SZÜLŐSÉG

Pocakot villantanak a kismamák

2008. május 27., kedd 09:20

Bár a nap az utóbbi időben inkább átállt a sötét oldalra, (értsd, egy naptej nélküli félóra után érezzük, hogy valami gáz van, mert leégett rólunk a külső réteg), azért sokan vagyunk, akik szeretünk napozni. Egy kismamát sem kell máglyára vetni, ha kimerészkedik lenge ruhában. Főleg, ha szeretné habtestét megmártani valamilyen vízben. Igen ám, de mi legyen rajta? Egy krumpliszsák? Vagy búvárruha? Esetleg egy nagyobb szatyor? Nos, mivel az emberek így is, úgy is megbámulják a parton flangáló nagypocakot, gyakorlatilag tökmindegy. Ha azonban mi vagyunk, aki a pocakot viseli, egészen biztosan központi kérdést csinálunk abból, hogy milyen fürdőruhát vegyünk fel. Kismama fürdőruhamustra.


A nagypapa jégeralsója helyett természetesen egy sima régi bikinink is megteszi, akarom mondani megtehetné, ha mellben nem erősödtünk volna legalább egy méretet. Így valószínűleg be kell újítanunk egyet, s ha a bikini felé húz a szívünk, legyünk körültekintőek!

A hasat semmiképpen ne vágja be a fürdőruha alja, a legpraktikusabb darabok a csípő szabású bikinialjak, ami felett a pocak kedvére domborodhat. Ha takarja a hasunkat valami, ha nem, mindenképpen vigyázzunk rá, hogy közvetlenül ne érje a pocakot erős napfény. A biztonságot és a diszkrétebb hasvillantást egy lenge topszerű felsővel is megoldhatjuk. Ha nagyon trendi mamák akarunk lenni, akkor nem elégszünk meg a sima toppal, hanem olyan fürdőruhát veszünk, aminek a felsője hasonlít egy babydollhoz .

Ha történetesen a fenekünket nem akarjuk mutogatni teljes valóságában, akkor magunk köré tekerhetünk egy, a nem terhes nők körében is divatos strandkendőt, vagy vehetünk szoknyaszerű terhes fürdőruha alsót, ami bájosan lenghet alul, fölül pedig a fenti változatok bármelyike állhat. Sok kismama azonban egyáltalán nem lelkesedik a bikiniért, inkább egyrészes fürdőruciban vág neki a strandnak, a pocak lebarnulása ugyanis nyilván egyáltalán nem szempont ezekben a hónapokban. Nos, az egyrészes rajongótábor sokkal jobban jár, mivel a választék olyan széles, mint a horizont.

Választható sima úszócucc , amiben a has utat tör magának, ami persze vicc, mert egy sima úszóruhába soha életben nem préseli bele magát egy terhes anyuka. Így egyrészesből is célirányosan terhesrucit kell venni. Megbolondítható a fazon egy kis buggyal, összehúzással , ami teret enged a pocak tovább terebélyesedésének. Vegyük figyelembe, hogy egy szezon alatt mennyit nő a has, bizonyára nem elefánt terminussal számolunk, tehát 3-4 havi növekedést ér meg egy ruha.

Ha egészen biztosak vagyunk abban, hogy nem fogjuk a habok közé vetni magunkat és elég nekünk a strandon egy árnyas fa egy jó könyvvel , akkor egyrészt tutibiztos, hogy az első gyermekünket várjuk, másrészt nyugodtan beöltözhetünk Angelina Jolie-nak is. Remekül mutat egy lenge ruha-fehérnemű átmenet, ami az idei nyár nem terhes divatjában is megtalálható.

Legyünk tehát terhesen is szépek és csinosak, a napot pedig imádjuk továbbra is ésszel és mértékkel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.27 09:39:00KisVuk

  Hát igen, egy ideje figyelgetem a kismamadivatot, de sajnos megint reményt vesztve. Nem baj, majd legközelebb:-) Az összefoglaló meg nagyon tetszett:-)Már csak az marad kérdés (ha szükségem lesz egyáltalán az idei szezonban ilyen helyes kis rucikra), hogy hol lehet őket beszerezni?

 • 2008.05.27 09:50:29mormi

  En bizony nem zavartattam magamat, bikiniben villantottam azzal a felkialtassal, hogy vegre jogosan nagy a hasam:)

 • 2008.05.27 09:52:32Kékfelhő

  ez a kék szerelés nagyon tetszik

 • 2008.05.27 09:53:43Subbantósdi

  Nálam a kétrészes fürdőruha megy, ilyenkor mindig nagyobb méretet hordok, ami jobban felhúzható a hasamra, és emellett van pár szép, színes, a fürdőruhához passzoló selyem óriási kendőm, amit különféle képpen tudok a derekamra kötni, vagy akár a nyakamba kötve előre lengedni, hátúl összefogva, így mégiscsak csinosnak érzem magamat, de nem teszem ki teljes egészében a hasamat közszemlére. Persze vízbe csak fürdőruhában.

  Amúgy nem szabad tűző napra feküdni terhesen, hiszen azok a bizonyos UV ilyen-olyan káros sugarak áthatolnak a hason és károsíthatják a magzatot, az erős fény is átmegy valamennyire és nem biztos, hogy egy éppen pihenő baba örül, ha a Nap megvilágítja. :o)

 • 2008.05.27 09:55:13Subbantósdi

  A képek közül amúgy, ha nem lennék kétrészes fürdőruha-kedvelő, csak ilyenem van, akkor a kék és a rózsaszín is tetszene.

  Amúgy jókat, mármint fürdőruhákat lehet venni a H&M vagy a C@A üzleteiben, itt azért elő-elő fordul normálisabb szabású bugyi és nagyobb kosaras melltartó is.

 • 2008.05.27 09:59:07dexterke

  Pont fürdőruhát készülök venni, de inkább veszek én is a C@A-ban valami bálnaméretű kétrészest,, mint hogy még ezzel is a lehúzós kismamaipart támogassam!

 • 2008.05.27 10:03:29psyché

  nekem oriasi szerencsem volt a legutobbi terhessegemkor, mert tudtam venni a C&A-ban lertekelt terhes fürdöruhat. nem volt valami szep, de nagyon megerte. Elözö evi modell volt, de az adott szezon modelljei sem voltak szebbek, csak joval dragabbak.

 • 2008.05.27 10:28:30másutt

  En a Marks and Spencerben vettem 2 reszes bikinis furdoruhat. Ott kulonbozo meretu alsot es felsot lehet kapni es az altalam ismert egyetlen hely, ahol melltartomeretben vannak (mindenfele kosareretig, meg G is van!) merevitos bikini felsok.

  En is boldogan villantottam hasam (ami be volt kenve 60-as napvedovel) es csupa bokot kaptam ra...

 • 2008.05.27 11:12:26Kiskunsági Cuvee

  Nemég láttam egy 9 hónapos kismamát klasszikus bikiniben, bálna pocakhoz nincs az a bikini ami jól áll.

 • 2008.05.27 11:19:29másutt

  Barsony

  balna pocakhoz semmi nem all jol, meg a csador sem. :D

  az plane nem.

  lattal mar kismamt csadorban en igen, es ugy nezett ki, mint egy totyogo SATOR!

  ettol fuggetlenul szerintem jol teszi, akinek szabad, aki birja, es meri, hogy eli az eletet.  ja es semmilyen "betakaro" furdoruha, a fentiek plane nem.. nem MENNE RA, csak a bikini.

  a legfelso, kis kek darab pocak resze a terhesseg vegere mar melltartonak sem lett volna nekem eleg.  legfeljebb megjelennek a Greenpeace-esek es megprobaljak a napozo kismamat "visszatolni" a tengerbe...

  :D

 • 2008.05.27 11:27:57Békanőci

  Nagyon csinik a fürdőruhák! Jól megjegyzem őket magamnak, és a nemterhes habtestemmel kitömök egyet! :D

 • 2008.05.27 11:28:45mazsola84

  Nekem a rózsaszínű nagyon tetszik, egyébként a Calzedonia outletjét mindenkinek ajánlom figyelmébe Törökbálinton, olcsón lehet venni és van kismama fürdőruciból is választék.

 • 2008.05.27 11:37:19Kiskunsági Cuvee

  Aranyos a greenpeaece-es hasonlat :-)  Dagadt apukáknak miért nincs rendes választék? A fecske a halálom.

 • 2008.05.27 11:59:54másutt

  Barsony:

  a fecsket szerencsere mar a vilag legtobb helyen betiltottak es azonalli kozrohellyel birsagoljak.

  Magyarorszagon es Olaszorszagban meg sajnos nem.

  Az egyetlen hely, ahol engedelyezve van, az az olimpiai uszodontok!!!

 • 2008.05.27 12:00:22másutt

  lehet, hogy a rohej az j-vel van? namindegy. :D

 • 2008.05.27 12:21:21Subbantósdi

  Én már alig látok fecskét, szerintem csak az idősebb korosztály hordja már... azokon meg úgy sem lehet segíteni, már nem igen változnak meg. :o)

 • 2008.05.27 12:28:03Mifi

  Nekem is a részes bikini jött be, pocakvillantósan:-)Imádtam a nagy hasam:-)))

  Igaz 1 számmal nagyobbat vettem, h.legyen helye a hatalmas ciciknek is, így a szoptatás alatt is jól ki lehet használni.

  Amúgy néhány viziló méretű, tunya pasira jobban illik a BÁLNA kifejezés, úgyhogy: Kismamák bátran, büszkén ki a strandra!!!!

  (+ 1 jó nagyméretű napernyő sem árt ha van...)

 • 2008.05.27 12:58:28Boci6

  A dolog pocakfüggő is..én pl.8.hóig úsztam vígan az egyrészes úszódresszben, (egyébként máig nem értem, hogy fértem bele) mert nem nőtt olyan hatalmasra a hasam. Egyébként meg szerintem, aki úgy érzi, mutogassa csak nyugodtan a pociját, szerintem igenis szép látvány (már akinek szép marad ugye a bőre) bár még mindig sokan úgy bámulják, meg rosszallóan nézegetik a kirakott pocit, mintha a terhesnek fő feladata az lenne 9 hóig, hogy lehetőség szerint ássa el magát jó mélyre,,,Nehogymár strandoljon, ússzon, és tovább mennék-bárhová is eljárjon a helyi parkon kívül..:-/

 • 2008.05.27 13:11:58verkaverka

  SZerintem teljesen jol nez ki az ember lanya kilencedik honapban is bikiniben, persze en gyonyoru vagyok es nem hiztam el es szereny is vagyok :)

  De most komolyan, miert ne nezhessen mindenki ki ahogy akar? Semmi baj a terhesen bikinivel, a pasiknal sincs semmi baj semmilyen furdogatyaval, ha nem tetszik nem kell legeltetni rajtuk a szemunket.

  Vegigcsinaltam en is az angolszasz modit, ahol en kimehettem egy picsanadragban az utcara a pasik viszont csak terdgatyaban uszhatnak. Na ez a bizarr szerintem. De nem tartozik a targyhoz ugyhogy abbahagyom. :)

 • 2008.05.27 13:36:51mazsola84

  Mi a baj a fecskével? De tényleg? Elképzelem apámat (vékony, jó alakú 50-es) bermudában... na az lenne röhej.

 • 2008.05.27 13:37:00Felicitasz

  Én is bikinis voltam pocakkal. És rendes utcai ruháim is voltak olyanok, amikből kilátszott a hasam, főleg a vége felé. Bárkinek köze? :-o  Verkaverka, egyetértünk az angolszász módival kapcsolatban :-) Tényleg bizarr. Én szívesen nézegetek csinos férfifenekeket fecskében. Nem csak az olimpiai úszódöntőn.  Valaki megírná nekem, hogy Nyugat-Európában miben fürdőznek a férfiak a tengerparton?

 • 2008.05.27 13:37:27Tpancs

  amikor napoztatjátok a pocót arra azért vigyázzatok mamikák, hogy a kifeszülő bőrt a nap - ami amúgy is szárít, öregít - jobban károsíthatja. kenni, kenni, kenni! :) hogy a terhesség után is szép legyen (tudom, hogy nem lesz mindenkinek szép utána a bőre, de ne ezen múljon!)

 • 2008.05.27 13:45:14Felicitasz

  Nem napoztattam. De amúgy igazad van. Bár, élek a gyanúval, hogy a genetikai döntőbíróság random válogata ki, hogy kinek milyen lesz a bőre terhesség után. És tök mindegy, mit csinálunk. Másfelől, terhesen könnyebb leégni, ronda maradandó májfoltszerű izéket begyűjteni arcra, mellkasra, pocakra, és akinek van linea nigrája mint pl. nekem volt, az inkább ne barnuljon rá, mert esetleg nem fog a vonal eltűnni később se.

 • 2008.05.27 13:56:05másutt

  Tpancs

  en nem mentem ki a napra (kulonben sem szoktam) hanem ernyo alatt kenegettem magam.  Felicitasz

  Politikailag vagy foldrajzilag? :)

  (Olaszorszag pl. nekem DEL Europa)

  Viseletben Ny-Europa megoszlik.

  Azok kozul a helyek kozul, ahol en voltam napon es tengerparton mostanaban

  mindenutt furdo-shortban vannak a pasik. Fecskeben csak a "latin" orszagokbol valokat lattam (olaszok, spanyolok, stb) de azok is hamar eszrevezik magukat es lecserelik kulfoldon, olyan helyeken, ahol nem szokas.  Mindenkinek az a rohejes, amit nem szokott meg.

  :)

  Nekem a fecske. Meg egy jo segg felett is, pocak alatt meg remalom....

 • 2008.05.27 13:59:52verkaverka

  Nekem a fecskevel sincs bajom, massal se. Azzal van bajom hogy eloirjuk. Ez tenyleg tokugyanaz mint hogy kvazi betiltjuk a ketreszes furdoruhat, mert lassuk be, csomo ronda hasat is latunk igy. Es????? Tenyleg mi a kovetkezo, ronda ember ne mehessen az utcara nappal? :)

 • 2008.05.27 15:26:03Maja Papaya

  Megalakul a rondaságmegítélő hivatal, ahol adják majd a papírt, hogy ki mettől meddig és hol jelenhet meg :)))

  Jó kis állás, fikázni 8 órában, plusz csak úgy csusszannak majd a borítékok. Háváj! :)

 • 2008.05.27 16:03:34Boci6

  "Bár, élek a gyanúval, hogy a genetikai döntőbíróság random válogata ki, hogy kinek milyen lesz a bőre terhesség után. És tök mindegy, mit csinálunk"  Felicitas:EZ TELJES MÉRTÉKBEN IGY VAN!!senki ne higgye már el, hogy ha ezzel azzal amazzal (lehetőség szerint jó drága legyen) kenegeti a pocit, akkor azért nem lett csíkja..Azért nem lett, mert szerencsés alkat és elég egy sima testápoló. Aki meg genetikailag hajlamos a sz.rt is magára kenheti(már bocsánat)vagy a "nemesiszapot" mindenképp reped..:((

 • 2008.05.27 16:09:13másutt

  azert nem kell rondaságmegítélő hivatal ahhoz, hogy az ember jot szornyulkodjon valamin, ami egyeseknek mar reges regen nem divat, masoknak meg teljesen OK:

  marvanyfarmer + marvanyfarmer dzseki keszlet (nemreg lattam, egy turistan), hatalmas valltomo egy muszalas piros dzsekin egy non, stb stb.

  :)  egyebkent meg en orulok, hogy ma mar a pasikon is van egy kis nyomas, hogy jol nezzenek ki es ha log a hasuk, azt esetleg takarjak le. a csajokon mindig is volt. ha a nyomas ellenere mutatni akarja, akkor hajra.

  de legyen ez az o valasztasa....

 • 2008.05.27 16:14:23míramira

  Nálunk is így volt,bár a nővérem pár évvel idősebb....

  Nekem nincs semmi a hasamon,előtte nem is láttam ilyen csíkokat,csak mikor kérdeztem minek keni a hasát, akkor mondta hogy csúnya csíkos!

  Mííí???Na akkor beparáztam.de nem álltam neki kenegetni.Hasleszorítótt viszont hordtam szülés után,nagyon sokat segített.

 • 2008.05.27 17:59:46Rio2003

  Ny-Europaban tenyleg sortot hordanak uszashoz. Sot tavaly nyaron terdgatyo volt a divat - lehetoleg hawaii nagy viragokkal! halalos, meg a Beckham emberen is ez volt. Nem ugy nez ki hogy visszajon a fecske divatja.

  ja es ami tavaly meg csak mutatoban volt, idenre minden gyereken... crocks... ez a muanyag szandal... hat nem tudom mennyire higienikus.

  de a legtutibb az amikor 30 fokban raadjak a kiskolokre a szorfszerelesre emlekezteto uszoruhat, sapkaval es uszocipovel!... szegeny gyerek nehogy mar veletlenul nap erje. • 2008.05.27 18:14:43Sue

  Ezek szerint az "ciki", ha a partra egy normál kétrészes fürdőruhában megyek le?

 • 2008.05.27 19:02:07Magenta

  Sue: szerintem, ha csinos kismama vagy és nincs tele lila csíkokkal a hasad, nem ciki. :))  Sajna én is kénytelen vagyok vízpartra menni nyáron, de már előrebocsátottam a gyerekeknek, hogy anya pólóban ül az árnyékban (mert eddig mindig elkaptam valamit a vízben), de "apát" lehet vizezni vinni.

 • 2008.05.27 19:16:21mormi

  Sue: ha terhesen teszed ezt, biztos mindenki meg fog nezni, de csak 1-2 idosebb neni fog rosszallo pillantast vetni rad, mindenki mas inkabb josagos mosollyal jutalmazza a pocakodat. De tapasztalataim szerint a terheseket mindenki megnezi az utcan is, barmiben is flangalsz eppen:)  Itt spanyolban is a terdnadrag divat a pasiknak a strandon, de a legnagyobb kozrohej targya nemtol fuggetlenul akkor leszel, ha a szandalhoz zoknit huzol. Ez szupertilos, de fecsket is ritkan latni.

 • 2008.05.27 19:21:09Hűbele

  Sue, ha te úgy érzed jól magad, miért lenne ciki?

  Szerintem azon gúnyolódni, hogy vk. milyen fürdőruhát, férfi létére ne adj' isten fecskét visel, ugyanaz a kategória, mint mondjuk valakit a nevéért cikizni (lásd korábbi poszt). Óvoda.

 • 2008.05.27 19:23:58mormi

  Na es a kismama a strandon az arnyekban temahoz: a Balaton parton kettesben a parommal kerestunk egy arnyekos helyet, ami napernyo hianyaban szinte lehetetlen. Talaltunk egy akkora reszt, ahol meg elfert nekem a kempingszek, paromnak meg egy feneknyi torolkozo. Illendosegbol megkerdeztuk a mar ott levoket, leteleepedhetunk-e oda. Terhes pasi fecskeben (klasszikus sorhas felallas) valasza: hat nem tudom, elegge szuken vagyunk...

  Namarmost ki volt nekik mar teritve vagy 5 matrac, 6 torolkozo, 4 strandszek stb. Azert odakucorodtunk es figyeltuk, ahogy empatikus baratunk orarol orara epiti arnyek-kiralysagat - ahogy valaki elhagyta a terepet, azonnal kirakott arra az 1 negyzetmeterre is egy ujabb torolkozot vagy hutoladat, es fujta a fustot mindenkire valogatas nelkul. Szep is a balatoni nyaralas...

 • 2008.05.27 19:41:32Pumatex

  Bikini, egyenlőre szerencsére jó a régi, nem kellett következő méret (24. hét). Hálistennek a bőröm csak egy icipicit csíkos, az is alul, úgyhogy a felette lévő pocak miatt amúgy sem látszik. Plusz varrtam magamnak egy féligátlátszó, nagyon laza pólószerűséget (burda), és így látszik ugyan a pocak, de nem feltűnő. Úgy vagyok, mint dexterke, nem akarom három-négy hónapra kisebb vagyonokkal támogatni a kismama-lehúzó ipart. :D

 • 2008.05.27 19:45:05Pumatex

  Ja, és én teljesen jól érzem magam bikiniben. Sőt mi több, disznó módon még büszke is vagyok. :D Amúgy is ez az utolsó terhességem (nagy valószínűséggel), igyekszem kiélvezni. Akinek meg nem tetszik, nézzem másfelé. Amúgy pocak nélkül is vannak díszpéldányok mindkét nemből az összes strandon, miért pont a kismamáknak kéne fürdőzsákot húzni? :D:D

  Kismamák, ne hagyjátok magatokatt!!! :D:D:D

 • 2008.05.27 20:28:06yuyu79

  Én múlt héten voltam nyaralni, szintén bikiniben, de nagyobbat kellett vennem, mert a tavalyiban röhejesen néztem ki (29. hét). Igaz hogy sokan megnéztek, de nem rosszalóan, hanem mosolyogva... és sok más kismamát is láttam bikiniben ;-) Persze ez külföldön volt, de nem tudom, van-e különbség...

 • 2008.05.27 21:00:22evaandrea

  A legkisebb fiam nyár végén született, úgyhogy az egész nyarat a Balatonon töltöttem bikiniben. Nagyon kényelmes volt, hogy nem kellett öltözködni, normál napvédőkkel bizony voltam a napon is, ha melegem volt, be a vízbe. A városban nem tudom hogy bírtam volna ki a 30 fölötti kánikulát. Én nem vettem észre, hogy bárki is rosszallotta volna, sőt évek múlva is emlékeznek egyesek a pocakomra, meg a kissrácra is, aki életeminden nyarát a vízparton töltötte...

  Egyébként én kifejezetten tisztelem azokat az embereket, akik előnytelen külsejüket bátran vállalják, és tudják élvezni az életet, és nem szoronganak, hogy ki mit gondol ...

  A terhes nő szép, miért kellene szégyelnie a pocakját? Akinek nem tetszik, ne nézzen rá...de azért ne mendjen valaki strandra, mert valami problémája van az alakjával, az inkább butaság.

 • 2008.05.27 21:13:18Sue

  Lányok, köszönöm a válaszokat, nincsenek komolyabb csíkjaim, úgy hogy azt hiszem, bátor leszek. :) A terheseket tényleg megnézik az utcán, főleg a többi terhes teszi ezt, ilyenkor felfigyel az ember az ilyen dolgokra. :) Jó pár éve voltam egy boltban, ahol volt egy bunkó alak, aki odaszólt a feleségének egy terhes nőről, hogy "márcsak bálnavadászati engedély kellene rá." Ezt sosem fogom elfelejteni, nem is igazán értettem, hogy mit akart ezzel, de nem semmi emberek vannak...

 • 2008.05.27 21:52:51Pumatex

  Sue: barátunk nyilván nem örült volna, ha anno, mikor vele várandós anyukája kapta volna ugyanezt a megjegyzést. De képtelen kilépni magából, de humorizálni azt igen. Csak ebben mi lehetett a humor? Ilyenkor szoktam bevenni a leszarom tablettát... :D Tudod, nem az állatkerttel van gond, hanem a kerítés hiányával... :D

  Menj nap- és vízfürdőzni, és élvezz minden percet. :D:D

 • 2008.05.27 21:59:22Sue

  Pumatex, teljesen igazad van, a humort én sem látom az ilyesmiben, de tudod vannak olyan emberek, akik abban lelik örömüket, ha másokat leszólhatnak. A férfinak természetesen soha az életben nem kellett terhesnek lennie, így nem is tudta, hogy mit beszél. Ehhez nagyon beszűkült gondolkodásúnak kell lenni. Megfogadom a tanácsodat, én is hasonlókat javaslék neked. :)

 • 2008.05.27 22:10:33Sanima

  hogyhogy rájátszol? Mire játszol rá?

 • 2008.05.27 22:30:33Sue

  Okoska, ez ötletes :)))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta