SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: strand, vagy egyéb

2008. június 20., péntek 08:10

Nem fog esni az eső, halljátok, ígérem! Ha meg de, az pont jól fog esni (haha), mert baromi melegünk lesz. Elő hát a kánikulabugyival (a helikopter nadrággal is) és irány a strand, vagy folyópart, vagy Kenya. S aki még nem vette volna észre, kitört a szünidő is, ami sajnos a saját dolgos hétköznapjainkat egyáltalán nem befolyásolja (hétvégéinket pláne), csak úgy nosztalgiából lehet a vakációra gondolni. Sírószünet.



Aki azonban nem akar úszógumik és napozó emberhurkák között időzni, az nyugodtan programozhat, mi ebben csak támogatni tudjuk, mert továbbra is fő a kultúra (meg a fejünk) és a kézműveskedés, s éljenek a nyári szünetben dolgozó főiskolás, egyetemista fiatalok, akik gyerekeinkkel fűzik az agyagmacskákat meg a vattamalacokat szerzetesi alázattal. Mi meg hajoljunk el jól egyik este, hiszen az értelmiségiek előtt amúgy is két út van csak: Az egyik az alkoholizmus, a másik pedig járhatatlan.


Gyerek Sziget Adjuk meg az esélyt a szigetnek ismételten, hogy bevállaljuk az agyonázás veszélyét is, mert remek programokkal találhatjuk magunkat szemben megint. Kicsik és nagyok is órákat tölthetnek a különböző foglalkoztató, fejlesztő (azért sem írom le azt a szót, ami k-val kezdődik) és szórakoztató sátrakban, s még a mi agyunkat is megtornáztathatjuk talányos logikai játékokkal. A kreatív szülők pedig együtt munkálkodhatnak a gyerekeikkel hosszan, s még annál is hosszabban.

Júius 21. (szombat) 11:00-13:00 óra között a Trambulin Színház: Manóolimpia zenés mesejátéka alatt szusszanhatnak egy picit a látogatók, 16:00-18:00 óráig a Szigony zenekar táncházán rázhatjuk fel ismét magunkat. Vasárnap (júni 22) 11:00-13:00-ig Bölöni Réka társulata: Tündérbál mesejátékát nézheti meg minden érdeklődő, 16:00-18:00-ig pedig Szalóki Ági Cipity Lőrinc koncertjén ugrálhatunk (inkább a gyerekek). A Vándor Vurtsli Színpadán szombaton (júni. 21) Majoros Ágnes Bábszínháza lesz 13:00-15:00 óráig, vasárnap pedig (júni. 22.) a Kard Rendje, kedvcsináló haditorna bemutató lesz látható ugyanekkor.

Hogy ne hagyjuk szó nélkül a Poronty –találkozót sem, el kell hogy mondjuk, ismét tanultunk valamit. Teljesen érthető, hogy egy programokkal teli helyen a kutya nem kíváncsi a mi szélfútta fejünkre, hát mit tudunk adni mi nektek a cikkeinken kívül? Mondjuk lemaradtatok egy rakás finom esküvői süteményről, amit Tündéékkel jól megettünk, így most jó dagadtak is vagyunk. Legközelebb gyertek el. (Én csak egy-két pogácsát ettem! - Tünde) 

Múzeumok Éjszakája , már ötödik alkalommal várja a látogatókat Budapesten 71 Múzeum, s több tucat vidéki város számos múzeuma egész éjjel, mert ez az éjszaka más, mint a többi… De nappal sem kell programok nélkül maradnunk, szombaton 14:00 órától Szulimán Színtársulat előadásában Porkoláb Anna elrablását tekinthetjük meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, 15:00 órakor pedig a Magyar Elektrotechnikai Múzeumban, "Kísérletezz és játssz velünk!" elnevezésű foglalkozás várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Magyar Természettudományi Múzeum: forró nyomok és Hideg-lelés , szombat, június 21. 10:00 órakor, ha már nagyon melegünk van, nyugodtan térjünk be egy kicsit hűsölni, mert a Múzeumba beköszönt a jégkorszak. A nyári koripálya nyújtotta sikamlós élményeken kívül, Micimackó és barátai segítségével fedezhetik fel az Északi-sarkot! Aki intellektuálisan is föl akar töltődni, időutazást tehet a Didergő Föld történetében és megtudhatja, mi zajlott a szuperjégkorszakok idején, 600-700 millió évvel ezelőtt.

Művészetek Palotája - Ludwig Múzeum: Képzőművészeti műhely keretében próbálják közelebb hozni és megismertetni a legkisebbeket a kortárs művészet kiemelkedő alkotásaival júni 21-én, szombaton 10:30 órától. A műhelyt Kun Zita médiaművész és Miklós Hajnal festőművész vezeti.

Nyár a Lánchídon - Hídünnep , június 21., szombat. a Lánchíd szülinapján számos egyéb program mellett, gyerekjátszóval, kézműves programokkal ( 11:00-tól Gyerekszemmel ) és gyermekelőadással várják a kicsiket és nagyokat egyaránt (12:30 órakor Kolibri Színház).

Holdudvar a Margitszigeten , A Holdudvar Galéria ezen a szombat ( júni. 21.) délután is várja a gyerekeket, különböző alkotó foglakozásokkal 14:00 órától. (Este meg lehet bulizni a szalma szülőknek.)

Családi zöld vasárnap a Vizek évében: Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ (és környezete), vasárnap, június 22. Egész nap várja a zöldeket és lélekben zöldeket a fesztivál vásárral, játszóházzal, érdekes előadásokkal, miközben igazi bioételeket kóstolhatunk kedvünkre.

Gasztro Fesztivál: június 20-22 között az V. kerületi Városháza Parkban rendezik meg az első budapesti Gasztro Fesztivált, melynek mottója: egyen egy nagyot, igyon egy rövidet! A fesztivál a nemzetközi gasztronómia, a különböző égtájak konyháinak, és a bennük dolgozó, szakmájukat művészi szinten művelő shéfek ünnepe. Vasárnap ( júni. 22. ) 14:00 órakor A Négyszögletű Kerek erdőt nézhetik meg a gyerekek Pomázi Zoltán gyerekműsorában.

VIDÉK

Győr: Kisalföld Music Fest, 2008. június 19. - 2008. június 22. Pénteken (ma még elcsíphetitek), azaz június 19-én 15:00 órakor lép fel az Alma Együttes, szombaton 15:00 órakor Vitéz László bábjáték lesz, vasárnap pedig a Hétszínű Búzaszem című színdarab lesz látható a Kolibri előadásában az Elektromos sporttelepen.

Nőtincs: A Seholsziget Élménypark az erdő alján, a Lókos patak partján szeretettel vár minden kedves odalátogatót, mini állatkerttel, élményvasúttal, simogatóval, lovaglással, kosárhintával.

Veszprém: A Kabóciádé Gyermekfesztivál június 20. és június 22. között rengeteg színes programmal várja az érdeklődőket. Számtalan színvonalas bábelőadást láthat majd a tisztelt nagyérdemű, melyek közt igazi kuriózum is akad, hiszen ellátogat Veszprémbe a híres-neves Vitéz László játékos, a világot is megjárt Kemény Henrik, aki mint vásári mutatványos immár 77 éve játszik kedves bábjaival. Érkezik előadás Kolozsvárról is, és a IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíjas előadása a Tintaló Társulás Nem akarok többé boszorkány lenni című darabja is megtekinthető lesz.
Lesz Kolompos koncert is pénteken (júni. 20.) 19:00 órakor, valamint játszóház, tűzzsonglőr, cirkusz is.

Sopron: Békebeli idők mulattató játékai címmel lesz rendezvény a Fő téren június 21-én egész nap.Vidám vásári komédiázás várja a piciket és a nagyokat egyaránt.

Szombathely: Szentivánéji Vigasságok gyerekprogramjai várja a látogatókat az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ mesejátszóval kreatív foglalkozásokkal, valamint csillagászati kiállítással és játékos ismeretterjesztővel. Szombaton és vasárnap a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban Óriásvár építésre hivatalos mindenki 10-16 óráig.
Debrecen: Igen, végre itt is ajánlhatunk programot, a Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál személyében, amit a Csapókerti Közösségi Házban rendeznek meg szombaton (júni. 21) 15:00 órakor. A fesztivál célja: közel hozni és megélhetővé tenni az ünnepet a fiatalok és a polgárok széles rétege számára; a magyar népi kultúra értékeinek megőrzése, bemutatása elsősorban a Csapókert városrész polgárai, fiataljai számára.

Csabdi: Az Alma Együttes itt is felbukkan, méghozzá a Templomkert Játszótér megnyitó ünnepségén június 22-én, vasárnap 10:00 órakor.

Pécs: A Kioszk előtt Bolondlakodalom - dramatikus népi játszóház énekkel, tánccal, zenével mesével kerül megrendezésre óvodásoknak és kisiskolásoknak vasárnap 15:00 órától.

Kazincbarcika: Kaláka koncert lesz az Egressy Béni Művelődési Központban vasárnap, június 22-én 11:00 órakor.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Ha lemaradtunk a Bad Religion  vagy a Tankcsapda múlt heti koncertjéről, egyrészt sírjunk, másrészt menjünk ki a Zöld Pardonba vasárnap 20:00 órakor Alvin és a Mókusokra, ami nem ugyanaz, de legalább punk. Ha pénteken Esztergom magasságában járunk, ugorjunk be egy kicsit Belgát (20:20) és Kispál és a Borzot (20:40) hallgatni a Fesztergom Kőszínpadához pénteken. Szombaton ugyanitt 21:30-kor Hooligans lesz. Ha valaki amúgy még nem tudná, az új őrület a Kiscsillag , ami azért elképesztő, mert Lovasi képes több évtized után feltámadni. Mit feltámadni, fent maradni. S ha az kellett hozzá, hogy a Kispál tagjai külön is szeressenek zenélni, hát így jártunk, mindenesetre meghallgathatjuk az MR2 Nagyszínpad, Panoráma Campingben, Orfűn szombaton, 0:10-kor. Amúgy előtte is lesz itt mit hallgatni, Például Kispál pont előtte 22:00 órakor, vagy pénteken Quimby 20:00 órakor.
Ha valaki tudja, hogy mikor lép fel a Magashegyi Underground Bocskor Bíborkával szóljon, mert minden héten ajánlanám a szeplős vállat , de mindig lecsúszom róla. Nos, most pihenjen egy picit a fületek, vigyázó szemetek pedig tartsátok továbbra is az EB-n, a latin férfiak ugyanis továbbra is szépek labda ide, vagy oda! (Hajrá, olaszok! - Tünde)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta