SZÜLŐSÉG

Részeg gyerekek hánynak egy játékban

2008. május 19., hétfő 08:10

Részeg gyerekeket mentő számítógépes játékkal rukkoltak ki gyerekek Nagy-Britanniában. A gyerekek célja az, hogy az ivászattól elrettentsék kortársaikat. A játék menete szerint az éhgyomorra iszogatástól rosszul lesz a játékos cimborája, akinek minél előbb ételt és - nem szeszes - italt kell keríteni veszélyes éjszakai utcákon haladva, majd hazatámogatni vagy kórházba juttatni. Minél később tud csak segíteni a játékos a barátján, az annál rosszabbul lesz, fokozatosan zöldül a feje, egyre többször hány, végül pedig elveszti az eszméletét.


A játék megalkotói képileg sem fogták vissza magukat: a hányadékot például a játékos egyenesen a képébe kapja, a matéria lecsorog számítógépe képernyőjén - persze csak "belül". A bírálók szerint igencsak bizarr az egész és felelőtlenség 11-12 éves gyerekeket részegségtől összeeső pajtásaik képeivel sokkolni, írja az MTI.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.19 09:15:24Anura

  Érdekes. De virtuálisan nem hiszem, hogy a mai gyerekeknek olyan ijesztő lenne. Aki ki akarja próbálni a részegséget így is, úgy is ki fogja, ezen a játékon röhög egyet, és játszik vele, maximum. Különben is "csak a haver van rosszul". :)

  Egyszer mutattak egy linket, amin egy kulcslyukba kellett volna beletalálni, persze a képernyő részeg volt. Na, az az igazi, az adja az illúziót, hogy milyen hátránya lehet a részegségnek. :)

 • 2008.05.19 09:16:13DobayAdam

  A gyerekek nyilván nem csak jókedvükben találták ki ezt a koncepciót, hanem ezt látják maguk körül, vagyis a bírálók attól akarják megkímélni a gyerekeket, ami már most része a mindennapi tapasztalatuknak. Minimum elgondolkodtató, hogy milyen társadalom az, aminek a gyerekeit 11-12 évesen ezek a témák foglalkoztatják.

 • 2008.05.19 11:30:21Edinbogyo

  Durva...

  De itt irto megdobbentoek a fiatalok, tegnap egy csapat 10-12 eves suhanc ivott meg cigizett a parkban, es az egyik napozo parnak elloptak a cipojet, heccbol...

  rendkivul veszelyesek tudnak lenni, bandaznak, rendszeresek a tamadasok...a jolet jutalma...szuloi neveles hianya...stb.

 • 2008.05.19 11:36:37Gabriela

  Eltűnődöm, hogy ezt a játékot tényleg azért csinálták, hogy elrettentsen? Marhaság. A kölyköknek ez is csak egy játék lesz. Ki ne találja már valaki, hogy a Carmageddont meg azért csinálták (az egy olyan játék, ahol autózol, és annál több pontot kapsz, minél több embert/állatot/bármit sikerül elgázolnod), hogy az autóvezetés veszélyeire figyelmeztessenek :o Ez is csak egy játék lesz, miért ne lenne okádós játék is, ha már vámpírhentelős meg tehénelgázolós is van? Senkit se fog érdekelni, hogy ennek elrettentenie kéne. Ezt az se hiszi, aki kitalálta az egészet.

 • 2008.05.19 11:39:24Gabriela

  Szerintem inkább valami olyan játékot kéne kitalálni a gyerekeknek, hogy például "sétálj egy nagyot az erdőben" vagy valami. :) Csak előtte ne játssz trollos számítógépjátékkal, mert akkor nem mersz majd sétálni. Nem értem, miért kell a gyerekeket ennyire rágyógyítani a gépre.

 • 2008.05.19 11:44:25másutt

  Nem lep meg, az angolok ilyenek.

  Csak kicsit elobb kellene elijeszteni oket.

  10-11 eves korukra mar tul sokan isznak kozuluk!

  Nem viccelek.

 • 2008.05.19 11:48:15énis

  Gabriela totálisan igazad van! Miért kell a gyereknek számítógépes játékkal játszania? Nem baj, ha az iskolában tanítják a szg.kezelését, de otthon ne ez legyen már a legfontosabb..!

 • 2008.05.19 11:59:51Gabriela

  Itthon nekünk is van gép, nem is egy. Ha szigorúan vesszük, minden családtagra jutna minimum egy belőlük, mert mi, felnőtt korúak mindketten ezekkel dolgozunk. A gyerekek egyelőre még azt se tudják, hogyan kéne bekapcsolni. Hébe-hóba nézünk online bábszínházat rajta közösen, és annyi. Játék nincs is rajtuk pillanatnyilag. Régebben volt Need For Speed, Colin McRae (nekem az autós játékok tetszettek inkább) de már az sincs, minek, alig játszottam velük. Gyerekszempontból a mi gépeink nem valami érdekesek, és nem is törekszem, hogy azok legyenek. Érdekelje inkább a gesztenyefa a kertben, meg a katicabogár a pitypangon.

 • 2008.05.19 12:11:08énis

  úgy is van! :-))

 • 2008.05.19 12:17:50B-

  Szerintem az ember annyira elkülöníti a fejében a virtuális világot a valóstól, hgy nem biztos, hogy ha behányna mellettük a kis cimborájuk :-), eszükbe jutna, hogy ez ugyanaz a szitu, mint a számítógépes játékban, és ugyanarra az eljárásra lehet szükség. Főleg, hogy állandóan hangsúlyozzuk nekik, hogy amit a játékban lát, az csak mese, ki ne próbálja stb.  Sokszor úgy is nehéz valamit éles helyzetben alkalmazni, ha előtte már pont erre tréningeztek, felismerni, hogy a valós helyzet ugyanaz, mint ami a könyvben-oktatófilmben stb volt... Nem hiszem, hogy ez hatékony lenne, és inkább viccet csinál, hozzá szoktat olyasmihez, amihez nem kéne.  "Érdekelje inkább a gesztenyefa a kertben, meg a katicabogár a pitypangon" .. oké, majd megmondom neki... amint lesz 5 percem fölállni a gép elől :-)

 • 2008.05.19 16:46:22trollkotze

  Sokkolás? Jaj, ugyan már. Körbe fogják röhögni a kölykök.

 • 2008.05.19 17:49:36Gabriela

  Mi bajod a pitypanggal? :) Jó virág az. :)

  Voltaképp ahhoz képest, hogy más játékokban öldöklés, hentelés, vadászat, száguldozás, gázolás megmiegyéb vannak, igazán könnyed kis játékocska ez, amiben csak okádás van, gondolom, a második szinten gyomormosás, a harmadik szinten meg klinikai halál az alkoholmérgezés hatására... Játsszatok, gyerekek... Legalább a játék ne erről szóljon már, még ha a nagy büdös élet erről szól is, már akinek.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta