SZÜLŐSÉG

Nem akarok kengyelbe kötözve szülni!

2008. május 15., csütörtök 10:15

Természetesen gyorsan és könnyen szeretnénk szülni, de hát nem mindig úgy mennek a dolgok élőben, ahogy akarjuk. Ezért már jó előre minden nőnek megvan a saját forgatókönyve, hogy hogyan szeretné gyermekét a világra hozni. Állva, guggolva, tótágast állva, az Adriában énekelve, hableányokkal körbevéve, ízlés szerint. Sőt, a legtöbbünk azt is pontosan tudja, hogy hogyan nem. S csak halkan jegyzem meg, hogy sokszor pont úgy zajlik minden, mint amitől félünk, mert annyiszor mondogattuk magunkban. Pont úgy, mint vizsgán a meg nem tanult tétel számát.Már a szülészetet is úgy választjuk meg, hogy milyen lehetőségeink vannak konkrétan. Apa törölgetheti-e homlokunkat (vagyis bent lehet-e), van-e nagy labda hogy pattogjunk rajta (bálna testtel, muhaha), lubickolhatunk-e egy tonnásan a kádban, meg ilyenek. Következzen néhány dolog, amitől általánosságban minden nő retteg (figyelmen kívül hagyva a gyerek és saját maga egészségügyi állapotát):


- Ne kelljen feküdnöm!

Jómagam is egyetértek azzal, hogy hanyatt fekve vergődni 3 ujjon túl valóban embert próbáló, bár epidurál érzéstelenítővel határozottan királyság (azt mondják, sajnos ezt soha nem tudom meg). Néhányan azonban azt mondják, hogy a szülés végén már annyira el voltak fáradva, hogy csak feküdni tudtak. Én úgy pattantam le minden vizsgálat után az asztalról (vagy ágy, végülis mindegy), mintha puskával lőttek volna ki, de a kengyellel már sok bajom nem volt. Nem úgy másoknak.

- Ne kötözzenek kengyelbe!

Ha már emlegettük a kengyelt, a nyomásnál hasznos kis nyughely lehet, bár határozottan rémisztő akkor, amikor még nem tudjuk elképzelni, hogy mennyire mindegy lesz nekünk közvetlenül a kitoláskor. A szülésfelkészítőn én csak néztem, néztem a vas fogantyút, ahogy össze van karcolva, a szülésznő pedig elnézően mosolygott: Ezt egy kicsit összekarmolták a mamák.

De no para, tényleg nem olyan borzasztó, annyi jó hormont termel a testünk, hogy simán elfelejtünk mindent az ütközet után 30 másodperccel. S bár szarul nézünk ki szétterpesztett lábakkal bekötve, sokszor jól jön, mert legalább van fix támasztékunk. Mégis sokan a megalázottság netovábbjának tekintik lekötözött lábukat. Szerintem nem utolsó a szerkezet a dokik és szülésznők fogvédelmére. Megjegyzem, az első szülésemnél egy egész szülészeti osztály taperolt végig alul, olyan hosszú volt az út a végéig, de ott, akkor ez teljesen mindegy volt.

Ha a természeti népek szülésére gondolunk, (s a saját háromnegyed órás természetes szülésemre is), valami azért lehet a guggolva szülésben. A gravitáció, meg a tágulás segítése mozgással, rugózással.

- Ne legyen foglalt az alternatív szoba!

Persze bizonyára nem azért alternatív, mert sutyiban tarisznyát akarnak batikolni a mamik, meg rápippantanak egy füves cigire dolguk végeztével, Joplint hallgatva.

Ott aztán fetrenghet, bordásfalazhat, gyertyázhat, labdázhat a nő, ahogy kedve engedi. De milyen kedve? Én legszívesebben agyonütöttem volna a dokit a gumilabdájával, amikor ki akarta próbáltatni velem, rúgtam el messze, pattogott a folyosón, s szegény ember is húzta el a szennyest. A fejemben két gondolat villogott vészjóslóan: levegő be, levegő ki! S egy extra és kósza gondolat is: vajon túlélem-e? Labda? Gyertya? Bordásfal? Anyátok!

Persze mindezek közül nagyon sok olyan testhelyzet, póz, hangulat, segédeszköz van, amire rengeteg nő esküszik, mert mindenkinek más jön be. S hogy kinek mi? Előre bizonyára senki sem tudja, s hogy akkor mit fognak sokan csinálni a szüléstervükkel, azt nem tudni, mindenesetre jól mutat majd a papa kezében, amint izgalmában morzsolgatja. A második gyereknél meg majd jól jön, aki úgy is máshogyan fog majd születni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.15 22:44:36miramira

  Nem erőltettem magától kezdte el,volt hogy egynap egyszer de olyan is volt hogy egy óra alatt 5-ször pisilt be.Akkor pár nap pelus majd újra bugyi.

  Éjjel soazt mondja nem.Van mikor nevet is rajtam,de félek nehogy tényleg lelki dolog legyen.sem pisil be,mondjuk azt nappal sem,de amikor látom hogy kakilnia kell szólok neki hogy hozzam a bimbit?menjek veled a WC-re????

 • 2008.05.15 22:45:20miramira

  Na ez jól összekeveredett.

 • 2008.05.15 22:47:55miramira

  Nem erőltettem magától kezdte el,volt hogy egynap egyszer de olyan is volt hogy egy óra alatt 5-ször pisilt be.Akkor pár nap pelus majd újra bugyi.

  Éjjel sosem pisil be,mondjuk azt nappal sem,de amikor látom hogy kakilnia kell szólok neki hogy hozzam a bimbit?menjek veled a WC-re????Azt mondja nem.Van mikor nevet is rajtam,de félek nehogy tényleg lelki dolog legyen

 • 2008.05.15 22:49:05miramira

  Hát én sem szeretném újra pelenkázni,remélem a bölcsibe elnézik ezt neki.

 • 2008.05.15 22:59:29Maja Papaya

  Nem lehet, hogy túl nagy hangsúly van a kakáláson? És ez valami dac - jó, ez a része biztos -, és ha hanyagolnád kicsit a kakira figyelést, akkor oldódna? Csak tippelgetek :)

  Vagy egyszerűen irigyli a pelenkás bölcsiseket, mert velük valamivel többet foglalkoznak a gondozók, és így próbálja visszaszerezni a pelenkáját?

 • 2008.05.15 23:05:52miramira

  Hát felettem neki a kérdést hogyha így fojtatod akkor a bölibe majd téged is pelenkáznak jó lesz az neked???

  Azt mondta igen.

  Lehet hogy tényleg nagyona kaki lett középpontban.Ezután simán cseréljem ki a bugyiját letisztázás megmiegymás,vagy szóljak hogy nem kéééne ezt?

 • 2008.05.15 23:06:52miramira

  Bocs mindenkitl hogy eltértem a támától!

 • 2008.05.15 23:29:03Maja Papaya

  Hát, ha minden kötél szakad, akkor jön nálunk a biznisz. Te megteszed ezt, cserébe én megveszem neked azt (mi olcsón megússzuk, mert mindent megtesz egy kisautóért). Tudom, nem valami emelkedett megoldás, de működik.

  Nevezhetjük nyíltan lekenyerezésnek is.  Szóval én azt javaslom, próbálj valamiféle egyezséget kötni vele, a fent leírtak alapján már képes rá.  Jó éjt!

 • 2008.05.16 06:49:47a_gossow

  Sziasztok! Kedves anyany és Fehérváron szülni készülők!

  Egészen friss tapasztalataim vannak.  Nekem az Nst utáni rutinvizsgálaton állapították meg, hogy zöld a magzatvíz, azonnal fel, szülészet.  Beöntés tényleg nincs, glicerinkúp van, meg borotválás. A négy szülőszoba mellett egy db fürdő van zuhanyzóval és wc-vel, úgyhogy kellemetlen, ha egyszerre többen kapnak egy időben kúpot:)Sétálgatásra van mód, a szülőszobák mögötti folyosón (ha nem vagy ágyhoz kötve).  A szülőszobák elég klasszak, az ágy kivételével. Az régi, vízszintes, és az enyémnél a csípő körüli résznél rosszul volt összeszerelve, alacsonyabban volt. Nekem gerincferdülésem volt, úgyhogy a szülési fájdalmakat szinte észre sem vettem a gerincem mellett:( Oldalra feküdni nem tudtam, mert a ctg akkor nem jelzett rendesen. Kértem, hogy ülhessek fel, akkor hoztak egy igen szűkös műanyag széket, de sajnos akkor sem érzékelt a gép rendesen, szóval maradt a fekvés. Mivel folyamatosan a hátfájás ellen dolgoztam, gondolom ez a szülésre sem volt jó hatással, nyolc óra oxytocin után még mindig egy centi voltam, pont annyi, amennyivel befeküdtem, viszont belázasodtam és császár lett a vége.  Viszont a műtő nagyon klassz, légkoncícionált, tiszta űrtechnológia:)  A szülésznők nagyon kedvesek, érdemes fogadni, de ha nem fogadsz, akkor is mindenben próbálnak segíteni, számíthatsz rájuk.  Császárnál apuka is bent lehet, csak meg kell venni neki a műtősruhát.

 • 2008.05.16 07:16:38Subbantósdi

  Fornit: a gátmetszést mindenki másképp éli meg és más-más az az időtartam, amíg a gyógyulás tart, hiszen a hosszától és egyéb repedések számától és helyzetétől is függ.

  Amúgy az első két-három hónapban én még nem láttam nőt, aki kívánta volna a szexet.

  Utána is csak finoman...először, hogy érezzed, mi kellemes még, és mi az, ami nem, szerintem nagyjából 4-6 hónapos korra, már a gyereknél, alakúlhat ki egy viszonylagos normális szexuális élet.

 • 2008.05.16 07:20:37Subbantósdi

  A pisilésről: nekem az a tapasztalatom, és ezt más már szült nők is mondták, pl. anyám, hogy míg szülés előtt tudtak egyenes sugárban is pisilni, ez szülés után már valahogy csak valamilyen szögben megy, szóval könnyebben lepisilik a lábukat, hogyha a természet lágy ölén kell könnyíteni magukon és nem terpesztenek eléggé. :o)

 • 2008.05.16 07:50:52undokmano

  Nekem egészen más szempontok voltak fontosak anno, amikor megtudtam, hogy babát várunk. Mondjuk olyanok, hogy a gyereket megfelelő gárda fogadja, ha épp szívás van. Ezen túl meg a doki személye is fontos volt, konkrétan, hogy legyen szimpatikus, jó szakember és megfelelő empátiával rendelkezzen, tehát legyen ott a köpenye mögött az ember. A dokis kritériumoknak ugyanis az akkor még létező khban nem nagyon felelt meg senki, elhajtottak, mint magzatvizet, amikor körkérdéseket mertem feltenni 6 hetes terhesen. Na besokalltam és váltottam. Ennek 3 éve, és örülök. Merthogy szülni 2x is úgy szültem, hogy szívesen emlékszem vissza. A kórházban volt bordásfal meg labda, és persze a doki furán mosolygott, amikor ezekre rákérdeztem (szorgalmas szakújságolvasó voltam, aztán eluntam az újságot, mert gáznak tartottam). Ellenben egy alkalommal, amikor rákérdeztem (kb 24 hetesen), hogy doktor úr, és ez a fura kis fájás (méhszalagok húzódása) ez mindig ilyen lesz? Akkor a doki kedves mosollyal közölte, hogy nem. Nyugodtan hátradőltem, mire folytatta: ennél sokkal rosszabb lesz. És igaza volt. Még az utolsó 2 hónapban dokibácsi beszélt nekem ez edáról, hogy húdemilyenjó, én meg mondtam neki, hogy engem nem szúr hátba, én nagyon félek tőle. Rákérdeztem a gátvédelemre, és ő meg elmesélte, hogy hát lehet, de majd szóljak akkor és ott. Elmondta a gátvédelem előnyét és hátrányát, és a gátmetszésről is ugyanígy. Segített a döntésben. Vágott végül, és örülök, mert a gyerekem jött, mint rakéta, és a méhszájamtól kezdve mindent célszalagnak használt.

  Terminus előtt egy nappal be kellett feküdnöm a khbe, mert nem tudtuk eldönteni a dokival telefonban hogy esetleg a magzatvíz szivárog. Ügyeletes dokibácsi megvizsgált, moziztam egyet, aztán mondta, hogy na akkor anyuka itt marad éjjelre, úgyis elvben holnap kéne szülni. Maradtam. Éjfél után kezdődtek a fájások. 20 perc, 10, majd 5 percesek lettek, de hajnalban labor miatt fel kellett kelnem, és 6 után nem sokkal 5 perces fájásokkal röhögve kávézgattam, közben az egyik ismerős csecsemőssel dumáltam. 11 után 3 perces fájásokkal besétáltam szülőszobára, hogy nézzük meg, hogy mi van (annyira nem fájt, de biztos akartam lenni abban, hogy most szülni fogok, ugyanis még mindig nem hittem el, hogy a gyerek ki akar jönni). 20 perces ctg után kaptam fincsi beöntést, na utána ordítottam, mert jó kis görcsöket csinált. Akkor értettem meg dokibácsi somolygását a labdával kapcsolatban. Ugyanis semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy végre egy ágyon fekhessek-ülhessek és VÉGE LEGYEN a fájásoknak. Innentől számított 3 óra múlva gyerek kint volt. A tágulás utolsó félórájában kaptam oxitocint, mert gyengültek a fájások, de az utolsó másfél órában könyörögtem a dokinak az edáért (hálisten nem volt rá idő), aztán meg hogy vegye ki belőlem a gyereket (erre sem volt idő, a doki részéről pedig a hajlandóság nem volt meg). És egy kényelmes, szuper szülőágyon, félig fekve, kengyel nélkül, külső beavatkozás nélkül született meg a fiam.

  A második fiam érkezése mókásabb volt, ő tokkal vonóval 3 óra alatt érkezett. Őt túlhordtam, tökéletesen zárt volt minden és egyáltalán nem voltak fájások, így be kellett feküdnöm, és oxitocinterhelést kaptam. Annyira nem hittem abban, hogy szülni fogok, hogy HVG-t vittem be magammal olvasni szülőszobára, amíg lecsepeg az infúzió. De tévedtem, mert még mindig nem volt ugyan fájásom, de a burok megadta magát, így kénytelen voltam hóeseésben szülni. Iszonyúan fájt és könyörögtem edáért, amire persze ismét nem volt idő, mert túl gyorsan pörögtek az események.  El kell mondjam, hogy mindkét fiút a kibújás után azonnal a mellkasomra fektették (stoppolás után azonnal visszahozták a fiúkat szülőszobára), férjem végig velem volt (ő vághatta el a köldökzsinórt, sőt a már bepólyált babáinkat is azonnal a kezébe vehette), mindkét alkalommal kedves, türelmes, figyelmes szülésznők segítették a szülésem, és a dokibácsi is végig mellettem volt. Még most is röhögnöm kell, ahogy visszagondolok a dokival lefolytatott beszélgetésre szülés közben.  És már alig várom, hogy újra szüljek. :)

 • 2008.05.16 08:40:10anyany

  a_gossow! köszi!

  igazából tudom, hogy hiába parázok, akkoris szülni kell, a baba úgysem maradhat benn...

  :DDD

 • 2008.05.16 10:07:07Sheruzad

  békanőci, anyany, fornit

  a szülés utáni szex témakörhöz: banőm aki azelőtt meglehetősen "éhes" természet volt, most szülés után egyáltalán nem kivánja. várta nagyon h végre lehessen (főleg a férje :D ) de rossz volt, fájt nagyon, és azóta nem is próbálkoztak újra, sőt, már semmi kedve nincs hozzá.

  én ezt megértem, meg minden, de szvsz nem egészséges, igy "nem maradhat". mit javasoltok? :[

 • 2008.05.16 10:15:20Gézengúz_Évi

  Sheruzad, engem ugyan nem kérdeztél, és nem is olvastam vissza, de hasonlóképpen volt nálunk is. Csak nagyon finoman, és kitartás. Én még az 5-6. alkalommal is volt, hogy véreztem utána, annyira nem ment. De aztán visszaállt minden szépen, és jobb lett, mint új korában;)

 • 2008.05.16 10:58:33csirimiri

  Sziasztok!

  Én épp most fogok dokit váltani, az enyém úgy nézett rám a a dúla (erről azóta letettem) és kád hallatán, mintha minimum azt mondtam volna, hogy egy mocsárban akarok szülni egyedül.

  Szült valaki BOROS JUDITnál? Vagy hallott róla valaki valamit? István kórház, Bp.

  27-én megyek hozzá, és eddig elég vegyes dolgokat olvastam róla a neten.

 • 2008.05.16 11:25:52másutt

  Sheruzad nagyon nem mindegy, hogy 1 honapja szult a baratnod, vagy 10 eve... :) szoval?

  a dokik szerint gyakran 1 ev is kell egyeseknel, hogy helyrealljon a rendszer... es nem lehet siettetni.

 • 2008.05.16 11:43:38psyché

  Hat, mi egyszerüen vartunk a szexszel. Nem feltetlenül volt jo döntes, mert kisse megviselte a hazassagunkat, de egyszerüen nem volt kedvem. Miutan abbahagytam szoptatast kezdett javulni a helyzet egyebkent. Szerintem ez vmi hormonalis valtozas. Pl azt is hallottam, hogy amikor szoptatunk vmi olyan hormon termelödik, mint orgazmuskor, igy erthetö, ha egy nönek kevesebb igenye van ra.:-)

 • 2008.05.16 11:45:16psyché

  Szegeny ferjemnek egyebkent majdnem 3 evet kellett varnia a "normalis" szexualis eletrte, mert a ket terhesseg nagyon gyorsan jött egymasutan es ugye utana a masodik fiamat 11 honapos koraig szoktattam.:-)

 • 2008.05.16 12:28:29Pandi

  Igen, Sheruzad, türelem.  Azon túl, amit Psyché is írt, még olyan sokmindentől függ.

  Egy náthából sem egyformán gyógyulnak az emberek, hát még egy ekkora "igénybevétel" után.

  Van, akinek elég néhány hét és bizony van, akinek hosszú hónapok kellenek.

  És ezalatt a fizikai és a lelki oldalt egyaránt értem.  Természetes, hogy ha érzékeny az a terület és fájdalmas az együttlét, akkor az nem kedvcsináló és akár egy pszichés gátat is kialakíthat.  Szóval türelem, megértés és gyengédség.

  És legfőképp a barátnőd ne okolja magát emiatt.

 • 2008.05.16 12:31:41a kedvenc nick-em foglalt! :(

  Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy cikket, ha még vki eljut idáig az olvasásban :)

  Ugyanis sokat foglalkoztatok itt a szülés alatt történő dolgokkal, de az van szerintem, hogy az csak egy nap, sokkal fontosabb, hogy utána mi van. A cikk is erről szól, és nem elijesztésnek szánom kedves még nem szültek, de fontos a tájékozódás, és érdemes a cikkben említett problémákról is elbeszélgetni a szülészorvossal, hogy azokról mi a véleménye, mert abból is sok kiderül, hogy pl. hogy nyilatkozik egy esetleges hólyagsérvről: elbagatellizálja, vagy komolyan veszi ezeket a sérüléseket, amik kialakulhatnak, és sokkal nagyobb problémát jelentenek, mint mondjuk egy beöntés.

  Íme tehát a cikk, ez csak egy a sok közül, lehet még találni csomó infót a neten, tájékozódjatok!  www.hazipatika.com/articles/Szules_alatti_anyai_serulesek?aid=20050401121631;p=0

 • 2008.05.16 12:58:20Subbantósdi

  Ezt még nem hallottam, hogy a szoptatás és a tejtermelődés ténye befolyásolja a szexuális kedvet. Újat tanul az ember, hiába, ha idetéved... :o)

  Én ténylegesen nem szoptattam, tejem sem volt sok, de ettől függetlenül azt hiszem, más hormonális dolgok is befolyásolják ezt.

  Nekem pl. miután megvártam, hogy helyreálljon a gátsebem, az segített, hogy elkezdtem újra szedni a fogamzásgátlót, hogy először is megjöjjön, meg egyáltalán, ez helyrerakott hormonálisan, közérzetileg és mindenben, még a hajam is rendbejött, az állaga, úgy 5-6 hónappal a szülés után és miután magamon így pozitív változásokat tapasztaltam, persze, hogy megjött a kedvem a szexhez! Szerintem ilyen is létezik. :o)

 • 2008.05.16 13:00:01Subbantósdi

  Szerintem ha valakinek nincs vagy kevés, vagy elapad a teje, minél hamarabb próbálja helyrehozni a hormonális rendszerét, és akkor a szexhez is kedve lesz.

  Mondjuk én a kisebbség, akik nem szoptattak és most is úgy készülnek, hogy valszeg nem tudnak majd, és felvállalják, táborát képviselem. :o)

 • 2008.05.16 13:08:42Atina

  Nem értem! Ha valami oknál fogva nem tudnék szoptatni, akkor az miért baj? Úgy értem, miért kellene felvállalnom (ill. titkolnom?).

  Én még nem hallottam olyant, hogy valaki azt hazudta volna hogy tud szoptatni, közben mégsem. Egyáltalán mi értelme lenne?

 • 2008.05.16 13:38:57monsterwoman

  a nők 99%-a tud szoptatni. Azt meg döntse el mindenki, hogy akar-e. Ettől nem lesz emberileg több vagy kevesebb. Ha valaki szereti így táplálni a gyerekét, akkor az a kicsinek is jó, ha nem szereti, csak muszájból csinálja, azt a gyerek is megérzi.

 • 2008.05.16 13:44:07Békanőci

  Sheruzad!

  Szerintem szülés után a nuni olyan mint egy kocsi: be kell járatni! :)

  Szerintem a barátnődnél lehet, hogy még vadul dolgoznak a hormonok és ezért sem kívánja a hancúrt. Vagy a fájdalmas próbálkozás vette el a kedvét, de ha a fájdalom miatt zárkózik el ennyire a férjétől(oda a boldogság?), akkor irány a nődoki, utána talán egy lélekgyógyász?

  Az is lehet, hogy a saját megváltozott testét, vagy érzéseit nem tudja elfogadni. Ilyet csináltam én is: jajj,túlérzékeny vagyok, dagi vagyok, jajj a hasam, a combom, a fenekem, különbenis tudok-e olyat nyújtani amire szüksége van...? Ááááááááááááááá!

  Ezek mögött látni kell az ágy végében tüzesen vizslató, de gyengéd kezű férfit(kivont karddal :D): ha ŐŐŐ elfogadja a nőt úgy, ahogy van és mindent megtenne azért, hogy ŐK KETTEN ÚGY, MINT AZELŐTT, akkor a nő is bátran elfogadhatja magát!

  Sok siker Nekik az újrakezdéshez! :)

 • 2008.05.16 13:47:27monsterwoman

  ez naggggyon jó volt békanőci :-))))))))

 • 2008.05.16 13:48:46Békanőci

  Mééély meghajlás, és pukkedli. :)

 • 2008.05.16 14:46:41miramira

  Maja Papaja!!!

  Lehet röhögni!!!

  Fehér bugyira rajzoltam filcel rendőrt és szóltam Miramirának mikor láttamhogy kakilnia kell,hogy a rendőr a bugyidon szomorú lesz ha bekakilsz,és sajnos marad a kakis bugyi mert nincs több tiszta.

  Szónélkül ment a bimbire és büszkén mutatta mekkorát sikerült:

  Köszi!!!!!

 • 2008.05.16 14:54:48psyché

  miramira: az ötlet jo. bar nekünk inabb a pisivel van gondunk. kicsi fiam mindig a legeslegeslegutolso pillanatig var, mert nem akarja abbahagyni a jatekot es igy mindig belecsuszik vmennyi a bugyijaba.:-(( remelem ebben az esetben is müködni fog

 • 2008.05.16 15:10:37miramira

  Maja Papaja ötelete volt!

  Talán sikerül nektek is.

 • 2008.05.16 15:11:25miramira

  Maja Papaja ötlete volt.

  Talán sikerül nektek is! ,-)

 • 2008.05.16 16:27:06rozsdi

  2008.05.15 15:12:47 freddiekrueger

  Off

  Látom sokan vagytok "szentimrések":) Nyulasi doktorról van valakinek infója? Köszi  Szia!

  Ha még érdekel szívesen írok róla priviben. Lányomat nála szültem 2005-ben, és a másodikat is nála fogom remélem, idén ősszel.

 • 2008.05.16 18:43:17Vierre_

  Hát nemtom. Vissza a szexhez. HA jól vágták, HA jól repedt és HA jól varrták vagy nem repedt akkor szerintem viszonylag hamar regenerálódik a puni, az pedig hogy ki hogy kívánja az már más tészta. Szerintem vonhatunk a punira egy átlag két hónapot nem? És ide nem vettem bele azt akit rommá toldoztakfoltoztak. Amúgy abban a két hónapban lesz más dolgod mint a szex, de ha nem megy a puni , hát lehet addig mást csinálni, csiklót nem vágnak, van kéz, van száj, hát rajta :)))))))) (ha van rá igény. :D)

  Amúgy azok akik nem félnek olyan tévhitektől miszerint nem kefélünk mert a gyerek belülről nézi a kukit és szerencsés emberek, mert szülés után hamar megkívánják a szekszet, azoknak alig van kihagyás a konkrét himihumiban, a töcskölésen kívüli más módozatoknál pedig hát ugye simán lehet már utána pár héttel, amikor maga a seb már nem fáj és kivették a varratot. :)

  Én azt gondolom hogy a szex minősége a szülés után ritkán függ a puni állapotától, inkább a nő igényén és a férfi igényén múlik. A puni nem lesz más, szépen rendbe jön. (általában, mielött belém kötnek :D), nekem spec az igazi szexuális életem a két szülés után kezdődött, mondjuk az is tény, hogy új pasival :DDDDDD

 • 2008.05.16 19:04:22B-

  Nekem az a tapasztalatom, hogy nem csak a sérülések fogják vissza a szexuális életet, hanem az is, hogy mindkét fél ESZETLENÜL fáradt (főleg, ha éjjel sem alszik a baba, vagy sokszor felébred stb), plusz anyuka nem feltétlenül érzi magát olyan szexinek, mint azelőtt. Én szerintem nem torzultam el nagyon :-), de sokszor előfordul, hogy amikor az azelőtt megszokott módon kelletem, teszem-veszem magam a férjem előtt, hirtelen átszalad az agyamon, hogy biztos tök nevetséges vagyok, mint a kabarékban a "kövéröregközönséges nő kelleti magát" jelenetek szereplői, és ettől totál lefagyok.  A másik probléma, hogy hormonálisan is totál megváltoztam, pl mindig tudom, hogy mikor van peteérésem, mert olyankor eszméletlenül kanos vagyok és sikoltozásig képes a pasim hergelni egy simogatással is, viszont a terméketlen napokon sokszor olyan vagyok mint egy darab fa. Ez elég nagy gáz, abban reménykedem, hogy ha majd nem szoptatok, helyre áll a hormonháztartásom, de addig is nagyon hülyén érzem magam emiatt. Valahol tökre megalázó, hogy a ciklusomon múlik, hogy normális szexualitású nő vagyok vagy egy frigid izé. A terhesség előtt ilyen egyébként nem volt. Na mindegy, csak azért írtam ezt le, hátha más is tapasztalt ilyesmit.

 • 2008.05.16 19:15:10Vierre_

  Hát én sem voltam-vagyok habtestű, mind a két gyereknél harminc kilót híztam és tény, hogy kurvára nem éreztem magam ettől jól, mivel én mindig vékony voltam.

  Aztán lefogytam mert elegem lett, úgy négy év után két és fél hónap alatt 20 kilót, aztán új élet, új pár és most megint rajtam van a húsz kiló, mert nem vettem észre, mivel a faszimat nem zavarja sőt.

  Így most megint fogyok mert engem kurvára zavar.

  De a lényeg hogy tény. Én úúúúúgy utáltam a testem a szülések után ahogy nem szégyen de az is tény hogy mivel már nem voltunk hűdenagylávban az akkori emberrel, a szex terén nem érdekelt, inkább engem zavart nagyon, vizuálisan. :)

  Ezt a peteérős dolgot nem tapasztaltam :) B- gondolom nem mondok újat ha azt mondom, amikor egy darab fa vagy, vedd rá magad egy kis entyempentyére hátha szép lassan vissza áll a dolog. Bár tény, ismerem az érzést, akkor baszki mindenhez van kedve az embernek csak a keféléshez nincs, de hátha..... O.o :))

 • 2008.05.16 19:18:30Vierre_

  ( most kapcsoltam be a tévét. A Széf nevű zseniális műsor megy. A nő azt mondja a férfinak így , -

  -Biztos vagy benne Apa?

  Hát azt hittem behányok. :DDDDDD. ui: biztos volt benne az Apa :DDD)

 • 2008.05.16 19:28:17Vierre_

  (juj, azt mondja a nő- Nem baj Apukám!

  botrányos :)))) És amikor szexelnek akkor is: -gyerünk Apukám , gyorsabban!!! ú bocsi de nem bíííírom ki hogy ne közvetítsem :D)

 • 2008.05.16 19:32:51Vierre_

  Baszki ez az Apja!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  Visszaszívtam :DDDDDDDDDDDDDDDD

 • 2008.05.16 19:42:07Pandi

  Vierre_ pont most akartalak erről tájékoztatni!:))))))))))))))

  (Szóval most kivételesen jogszerűen használták ezt a megszólítást.:D)

 • 2008.05.16 19:49:39Vierre_

  ú szegény, még jó hogy nem csuklott :D Látjátok? Az előítéletek :))))) teljesen úgy nézett ki mint ha az asszony lenne, azóta is ostorozom magam mosogatás közben :DDDDDDD

 • 2008.05.16 20:17:54B-

  Igazából az a bajom, hogy nem vagyok én kutya, hogy minden hónapban tüzeljek X napig, aztán redőny...

  Vierre: folyamatosan próbálom rávenni magamat a nem tüzelős napokon, de ilyenkor valahogy az egész tök lapos. Néha csak ideges leszek az egésztől. Amikor meg peteérésem van, akkor minden olyan egyszerűen megy, egy csóktól már teljesen odavagyok, és minden szexi/kétértelmű ingerre hevesen reagálok. És ilyenkor úgy érzem, hogy semmi értelme a terméketlen napokon erőltetni, még a legnagyobb rákészüléssel is maximum annyit érek el, hogy ne legyen kellemetlen, a tüzelős napokon meg minden erőltetés nélkül minden tök szuper. Egyébként meg olyan, mintha kimennél pisilni, pedig nem is kell... Szóval hiányzik belőle az, amit az amerikaiak úgy hívnak, kémia...  Ettől azért nem érzem magam túl jól, elvégre az lenne a lényeg az emberi szexualitásban, hogy a terméketlen napokon is működik. Minden könyben ezt írják legalábbis :-)

 • 2008.05.16 20:27:25Vierre_

  Hát B- ez elég érdekes valóban :) Szerintem engem is zavarna, de.

  Te nyanya, mi lenne ha rántanál egyet a válladon, hiszen azt is ráfoghatod az emberségedre, hogy ez most így van, lesz ez még másképp is? Mély levegő, nahbumm, most akkor ez egy átmeneti időszak, vedd úgy és akkor talán lelazulsz és lehet hogy ha lelazulsz akkor hirtelen amikor már nem figyel sz oda megint folyamatossá válik a szex.

  persze most közhelyeket puffogtattam. :)))) De ez jutott eszembe. Ha nem figyeled talán lelazul a dolog :)

 • 2008.05.16 20:37:29B-

  Hát igen, de azért eléggé frusztráló :-)  Mondjuk szerintem nem annyira lelki alapon megy. Úgy kezdődött az egész, hogy a szülés után nem igazán voltam egy nimfomán, aztán amikor a bébi 6 hónapos volt kb, egyszercsak úgy éreztem, hogy hormonálisan valami nagyon furcsa történik bennem, valahogy minden olyan furcsa volt, fogékonyabb lettem az illatokra meg a szexre :-), mondtam is a páromnak, hogy vagy terhes vagyok megint, vagy meg fog jönni. És két hét múlva meg is jött. Aztán ugye megint csend, majd kb 2 hét múlva megint az őrület és a nimfománia :-) De szerintem ez nem lelki dolog, hiszen a szülés utáni első mensit nem tudhattam, mikor jön meg, szóval szerintem ez 100% biológia. És ez is frusztrál az egészben, hogy a szándék meglenne, de egyszerűen a testem nem veszi a lapot. Sokszor van, hogy én kezdeményezem a dolgot, de néhány perc után elmegy a kedvem, és erről egyáltalán nem a párom tehet - a szülés előtt soha nem történt meg velem ilyesmi. Egyértelműen homonális probléma, a szexhez hormonok kellenek, nem csak ráhangolódás meg lazítás :-(  Na, nem untatlak titeket tovább :-) Megoldani úgysem lehet, meg azért tényleg ott a remény, hogy ha már nem szoptatok, akkor visszaállnak a dolgok a normál kerékvágásba.  Egyébként ilyenről én se hallottam még soha. Jelentkezzen már valaki, hogy ilyen vele is volt :-)

 • 2008.05.16 21:05:32Sanima

  Király volt végigolvasni a kommenteket, mert a hozzám legközelebb eső kórház a Szent Imre, szóval gondolom ott szülök majd, ha arra kerül a sor.

  Jó tudni, hogy innen sokan szültek ott, tudom már, hova forduljak, ha aktuális lesz a babavárás, és az ezzel járó sok- sok kérdés.

 • 2008.05.16 21:26:06monsterwoman

  B-!

  Én nem akarom megmondani a tutit, de valahol mégiscsak az állatvilágból származunk és igenis ősi ösztönök és a hormonok irányítják a testünket. Nincs ebben semmi ciki, sőt szerintem tök jó, hogy pont, amikor gyereket tudna nekünk csinálni a párunk, akkor kívánjuk a legjobban.(biztos ez sem véletlen)

  Én egyébként úgy gondolom, hogy az ember nincs monogámiára tervezve szexuálisan (mondom ezt úgy, hogy EGYETLEN kapcsolatom volt). Egy idő után már nem olyan izgalmas a másik, hiszen minden porcikáját ismered. De ennek is vannak előnyei, jobban tudod, hogy mi a jó neki, és ő is könnyebben szerez neked örömet, mert ismeri a gyengéidet.

  Szóval én már régen nem görcsölök azon, hogy nincs minden nap szex. 15 év után szerintem nem is kell, hogy legyen. Annyiszor van, ahányszor ő vagy én kívánjuk.

  És teljesen igazad van abban, hogy az agyonhajszoltság is gyilkolja a vágyat. Mi mostanában azzal engedtük ki a gőzt, hogy elővettük a 15 évvel ezelőtti levelezésünket, szétröhögtük a fejünket, ráébredtünk, hogy voltunk mi gondtalan és fesztelen fiatalok is, akiket nem frusztrált még agyon ez az őrült IC, amit felnőttkornak nevezünk. És újra egymásra csodálkoztunk....Jó kis éjszakánk volt:-)))

 • 2008.05.16 21:32:22Macs

  B-!

  Jelentkezem! :) Mondjuk annyival viccesebb a dolog, hogy A. még nem szültem, B. nem a termékeny napokon vagyok "kívánós", hanem épp ellenkezőleg, a menses vége felé és kicsivel utána. Na ez aztán az igazi tüzelés. :)) Ciklus közepén viszont se kép, se hang. monsterwomannel értek egyet: sokkal több közünk van az állatvilághoz, mint azt gondolni szeretnénk.

 • 2008.05.16 22:02:22Moira

  B- Régebben én pont a menses idején voltam kívánós. Az exem mesélhetne, néha szabályszerűen letepertem :-)))

  Sztem miután abbahagyod a szoptatást, biztos változik valamit a dolog, reméljük jó irányba. :-)

 • 2008.05.18 17:20:44freddiekrueger

  ROZSDI!!!

  Lécci lécci írj!

  csordasponttimeakukacfreemail.hu

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta