SZÜLŐSÉG

Táborajánló: ritmus, zene, tánc

2008. május 26., hétfő 10:30

Mindenki szeret táncolni, még ha azt mondja magáról, hogy nem tud, elméletben szerintem egészen biztosan (tipitopi jobbra, tipitopi balra). A tánc remek kifejezési forma, s ha mi már nem is adózunk az oltára előtt, a gyerekünket nyugodtan hagyjuk táncolni, ha soha nem lesz belőle versenytáncos, akkor is.Az azonban igaz, hogy Pityut kevésbé fogjuk tudni rábeszélni, hogy egy teljes hetet töltsenek, na nem rongy-, hanem lábrázással, talán a fiúk kevésbé fogékonyak erre a fajta mozgásra. Vigyázzunk, a legtöbb tábor itt már „ottalvós” jellegű!.
<

Először nézzük azt a táncot, ami talán egy kicsit a fiúkat is érintheti, uniszex mivoltából adódóan.

A néptánc művelése nem csak délutáni elfoglaltság, hanem életforma, s ha ügyesek vagyunk, egy-egy társulattal beutazhatjuk akár egész Európát is. Ehhez az első lépés egy remek népzene és néptánc tábor is lehet augusztus 10-17-ig, vagy a világörökség részét képző Hollókőn, egy palóc-tánc és kézműves tábor július 27-től augusztus 2-ig 42.000 forintért. Az érdeklődők a jelentkezéssel igyekezzenek, mert Hollókőre a határidő május 30-án lejár. Július 5-13-ig lesz a Méta tábor Karádon, itt azonban csak megfelelő előképzettséggel, s 12 év alatt, szülői felügyelettel lehetséges a részvétel.

Ne legyünk azért annyira biztosak abban, hogy gyermekünk velünk együtt kívánja majd őrizni a népi hagyományokat. Elképzelhető, hogy vállkidugós, flashdance ruhában szeretne hip-hop táncot lejteni. Ha engedünk a kísértésnek, Zoltán Erika tánctáborába is beírathatjuk a gyereket a Tisza-tóhoz, augusztus 2-9-ig, 45.900 forintért.

Ajánlunk „nemottalvós” tábort is az 5-13 éves korosztálynak, ami négy turnusban kerül megrendezésre, (június 16-20, 23-27, augusztus 18-22, 25-29) . A Noha stúdió a gyerekeket modern (jazz, hip hop, rocky) táncokkal valamint mozgásgyakorlatokkal ismerkedteti meg Devecseri Veronika balett-táncos és koreográfus.

A zsenge ifjúkoromat idéző Révfülöp, társas tánctábornak ad otthont, swing, boogie-woogie, valamint jazz táncot oktatva. A tábor díja 45.000,- forint, és június 30-júlis 6-ig tart.

A következő szervezés egy kicsit talán kilóg a sorból, mert egészen nagy „gyerekeknek” való tábort ajánlunk. Ha a gyereket tényleg érdekli és van is affinitása a tánchoz, igazán színvonalas táborba írathatjuk be, a Orkesztika Alapítvány- Mozdulatművészeti Stúdió nyári kurzusának a keretében.

Visszakanyarodva a hagyományos táborokhoz, a latin táncok évek óta töretlenül szedik rajongóikat már a fiatalok köréből is. Salsát tanulhat a kígyómozgású gyermekünk Siófokon július 16-22-ig, igaz, itt is azokat várják, akik már elindultak a serdülés rögös útján. De mehet salsázni egyenesen a horvát tengerpartra, amíg a család többi tagja itthon eszi a kefét.

Nos, ha még mindig hiányérzetünk van, s úgy véljük, hogy lányunk-fiunk nem tudja nyáron kellően kitáncolni magát, jövőre legyünk szemfülesek és évközben járjon a sarj táncolni. Úgy egészen biztosan saját szervezésű táborba járhat majd a lurkó.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.05.27 11:09:47Kiskunsági Cuvee

    Sziasztok,    Ha egy kislány szeretne a kereskedelmi TV-k tánckarában táncolni, hol érdemes tanulnia?

    Speciális táncstúdióban kell jelentkeznie?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta