Amiktől gyerekkorunkban hánytunk

Emlékeztek még a jó kis iskolai menzás ebédekre? A mosogatólére, amit levesnek próbáltak meg eladni és a cipőtalpra, amelyet húsnak neveztek. A tejbegríz a kedvencem volt, bár jó hígra csinálták, de ha az ember jóban volt a konyhás nénivel, dupla adag fahéjas porcukrot is kapott rá. Akadt azonban jó néhány olyan étel, amelyet akkor sem bírtunk leerőltetni a torkunkon, ha épp az éhhalál szélén álltunk. Heti tízes.


1. finomfőzelék
2. paradicsomos káposzta
3. sárgaborsó főzelék
4. párolt hússzelet (cipőtalp) meggyszósszal
5. tökfőzelék
6. édes, híg paradicsomleves betűtésztával
7. krumplipüré
8. tojásleves
9. karalábéleves
10. kelkáposztafőzelék

Azóta persze jó néhány ételt megszerettünk, vagy mert a nagyi jobban csinálta, vagy mert megtanultuk elkészíteni mi is a saját szánk íze szerint. Vajon a gyerekeink milyen menzás kajákat fognak utálni?
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek