Bizonyítékra vár a Heim Pál a bolhásnak hitt gyerek ügyében

Nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől a Heim Pál Kórház, ha bebizonyosodik, mi végzett azzal a kétéves gyermekkel, akit agyhártyagyulladás gyanújával utaltak a kórházba, ám az ügyeletes orvos hazaküldte, mondván bolhák csípésétől kapott kiütéseket – hangzott el az MTV Az este című műsorában. Simon Tamás, a kórház jogi képviselője szerint egyelőre semmi nem támasztja alá, hogy a rendelésükről hazaküldött, majd másnap meghalt gyermekkel agyhártyagyulladás végzett.

A szülők ügyvédje, Ábrahám István szerint viszont már csak az a tény is alátámasztja a kórház ügyeletes orvosának hibáját, hogy az elhunyt gyermek családtagjai az eset után azonnal olyan szereket kaptak az illetékes ÁNTSZ-től, amiket az agyhártyagyulladás terjedésének megelőzésére szoktak adni. A kijelentés Simon Tamást is meglepte, ám fenntartotta véleményét, amíg nincs bizonyíték, nincs mit beismerni.

Egy örkényi család lázas gyermekét május elején utalta kórházba a helyi körzeti orvos, mert úgy vélte, agyhártyagyulladásban szenved. A kórházban megvizsgálták a gyermeket, ám alaposabb vizsgálatok, például vérkép vagy más, mélyreható vizsgálat nélkül nélkül hazaküldték, mondván bolháktól származnak a kiütései. A 15 hónapos fiú másnap meghalt.

Az Estében Ábrahám István kijelentette, nem a kártérítés a lényeg, hanem az, hogy a kórház ismerje el a felelősségét. Simon István, a kórház jogi képviselője szerint viszont először legalább egy boncolási jegyzőkönyvet kellene látniuk, hogy bármit is elismerjenek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek