhes". Ezen már szerintem nem lehet változtatni. Mindenesetre én egy kincsnek tartom a közel két hónapos nyári szabadságomat, bár még nem tudom kihasználni, mert még csak 1 hónapos a kicsi fiam. Többek közt emiatt sem módosítok pályát. (bár néha megfordult a fejemben)

 • 2008.06.27 08:37:36csepke

  Az sajnos úgy van, ha ez ember kiteszi a lábát a lakásból az már rögtön pénzbe kerül, ha nem is napi 5 eFt-ba. De azért jó sok tud lenni. Még akkor is ha valaki egy napi hidegélelemmel, vízzel, pótpulóverrel stb. indul neki. Utazás, belépőjegyek esetenként, kávé valahol, hogy pisilni lehessen menni...stb. Most mondtam volna, hogy remek egynapos program felmenni a Normafára, félúton felülni a kisvasútra és a Hűvösvölgyből haza. De hopp, a kisvasút máris sok-sok száz forint. Vagy lelibegőzni. De a libegő is. VAgy átmenni a hegyen Budakeszire, de Budakesziről a busz is. De persze vissza is lehet fordulni.

 • 2008.06.27 08:45:07huhhh

  Anyóca, én nem vagyok pedagógus, és napközibe sem adtam soha a gyerekeket, de azt tapasztaltam, hogy nemcsak azt a gyereket adják napközibe, aki otthon "terhes", hanem azt is, akit nem tudnak máshová tenni, amíg apa-anya dolgozik. Kevés olyan munkahely van ugyanis az iskolákon kívül, ahol két hónapos a nyári szabadság...

 • 2008.06.27 08:47:44huhhh

  Csepke ötletei egyébként tetszenek, mert a mai viszonyokhoz képest viszonylag pénztárcabarátok.

 • 2008.06.27 09:00:48anyóca

  huhh: Leginkább az 1 napos szünetekre gondoltam, amikor a "terhes" szót használtam. Szerintem egy évben 4-5 alkalommal, 1-1 napra meg lehet oldani a gyerek elhelyezését, hogy ne kelljen összevont napköziben lennie. Az ilyen ügyeletek nem a legjobbak, sajnos. A nyári szabadság persze, hogy más, azért írtam, hogy nekem ez kincs. Családon belül is látom, hogy mekkora teher a gyereket elhelyezni, a szülőnek is és a pénztárcájának is. Na, meg persze a gyereknek sem túl jó, hogy holnap ki tudja, ki vigyáz rá.

 • 2008.06.27 09:13:25csepke

  Vagy biciklivel felülni a Ráckevei HÉV-re és Ráckevén városnézés (szombatonként csónakos piac! -legalábbis még egykét éve volt), strandolás a Dunán, és aztán haza. De a HÉV jegy +biciklijegy....ehhh.

 • 2008.06.27 09:18:03csepke

  Mindenesetre kevesebb mint beülni egy pláza mozijába. VAgy méregdrága játszóházba menni.

 • 2008.06.27 14:01:18Cyr

  Magenta: "Dexterkének egy rohadt hét nincs a terhességében, amikor a jót látná benne (pont egyidős terhesek vagyunk, tudom, min megy keresztül)"  Na itt tévedtél nagyot. Nem tudod. Konkrétan a negyedik terhességemnél bízvást merem állítani neked, hogy mindegyik MÁS. Nekem speciel ez a legjobb, ragyogóan érzem magam a 29. hét végén is, csordultig energiával. Az első kettőnél viszont ilyenkor már rég majd megvesztem a nyűglődéstől, az itt fáj-ott fáj minden bajomtól.

 • 2008.06.27 14:07:02Cyr

  wish73 "hm, lehet, h elbuknék a egy "PISA" felmérésen, de, ha valaki azt írja, hogy "pont egyidős terhesek vagyunk", akkor egy kisebb összeget tennék rá,hogy az illető nő. persze tévedhetek is."  Teli pocakkal nem ér röhögtetni. Állatkínzás.

 • 2008.06.27 16:16:58cozumel

  Huhhhnak van igaza...

  Figyelmes olvasas eseten ez mondjuk a post ELSO mondatabol kiderul.  Nem arrol van szo, hogy Tunde nem tud mit kezdeni a gyerekeivel ugy altalaban, hanem, hogy kisse megborult a jol mukodo napirendjuk, es ebbe mind a harom embernek nehez belerazodnia.  En naivan meg azt is feltetelezem, hogy nincs Tundeeknel minden nap krumplidobalas, csak most a gyerekek is kisse lazabbak, mert kiszabadultak az ovoda szabalyrendszere alol. Ott nem igen lehet felrugni a szabalyokat, itthon azert minden gyerek egy kicsit lazabbra veszi a figurat idonkent. Szep is lenne, ha nem mernek megtenni!  Amugy meg talan errol sem szol az egesz.  Tundenek egyszeruen irnia kellett egy postot, a hirtelen kaosz kozepen meg hirtelen arra gondolt, mi lenne, ha a hirtelen kaoszrol irna egy kicsit :-)  Persze, ha ugy fogalmaz, hogy "tudjatok, most jovok ra, mennyire elszoktam a folyamatos gyerekezesrol, es hogy milyen szornyu draga lett a varosban minden gyerekprogram blablabla"...akkor mind rabolintanak.

  De ha igy irja meg, nincs ennyi kattintas, ugye?  Tunde meg a kattintas utan kapja a fizujat, es ha ezert a postert kapott annyit, amibol fedezi a vakacio 1 hetet, hat dombon ulo vadaszkutya legyek, ha elitelem....:-)

 • 2008.06.27 18:00:00Magenta

  Cyr: azért írtam, hogy tudom, min megy keresztül, mert eddig minden héten pontosan leírta azt, amit én is éreztem pont.  De tegnap már tényleg extra nyűgös voltam, a héten dolgoztam utoljára, viszont kis híján sírtam reggelente, hogy mekkora hülye vagyok, amiért bevállaltam. A benti széktől fáj a hátam, be van dagadva a bokám, elromlott odabent a légkondi, minden összejött. Imádtam volna, ha az a legnagyobb gondom, hogy lehet-e kiflit kapni vagy sem.  Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. :)

  De ma már végre péntek, a kollégáim elbúcsúztattak és azzal a tudattal jöhettem haza, hogy hétfőn már nem kell hatkor elindulni itthonról a száz fokban és nem úgy érek be a munkahelyemre, hogy kétszáz a vérnyomásom, mert a pösti parasztok még a 27 hetes terhes kismamának sem adják át a helyet.

 • 2008.06.27 18:05:07Magenta

  kanga, azt hiszem, azzal, hogy kicsillagoztam, amit odagondoltam, pont a hangulatomhoz méltóan kulturált voltam.

  Amúgy meg azt mondasz rám, amit jólesik, mivel egy vadidegen véleménye nekem tök közömbös. Úgyhogy hajrá. :))))))  De továbbra is fenntartom, hogy az elmúlt hetekben nem volt olyan poszt, ami öröm lett volna, nem láttam beszámolót a Poronty-találkozóról, de lehet, hogy az tényleg nem hozna ekkora hozzászólásszámot és akkora nem lenne napi 5rugó a posztírónak, hogy elcsessze hülyeségekre. :)

 • 2008.06.27 22:43:23cantaloupe

  Magenta,  egyetertek, kicsit sok pesszimizmus gyult ossze igy nyarra, nekem sem tetszik minden cikk egyforman, de abban igaza van Tundenek, hogy a "vansapka-nincs sapka"-jelenseggel allun szemben: ha csak a jot irta volna le az oviszunetrol, akkor lehet, hogy jott volna a sok panaszkodo, hogy naluk nem ilyen hepi minden. Ha meg tul targyilagos a cikk, nincs meg a kattintasszam, szoval picit hatasvadasz cim es tartalom sem art. ;)  De egyet szerintem ne tegyel, mert baromi izlestelen: ne turkalj Tunde zsebeben.

  Oke, nyilvanos blog, barki kommentalhat, szemelyeskedhet, ezt biztos bevallaltak a cikkirok is, de az, hogy miert-hogyan-kitol kapja a penzet, az nem a te dolgod.

 • 2008.06.27 22:59:39Sue

  Cantaloupe, a pénzturkálással egyet értek, viszont nem ártana, ha a cikk fent említett írója (akivel emailben is értekeztem) elvégezné a megfelelő moderálásokat. Ehhez képest nekem úgy tűnik, hogy itt bárki szabadon szidalmazhat bárkit, senki sem fogja moderálni a fórumot. Sőt talán a cikk írók a botrányoktól várnak magasabb olvasói létszámot. Pedig az ő dolguk lenne modernálni. Én ennyit hiányolok, de nagyon.

 • 2008.06.27 23:41:23cantaloupe

  Sue, szerintem ezen az oldalon meg istenesek a velemenyek ahhoz kepest, ami nehany mas forumon megy...azert vermerseklet ide vagy oda, ide az ertelmisegi reteg irogat javareszt es ez latszik is, en tobbek kozt ezert jarok ide. :)

 • 2008.06.27 23:46:58cozumel

  Cantaloupe  igen, az ertelmisegi retegre jo pelda epp most a masik postbol az elkenyeztetett kislany (anyukaja) :D:D:D

 • 2008.06.28 00:28:25cantaloupe

  Cozumel,  nem veletlen irtam, hogy JAVARESZT! ;)  Amugy kerdeztem azt az anyukat, mi volt a motivacioja a kepek felrakasaval...valaszt odaat kaptam is...es most olyan irigy vagyok, mint a zold dizajnbutor. :P

 • 2008.06.28 00:50:25cozumel

  Cantaloupe  elofordul, hogy a kulonbozo szintek elbeszelnek egymas mellett...ilyenkor van patthelyzet...

  Benned nincs meg, hogy alabb szallj, o meg nem tud feljebb lepni. Ennyi.  P.S. Semmi baj, lehetsz zolden is kedves es szep, Shrekket is szeretjuk :-)))

 • 2008.06.28 01:01:05cantaloupe

  Az en hibam az, hogy ilyenkor be kene fognom a szamat, de amire mindig ugrok, az az a replika, hogy barmilyen kritikus velemenynek irigyseg az oka. :)  (Pedig -most viccen kivul, de a szva'rovszkij- (jol irom?) kristalyos szandalka szerintem nem egyeves labara valo, marmint ortoped szempontokbol gagyi, barmennyit kostalt...

 • 2008.06.28 05:55:08Sue

  Cantaloupe, te valószínűleg ezen az oldalon csak ezt a rovatot olvasod, ha istenesnek nevezed az itteni kommenteket...de innen is jó pár példát lehetne adni sértő, nagyon durva káromkodásokkal megtűzdelt postokra. Lehet, hogy ez a stílus egyeseknek természetes, de nekem nemcsak a szemem bántja, hanem sértőnek is találom (zsidózások, buzizások, komcsizás, fasisztázás stb. mennek nagyon durva mértékben, nem politikai jellegű cikkeknél! Ki kíváncsi ilyen megnyilvánulásokra? Mások porig alázása itt a Porontyon is jellemző sajnos, ha nem is ilyen mértékben főleg a nem állandó tagok körében). Esetleg nem ártana néha a cikkírónak ezeket kivenni, ugyanis ez nem egyenlő a sajtószabadsággal és nekem ez a lustaságot mutatja, nem azt, hogy milyen jó fej és toleráns. Ami már másokat sért, az nem ez a kategória!

 • 2008.06.28 05:59:26Sue

  Ja egyébként nem akarok reklámot csinálni, de hasonló jellegű lap esetében olvasd el pl. az origo .hu fórumát. Akkor össze tudod hasonlítani a színvonalat. Engem nem is az zavar, hogy vannak emberek, akik le mernek írni bizonyos dolgokat, hanem az, hogy ezeket nem törlik. Ha úgy állunk hozzá, hogy "mi ez a többihez képest?", ez csak rosszabbodni fog.

 • 2008.06.28 11:25:26wish73

  azt gondolom, h ha valaki csak azért csúsztat, azért ír bulvárt, hogy emelkedjen a kattintások száma, akkor miért ne "turkálhatna a pénztárcában" az, akiből él a poszt írója.

  az összes nyomtatott bulvár sajtó is vállaltan azért torzít már a szalagcímekben is, hogy emelkedjen az eladott példányszám. ha poronty is vállaltan ezért ad közre posztokat ,akkor miért ne lehetne szóba hozni.

 • 2008.06.28 21:12:16evaandrea

  A cikk a nyilvánvaló túlzásaival egy anyatípust karikíroz, én nem gondolnám, hogy Tünde így nevelné a lányait, akik egyébként tüneményesek.

  Sajnos sok szülőnek komoly gondot okoz, hogy mi legyen a szünidőben a gyerkőccel, sőt, van akinek ilyenkor van igazán munkája.

  De bármilyen fontos is a munka, mérlegelni kell, mi a fontosabb.

  Akinek van saját gyereke, tudja igazán, mennyi türelemre van szükség... mert a gyerek a legvégsőig fog elmenni, hisz tudnia kell a határokat. Ezt nem neki, a szülőnek kellene kijelölni...

  A gyerek(ek)kel lenni jó dolog. Akkor is, ha meleg van, ha közben mást kellene csinálni épp, vagy netán irtózatosan feldühít.

  Mert én akartam az apjával, hogy ő legyen, és ő nem tehet arról, hogy hőség van, dolgoznom, takarítanom...stb kellene. Az, hogy eleven, és néha rosszalkodik, mégiscsak jó, hisz mutatja, egészséges.

  Az együttlét alatt 0-tól a csillagos égig bármennyi pénzt el lehet költeni.

  Pénzzel kiválthatjuk az aktív jelenlétünk is.

  De tényleg ez a legjobb módszer?

  Persze, az idő pénz.

  Talán ebből a "pénzből" kellene a gyereknek is adni.A fent említett rengeteg klassz pénztárcakímélő ötletből bármi megteszi. És ettől nyugodt lesz mindenki, gyerek is szülő is. Mert a gyereknek nem kell a szülő figyelmét felkelteni, hogy gyere, figyelj már végre rám is! Mert figyel.

  A nyugalom megteremti az önálló játék lehetőségét, és így a gyerek mellett mi is tudunk mást is csinálni, igaz, csak fél szemmel, de ezt is meg lehet szokni.

  Egy jó nyári napirenddel pedig még több dolog férhet bele egy szünidős napba.

  Reggel alvás, amíg jólesik, délelőtt gyerekfárasztó programm, könnyű ebéd a meleg miatt, utána alvás,de legalább pihenés( a mediterrán országokban a felnőttek is sziesztáznak), szóval egy óvodást biztos leterít a meleg, és máris van 2 szabad órábk..:o), délután gyerekfárasztás újra, szóval este megint "figyelhetünk " magunkra....

 • 2008.06.29 01:15:19Cyr

  Magenta: "Dexterkének egy rohadt hét nincs a terhességében, amikor a jót látná benne (pont egyidős terhesek vagyunk, tudom, min megy keresztül)"  és  Magenta: "azért írtam, hogy tudom, min megy keresztül, mert eddig minden héten pontosan leírta azt, amit én is éreztem pont."  Most akkor tulajdonképpen mi vele a bajod? vagy magaddal van? Vagy mi?

 • 2008.06.29 12:43:00eino.

  Cantaloupe:  abban igaza van Tundenek, hogy a "vansapka-nincs sapka"-jelenseggel allun szemben  -------------------  Talán akkor el kellene gondolkoznia, mit csinál rosszul. Egyrészt tudomásul kell venni, hogy úgysem fog mindenkinek megfelelni (azt hiszem, ezt már rég meg is tette), másrészt ha a kommentelőkkel van probléma, akkor vajon hogy lehet az, hogy azért akad itt olyan szerző, akinek az írásai majdem mindig elnyerik a többség tetszését?  De az tény, hogy a kattintásszám legalább megvan.

 • 2008.06.29 12:47:01eino.

  Magenta:

  Dexterkének egy rohadt hét nincs a terhességében, amikor a jót látná benne  ................

  Az enyémben sem volt, ezer ok miatt, egyedül azt a jót sikerült meglátnom benne, hogy a végén a kezemben tarthatom ŐT.

 • 2008.06.29 13:24:08Vierre_

  egy kis jókedv nektek  www.wherethehellismatt.com/videos.shtml?fbid=BvGqVv  tessék teljes képernyővel és zenével nézni :)

 • 2008.06.29 13:36:04Magenta

  Cyr: utána leírtam azt is, hogy mitől voltam nyűgös. Egyébként megfigyeltem, hogy te belehalnál, ha nem pécéznél ki magadnak minden posztnál valakit, akit utána folyamatosan piszkálsz.

 • 2008.06.29 16:37:24Cyr

  Magenta: Mintha te kezdted volna a piszkálódást... Vagy csak nekem tünt fel?  Bemásolom még egyszer, hogy lásd is, ne csak írd:

  "Ennyi nyavalygó p*** egy helyen, döbbenet. Nem a kommentelőkre gondolok, hanem a posztírókra. Dexterkének egy rohadt hét nincs a terhességében, amikor a jót látná benne (pont egyidős terhesek vagyunk, tudom, min megy keresztül), Tündének meg néha tényleg nem értem, minek kellett gyerek."  Szóval gratulálok a kettős mércédhez.

 • 2008.06.29 18:09:21macskosz

  Annyira atipikusan női dolog ez ahogy itt egymást tépitek....de miért is?

  Mindig van valaki aki mond valamit, ami nem tetszik a többségnek, na és akkor mi van? Vagy itt csak egyetérteni lehet???? • 2008.06.29 18:43:14wish73

  ó, Vierre, de körbejárnám a világot és ugarbugrálnék egy percet minden városban...

 • 2008.06.29 20:15:20Magenta

  Cyr, talán meg tudják védeni magukat, ha akarják.

  Vagy nekik is az anyjuk vagy? :)

 • 2008.06.29 20:45:54macskosz

  most látom csak elírtam...természetesen TIPIKUSAN nem atipikusan akart lenni

 • 2008.06.29 21:40:16Cyr

  Nem, Magenta. Eltájoltad magad. Nem őket védtem, önmagaddal szembesítettelek.

 • 2008.06.29 21:51:20Vierre_

  Wish73 köszi, hogy megnézted :**  Sztem nem ártana senkinek, de Tünde nem rakta ki poszba, csak sima kedélyjavítónak, pedig ide nyálazva lehet hogy nem ártott volna és még gyerek is van benne :))))  Én tegnap egy órát vigyorogtam utána :))

 • 2008.06.29 22:22:39Magenta

  Vierre: köszi, tényleg nagyon klassz volt a videó!!!

 • 2008.06.29 22:24:30Magenta

  Cyr: azzal, hogy egy kommentembe háromszor-négyszer belekötsz, nem szembesítesz semmivel, csak azzal, hogy nincs más dolgod, mint ezen agyalni.

  Bocs, de..... szánalmas. :))))))

 • 2008.07.18 13:35:25Egyetemista

  Kedves Tünde!

  Ne haragudj, de úgy látom, hogy egyáltalán nem tudsz a saját gyerekeiddel szót érteni. Úgy veszem észre, hogy csak kettő van, mellettük kávét sem tudsz inni. Pár nap alatt kikészülsz. Ezekután miért nem érted meg hogy igenis jár 1 hónap pihenés az ovónőknek. Jah, ugyanis ők 25 gyerekkel dolgoznak együtt és nincs nekik tv-pásztoruk. Az alkohol nem megoldás. Ha ilyen problémáid vannak lehet hogy a gyámhatóságra kéne bíznod a gyerekeidet. Gyereket nem volt kötelező vállalni!

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta