SZÜLŐSÉG

Hegyes mellű babák villantanak tetoválást

2008. június 12., csütörtök 09:30

A Barbie-kon már nagyjából túltettük magunkat, beletörődtünk, hogy sosem lesz olyan vékony derekunk és olyan hatalmas, feszes mellünk. Úgy tűnik, lehet überelni a dolgot. Apa a minap két babacsodával állított be egy külföldi útjáról: nagymellű babák kurvának öltözve, deréknál kivillanó tetoválással. Mielőtt valaki félreértené: gyerekeknek szánták.

Tényleg ez kell egy ötéves kislánynak, akinek az első kérdése az, hogy „Anya, neked miért nincs tetoválásod?”, majd rögtön a második az, hogy „És nekem mikor lesz ilyen nagy cicim?” Kétszer levetkőztették és felöltöztették a babákat, majd szerencsére ismeretlen helyre kerültek (eltűntek valamelyik fiók vagy doboz mélyén.) Csak reménykedem, hogy nem ez lesz a divat, mire tinik lesznek és nem akarnak így kinézni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.12 15:15:35Zsákos ember

  Starlark: na ja, csak a nem bio cuccok ma magyarorszagon tobbnyire atmennek egy proceduran, szoval a tescoban nem valoszinu, hogy venni tudok olyan tejet, amiben van korokozo.

 • 2008.06.12 15:21:11Starlark

  Zsákos ember: a tescoban többnyire UHT tejek vannak. Kimért termelőit a termelőtől lehet venni. Az ő állatálományukat is ellenőrzi a hatósági állatorvos és a kimérést is az ANTSZ. Ettől függetlenül a nem pasztörözött tejet fel kell forralni úgy teljesen biztonságos.  A bió cuccokat is ellenőrzik /lsd. hatósági állatorvos, ANTSZ, stb/

  A tescoban is kapni pasztőrözött bió tejet. Igyad nyugodtan 100% nem kapsz tőle agyhártya gyulát.  Itt nem az a lényeg hogy a tej bió vagy nem bió gazdaságból származik-e.

 • 2008.06.12 15:24:01Zsákos ember

  starlark: igazad van. de ha ismersz bio-hivoket, akkor tudod, hogy ok a jozsi bacsi biotermekeit preferaljak a tanyarol.

 • 2008.06.12 15:29:46Starlark

  Zsákos ember: Preferálja csak meg kell neki érteni hogy forralja fel. Nagyanyáink is forralták a tejet. :)  Én csak azért írtam amit, mert itt nem azért volt baj mert a tej bió volt.

  Megbizható helyről kell vásárolni. És az nem biztos hogy Józsibácsi kézi fejésű tehene...

 • 2008.06.12 15:35:46ruju

  ZsE, igen, csak annak a szónak, hogy "röhögni" és "nevetséges" (még mindig egy t-vel), nagyon-nagyon negatív a konnotációja, és ezért zavar itt olyan sok mindenkit, engem is beleértve. Egyébként meg sztem a módszered azért kérdéses, mert inkább jól felhívja a gyereked figyelmét egy olyan jelenségre, ami számotokra nem elfogadható, ahelyett, hogy inkább nem vennétek róla tudomást, így nem is lenne téma.

 • 2008.06.12 15:37:02ruju

  Illetve, bocsánat, csak akkor lenne téma, ha a gyerek rákérdezne, és akkor meg lehetne vele beszélni, hogy 1. mi az, 2. neked nem tetszik.

 • 2008.06.12 15:38:53Zsákos ember

  Starlark: nekem a biocuccokkal mas bajom is van. honnan tudom, hogy tenyleg bio? na ok ellenorzik. tegyuk fel, hogy valaki joszandeku, tenyleg nem vegyszerezi agyon a termeket. tuti nem tortent semmi azokon a termofoldeken a 70-es evekben? tuti rendben van es "bio" az a viz, amivel ontozik? Annyi helyen elcsuszhat ez a bio dolog. Es ha meg bio is, mi van akkor? Kenem a honomaljat izzadasgatloval, mosom a fogam, szappanozom magam minden nap, lelegzem a melohelyen a jo kis pesti levegot, es ugy altalaban muanyagokkal teli vilagban elek. akkor hany szazalekot sikerult megusznom a karos anyagokbol azzal, hogy eszem a bio-t?

  raadasul, nem bio cuccokbol sokkal nagyobb a valasztek. ha csak biodolgokra korlatoznam az etkezesem, valoszinu nagysagrendekkel kevesebb gyumolcsot/zoldseget tudnek csak enni. er akkora elonyt a bio/ mint hatranyt, hogy fele annyi zoldseget sem eszek?

 • 2008.06.12 15:40:23Zsákos ember

  ruju de tema, mert a pony-k feneke tetovalasos. meg a rajzain is megjelenik a tetko.

 • 2008.06.12 15:40:42Monna

  Én csak azt nem értem, hogy hosszan ecseteli mindenki az elfogadás fontosságát és mégis mindenki egy emberként támad Zsákos emberre, mert ő máshogy gondolkodik, mint ti..

  Nekem ez valahogy sántít.  Amúgy a tetoválást még vagány dolognak tartottam olyan 16 évesen, az akkori páromon nagyon szerettem, hogy van, mondjuk azt hittem felszívódó tintával készült, de persze nem, majd teltek az évek és már nem ez a stílus vonzott és örülök, hogy már így felnőtt fejjel egy olyan emberrel vagyok, akinek nincs tetoválása. Még tiniként jó volt, de ma már nem tartom vonzónak.

  Nőkön pedig sosem tetszett, ezért eszembe sem jutott, hogy magamnak csináltassak. Egyetértek azzal, hogy a bőr egy egységes szép felület és nem jó megtörni ezt az egységet.

  És mivel az ember folyamatosan változik és jobb esetben folyamatosan fejlődik (a fejlődés alatt nem azt értem, hogy eleinte tetszik a tetoválás és fejlett állapotban nem:D), ezért nem tartom sosem okos ötletnek a végleges változtatásokat a testen, amiktől csak hosszas kínszenvedés által lehet megszabadulni.

  Régen divat volt a szemöldök tetoválás, ma már mindenki sandán néz arra, akinek van. Mondjuk nekem akkor sem tetszett, amikor divat volt.

  Szóval egyszerűen a túl szélsőséges és drasztikus változtatásokat nem szeretem a testen, mert az idő halad, de a test megmarad, akkoris, amikor a személyiséged már mást kíván.

 • 2008.06.12 15:42:41Monna

  A biocuccról pedig annyit, hogy nekem akkor van végképp elegem belőle, amikor jönnek a biozöldségekkel.. Hát persze, ami tanyán érik, az már nem is természetes. A bio elvileg természetest jelent. De amikor azt mondják, hogy a gyümölcs és a zöldség sem az, hanem külön van a bio, ami még a természetesnél is természetesebb, na nekem akkor van elegem az egész bio maszlagból.

 • 2008.06.12 15:45:51lindalight

  értem én itt a problémákat csak értsétek már meg, hogy igen a tetoválás 10 éve még végleges volt, de már nem. el lehet bármikor távolítani. addig szól, amíg gondolod.  persze szerintem nem érdemes olyannak tetoválást csináltatnia, aki már az elején azon parázik hogy jaj és ha megunom. akkor ne és kész. nem erőszak.

 • 2008.06.12 15:48:02Monna

  Persze hogy nem és mint mondtam engem is vonzott egy időben. Csak azt is el kell fogadni, akinek nem tetszik és akkor igazságos ez az egész.

 • 2008.06.12 15:48:11lindalight

  ja és felszívódod tetoválás nincs, a tetoválóm szerint fizikailag is képtelenség és egy roppant nagy átverés volt már akkoriban is, azóta be is tiltották persze.

  2 barátnőm is rohant csináltatni és most 10 év után is ugyanolyan szépen látszódik:)

 • 2008.06.12 15:49:31Monna

  Hát persze hogy nincs, ahogy írtam én is csak azt hittem.:)

 • 2008.06.12 15:50:21lindalight

  jó csak épp van egy ilyen mondás, hogy a tetovált emberek és a nem tetovált emberek között egy lényegi különbség van:  az, hogy a tetovált emberek le se sz*rják, hogy rajtad nincs:D  (és ha megfigyelted, itt egyetlen tetovált ember sem "támadott" épp csak védekezett a roppent toleráns emberek általánosítása miatt)

 • 2008.06.12 15:52:35lindalight

  mondjuk én szeretem, hogy rajtam is van egypár illetve a párom is mondhatni teljesen szét van tetoválva, így mindig van helyünk a buszon és a tescoban sem kell a többi kocsit kerülgetni:D  bár az enyémek csak akor látszódnak, ha én akarom.

 • 2008.06.12 15:54:19cantaloupe

  Zsakos ember,  en sem ertek egyet veled. Amugy is csufoljak egymast a gyerekek, kikerulhetetlenul vannak klikkek, miert kell ezt neked meg otthon is felerositened?  Azon gondolkozz el, hogy azt is ilyen viccesnek latod-e, ha az egesz osztalynak van matricatetkoja, kiveve a te gyerekednek, akit emiatt kinevetnek, kikozositenek...

 • 2008.06.12 15:54:32Monna

  Hát őszintén szólva engem sem érdekel nagyon, hogyha valaki tetoválva van, én az ilyet észre sem veszem. Engem nem érdekelnek ezek az aktuális fellelkesülések, mint a tetoválás, piercing, tartós smink, szilikon, kollagén száj.. Látom,h ogy van, de valahogy nem nagyon hat meg.:)

  De ahogy mondtam, magával mindenki azt csinál amit akar, mást kényszríteni, hogy tegye, vagy ne tegye, az már nem oké.

  És őszintén szólva mindkét oldalt abszolút értem ebben a fórumban, csak azért éreztem, hogy Zsákos ember "mellé" kell most állnom, mert többen voltatok vele szemben. Nektek is toleránsnak kell ám lenni.:)

 • 2008.06.12 15:56:56cantaloupe

  En amugy alacsony fokon tartottam a lazadast, a fulmben van egy plusz luk, meg orrpiercingem volt, de mar osszenott...az allergiam miatt fujtam az orrom, a piercing meg ki-be jart, meg aztan meg is untam. :)  ---  Tetkorol, sok piercingrol az a velemenyem, hogy egyes munkakoroknel meg mindig gat lehet, mert ha nem is a drogos rocker jut eszebe tobbeknek, dekadensnek tunik.

 • 2008.06.12 16:03:37Zsákos ember

  cantaloupe: matrica tetkoja szokott lenni a gyereknek, ha ker.  Monna: koszi a vedelmet, de elismerem, hogy nem tul praktikus stilusban adtam elo ezt az egeszet, igy a tetovaltak felhaborodasa ertheto.

 • 2008.06.12 16:03:59lindalight

  cantaloupe, mondjuk aki olyan helyre tetováltat, amit nem lehet eltakarni ha kellene számomra is kicsit olyan mintha direkt nem lenne szüksége öltönyös állásra..és nagyon irigylem őket hogy nem kell tettetniük magukat és így is megélnek vidáman. én meg nap mint nap eljátszom a dejóhogy kiskosztümben és magassarkúban tölthetek megint 8-10 órát:) mondjuk a párom is olyan helyen dolgozik, hogy hosszúújú ingben jár nyáron is dolgozni...hihi..szerencsére légkondis helyre:)

 • 2008.06.12 16:05:51katicaboglarka

  Nekem nagyon tudományosan választottak Barbie-t, főként azért, mert apukám rettegett, hogy ha ilyen babákkal játszom, akkor k...a lesz a lányból :D Először Skippert kaptam, olyat aminek egy csepp cicije sem volt, aztán kiscicis Skippert, aztán kettő Barbie-t meg egy Kent, szép sorban. Aztán én is családosat játszottam, a páratlan Barbieknak a férje üzleti útra utazott, ők várták haza. Apukám parája meg nem jött be (ő mondjuk még az első magassarkúmtól is ilyeneket vízionált).

  Mondjuk mostanában láttam olyan babákat, amik nem is embernek néznek ki (mint a mi Barbiejaink), olyan ufószerűen nagy szemük van és mellé diszkóribinek vannak öltözve, azok nem tetszenek.

  Szerintem az nem para amúgy, hogy majd az ilyen babáktól fog csináltatni egy gyerek tetoválást, ha majd nagyobb lesz. Úgy érzem nem csak konkrét neveléssel, hanem példamutatással lehet sokat hatni rájuk, s az értékrendet, amit magukba szívnak elég nehezen vetkőzik le. S meg lehet tanítani őket arra, hogy megfontolt, okos döntést hozzanak, akár a tetováláskérdésben is, ami nem feltétlenül az, hogy nem csináltat.

 • 2008.06.12 16:25:17cantaloupe

  Lindalight,

  engem mondjuk nem zarana munkaltatokent, hogy valakinek ott diszeleg egy sas a vallan. ha jo munkaero, miert ne vennem fel?  Csak a gond az, hogy esetleg az ugyfelet zavarja, nem veszi az illetot komolyan.  Vannak amugy szep es esztetikus tetovalasok es vannak, akik tudjak is viselni, de nagy szazalekuk szerintem olyan, mint egy markas cipo vagy jo auto, tehat menozes. Ritka az egyedi mintazat, sok a sablon, pl. fenek fele tetovalt agancs, kinai irasjel, sarkany...ezek tobbsege nem kulonleges, hanem olcso sablon. :)

 • 2008.06.12 16:26:20cantaloupe

  zarana=zavarna

 • 2008.06.12 16:43:38Starlark

  Zsákos ember: Nem bió fanságból hanem, csak azért javítottalak mert ennek spec ahhoz semmi köze nem volt. Nem kezelt, nem bió tejtől is lehet nyavajákat kapni :)  A bióról is beszélgethetünk nekem is van róla egy véleményem de a posthoz ez már nagyon OFF :)

 • 2008.06.12 16:56:48kiflicsücsi

  nekem 4 tetoválásom van, mindet én rajzoltam(terveztem), utána sétáltam el 1 tetoválóhoz, és megmutattam neki, amit ő picit még átdolgozott, így mind a 4 eredeti, egyedi lett:)bár volt már olyan ismerős, aki le akarta fényképezni, hogy ő is ilyet akar, de megkérdeztem tőle, hogy most komolyan ugyanolyanra vágyik? a többséget elgondolkoztattam, és megkértek, hogy rajzoljak nekik valami egyedit:)

  sokszor engem is megszólnak, ha esetleg mégis kilátszik bármelyik, hogy 1 ilyen törékeny(?) lánynak miért van a nyelvében piercing, meg tetoválás(érdekes a köldökpiercingért még sose szóltak meg...)ha gyerekem lesz tuti nem tiltom neki meg, inkább elmagyarázom, hogy jól gondolja meg,hisz eltűntetni nem kis fájdalom, és nem is olcsó(persze a piercing más tészta)... Ha mindenképpen szeretne, elvinném SZAKEMBERHEZ, remélem még akkor is "praktizál"aki az enyémeket csinálta:)

 • 2008.06.12 18:11:59Brunoka

  "Csak a gond az, hogy esetleg az ugyfelet zavarja, nem veszi az illetot komolyan."  Valoszinuleg nem a tetovalas hanem az alkalmazott szemelyisege miatt.. :)

  Nem?

 • 2008.06.12 19:07:04verkaverka

  1. Zsákos emberre nem azért támadt senki mert más hanem mert mást bánt. A tolerancia nem arról szól hogy azt is toleráljuk aki valakit kiröhög, megbánt, bánt, megüt, kiközösít. Hanem hogy AMÍG nem bánt mást addig joga van a saját véleményéhez. Ez egy nagyon, nagyon alapvető félreértés mindig hogy aki toleranciát hirdet annak el kéne ennek nevében mindent tűrni. Hát nem. A tolerancia alapértelmezésben NEM azonos azzal hogy tartsd oda a másik orcádat is.  2. A tetoválás nekem is idegen, abban az értelemben hogy én sosem csinálnám. Ráadásul a legtöbbje egyszerűen nem tetszik ránézésre. De nem gondolom hogy beleszólhatnék más mit csinál, és nem gondolom hogy az óvónéni rosszabb ha van egy pillangó a bokáján. Viszont ha valaki azt mondja az óvónéni biztos egy kurva és a gyerekekhez se ért meg ostoba is mert agyon van tetoválva, na az már baromira nem tetszik, és annak jó eséllyel hangot is fogok adni. • 2008.06.12 19:09:02verkaverka

  Ja és bocs Zsákos ember, nem rád akartam kihegyezni a dolgot, ez illusztráció volt. Azzal együtt hogy nem helyeslem a kinevetéssel nevelést, de tudom hogy ahol az ember fél valamitől ott sokszor nagyon erősen reagál, lásd gyerek tetoválása- kinevetéssel kivédés.

 • 2008.06.12 19:28:26ready_real

  A cikkíró ezek szerint nem látott még barbie babát, aminek ezerszer nagyobb mellei vannak, mint a képen lévőknek. Ez lazán az átlagosak közül való.

  Vagy ez egy amolyan jajj semmi nem tetszik post akart lenni?

 • 2008.06.12 19:42:24lindalight

  nekem is egyedi mindegyik, én terveztem az elsőt egy évig terveztem..a többi meg már jött szép sorban.

  és mindegyiknek jelentése van, mivel szövegek, körülöttük mindenféle színes mintával és egy festőművész tetováló barátom csinálta.

  szóval persze lehet ezt is gagyiban és lehet művészetként is csináltatni:)

 • 2008.06.12 19:42:36lindalight

  szóismétlés...a spinning elvette az eszem:) bocs

 • 2008.06.12 20:07:11kiflicsücsi

  az enyémek inkább nonfiguratívnak tudnám jellemezni, és nekem sima fekete,az jön be jobban, és megmondom őszintén féltem a színes festéktől, hallottam már róla olyanokat, hogy a nagyon érzékeny bőrű embereknél allergiát okozhat, egyszerűen kidobja magából a szervezet.de imádom őket, ősszel fel is frissítetem őket azt hiszem:)

  Linda neked is fájt az eltűntetés?

 • 2008.06.12 20:15:08lindalight

  hát fájt na, jobban mint a tetoválás de nem vészes egyáltalán, túléltem:) és nekem elég volt 2 alkalom:)  az allergia az magára a festékre vonatkozik, szóval ha a feketére nem voltál a színesre sem leszel, de az igaz, hogy vannak színek amelyeket nehezebben vesz be a bőr..de ezt egy profi tetováló tudja így csak annyi, hogy mondjuk a piros színnél mélyebben nyomta bele a tűt. enyni, semmi extra. és igen én is paráztam ezektől a híresztelésektől és ki is kérdeztem a tetoválómat alaposan:)

 • 2008.06.12 20:19:49P.Kata

  Zsákos ember!

  Kicsit sem érzed úgy, hogy ráerőltetitek a véleményeteket a gyereketekre? Nekem is van tetoválásom, nem is egy. Segítőkész embernek tartanak, imádom a gyerekeimet, és a férjemet. Szar ember vagyok, aki nem érdemel mást, csak megvetést, mindössze néhány tetoválás miatt? Van egy házaspár ismerősöm, mindketten tele tetoválásokkal. A gyerekeiket imádják, mindenkivel jól kijönnek. Valahol a tetovált ember is más. Csatlakozom zaharhoz. Kit fogtok legközelebb kiröhögni?

  Mellesleg a széné szolizott csempeszájú nullagyú tyúkok,na azok tényleg röhejesek....

 • 2008.06.12 20:20:11P.Kata

  *szénné

 • 2008.06.12 20:30:29verkaverka

  Kit fogtok legközelebb kiröhögni háborgás után rögtön a tényleg röhejesek a szénné szolizottak azért így vicces volt nagyon :))))))))  Most akkor toleráljuk a másságot vagy ne??? Csak akkor ha mi vagyunk azok a mások meg a barátaink? :))  Nem, nincsenek a baráti körömben szénné szolizottak sem, tetováltak sem nagyon. Csak erről is azt gondolom hogy joguk van...

 • 2008.06.12 20:52:02wish73

  csak a végéhez kapcsolódva: lányom osztálytársának és egy tanítványom anyja is szolizott, sminktetovált, felfújt szájú nőci. gyönyörűen nevelik a gyerekeiket, odaadóak, gondoskodóak, egyáltalán nem úgy viselkednek, ahogyan azt a külsejük alapján az ember gondolná. szóval ez is csak előítélet.

 • 2008.06.12 21:37:02Brunoka

  OFF

  en szeretnem megcsinaltatni a masodikat nemsokara de sajna a muvesz ur nem elerheto.. igy most hol tetovaltassak?:((

  ON  Igenigen, ne iteljunk el senkit - amig meg nem ismerjuk...:) Erre szoktam azt mondani, hogy senkinel sem a vallas, kulso, stb... idegesit (ha) hanem a szemelyiseg..(

 • 2008.06.12 21:47:47Alicelány

  Ez a tetovált derekú barbi tényleg elég gáz, de ha egy kislány emiatt akar tizenéves korában barbiszerűen kinézni, akkor ott nem a barbi a hibás...  Mellesleg tőlema gyerekem majd azt fogja kérdezni, hogy "Anyaaa, neked mi van a hátadra tetoválva?" Elmesélem neki, és ha megkérdezi, hogy neki mikor lehet ilyenje, akkor megmondom neki, hogy majd ha nagy lesz. :) Azért a szanaszéjjel varratás, meg a néhány centis, izléses motívum között elég nagy a különbség... • 2008.06.12 21:54:55psyché

  Szerintem ez a nagy befolyasolosdi hatulrol is elsülhet. Lehet, ha majd tizeneves koraban lazad ellenetek, akkor pont azert fog tetkot csinaltatni magank, mert tudja, hogy ti utaljatok.:-) Szerintem, jobb ignoralni azt, amit nem szeretnenk, ha kesöbb csinalna a gyerekünk es megdicserni azt, amit szeretnenk, hogy csinaljon.

 • 2008.06.13 08:43:50lindalight

  LM!

  maradj a már bejáratott megbízhatónál, várd meg míg ráér. ha nem bírod ki, akkor akit ajánlanak neked, de mindenképp egy megbízható szakembert válassz kemény referenciával. tetoválásnál soha ne add alább, ezt bizony komolyan meg kell fizetni.

 • 2008.06.13 12:53:12ka9

  Nekem is volt Barbie-m, nem lett tőle semi bajom. Csak neki :) Mondhatni fejvesztve menekült előlem... :) Ezekkel a babákkal inkább az a baj, hogy rém gagyik, meg hát a ruhájuk és a tetkó valóban ééérdekes.

  Egyébként a Barbie-nál milliószor jobban szerettem a teljesen élethű újszülöttet formázó babámat. (Annyira élethű volt, hogy amikor anyám igazi ruhát vett hozzá a bababoltban, és előkapta a szatyorból a babát, az eladó rémülten felhördült... :) )

 • 2008.06.13 12:55:21ka9

  Ja, a babát unokahugom örökölte meg, és azóta szegény baba "tetovált" is... (a jó öreg golyóstoll)

 • 2008.06.13 15:58:06weeyoulee

  ka9: húú, bocs, de ezen (anyukád esete a bababoltban) én nagyon röhögtem :-D :-D

  Barbie-nk nekünk is volt a húgommal, innen-onnan, összesen vagy 5-6 darab biztos... ebben volt "igazi" Barbie ("használtan" kaptuk), "gagyibarbi" (az az uténzat a 80as évek végéről, tudjátok, amiknek le lehetett szedni (és vissza is rakni) a fejét és oylan golyó volt a nyakán) (teniszezőnő "igazi" teniszütővel, edzőcipővel meg mindenféle teniszes kellékkel illetve két sima "nő" . őket is újonnan kaptuk) meg két Sindy (balerina meg talán diszkós énekesnő, no, "őket" egyik Karácsonyra kaptuk iskoláskorunkban) illetve kiskamasazként megörököltünk összesen két Kent egy Kisbarbit (ez a bababarbie - olyan kétéves fazonú baba - volt..szerettem, édi pofikája volt és írtó selymes haja) és volt egy Skipperünk is...ez nem a (kis)kamasz Baribe volt inkább..tehát már nem kislánybaba?). Mondjuk nálunk vicces volt, mert sokáig csak hárman voltak a babák.. a két Sindy meg az első Ken, "aki" már eleve, hozzánk kerülésekor "derékba volt törve", az egybeöltöny tartotta csak össze, ráadásul még bigámiára is "köteleztük" szegényt (végülis két karja volt, mindkét oldalára jutott egy-egy lány) :-D ..később megörököltünk mégegy Kent, de addigra azt öltönyös darabot kiselejteztük. Így az új, sielős fiú, a szintén megörökölt igazi Barbie-val együtt már 3 feleséggel is büszkélkedtetett legalább :-) Mindezek (enyhén iszlám beállítotságú ;) Barbiecsaládunk) ellenére mind húgom, mind én normális felnőttek lettünk, és nem akartunk Barbie-kra hasonlítani sem. Volt egy nagy pokrócunk, az volt a "lakás", benne innen-onnan összeszedett bababútorok, de mi magunk is gyárottunk nekik dolgokat, varrtunk nekik ruhákat.(pl zokniból pulovert, estélyi ruhát vagy fürdőruhát, kistáskákat) meg gyurmából gyümölcsöket, tortát, sütit, kenyeret és pl. tükörtojást.

  Én mondjuk nagy "babafan" voltam eleve is

  számos "hagyományos" játékbabánk is volt, mindnek volt neve, öltöztettem, etettem, babusgattam őket, meg amit egy gyerek még csinál egy iylen babával)...most is, csak most már élő gyerekeket szeretek "tutujgatni" ;-). De néha jó volt "barbiezni" is...kiterítettük a takarót, elő a bútorokat és lehetett játszani.

  A tetkós dologra nem tudok mit mondani..nekem nem tetszik, sosem csináltatnék és, ha lehet, nem szeretném, hogy majd a gyerekem ilyenre vetemedjen, mert valóban "hülyeség" (vagy hát meggondolatlanság) lehet, és én is úgy tudom, nehéz tőle megszabadulni, ha már nem tetszik az illetőnek...az meg természetes, hogy Zsákos Ember a saját értékeit, és nem a szomszéd Gézájéit közvetíti a kislányának.. hiszen ő (Zs.E.) a kislány édesapja... :-)

 • 2008.06.14 21:42:14evaandrea

  Én nem hiszem el, hogy egy 2-5 éves gyerek Barbi babára vágyik. A szülők azok, akik ezzel rontják el az ízlését. A baba azért kell, hogy eljátszhassa, miként bánik a gyerekével... Ez meg furcsa egy mondjuk diszkós csajjal.

  Talán nagyobb korban már érdekes lehet a Barbi, mert "felnőttest" lehet játszani vele.

  OK, most divat a tetoválás.

  Nem tudom, hány tetovált tudja, hogy régen csak köztörvényes bűnözők csináltak saját maguknak, ill egymásnak ilyet. Talán innen ered az előítélet, aki tetkós, az a társadalom alsó pereméhez tartozik.

  Ez nyilván már nincs így.

  Ma menő a tetoválás. A tetováltak gyerekeinek valószínűleg ciki lesz. Ők esetleg valami még extrémebbet találnak majd ki, amit ma el sem tudunk képzelni.

  De hogy ez lázadás lenne?

  Én ezt csak külsőségnek látom, semmi ideológiát, belső tartalmat nem találok.

  Ha van, itt esetleg megtudhatom.

  Én nem nevetségesnek, inkább szomorúnak érzem, hogy valaki csak akkor érzi szépnek a testét, ha mérgeket, idegen anyagot juttat bele. Ráadásul az első pillanattól kezdve attól retteg, mi lesz, ha megunja, és el kellene tűntetni...

  Megértem Zsákos Embert, hogy szeretné megóvni gyerekeit egy ilyen butaságtól.

  Egyrészt példát mutathat. Másrészt a gyerekek tetoválás iránti igényét filctollal, golyóstollat a testre rajzolással jól ki lehet elégíteni. Engedni nekik, hogy kipróbálják.

  Ha felnőttként lenne ez a vágyam, testfestéket használnék, ami egyszerűen lekopik egy idő után. Mert nem végleges, és mert nem kerül méreg a bőröm alá.

  De vallom, mindenki azt tesz a saját testével, amit akar, mondhatnám, úgy teszi tönkre, ahogy akarja. Engem nem zavar, attól, hogy nem tetszik, még nem nézek másként az emberre. A személyiségét nem ez határozza meg, ez csak egy külsőség. Az ember beljebb van.

 • 2008.06.14 22:06:17fehérvirág

  A Barbie-őrületet magam is megvetettem, míg a gyermekem nem. Elsőre Pocahontast vettünk, mert az nem "szansajn-baba". De aztán gyorsan felszaporodtak a girnyók, mert mindenkinek volt. Talán Istállóskőn lakván nem befolyásoltak volna bennünket a külsődleges szempontok, a szerepek, a sztereotípiák.

  Én is azt gondoltam, hogy kitzárom ezeket a műanyagokat a lakásból, de megvannak, s a szerepjátékok kellékei.

 • 2008.06.14 22:09:29fehérvirág

  A gyerekeket leginkább a szülő neveli. Erkölcsi gátlásokat otthonról hoz. Nem lesz soha brutális gyilkos a gyerek (ld. Kaposvár), ha szilárd érzelmi alapokkal lép ki a "világba". A mienk, szülőké a felelősség. Mint pedagógus mondom.

 • 2008.06.14 22:23:20nudlee

  Hát nem tudom, a párommal mindig megbeszéljük, ki mit gondol arról, ami a tévében van. Arról is szoktunk beszélni, hogy az a nő ostobaságot beszélt, vagy ízléstelen, nem szép alakúra fújatta ki a mellét vagy a száját vagy tetetett tetkót, ami nem szép.

  Hogyha gyerekünk lesz, ezt sürgősen hagyjuk abba? Mennyire lehet gyerek előtt véleményt nyilvánítani?

 • 2008.06.14 23:37:15evaandrea

  Miért ne lehetne a gyerek előtt véleményt nyilvánítani?

  Ez tetszik, ez meg nem. Ez nem jelenti azt, hogy ráerőszakolom a véleményem, de igenis megmutatom, én mit tartok értékesnek, mit nem.

  Erről persze lehet beszélgetni, vitatkozni.És esetleg ő is kialakíthatja a saját véleményét.

  A tolerancia eltűrést, nem elfogadást jelent.

  Teszem azt számomra a tetoválás nem értékes , követendő példa, attól még nem támadok le senkit, hogy milyen ronda, vagy ilyesmi. Az ő dolga. De ha a gyerekem kérdez ebben a témában, nem rejtem el, hogy szerintem ez mondjuk butaság, és elcsúfítja a bőrt.

  De ha mondjuk azt akarod, hogy neki is legyen tetoválása, mert az olyan menő, nyugodtan mond el neki, hogy bár fájdalmas, és örökre szól, de nagyon szép. És jó lesz, ha neki is lesz, te büszke leszel rá.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta