Táborajánló: ritmus, zene, tánc

Mindenki szeret táncolni, még ha azt mondja magáról, hogy nem tud, elméletben szerintem egészen biztosan (tipitopi jobbra, tipitopi balra). A tánc remek kifejezési forma, s ha mi már nem is adózunk az oltára előtt, a gyerekünket nyugodtan hagyjuk táncolni, ha soha nem lesz belőle versenytáncos, akkor is.



Az azonban igaz, hogy Pityut kevésbé fogjuk tudni rábeszélni, hogy egy teljes hetet töltsenek, na nem rongy-, hanem lábrázással, talán a fiúk kevésbé fogékonyak erre a fajta mozgásra. Vigyázzunk, a legtöbb tábor itt már „ottalvós” jellegű!.
<

Először nézzük azt a táncot, ami talán egy kicsit a fiúkat is érintheti, uniszex mivoltából adódóan.

A néptánc művelése nem csak délutáni elfoglaltság, hanem életforma, s ha ügyesek vagyunk, egy-egy társulattal beutazhatjuk akár egész Európát is. Ehhez az első lépés egy remek népzene és néptánc tábor is lehet augusztus 10-17-ig, vagy a világörökség részét képző Hollókőn, egy palóc-tánc és kézműves tábor július 27-től augusztus 2-ig 42.000 forintért. Az érdeklődők a jelentkezéssel igyekezzenek, mert Hollókőre a határidő május 30-án lejár. Július 5-13-ig lesz a Méta tábor Karádon, itt azonban csak megfelelő előképzettséggel, s 12 év alatt, szülői felügyelettel lehetséges a részvétel.

Ne legyünk azért annyira biztosak abban, hogy gyermekünk velünk együtt kívánja majd őrizni a népi hagyományokat. Elképzelhető, hogy vállkidugós, flashdance ruhában szeretne hip-hop táncot lejteni. Ha engedünk a kísértésnek, Zoltán Erika tánctáborába is beírathatjuk a gyereket a Tisza-tóhoz, augusztus 2-9-ig, 45.900 forintért.

Ajánlunk „nemottalvós” tábort is az 5-13 éves korosztálynak, ami négy turnusban kerül megrendezésre, (június 16-20, 23-27, augusztus 18-22, 25-29) . A Noha stúdió a gyerekeket modern (jazz, hip hop, rocky) táncokkal valamint mozgásgyakorlatokkal ismerkedteti meg Devecseri Veronika balett-táncos és koreográfus.

A zsenge ifjúkoromat idéző Révfülöp, társas tánctábornak ad otthont, swing, boogie-woogie, valamint jazz táncot oktatva. A tábor díja 45.000,- forint, és június 30-júlis 6-ig tart.

A következő szervezés egy kicsit talán kilóg a sorból, mert egészen nagy „gyerekeknek” való tábort ajánlunk. Ha a gyereket tényleg érdekli és van is affinitása a tánchoz, igazán színvonalas táborba írathatjuk be, a Orkesztika Alapítvány- Mozdulatművészeti Stúdió nyári kurzusának a keretében.

Visszakanyarodva a hagyományos táborokhoz, a latin táncok évek óta töretlenül szedik rajongóikat már a fiatalok köréből is. Salsát tanulhat a kígyómozgású gyermekünk Siófokon július 16-22-ig, igaz, itt is azokat várják, akik már elindultak a serdülés rögös útján. De mehet salsázni egyenesen a horvát tengerpartra, amíg a család többi tagja itthon eszi a kefét.

Nos, ha még mindig hiányérzetünk van, s úgy véljük, hogy lányunk-fiunk nem tudja nyáron kellően kitáncolni magát, jövőre legyünk szemfülesek és évközben járjon a sarj táncolni. Úgy egészen biztosan saját szervezésű táborba járhat majd a lurkó.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek