SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: eső, Poronty-találkozó, Tankcsapda

2008. június 13., péntek 08:40

És esik, majd kicsit süt, s megint esik, de azért eláll, hogy jól beugrasszon minket! Mi meg pont, amikor elengedjük magunkat a szabadban, és élvezzük, hogy nem az esőt bámuljuk bentről, hirtelen kintről bámuljuk, ahogy a nyakunkon és a fülünkön keresztül ömlik be az összes nyílásunkba a cucc, mellé dörög, meg fúj, szóval Medárd odavágott minket rendesen. Se baj, hozzá lehet szokni, nyugodtan menjünk továbbra is meccset nézni valahová, vagy futtassuk meg a lurkókat a fűben, tanítsuk meg őket a domboldalon a fűben legurulni, de várjuk meg előtte, hogy fölszáradjon (lesz most ilyen?), vagy csináljunk valahol egy jó kis kézműveskedést (ez itt a cinkos mosoly helye). A sorok alján pedig keressetek magatoknak valami lazító programot, gyerek nélkül!Kiemelt programunk a Poronty-talákozó, amit idén a Gyerekszigeten rendezünk. Hozzatok muffint kóstolóba, a legjobbat ajándékkal jutalmazzuk! Lesz karszalag, hogy az aggódós szülők is lazíthassanak kicsit: a gyermek nem fog eltűnni. Ha az idő engedi, tesztelünk babakocsit, megcsodáljuk egymás porontyait és pletykálhatunk is. Apucik is nyugodtan jöjjenek, nem kell attól félni, hogy nem lesz közös téma a többi papival: a foci EB remek alkalom a szakmai eszmecserére. (És akkor is az olaszok a legjobbak! - Tünde)
Találkozó: 15.30, T-Com mesepark mellett, Katlan Tóni kocsmája előtt. Térképet itt találtok.

Gyerek Sziget. Ha ránk nem is vagytok kíváncsiak, azért nyugodtan kijöhettek ide. Az elmúlt héten, akivel csak találkoztam a gyerekes környezetemben, mindenki megfordult itt, biztosan most ez a trendi, vagy pedig jó a program, én speciel az utolsóra szavazok. Mert hogy trendiségből, vagy nem, leteszteltük ismét és nagyon jól szórakoztunk mindannyian. Nagyon színvonalas foglalkozásokat szerveztek a gyerekeknek, s a jó benne az, hogy teljesen szétszórtan, kiscsoportokban, így annyira nincs is nagy tülekedés. Ha éppen nem ragadunk ott semmiféle játéknál, kézműveskedésnél, akkor szombaton ( júni. 14. )ballagjunk el a nagyszínpadra, ahol Huzella Péter gyermekműsorával szórakoztatja a közönséget 16:00-18:00 között. Vasárnap (júni. 15.)a Kolomposra lehet előlünk menekülni, ugyanis a találkozóval majdnem egy időben 16:00-18:00 játszik az együttes.
A Vándor Vurtsliban szombaton török, vasárnap pedig zsidó mesét lehet nézni, a Duna Múzeumban pedig kipróbálhatják a gyerekek, hogy hogyan kell fahamuval és mosószappannal mosni.A Magyar Géniusz Pont helyszínen szakemberek tesztekkel, a gyermek korosztályának megfelelő játékokkal várják a csemetéket és a szülőket, így az utóbbiak biztos forrásból megtudhatják, miben tehetséges gyermekük. Kimehetünk hajóval is a szigetre, menetrend itt , már itt vehetünk k-id up karkötőt – amire rá lehet írni a gyerek nevét és a saját vagy kísérő telefonszámát.

Millenáris Szabadtéri Színpad, A kerület napján mindenféle vidám programmal várja a gyerekeket a park. Ugrálóvárral (s csak halkan súgom, hogy ingyenes) a kicsiknek, nagyobbaknak trambulinnal, arcfestéssel, valamint jelképes összegért hajókat lehet vízre bocsátani (befolyt összegből határon túli gyermekszervezetet támogathat az Önkormányzat)és üzenetet küldeni léggömbbel (kerületi szociális célra fordítják). A Fogadó mellett pedig az ideiglenes játszótér várja a gyerekeket.

Holdudvar Galéria. Júniustól augusztusig várják a szervezők a gyerekeket a Margitszigeten minden szombaton 14-16 óráig egy kis kézműveskedésre. Agyagozás, gyöngyfűzés, képeslapkészítés, szélforgó készítés és sok egyéb foglalkozás várja az érdeklődőket.

A Budapesti Történeti Múzeum várja a gyerekeket és felnőtteket szombaton (júni. 14.) egyaránt a Mátyás király Arany Almák Palotája - Családi nap alkalmából egész nap folyamán. Korabeli zenéket hallgathatunk és táncolhatunk rá, szerezhetünk vásári portékát és játékos tárlatvezetésen vehetünk részt.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az Alma együttes lép fel 17:00 órakor vasárnap (június 15.) Amúgy ide az Alma nélkül is érdemes jönni, most ráadásul egyéb rendezvény is várja az érdeklődőket.

Planetárium Mindnekire ráfér egy kis nyaktorna, amíg fejét tekergetve bámulja az univerzumot. Ha szeretnénk a napocskát Halász Judit hangján meghallgatni és amúgy is régen voltunk a planetáriumban, vasárnap (júni. 15.) 11:00-kor látogassunk el ide.

VIDÉK

Pécs,Szombaton (júni. 14.) a Széchenyi téren Nagy Bandó András önálló gyerekműsorát tekintheti meg a közönség 11:30-kor, előtte pedig Bartos Erika vetít a gyerekeknek Anna, Peti és Gergő mesékből, valamint részt vehetnek az Alexandra Könyvhét rendezvényein is. A Barbakán várároknál vasárnap (júni. 15. ) 10 órakor a Kolompos együttes Furulyás Palkó előadását nézhetik meg az érdeklődők.

Szombathely, A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban rendezik meg a szervezők a Legoland, meseváros programot szombaton (júni. 14.) 10 és 15 óra között.

Tata, Szombaton és vasárnap fergeteges családi hétvége lesz az Angolkertben. Szombaton (júni. 14. ) 16:45 órakor Fábián Éva és Juhász Zoltán meseelőadása lesz látható táncházzal, Berecz András mesél az Igazságról és a hamisságról, vasárnap pedig sok látványos program keretében óvodások és iskolások bemutatóit tekinthetik meg.

Szentendre, Szombaton egész nap a Szabadtéri Néprajzi múzeum, Szombati Szöszmöszölés re várja a látogatókat kézműves játszóval, papír színházzal, babakonyhával, bűvészinassal és egyéb frappáns programokkal. Ugyan ezekre a programokra vasárnap is kimehetünk, csak a neve változik : Tótágas Vasárnapra.

Gödöllő, Egy vidám családi napot tölthetünk vasárnap (júni 15. 10:00) a Gödöllői Királyi Kastélyban, ami negyedik alkalommal ad otthont a "A rák ellen az emberért a holnapért" elnevezésű rendezvénynek. Az alapítvány munkatársai személyre szóló tanácsadással és kóstolóval egybekötött reformszakácskönyv bemutatóval várják a látogatókat, de komolyzenei előadásokat, gyermekprogramokat is megtekinthetnek, este pedig a Díszudvaron a Hot Jazz Band koncertjét hallhatják.

Százhalombatta, A XII. Családi Napok Programsorozat várja a kíváncsi látogatókat a Régészeti Parkban vasárnap (júni. 15.) egész nap. Bepillanthatunk az Őskori ember mindennapjaiba, megkóstolhatjuk ételeiket, s még az építkezésüket is nyomon követhetjük. Belépődíj: 2160.-Ft/fő; családi jegy (max: 5 fő): 5400.-Ft

Esküvő. S hogy ne maradjon ki a sorból, lesz még egy neves esemény kis családunkban, mert nővérem fejét bekötik. Lesz dínom-dánom, eszem-iszom és minden földi jó, s ha vasárnap kissé másnapos leszek, hát csak is ennek köszönhető, nem az alkoholizmusomnak.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Emlékeztek még a Sziámira ? Naná, Szombaton (júni. 14. 20:00) irány a Zöld Pardon, tekerjük a nyakunk köré a gézkendőt és vegyük elő a régi higanymozgásunkat, amit utoljára az Előre látó csecsemő lettél volna című, nem kicsit szuicid dalocskára alkalmaztunk (azért se azt linkelem nektek)! Figyelem, a ZP erős hétvégét tart, vasárnap, ha esik, ha fúj, a KFT dübörgi az Afrikát (is) 20:00 órakor. Ha ez nem elég elvont, akkor ruccanjunk át a Trafóba, ahol 20:30-tól Koncert vagy összecsapás néven indul a buli, többek között Supernemmel. Ha már holnap, azaz pénteken el akarjátok kezdeni a züllést, célozzátok be a Városligeti Műlyégpályát, ahol 19:30 órakor énekli a Vad Fruttik, hogy Szóljá’ má mutternak, dobjon le szotyira pééénzt ! És készüljetek, mert július 2-től VOLT Fesztivál , a szabadságokat érdemes betárazni, legalább az első napra, mert az lesz a legjobb, a szállások meg elfogynak. Pá

Öreg rockerek, metálosok és punkok (esetleg fiatal szőke divatcicák), ne felejtsétek, ma este a Tankcsapda játszik a Pecsa szabadtéren. Szorítsatok, hogy az időjárás is kegyes legyen és az eredetileg szánt jelentésben énekelhessük "... lehet, hogy el is vagyok ázva..." (Tünde)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.13 09:09:00szövetszöcske

  A választott illusztráció tutti odacsábítja majd a még habozókat a porontyos találkozóra... :)

 • 2008.06.13 09:48:23Kiskunsági Cuvee

  Az eső nem gáz, voltunk már a gyerekszigeten esőben is, százszámra álnak kézműves sátorok ahova el lehet bújni.  Ez a vad fruttik videóklip komoly, vagy egy paródia, nehéz eldönteni. ???

 • 2008.06.13 09:56:23mormi

  Megmondom oszinten, nekem a legjobban a Tankcsapda koncert miatt faj a szivem, igy parezer km tavolsagbol...pedig ha most otthon lennenk, 10 perces seta lehetne a Pecsaig otthonrol, tehat egy lelkes nagymama segitsegevel kiruccanhatnank az ejszakaba eloszor kukac szuletese ota...

 • 2008.06.13 11:05:37hanyattka

  Aki az állatkertbe megy, vigyen magával határozott férfiembert is, mert hetek óta roma kölkök dobálják kaviccsal az állatokat, és a járókelőket, gyerekeket. A biztonsági őr szerint nem tudják, hogy hol, de belógnak, és terrorben tartják az állatkertet, és eddig még nem tudták őket elkapni.Nem akarok ellenkampányba kezdeni az állatkert ellen, de én ugyanúgy féltem a más gyerekét a kavicsoktól, mint a sajátomat!

 • 2008.06.13 11:06:14hanyattka

  terrorban, bocs

 • 2008.06.13 11:07:01Vakmacska

  Mi megyünk, legfeljebb késünk ha gyerek leragad a Kolomposon. Nem jön előtte valaki oda is?  KFT az tudomásom szerint csak 8.30-tól és ígéretük szerint a keményebb nótákat hozzák. Igyekszem most nem eltolni mint a múltkor amikor betojtunk az időjárástól az Orczy kertben.

 • 2008.06.13 11:49:05Kiskunsági Cuvee

  Nem lehet őket elkapni?

 • 2008.06.13 12:13:58hanyattka

  sztem csak nem foglalkoznak vele.

 • 2008.06.13 13:15:43bohar

  hanyattka ez komoly? ez a kavicsdobalos terror?

 • 2008.06.13 14:03:46hanyattka

  Komoly!A fodrásznál voltam a hétvégén, és a csajszi mondta, hogy kint voltak a barátjával sétálni, és a rémeset konkrétan a kacsáknál történt, dobálták az állatokat a kölykök, és a csajszi mesélte, hogy az egyik még mellé is köpött, aztán amikor szóltak a bejáratnál az őrnek,(mivel a belépő elég drága, nem hagyták annyiban)ő mondta, hogy hetek óta ez van, és nem tudják elkapni őket, valahol belógnak, és bántják az állatokat is, és akkor odacsapódott egy idős néni, és ő mondta, hogy a gyerekeket is dobálták az állatsimogatónál. Tök durva, majdnem kifeküdtem!!!!Így is olyan csóri az állatkert, így meg pláne nem mennek az emberek. Pedig az állatkert olyan jó kis családi hely egy szombat délután eltöltésére!

 • 2008.06.13 14:06:07hanyattka

  pedig az Alma együttest nagyon szeretjük!Hátha nagyobb lesz a biztonsági ellenőrzés a koncert miatt!

 • 2008.06.13 14:18:42Kiskunsági Cuvee

  Lassan előkerülnek szimpatikus biztonsági őrök is, aki jól elkapják a gyerekeket, majd átadják a hatóságnak állatkínzás vádjával.  talán.

 • 2008.06.13 15:45:28zelzele

  sz@arnak ra. Allitom ulnek a bejaratnal es a kismamakat stirolik, de arra sz@rnak, hogy a pereputtyot kidobjak. Akkor meg majd jonnek a kifogasok, ha valakinek a babajaval valami baj tortenik. Hanyattka csak ti mentetek oda szolna az idos nenin kivul? Mondjuk a gyerkek szulei nem reklamaltak?

 • 2008.06.13 19:46:11Vowel

  ma is voltunk Kolomposon, ha jóidő lesz, vasárnap is megyünk.

  Lehet,h meglesünk titetket is, de én olyan ritkán irok, h nem vagyok igazi poronty-mami-tag.

  :D

 • 2008.06.14 10:21:29macskaszemű

  Anya és a cicik mennek Tankcsapda koncertre, mondtam a gyermeknek, de van más ennivaló is a világon, apa itt lesz, segít. Muszáj mennem, ugye megérted, hónapok óta várom.  Majdnem kilenc hónapnyi tapasztalat után gyanakodva nézte a láncomat, talán már érzi, ha ez letépnivaló cucc van a nyakamban, akkor lelépek pár órára :)És lőn.  Mit vegyek fel? Hát farmert, egyértelmű. De melyiket? A picit szűket, vagy a legszűkebbet? A legszűkebbet, természetesen, kell a lelkemnek, hogy már beleférek :)OK, ez eldöntve.

  Következő a cipő. A magassarkút? Az dögös, de akkor nem tudok végig ugrálni. Bakancsot? Abban nagyobb a seggem. Á, úgyis besötétedik, ugrálni akarok. Ez már nehezebb dió volt, de többszöri próba után a bakacs mellett voksoltam. Jól tettem.

  Pecsa kapujából hívom a bázist. A sarj üvölt, mondja a telefon. Neeeeeeee, ne szívass!! Tényleg, na jó most nem, csak könnyes szemmel néz. Uhhhh. De hát evett, bakker, na mindegy találj ki valamit. Nincs visszaút.  Az első akkordok után elkap a régi eufória, végigugrálom-énekelem (mit énekelem, maradjünk a tényeknél, üvöltöm) az egészet.

  Egy sör becuppan, sőt kaptam egy szál cigit is. Mikor is gyújtottam rá utoljára? 2007. január? Hoppá, elszédültem tőle, mint az elsőnél. Jó, akkor ezt hagyjuk.  Nem gondoltam volna, hogy egyszer örülök valami béna önkormányzati rendeletnek, de most nagyon hálás szívvel gondoltam a nyavajgókra, mert nagyon korán, 20h-kor kezdtek Lukácsék, ami azt jelentette, hogy még emberi időben hazaértem :)  Ez egyszerűen járt nekem. Mint telefonnak a feltöltés.

 • 2008.06.14 11:28:11macskaszemű

  Javítva, nyavalygókra.

 • 2008.06.14 18:11:38Vakmacska

  Macskaszemű, rokonlélek...már csak a nick miatt is de amúgy is, én így leszek remélhetően holnap a KFT koncerttel, igaz a cicikorszakból már az én sarjam kinőtt:)))

 • 2008.06.14 19:39:55macskaszemű

  Vakmacska :)

  azért jó lehet a tudat, hogy nem éhezik a gyerek :))a történethez hozzátartozik, hogy tényleg sírt szegény pocok kb. egy órát. Ez a cicifüggőség lassan kophatna egy kicsit, mindkettőnk érdekében.

  Jó bulizást neked holnapra! (Leírni is szégyen, és a telhetetlenség keveredése a hálátlansággal, de ma Deák Bill lesz. Most tipródom, hogy mi a helyes út :)))))))

 • 2008.06.14 22:16:49vikimanka

  Jó találkát nektek csajok. Nekünk közbejött a meló, így nem utaztunk, ezért esély sincs, hogy ott legyünk.

 • 2008.06.14 22:18:26vikimanka

  Macskaszemű4 Téged meg különösen irigyellek. Én is szeretnék már koncertre menni.

 • 2008.06.15 11:41:20Tünde

  Az idő ne riasszon el senkit, mi ott leszünk muffinra éhesen :)

 • 2008.06.15 19:05:13Vakmacska

  Hééé népség hol voltatok...csepp eső se esett, Tündéék tényleg ott voltak sokáig, mi ott kószáltunk körülöttük mert a ded mindig másfele akart menni. Télleg ennyire virtuálisak lennénk valójában???  Jajjj, a KFT mégis 8, mondom 20 óra nem 20.30, a zenekar írta meg nekem....

 • 2008.06.15 21:34:21vikimanka

  Na, milyen volt?

 • 2008.06.15 23:41:49zskoncz

  na jó volt?

  sajna vendégek érkeztek....:-(

  igy maradtunk!

 • 2008.06.16 08:47:29macskaszemű

  Szombaton zuhogott az eső, erre hivatkozva nem mentem Bill kapitányt meghallgatni. Be kell valljam, így volt nyugodt a lelkiismeretem. Gyerekkel a karomban örvendeztem, hogy otthon maradhatok. Ezen már én magam sem igazodom ki :).

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta