SZÜLŐSÉG

Nagymamák verekednek a törpökért

2008. június 20., péntek 19:00

Kora reggel Budapest számos helyét lepték el hófehér törpök, majd nem sokkal később rájuk vadászó nagymamákat is megfigyelhettek a járókelők, amint egymást letaposva versengtek az ingyen játékokért. „Az unokáim nagyon fognak örülni”- magyarázta egy néni, miközben ölnyi törpöt egyensúlyozott a kezében. A jelek szerint legalább öt unokával büszkélkedhet.

Nézegessen törpöket!A Deák tértől a Vörösmarty térig követtük az Unicef munkatársait és a törpök kitalálója, Peyo lányát, Véronique Cullifordot, akik lelkesen pakolgatták a fehér töpikéket izgalmas helyekre: játszótér homokjába, hintára, fa tövébe, szökőkútra és a földalatti lépcsőjére. A gyalogosok eleinte kerülgették a játékokat, és akkor is csak félve hajoltak le a törpökért, amikor meggyőzték őket, hogy ajándék, vegyék el nyugodtan. Az asszisztensek elmagyarázták, hogy a törpikéket ki lehet festeni, amellyel részt vehetnek a gyerekek egy versenyen, a legeredetibbet pedig www.happysmurfday.com nyereménnyel jutalmazzák.Egyre gyűlt a tömeg a Deák téren egy nagy kupac faháncs előtt, amelyen négy-öt törp várta, hogy valaki elvegye. Amikor elhangzott a bűvös szó: „ingyen”, a nagymamák egymást lökdösve rohamozták meg a faháncsdombot és szinte tépték ki egymás kezéből a játéktörpéket. Aki megszerezte a zsákmányt, üdvözült mosollyal vonult el a többiek előtt.

A törpinvázió oka jubileumi ünnep: az idén 50 évesek a Törpök, akiken már három generáció gyermekei nevelkedtek. „A Hupikék Törpikékben az a jó, hogy a gyerekeket nem neveli agresszióra” – mondta Náray Tamás divattervező a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy neki Hókuszpók volt a kedvenc szereplője, mert ő mindig rosszban sántikált, majd pórul is járt minden alkalommal.

Leleplezték a két magyar híresség, Náray Tamás és Ördög Nóra készítette 120 centis törpöt is, amelynek rózsaszín sapkáját és fehér nadrágját csillogó rózsák díszítik. A magyar törpöt 2008. október 23-án bocsátják árverésre az Unicef javára. Június 20-22-ig tekinthető meg a Gyerek Szigeten az 50 év hupikék kreativitás című kiállítás, amely 36 egyedi törptáblaképen tekinti át a törpök történetét. A Szigeten további 5000 törpöt rejtenek el a hétvégén.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.20 21:28:31Inimma

  Hát, inkább törpök, mint azok a kib.szott k.rva tehenek...

 • 2008.06.20 21:31:27MsDoki

  Szerintem aranyos ötlet. Csakhát persze jobb lenne, ha a gyerekek találhatnák meg őket, nem a nagymamik állnának le szumózni...

 • 2008.06.20 22:36:01Lfj

  A nagymamak meg ahelyett, hogy a fiatalokat tanitjak moresre a buszon/villamoson/utcan/stb... megtanulhatnanak viselkedni... Az a leg rosszabb latvany, amikor egy szep idot megelt ember bunkobb mint fiatalabb tarsai.

 • 2008.06.21 06:23:54Popimami

  tegnap az állatkertet is elképesztő mennyiségű törp borította. atyám, mennyi szemét...

  gyorsan be is gyűjtöttem kettőt:)

  ps: a tehenek meg kifejezetten jók voltak:D

 • 2008.06.21 12:04:04ßóbita

  Én spec örültem volna egy törpnek így 18 évesen, csütörtökön jártam Pesten, de akkor még egyet sem láttunk. :(

 • 2008.06.22 19:03:47Ronja

  ...Hát, inkább törpök, mint azok a kib.szott k.rva tehenek...`

  mi a bajod a tehenekkel?!

 • 2008.06.23 02:09:28mókus

  a tehenek csúnyák szerintem, a törpök nem különben  nincs agresszió a törökben? Akkor a Hókuszpókot ki robbantotta fel mindig? És miért szadizták szét?

  A sok fiútörp kontra egy lánytörtről már nem is beszélve..

 • 2008.06.23 08:36:23Edward Nygma

  Gondolom, nem készültek fel arra a magyaros virtusra, hogy amennyiben valami ingyen elvihető, nem szükségletünk szerint veszünk el belőle, hanem minél többet, merthát "jó lesz az még valamire, meg ingyé' van".

 • 2008.06.23 08:42:28Bossifam

  Vidam latvany lehetett az akcio a szumozo nagyikkal.:DDD

 • 2008.06.23 09:30:43anyamadár

  "„A Hupikék Törpikékben az a jó, hogy a gyerekeket nem neveli agresszióra” – mondta Náray Tamás divattervező a sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy neki Hókuszpók volt a kedvenc szereplője, mert ő mindig rosszban sántikált, majd pórul is járt minden alkalommal."  Mókussal értek egyet...

  ekkkora baromságot :)))  ...és hogy az Okoskatörpöt mindig jól elhajították és fejreesett és leesett a szemüvege? Hogy folyton veszekedtek és az öregnek kellett rendetvágnia...

 • 2008.06.23 09:35:49míramira

  Tegnap felhívtam a nővéremet aki Pesten lakik.Párperces beszélgetés után mindenféle suhogást kiabálást anya hova szaladsz???

  meg ilyeneket hallottam.

  Kiderült a nővérem talált egy törpét és fuuutáááás!

  SIKERÜLT!!!a 3 éves Bogi nagyon boldog lett!!!

 • 2008.06.23 09:38:55míramira

  Nálunk hetek óta törpike a sláger azt nézi a kislány dvd-n.Mi is szeretjük.két Anyaaaa jössz mááár???

  vagy hozod mááár között nézem egy kicsit.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta