SZÜLŐSÉG

Pénzköltésre csábít a Babamama Expó

2008. június 8., vasárnap 15:00

Éhenkórász kismamák jobb, ha belaknak otthon, mielőtt elindulnának a Babamama expóra, hacsak nem akarnak 710 forintot fizetni egy szalámis szendvicsért és egy üdítőért. A kisgyerekkel érkezőknek pedig tanácsos elkerülni az egyik sarokban lévő édességpult környékét (bár láttunk a férjének csíkos nyalókáért könyörgő kismamát is). A terhes és kisgyerekes biznisz szemmel láthatóan virágzik, bár nem értettük, hogy kerül egy autós iskola az expóra.
Nézze meg képeinket!

A kiállításon idén is alkalma nyílt a családosoknak, családtervezőknek egy kis pénzköltésre. Az 1500 forintos belépő mellett számtalan pénztárcanyitogatásra csábító pult előtt sétálhatott el a látogató. A már megszokott játéküzletek, kismama- és babakozmetikumokat forgalmazó cégek standjai és a hatalmas gyermekmegőrző, játszósarkok mellett rengeteg olyan kiállítót láttunk, aki csak hellyel-közzel kapcsolódik a baba-mama bizniszhez: takarítógépek, vitaminok, falfestékek, masszázsszékek sorakoztak a pultokban és egy élelmiszer-áruházlánc is képviseltette magát.


Az autósiskolát már egyáltalán nem értettük, hogy került oda, ezzel az erővel szinte bárki kiállíthatna. "Vegyen plazmatévét, mert azon a gyerek majd nézheti a Minimaxot, de vegyen rögtön kettőt, hogy apa meg nézhesse a foci EB-t. Javasolnám, hogy legközelebb egy ékszeres is legyen kint, hátha apa szeretné meglepni feleségét egy gyémántgyűrűvel."

A bio-életmód kedvelői is megtalálták a természetes alapú élelmiszereket és kozmetikumokat, a fogyni vágyó anyukáknak pedig tízezerért olyan csomagot kínáltak, amellyel 5 nap alatt látványos testsúlycsökkenést ígérnek. Újdonságot jelentett számunkra a baba UV háló, amelyet az autó ablakára kell szerelni és állítólag kiszűri a Nap káros UV sugarainak több mint 80 százalékát.
Nézze meg képeinket!

A gyermekmegőrző rövid idő alatt benépesült: amíg anya újdonságok után kutatott a standok között, addig apa játszhatott a csemetével a hatalmas elkerített részen. Egy másik félig zárt helyen a játékban kifáradt kölyköket megetethették a szülők, ehhez mindenféle segítséget (mikró, bébiételek) megkaptak.

A színpadon szimpatikus úr próbálta meggyőzni az előadást hallgató terheseket és az apukákat, hogy mennyire nagyszerű dolog a négydimenziós ultrahang, semmiképp ne hagyják ki, mert csodálatos látvány a pocakban lubickoló baba. Mielőtt eljöttünk, akkor kezdődött a terhestorna, de a szervezők minden igyekezete hiábavalónak bizonyult, a pocakosok inkább tespedtek a babzsákokban, mintsem lábat emelgessenek vasárnap kora délután. Mi is inkább a büfé felé vettük az irányt, ahol jó drágáért ettünk egy szendvicset. De legalább megálltuk, hogy cuki rózsaszín göncöket vásároljunk a kölyöknek és a fogyasztószerre sem tudtak rávenni minket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.06.08 16:59:53cozumel

  Csak hogy kapcsolodjunk a korabbi posthoz, hogy vajon a gyerekvallalas penzkerdes-e....:-)  Na ez a tipikus fogyasztoi tarsadalom, ez az, ami mar nagy reszt felesleges.

 • 2008.06.08 18:27:42anyany

  nálunk is volt áprilisban, de így utólag örülök, hogy kihagytam. nehezen állok ellene a babacuccoknak...

 • 2008.06.08 18:27:48Pity

  Azért az ezeröt kicsit sok szerintem azért, hogy méregdrága cuccokat vegyek. Tudom persze kell a belépő, mert szűrni kell a népet, de azt kéne, hogy le lehessen várásolni, vagy csak a felét.

  Nekem a bababörze a kedvencem, oda megéri kimenni.

 • 2008.06.08 22:23:54oreille

  szerintem elég veszedelmes (akár ép ésszel is) bemenni egy jobban felszerelt bababoltba - ez az expo mazochistáknak való.

 • 2008.06.08 23:16:58dexterke

  uhh de az egyik képen ott az új Bugaboo Bee, gyönyörű!

 • 2008.06.08 23:29:40gjuci

  Bocs, de ez magyarul van: "bár láttunk férjének könyörgő kismamát is egy csíkos nyalókáért"?

 • 2008.06.09 00:56:05mari77

  az autósiskola azért volt kint, mert direkt kismamáknak szóló jogosítványuk és oktatásuk van, nekem pont ez tetszett, hogy minden baba és mamabarát dolog ott van:)

 • 2008.06.09 07:30:34andie

  kismamáknak való jogosítvány? a' má' meg milyen? :-D

  Bocsi, de kicsit úgy hangzik, mintha valami külön népcsoport lennének. :-)  gjuci,igazad van, így lenne helyes:

  "bár láttunk a férjének egy csíkos nyalókáért könyörgő kismamát is"

 • 2008.06.09 08:02:20nyuszómuszó

  íííí, az a függőágytesztes legutolsó kép :D

  Milyen arcot vág benne az a kis manó:)

  Hát nem tetszik neki:)))

 • 2008.06.09 08:02:49nyuszómuszó

  íííí, az a függőágytesztes legutolsó kép :D

  Milyen arcot vág benne az a kis manó:)

  Hát nem tetszik neki:)))

 • 2008.06.09 08:13:23Tünde

  jó, hogy így figyeltek, köszi :)

 • 2008.06.09 09:08:39andie

  Tünde, ránk mindig számíthatsz! :-)

  Volt munkahelyemen rengeteget korrektúráztam! :-)

 • 2008.06.09 09:43:48Tünde

  nekem meg nehezen megy az írás másnaposan :)

 • 2008.06.09 10:16:14andie

  ó, be rég voltam másnapos! :-) örülök, hogy "jó volt a buli", kell is az!

 • 2008.06.09 16:17:39vacsmati

  Én is kimentem, de engem nem vett le a lábamról az Expo. Ahhoz képest, hogy meglehetős shoppingfüggő vagyok, ráadásul még semmit nem is vásároltam be a születendő gyerkőcnek, célközönség lettem volna. De nagyon erőszakosan tukmálta mindenki a szórólapját (termékmintát csak 1 helyen), kaptam két telezsák papírfecnit arról, amiről nem is akartam. Kb. fél óra után besokalltam, ehhez képest a belépőjegy nagyon durva volt szerintem. Főleg, hogy az egyik kiállítótól hallottam, hogy állati húzós bérleti díjakat kértek a szervezők.

 • 2008.06.09 18:23:02thais

  Én csak a bababörzére szoktam kimenni tavasszal és ősszel. Annak is már egyre húzósabb a belépője, de még azért megéri. Az ilyen teermékmintás-kiskereskedős vásárra nem megyek. Egyszer voltam, minden nagyon drága és használhatatlana számomra. Nem is értem, miért mennek bele a kereskedők, lehet, gogy a helyár sem jön be nekik.

 • 2008.06.09 19:13:53B-

  Szerintem az autósiskola nagyon is találó. Én is a gyes mellett tanulok vezetni, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki a gyerek hatására döbbent rá, hogy mégis csak vannak olyan helyzetek az életben, amikor szóba se jöhet a BKV. Helyből a gyeses szomszédasszionyommal iratkoztam be a tanfolyamra, és a rutinpályán is rendszeresen találkozom kismamákkal, akik szintén szeretnék néha akkor is kiélvezni a családi autót, amikor a férjük munkában van. Ezenkívül 2 ismerősöm is van, aki annak idején szintén a gyes alatt tanult meg vezetni.  Szerintem nagyon helyesen felismertek egy létező piacot, akik ráadásul feltöltik a délelőtti órákat, amikor a hagyományosan vezetni tanuló gimisek-egyetemisták suliban vannak.

 • 2008.06.10 01:04:25huncut_kata

  B-

  hogy lehet valaki gyesen gyerek nélkül szabadon délelőtt? ha a gyerek bölcsiben van, akkor a munkahelyen kéne lenni, nem? Vagy pedig a gyerkőccel otthon. Nem értem ...

 • 2008.06.10 08:57:04kiskati7

  huncut_kata

  Nagyon egyszerűen. Nekem is a Papa vigyázott a gyerkőcre abban az egy órában, amikor vezetni mentem.

 • 2008.06.11 12:34:57B-

  Szerintem tök gáz, hogy olyan világban élünk, ahol az embereknek már eszébe se jut, hogy a gyerekre a nagyszülei is vigyázhatnak :-( Régen tök természetes volt, hogy a család kölcsönösen besegít az élet minden terén, ma meg mindenki dolgozik 100 éves koráig, vagy messze lakik stb. Szétforgácsolódtunk. Nekem szerencsém van, szüleim nyugdíjasok és közel laknak. Imádják a gyerkőcöt, és nekem rengeteget jelent az, hogy hetente kétszer-háromszor elmehetek ide-oda. De egyébként nagynéni, testvér stb is ajánlkozott már, hogy szívesen segítene, vigyázna a gyerkőcre.

  Szomszéd kismamák is szoktak kölcsönösen vállalni rövidebb gyerekfelügyeletet.  Építgessük a kapcsolati hálóinkat, csajok, mert nem normális, hogy egy felnőtt, ép elméjű embernek három évig az a sorsa, hogy "a gyerkőccel otthon", és nincs semmi alternatívája! Bezárva kettesben egész nap egy beszélni nem tudó csecsemővel. A mai világban, amikor legalább 18 éves koráig mindenkit rászorítanak, hogy tanuljon, gondolkodjon, összetett mondatokban beszéljen... Én ezt a világrendet embertelennek tartom, és szerintem kötelességünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a kisgyerekkel ne kerülj érzelmi-szellemi és fizikai karanténba! De ez már egy másik topik témája....

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta