SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél mászik

2008. május 13., kedd 08:00

Abigél mászik! És ez egyszerűen hihetetlen, tudom, tudom, ezt már vagy ezerszer írtam, de most tényleg. Alig egy hónapja kezdett el úgy igazán forogni, hát nem is tökölt vele sokat, alig gyakorolta a forgást, hetek óta azzal van elfoglalva, hogy valahogyan négykézláb állásba tornázza magát, a két talpát kitámasztotta a járóka rácsaira a kezeivel meg tolta fel a fenekét. Hamar rájött a technikára és onnantól már nem volt más hátra, mint valahogyan elindulni. Ezzel adódtak nehézségek, ő ugyanis mindenképpen a talpain szerett volna járni, két tenyere a földön, két talpa a földön, feneke meg az égben, úgy tapicskolt, néha meg fejre esett.Kissé nehezen látta be, hogy ez így bizony egyelőre nem megy, így alább adta és térdre ereszkedett, onnantól viszont már tényleg csak két nap kellett neki, hogy ráérezzen a lábak-kezek helyes ritmusára. Megy előre, röhög és élvezi. Mindennél édesebb, nem érdekel, ha a fél lakást is kell előle elpakolni, egyszerűen cuki, ahogy elszántan trappol, én meg mögötte és egész nap olvadozok, folyamatosan azt hajtogatom, hogy „anya nagyon büszke rád, anya nagyon szeret, anya nagyon büszke rád, anya nagyon szeret.” Ő meg röhög és élvezi.


Pár nap múlva arra is rájött, hogy ha a fenekét kitolja oldalra, szépen le tud ülni, nagyon édes, ahogy így ül félfenéken, egyik kezével támaszkodik, a másikkal matat. Matat és tanulmányoz, most már egészen biztosak vagyunk benne, hogy tudós lesz, mindent olyan hatalmas szakértelemmel vizsgál. A kincsei egyébként szinte teljesen lecserélődtek, nem tudom más is így van-e vele, de minap a játszószőnyegén üldögélve észrevettem, hogy szinte alig van rajta játék, mármint játéknak készült játék. Amennyire lelkesítették a különböző játékok, annyira közömbösek most a számára, meggyőződésem, hogy a játékgyártók valamit rosszul csinálnak. Abigél ugyanis gyönyörűen és hosszan eljátszott a 6+ jelű játékokkal két és hat hónapos kora között, azóta azonban egyáltalán nem érdeklik sem kockák, sem rágókák, sem logikai tépőzárak. Pedig elveimmel ellentétben nem dobtam ki a lakásból a zenélős, csipogós, beszélős, elemes szarokat sem, de szerencsére Abigél fütyül rájuk.Az új kincsek között természetesen első helyen áll holtversenyben a távirányító és a mobiltelefon. Második helyen a könyv bármilyen fajtája, kicsi, nagy, kemény, puha, színes, fekete-fehér, mindegy, csak könyv legyen és lehessen lapozni, gyűrni és kapargatni. Harmadik és az összes többi helyen pedig minden, ami szemét, azaz papír teásdoboz, üres ivójoghurtos palack, tic-tac-os doboz, rágós doboz, bébiételes üveg kupakja, - és minden egyéb fajta tető és kupak, persze lenyelhető határt meghaladva, - fél pár zokni. Hát így élünk most, hatalmas vidámságban, Abigélnek szinte egész nap fülig ér a szája, így legalább nem olyan nehéz elfogadni, hogy a mászás óta ismét kel éjszakánként, néha nem is egyszer.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.13 08:29:48hópihe

  Gratulálok, nagyon ügyes kislány! Ráadásul napról-napra szebb is! :-)

 • 2008.05.13 08:31:45nyuszómuszó

  Bocsánat, MM, hogy szétoffolom a posztod, de sose jöhettetek volna jobbkor, mert Abigélt mindenki olvassa:)  Csináltam gy tesztet, naszóval: van két csík, mondjuk csak 25öset tudtam venni, és csak 2 napja késik, úgyhogy az oké, hogy halovány az a csíkocska, de nem megy fel egészen az ablak tetejéig, igaz a kontrolcsík sem..  És most azon parázom, hogy picit ment a pisi az ablakra is, amin ugyan van egy ilyen plexilap, és most félek, csak ne lenne ilyen kis halvány..  Ja, és a gyógyszertáros nő azt mondta, hogy hamis negatív eredmény nincs, és hamis pozitív van.. mondtam, hogy jé, én pont fordítva tudtam, de azt mondta hogy deigen, ő tudja jobban..  Megőőőőrülök O.o ááááááááááááááááááááááááááá

 • 2008.05.13 08:47:12anyany

  Abigélnek és anyukájának gratulálok! nagyon édes, ahogy lefotóztátok!

 • 2008.05.13 08:48:59anyany

  nyuszómuszó! inkább várj még egy napot és csinálj még egy tesztet! én az egyik teszt használati útmutatójában olvastam, hogy hamis POZITÍV eredmény nincsen. illetve akkor lehet, ha valaki fogamzásgátlót szed.

  holnap reggel még egy teszt, azt biztosan jó lesz már.

 • 2008.05.13 08:49:44freddiekrueger

  OFF

  Nyuszómuszó hajrá!!!

  Gyogyisnéni hüjjjje! És a halvány csík is csík:)) Ismételj holnap v holnap után!

 • 2008.05.13 09:06:59nyuszómuszó

  Na, felhívtam a nőgyógyászomat, vagyis az asszisztensnőig jutottam, ő azt mondta, hogy tökmindegy, hogy milyencsík, ha van csík, akkor baba is van nagyonnagyonnagyon nagy eséllyel..  Viszont én épp vizsgaidőszak kellős közepén, másfél hónapja KVn élek, iszonyat vitaminhiányom van, ennek is tudtam be az elmúlt napok fáradtságát..

  Kérdeztem szedjek-e addig valamit, azt mondta, hogy szte ráér addig, de ha megynugtat, ahogy gondolom..

  Szerintetek, tényleg elég leharcolt vagyok..

  Viszont én terhesség nélkül is nagyon szorulásos vagyok, attól meg nem pont az lesz? O.o  Ja, és a külön vicc:)

  Párom messzesokat dolgozott, egyszer találkoztunk össze a múlt hónapban, akkor is védekeztünk:P vizsgaidőszak, kaja nuku, fejfájásra gyógyszer ezerrel, kávékávékávé, úristen, én már most paramami vagyok O.o

  namajd mától.. de holnap ZH, a fejem fáj, és mindjárt elalszom..:S

 • 2008.05.13 09:32:40freddiekrueger

  Hi-hi. Mi a foci vb alatt hoztuk össze véletlenül egyeskét a szabi alatt, sok cigi, mégtöbb kávé és esti borozás közben. Ez tartott 2 hétig. A csaj gyönyörű:) ne parázz!

 • 2008.05.13 09:55:07mormi

  Nahat, Abigel hogy beelozott! Nalunk a kiskukac meg csak kuszik. Es sajna ebred ejjel renduletlenul. Ma ejjel vagy 1 orat setalgattam vele de amikor le akartam tenni, mindig razenditett. Vegul feladtam, cici, el is aludt azonnal.....jon a masodik foga, ennek tudom be a dolgot.  Nyuszomuszo: nekem volt egyszer egy halvany csikos pozitiv tesztem, de nem terhes voltam, hanem cisztam volt... A felborult hormonalis egyensuly okozhatta. Csinalj azert meg egy tesztet es nezesd meg magad dokival.

  Ja es a terhesseg elejen en is paraztam ezerrel, hogy el kene kezdeni vitaminokat szedni, de itt nem adtak, csak jodot meg folsavat. Es ez igy volt jo. Elmagyaraztak, hogy a tulvitaminozas is karos lehet. Szoval nyugi.

 • 2008.05.13 09:58:30oreille

  Gratulálok Abigélnek! :-) az én lányom inkább azzal van elfoglalva, hogy atomjaira szedje a habtapit, de ha felébredt megmutatom neki a posztot :-)  Nyuszó! szerintem se aggódj! fent említett kis személy karácsonykor fogant, amikor éppen szinte minden napra esett valamilyen buli, egészen új évig. akkor berekesztettük a mulatozást, mert költöztünk. már az új lakásban lett pozítív a teszt, ami így azonnal kicsinek bizonyult, ezért pár hónappal később újra becsomagoltunk mindent... Most egy kicsit élvezd ezt a zavarodottságot, aztán hajrá! :-))

 • 2008.05.13 09:58:38oreille

  Gratulálok Abigélnek! :-) az én lányom inkább azzal van elfoglalva, hogy atomjaira szedje a habtapit, de ha felébredt megmutatom neki a posztot :-)  Nyuszó! szerintem se aggódj! fent említett kis személy karácsonykor fogant, amikor éppen szinte minden napra esett valamilyen buli, egészen új évig. akkor berekesztettük a mulatozást, mert költöztünk. már az új lakásban lett pozítív a teszt, ami így azonnal kicsinek bizonyult, ezért pár hónappal később újra becsomagoltunk mindent... Most egy kicsit élvezd ezt a zavarodottságot, aztán hajrá! :-))

 • 2008.05.13 10:07:18psyché

  Nyuszomuszo: az elsö 2 hetben, amig a megtermekenyitett petesejt be nem agyazodik, teljesen mindegy, mit iszol, eszel. szerintem folsavat+jodot mindenkeppen szedjel. jo nagy dozisban. az elsö 3 honapban ezek a legfontosabbak, de ha veletlenül megsem lenne baba, akkor is jo ha szeded ezeket. nalunk javasoljak, hogy a teherbe eses elött mar 3-4 honappal kezdje el folsavat szedni. Amugy en is vennek megeyg tesztet holnap (mert holnaputanig ugysem birja ki az ember lanya a bizonytalansagot:-)).

 • 2008.05.13 10:20:15Vikica

  Gyereket akarok, nagyon! S szörnyű ez a pár nap. Jó esetben is, hétfőn csinálhatnék tesztet (ha vasárnap nem jön meg) De már 3 napja görcsim vannak, s ne mtudom, hogy ez a mestruáció jele, vagy terhességgé? Az biztos, hogy ma reggel, mikor beléptem a munkahelyemre, hányingerem lett...de szerintem ez se a terhesség jele....De úgy szeretnék babát. Tegnap este szülési videókat néztem, hogy elnyomja a gyerek utáni vágyam egy kicst, mert már másra se tudok gondolni. Sikerült 1 egész órán át nem gondoltam arra, hgoy gyerekre vágyom!

 • 2008.05.13 10:22:10kisordog

  Hamar rájöttem, hogy mielőtt kidobok valamit, érdemes átgondolni, hogy nem érdekelné-e a kisbabámat :-) hülyén hangzik, de a háztartási hulladékok a legizgalmasabb játékok (természetesen biztonságos, tiszta stb. állapotban)

  A picikémnek (4 hónapos) előkotortuk a nagyobbik babajátékait. És mivel játszott el eddig a legjobban? Egy félig üres, lila Zewa 100 db-os zsepizacskóval. Zörög, könnyű, puha...az örök sláger pedig természetesen a PET palack. Üresen, kicsi vízzel, gyöngyökkel-magokkal feldobva, akárhogy.

  És a postaládából-egymozdulattal-kukábadobott akciós újságok is elkezdtek felvándorolni a lakásba, amikor elérkezett a papírcincálós időszak. Jó anyuka legfőbb erénye a kreativitás!

 • 2008.05.13 10:25:58andie

  Most mondjam azt, hogy tegnap reggel és ma reggel is hányingerem volt? :-) Menszi meg most múlt el, szóval szerintem ez pszichés, vagy más okozza. Megvárom még mi lesz ezen a héten...

 • 2008.05.13 10:27:02nyuszómuszó

  Vikica! Nekem nagyon erős görcseim vannak menstruáció előtt már jó másfél héttel..

  Ezek most is megvoltak, annyi különbséggel, hogy mielőtt megjön általában én már két napja csak fekszem, annyira fáj, na, ez most elmaradt..

  Viszont volt másféle nyomó fájdalom, ami eddig nem, illetve, ami érdekes volt, nem gondoltam volna, hogy az ezer éves vakbél műtétem hege, ami sosem fáj, többször csípősen húzódott..  De persze még mindgí lehet, hogy ezeket beképzelem.. majd kiderül:)  és köszi a bátorítást:)

 • 2008.05.13 11:00:20Kinguli

  Sziasztok!

  Kicsit vissza a mászás-témához:))

  Abigél nagyon ügyes! Az én kisfiam 1 nappal fiatalabb nála, de ő még nem tud hátról hasra visszafordulni (a forgástól-mászástól meg nem is tudom, mennyire vagyunk:( Ahogy leteszem a szőnyegre egyből hasra fordul, de vissza nem hajlandó, nyekergés után muszáj neki segítenem...Tudom minden gyerek más és más, de így az elsőnél már alig várom, hogy mindazt produkálja, amit az ő korában "kell".

 • 2008.05.13 11:24:04Békanőci

  Milyen ügyes!

  Ja, és milyen szééép...! :)

 • 2008.05.13 12:24:48fruzsb

  Nyuszó!  Az elsó babámnál nem birtam ki és menzi előtt 2 nappal megcsináltam a tesztet.Olyan halvány volt a csík, hogy ha akarom ott van, ha akrom nincs ott:-) Most ez a halovány kis csík egy 2 éves rosszcsont és a böliben tombol:-) A második babánál(20.hétban vagyok) aznap, mikorra vártam a menzit, megcsináltam a tesztet.Ez nem volt olyan halovány, egyértelmű volt, de nem is volt vastag.Szóval, hajrá, és ne aggódj!!!!!!!!!

  Ui:ismerem az érzésed, én most államvizsgázom, pénteken 3 vizsgám van még...

 • 2008.05.13 12:38:32másutt

  nyuszomuszo

  nyugodtan kezdj el multivitamint (olyat, amiben folsav is van) szedni, akar terhes vagy, akar nem, az csak jo.

 • 2008.05.13 12:49:50mormi

  Kismanomnak nagy kedvencei az asvanyvizes palackok es a szines muanyag vagy karton dobozok. Olyan lenduletes dobolast produkal a dobozokon, hogy csak na:)

  Ja es legujabb jateka a dolgok foldre dobalasa. Az etetoszekbol nagy komolyan lenez a foldre, egy ideig kinyujtott kezeben tartja a muanyag kanalat, majd elengedi es nagy megelegedessel nyugtazza, amint koppan a foldon.

 • 2008.05.13 12:52:32mormi

  A konyveket is szereti o is nagyon es tud mar lapozni!

 • 2008.05.13 14:49:10Ariana

  Sziasztok, nem akarom szétoffolni Abigélt, de a járókás posztot sajna későn találtam meg. A fiam 7,5 hós, már mászik és fel is állt. Eddig pont nem éreztem a hiányát egy járókának, de most már olyan gyors, hogy félek akár pár percre is nem árgus szemekkel figyelni. Az ágyát eddig csak alvásra használta és félek, hogy ha nem alvásidőben is az ágyába tenném akkor megzavarnám vele. Segitsetek légyszi, ilyen korban még van esély a járókába szoktatásra? Ahogy itt olvastam, Abigél is már jó ideje járókázik.

  Egyébként az én fiam is imád játszani a műa. palackokkal és újságpapírral kiegészítve mindennemű kábel, huzal, madzag illetve billentyűzet lehetőleg számítógéppel összekötve. A kábelt az nem hagyom neki, a többit igen.

 • 2008.05.13 19:41:42shanda

  Úristen! Ilyen édes gyereket! Abigél itt mindent überel. :)

 • 2008.05.14 02:36:31Vierre_

  nyuszómuszó  bocsi de ha csak egy kufirc volt és az is védekezéssel, akkor kié az a gyerek? :DDDDDDD

  És no para, sokat bírnak azok a klambóbetyárok. :)))) ne légy paramami, baszki ha még is megszállt a szentlélek :DDDDDDDDD akkor élvezd ne fostozzál :D

 • 2008.05.14 10:52:40mormi

  Ariana: bennem is felmerult ez a kerdes. Az en kisfiam sincs jarokahoz szokva, a nappaliban keritettunk el neki egy sarkot a hempergesre, de az 2 kisagynyi meretu (2 kisagy meretu matrac van a foldon). Az agyaban csak alszik. Viszont valoban, lehet, hogy ebbol a maszek-jarokabol hamarosan ki fog maszni es akkor mi lesz.

  Szoval a valaszt en sem tudom, en is inkabb kerdezem a tapasztaltabbakat, vajon van-e eselye, hogy ezek utan megmarad majd a jarokaban?

 • 2008.05.14 11:03:29Maja Papaya

  Úgy látom, mégiscsak van előnye annak, ha az ember gyermeke nem hajlandó két lépés távolságra lenni az anyjától... Nálunk nem kellett járóka, mert mindegyik a lábamba csipaszkodva élt, ha tettem-vettem. Nagyon ritkán kötötte őket úgy le valami, hogy ne vegyék észre, hogy kimentem a szobából.

 • 2008.05.14 11:44:06psyché

  Az en gyerekeimenek sosem volt jarokajuk. A nagyobbiknal kaptam ugyan egyet kölcsön, de abban csak akkor maradt bent, ha kivoltak veve a racsok (2 kivehetö volt) es en is a szobaban voltam. 1-2X megprobaltam bezarni oda, hogy levigyem a mosast a mosokonyhaba, de mindig ugy orditott, hogy zengett az egesz lepcsöhaz. Inakbb levittam öt is vegül. A jaroka pedig csak feleslegesen porosodott. A masodiknal mar egyaltalan nem hasznaltam ilyesmit.

 • 2008.05.14 17:34:42nyuszómuszó

  Hehe, Vierre, ezen nem parázom, hogy hogy lett a baba, nem volt se postás, se villanyszerelő..

  hát úgy látszik, mégis létezik az az egy %, bár én a múltkori ilyen témájú poszton a statisztikai nem mellett kardoskodtam...

  Úgyhogy lehet, hogy ez most ilyen intelem, hogy ne ítélkezzek..

  Bár én teljesen nyíltan bevállalt eseteket hoztam fel akkor..  Illetve annyi sem, gumi volt, bogyót nem szedek már, mert terveztük a babát, csak úgy gondoltuk, nyáron fogunk hozzá..

  És az én egyetemi elfoglaltságom miatt, szóval nem érnek a kövek sem, hogy biztos egy trükközős banya vagyok:D  Hát így lett, de mostmár tuti, mert tegnap óta hányok mint a tízparancslat..:P

 • 2008.05.14 20:08:31psyché

  Gratulalok Nyuszo!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta