SZÜLŐSÉG

Szabadulás a rácsok közül

2008. május 12., hétfő 08:30

Előrebocsátom, hogy ez a téma (is) nyilván sokaknak hülyeség/butaság/értelmetlenség kategóriába fog esni, mint ahogy mostanában minden posztot megfikáz valaki. Engem azonban most ez a dolog foglalkoztat, és kiváncsi vagyok mások véleményére és tapasztalatára. A fiam júliusban lesz kétéves, és mivel szép hosszú a drágám, lassan kinövi a rácsos ágyat. Felmerül a kérdés, hogy mi legyen az édes álmok helyszíne a következő pár évben.Az idősebb korosztály azt javasolta, hogy amíg nem mászik ki magától, addig hagyjuk a rácsosban, mert jól érzi magát benne. Ebben lehet valami, mert már simán ki tudna mászni, nyilván azért nem teszi, mert nem akarja. Esetleg csak pontosan tudja, hogyha hív minket, akkor jövünk, és úgyis kivesszük? Itt jegyzem meg, hogy nem él vissza vele a gyerek, este ha lerakjuk, akkor alvás van, nincs "anyaaaa....." kiabálás. Tudom, szerencsés vagyok.


Szóval, mivel a gyerek lassan kinövi az ágyat, ezért úgy gondoluk Életem Párjával, hogy a második születésnapjára ágyat (is) kap. Na de milyet? Ugyanis a helyzet nem olyan egyszerű, lévén gyerekszobánk egy van, viszont gyerekünk már most kettő, és nem tervezünk itt megállni. Egyelőre egy 5 hónapos húgocska boldog tulajdonosa, de terveink szerint pár éven belül jön még utánpótlás. Szóval a szimpla ágy egyből kiesett.

A variációk száma végtelen (mint mindig), de mi három megoldáson gondolkozunk: emeleteságy, mindkét oldalon meghosszabbítható IKEA termék, vagy olyan szimpla ágy, aminek ágyneműtartó helyett még egy ágy van az aljába épitve.

Az első megoldás mellett az szól, hogy remekül lehet vele helyet spórolni. Vehetünk hagyományos emeletes ágyat, vagy olyat, aminek csak felső szintje van, és az alsó ágy helyén szabad tér. Ez esetben ott még játszhatnak a gyerekek, vagy betolhatjuk oda a kislány rácsoságyát is. Aztán ha ő is kinövi a rácsost, akkor veszünk neki egy szimpla ágyat, és máris megoldódott a probléma. Viszont van két parám az emeletessel kapcsolatban: az egyik minden paramami rémálma, hogy leesik a gyerek. Tudom, lehet venni felszerelhető leesés-gátlót. Na de amennyire én tudom, az mindig rövidebb, mint az ágy (nyilván, hogy mellette be tudjon mászni a gyerek). És mi van, ha pont a leesésgátló mellett araszol ki a gyerek, álmában? Volt már olyan, akivel ez megesett? Vagy ez csak egy tipikus para, és emeletes ágyról védőráccsal gyerek még nem esett le? A másik parám, hogy a fiam - lévén a létra eddig csak a csúszda kelléke volt - éjjel-nappal azt fogja játszani, hogy létrán fel, ágyról le. Ugorva, repülve, mászva, tök mindegy. Előbb-utóbb sérülés és/vagy ágyszétesés lesz a dologból. Arról nem is beszélve, hogyha pisilés, ivás vagy bármi más miatt a gyermek úgy dönt, hogy lejön, akkor vajon eléggé éber-e ahhoz, hogy ne essen le mászás közben? Elég lassú ébredő a fiam, és úgy hallottam, hogy például az éjszakai pisilésnél bizony elég sietős lehet a dolog.

A második típust nagyon ajánlották nekünk, a lényege: olyan gyerekágy, aminek mindkét rövidebbik oldalát le lehet hajtani, így nyerni vele plusz 20-20 centit. Előnye, hogy nem csak a keret hajtható le, hanem a matracot is úgy alakitották ki, hogy kinyitott állapotban is elég hosszú legyen. Így jól lehet variálni a dolgot, jobb esetben három különböző időszakban használható. Egyetlen gondom van vele: alapvetően mégiscsak gyerekágy, tehát kamaszkorig nem tart ki. Ugyanakkor szimpla ágy, tehát ha a hugi is költözne, akkor a gyerekszoba gyakorlatilag alvószobává alakul majd át. Más ugyanis nem fog beférni, mint két ágy és a szekrények. Nem is beszélve a leendő testvér(ek) rácsos ágyáról.

A harmadik megoldás nagyon tetszik, egyelőre ez tűnik befutónak. Azért tűnik nagyon jó megoldásnak, mert amíg elég egy ágy, addig betolva marad a második. Amint kell a második ágy is, egyszerűen kinyitjuk. Sajnos még nem találtam olyan boltot, ahol olyat is forgalmaznak, amit én keresek. Ugyanis szerintem az egész rendszernek a lényege az kéne, legyen, hogy a második, kihúzható ágy 90 fokban elforgatható legyen. Tehát ne a kinyitható kanapék elvén működjön a dolog, a két fekvőfelületet egymás mellé kényszerítve. Egy barátoméknál láttam 90 fokban elforgathatót, a két gyerek fejénél ért össze a két ágy, nagyon jó látvány volt és a gyerekek is szerették. Ők viszont asztalossal csináltatták.

Szóval kinek mi a véleménye, tapasztalata? Melyik megoldás vált be vagy nem vált be nálatok? Van még más lehetőség is? Tényleg akkor van itt az ideje a költözésnek, amikor a gyerek már kimászik a rácsosból? Mennyire várható a kimászkálás az ágyból, két év rácsok mögötti élet után (ehhez hozzátenném, hogy a bölcsiben már hónapok óta matracon alszik a fiam, és nem szokott elmászkálni alvás helyett. Ebben is szerencsés vagyok?)? Mit lehet tenni ez ellen?

Meni

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.12 12:55:40szanna

  Meni! A probléma most nálunk is aktuális.  Ki gondolta volna, hogy 18 hónapos gyerek miatt kell ilyesmin dilemmázni? Heverővé alakítható rácsos ágya van a lánykámnak. Sajnos nem vehető ki elől egy rács sem, pedig az most jól jönne. Még nem volt egy éves, de már kimászott a kiságyból, úgy, hogy a matraca legalul volt természetesen. Amikor másodszor is kimászott és a lába beakadt (mert hálózsákban alszik), és éppenhogy el tudta kapni az apukája, akkor úgy döntöttünk, hogy levesszük a rácsot elől, de még nem alakítjuk át heverővé. Hozzátoltuk a mi ágyunkhoz. A szabadság nagyon tetszik neki, gurulva (és tigrisbukfenccel) közlekedik. Többször is sikerült leesnie, lecsúsznia az ágyunkról.  Most ott tartunk, hogy kiszabadítja magát a hálózsákból is, és igénye lenne még nagyobb szabadságra, mert mi még aludnánk, amikor ő már felkel. Szeretne játszani, de ha mellette vagyunk nehéz közlekednie.  Még nem merjük az ágyát messzebb tenni és heverővé alakítani, mert sokat forgolódik és keresztben már rég nem fér el (most kb. 88-90 cm magas). Korainak tartom egyrészt, hogy önállóan heverőn aludjon másfél évesen, ugyanakkor a mozgásigénye és a méretei miatt a rácsos ágy már nem megfelelő.

 • 2008.05.12 13:01:12Cyr

  Nálunk van egy emeletes ágy: felső szintje kizárólag 4 éves kortól használva, külön alsó leesésgátlója nincs, van egy hatalmas lapos díszpárnánk, az éjszakára mellé kerül, nappal alátolva. (egyébként a gyerekszoba kis mérete miatt 160 cm hosszúra van nagybátyám által rövidítve az emeletes ágy). Van még egy rácsosból alakítható 140*70-es kiságy, az is igen hosszú ideig elég. És amit egész zsenge korban használunk (de azért egy éves korig az is bőven jó) egy amúgy 120*60-as rácsoságy, de szintén helyszűke miatt 100*60-assá alakítva.

  A stokke sztem is méregdrága, 2+x gyereknél meg csaknem milliós tétel csak az ágy, azt hiszem, ez erőteljes túlzás kategória. Ha már annyira felvetne, akkor én egyébként is a HABA tündéri ágyait választanám, no de nem a magyarországi árakkal, mert azok elrettentőek.

 • 2008.05.12 13:02:17bmbsz

  A megoldás egy jó asztalos! :)  Mi már nem is veszünk bútort, hanem készíttetjük, így akkora lesz, amekkorát akarunk és olyan, amilyet akarunk. Oké, többe van, mint elhozni az Ikeából, de szvsz hosszú távon jobban megéri. Arról nem is beszélve, hogy asztalos összelegózza neked akár a Stokke csodáit is töredék pénzből. :)

 • 2008.05.12 13:03:25bmbsz

  most látom, hogy Subbantósdi beelőzött a spanyol viasszal... :)

 • 2008.05.12 13:07:09Cyr

  eino: "MÉg egy dolog: emeletes ágy esetében nehezebb gyereket ápolni, meg esti mesélni is. Legalábbis én úgy gondolom.

  Akinek van tapasztalata ez ügyben, majd legfeljebb megcáfol :)"  Nálunk az esti mese renitens módon nem a gyerkőcök ágyában zajlik. A már említett egyik lapos nagy díszpárnára ülünk mindannyian a nappali erre kijelölt sarkában (legkisebb még inkább csak ágál és belelapoz :) és ott mesélünk, egy kupacban.

  Az ápolás pedig valóban nem megoldható az emeleten. Éjjeli ápolásra szoruló gyerek a mi ágyunkban alszik, akár az emelet, akár az alsó szint, akár a külön ágy lakója.

 • 2008.05.12 13:20:38zolnaid

  Nekünk szolnoki Faktum rácsoságyunk van, négy éve (két gyerek), 16 volt, és még mindig el lehetne adni, nagyon-nagyon jó állapotú. Nem értem én se hogy lehet egy év alatt három ágyat elhasználni.

 • 2008.05.12 13:39:04ruju

  Nálunk is a mi ágyunkban van zömmel az esti mese. És még valami. A magasított ágy alatt remek kuckó volt a diavetítésekhez! Sokáig az volt az esti mese, aztán ez valahogy elmaradt (amit a diavetítős meseválaszték miatt annyira nem bánunk).

 • 2008.05.12 15:15:10Aprika

  A mi 16 hónaposunk szereti a rácsos ágyát. De mivel jön a tesó, nálunk is aktuális a váltás. A baj csak az, hogy olyan hihetetlen pózokban alszik, össze-vissza tekeredve, 180 fokkal elfordulva onnan, ahol letettük... Nem tudom mi lenne vele rácsok nélkül. De hát csak nem veszek egy majd 2 éves gyereknek rácsos ágyat... Vagy a kistesó kapjon újat, ő meg még maradjon a sajátjában?

 • 2008.05.12 15:25:00oreille

  nagyjából mindent leírtak a többiek amit az emeletes ágyról gondolok, ágyazás (mondjuk kétszer egy rosszabb hajnalon), esti mese, vagy csak esti beszélgetés az ágy szélén... nem az igazi.  A Stokke ágyba sokáig szerelmes voltam, de a hozzá való egyéb bútorok annyira nem jók, nem bővíthetők, egy komplett szobaberendezést annyira nem lehet összehozni belőle az én elképzeléseim szerint, hogy inkább lemondtam róla.  nálam elrettentő példa a drága kiságy vásárlására a keresztlányom, aki másfél évesen "közölte", hogy ő márpedig abban többet nem alszik, alakíthattak-díszíthettek azon a drága szülei bármit. azóta egy dupla heverőn alszik, kezdetben erősen körülbástyázva :-))

  így mi megvettük a legolcsóbb ágyat a legjobb matraccal és a szoba így is magazinba illik :-)

 • 2008.05.12 17:05:26Pity

  Nekünk a terv szerint szűk 2 év (GYED miatt :) ) lesz a 2 lurkó között. A gyerekszoba 10 nm. Túl nagy mozgástér nincs. Én úgy gondoltam, hogy ha jön a tesó megvesszük az emeletes ágyat. A nagylány megy az alsó szintre, a kicsi a kiságyba. Mire a kicsi kinövi a rácsoságyat a nagy mehet az emeletre.

  Vagy ez hülyeség???,

 • 2008.05.12 17:46:18zumm

  én életem nagy részében galérián aludtam, és bár néha a frászt hoztuk Anyára (ébren) a kimászási próbálkozásainkkal (ez több mint 2 m magasan volt), álmomban soha de soha nem kerültem veszélybe, pedig 180 fokos fordulatokat én is tettem. emeletes ágyon csak a nyaralóban meg táborokban aludtam, nem estem le soha. szerintem is érdemes egy hétpróbás bútorasztalost hívni, aki tanácsot tud adni, biztos látott már kis helyen nagy családot :)

 • 2008.05.12 17:46:49Border

  Sziasztok,  szerintem az ágyaknál már csak a matracok drágábbak. Speciel nálunk a matrac (10 cm-es kókusz matrac) többe volt mint maga az ágy.

  Egy ilyen stokke ágynál el sem merem képzelni az összeget, amit a mindenkori matracbővítésre költhetünk.  Nekünk amúgy az a kicsike IKEA-s rácsoságyunk volt, ami kb. 113*58-as. Két és féléves korában kinőtte a gyermek. Nem-nem, nem volt akkora, csak a plüss cuccokkal, takaróval, miegymással már nem lehetett kényelmesen elférni. Kapott IKEÁS mamut kék ágyat. Egy rövid ideig a rácsoságy matracát tettem az ágy mellé.

 • 2008.05.12 18:43:24cantaloupe

  Masutt,  a Stokke valoban szinvonal es minoseg, de szerintem az ovalis racsos agy nagyon cseles, mert

  -kulon szabvanymatrac es racsvedo kell bele, amit ugye szinten a Stokke gyart le-meregdragan

  -a 2 fotel, amire szedszetheto, olyan fakirhatasu :)  Nekem az etetoszek tetszik nagyon, ami a gyerekkel no, az tenyleg megeri...de babakocsira, kisagyra fejenkent 200ezer pizt nem adnek ki. Van meg szamtalan alternativa, szep agyak, babakocsik, amik szinten ergonomikusak, konnyen kezelhetoek, moshato huzatjuk van.

 • 2008.05.12 20:31:48Hogolyo

  pity,

  mi ugyanezt csináltuk. A nagy most három éves, a kicsi 1, egyelőre még a rácsosban. Mondjuk kicsit én is félek, mi lesz 1-2 év múlva, ha a kicsi is kinő a rácsok közül...

 • 2008.05.12 20:32:33szeszter

  nálunk a köv módszer nagyon bejött, hogy hogyan szpkja meg a gyerek a nagy ágyát, ill. annak méreteit. 14 hósan kiköltöztettük a gyerkőcöt a rácsosból, mert jött a tesó és szokja meg az ágyat meg a helyzetet, mire öcsikéje megszületik. Szóval az ágy matracát egész egyszerűen nem a matractartó deszkákra tettük, hanem a deszkákat kivéve a földre, azaz a matracot "besüllyesztettük" a keretbe. Ezáltal a matrac a földön volt, és a keret kb. 20 cm magasan körbe.

  A csajszi első pillanattól fogva imádta. Amikor pedig már elkezdett rendszeresen kimászni belőle, úgy 18-19 hósan, a matracot visszatettük eredeti helyére. Annak ellenére, hogy nagyon sokat vándorol álmában, nem esett le egyszer sem (eddig - most múlt 2).  Viszont most kínlódunk, hogy mi legyen ha a pici kinövi a kiságyat, mert akkor az amúgy félős csajt kellene legkésőbb 4 évesen feltenni az emeletre. No asszem ezt nem szeretném.

 • 2008.05.12 20:52:52Idoru

  Nálunk is lassan aktuálissá válik a dolog...  szeszter: Jól hangzik, amit írtál. Milyen ágy volt az, amiből kivettétek a matractartó deszkákat?

 • 2008.05.12 20:55:40szeszter

  ldoru: egy sima tölgyafágy, amolyan klasszikus. A matracot ki lehet emelni belőle, alatta vannak a a deszkák (ezek nincsenek rögzítve, csak a kereten belül lévő léc tartja őket).

 • 2008.05.12 21:12:07Cobold

  ÓÓóóó te jó ég, bútorasztalos, meg csináltatás... hát láttatok ti már élő bútorasztalost? Aszittem, az valami kipusztuló állatfajta. Anno konyhabútort - nem vicc - a 10. pasi vállalta el végre, és az meg elkúrta. Azóta, ha valamit akarunk, az aranykezű párom fabrikálja, mert olyanra ő is tudja, occcóért. Sőt, jobbra. Szal, ha nem kapunk bútorboltban reális áron, ő koklerkedik itthon.

  De most komolyan, ti ismertek igazi, élő bútorasztalost, aki mondjuk, nem dolgozik méregdrágán, és nem cseszi el az egészet?

 • 2008.05.12 21:22:22Meni

  Köszönöm az ötleteket, és várom a további tanácsokat. Majd beszámolok a tapasztalatokról, mert lassan tényleg aktuális lesz a dolog. Lassan-lassan, mert a "biztonsági gyermekülés" váltás (kicsi ki a hordozóból, nagy be egy leendő új ülésbe, kicsi a helyére) előrébb hozakodott. Az, hogy a fiam 22 hónaposan 91 cm, az még csak elmegy, de hogy a lányom 5 és fél hónaposan 65? Hogy jön ő ehhez? :) • 2008.05.12 21:23:05szeszter

  cobold: és még a határidőt is betartja? nemnem ilyen nem él kishazánkban

 • 2008.05.12 21:30:12Laluna

  Nekünk is Stokke ágyunk van, de most (már) nem gondolom hogy valóban alkalmas arra hogy tinédzser korig használja egy gyerek, így úgy döntöttem hogy mi is ágyat veszünk a kétéves lányomnak, a Stokkét meg megkapja a kicsi, aki szeptemberben születik meg.

  Elég jól feltérképeztem a mo-i kínálatot és nagyon lelombozónak találtam, nagyjából 3 kategória van: 1) Ikea - vannak helyes és praktikus ágyak, de elég silány a minőség, nem igazán szépen kidolgozott darabok, sarkok nincsenek szépen kerekítve stb. viszont tényleg olcsó és többnyire ízléses is; 2) 2-300 ezer Ft-ért a szupergagyi és a szupercuki között minden, a török übergagyi giccstől a szupercuki Habáig mondjuk (pl. 300 ezres nyári álom ágy :O); 3) fenyő - ez az amiből a legtöbbet látni, úgy 20 ezer és 100 ezer Ft között mindenféle, mindenhol ezeket árulják. Én speciel utálom a fenyő bútorokat, szóval nem nagyon szeretnék ilyet venni.

  Méretet tekintve a legtöbb 90x200-as ifjúsági ágy, na én a kétévesünknek ilyet nem szeretnék. Vagy olyat akarok ami max 160-170 hosszú, vagy állítható hosszuságút.

  Végül találtam egy dán ágyat (akit érdekel, www.marlip.dk), aminek a hosszúsága 140 és 200 cm között állítható elvileg 30cm-es egységekben. Design és minőség tekintetében természetesen tökéletes, a kérdés már csak az ára. Mo-n a közelmúltban abbahagyták a forgalmazását (2 jellemzően magyar dolog: 1) a cég ami ezt forgalmazta már csak az übergiccses török gyerekbútorokat forgalmazza a továbbiakban, hehe, 2) az ágy osztrák listaára 500 euro körül van, ezek Mo-n ca. 300 ezer körül árulták). Hogy megvesszük-e attól függ hogy életben is olyan tökéletes-e az ágy és hogy milyen árajánlatot fogunk kapni a tényleges vételárra.

  Még egy opcióm van, a Brendonban kapható gyerekágyak meglepően jó minőségűek. Bár fenyő (amit én utálok), igen masszív és szépen kidolgozott és 160cm hosszú kb. 40 ezertől 55 ezerig, matraccal együtt, típustól függően. De ha ezt venném meg, akkor ezt még felületkezeltetni kell valami profi helyen (pl. festeni), hogy ne látszódjon rajta hogy fenyő.

 • 2008.05.12 22:28:14adatok

  Nálunk nagy 3 évesen költözött a felső ágyba, amikor a 2 éves elhagyta a rácsosat és megkapta az alsót. Mikor a kicsi is elmúlt három egy ideig ő aludt fent, és a mai napig cserélgetik a helyet időnként.

  Mesélés, összebújás mindig lent van, és ha valamelyik beteg, akkor ő alszik lent, hogy könnyen ránézhessünk és ő is könnyen jöhessen, ha baj van.

 • 2008.05.12 22:31:33eino.

  ,,De most komolyan, ti ismertek igazi, élő bútorasztalost, aki mondjuk, nem dolgozik méregdrágán, és nem cseszi el az egészet?"  Egyet ismertem, értelmes, ügyes, normál árat kérő, együttműködő, határidőre dolgozó asztalos volt.

  Aztán kivándorolt Új-Zélandra, családostul. Gondolom, belátta, hogy felesleges kakukktojást játszania.

 • 2008.05.12 22:32:47psyché

  A kerdes nalunk is aktualis mar es mi is sokat gondolkodtunk rajta. Ugy döntöttünk az Ikeas megoldast valasztjuk, de nem veszünk inkabb gyerekagyat, hanem felnöttet. Lehet kapni univerzalis, lenyithato vedöracsot, szerintem azt fogunk meg hozza venni. A fiaim nagyon nagyok, igy egy kinyithato gyerekagyat amugy sem tudnank tul hosszu ideig hasznalni. A Haba agyak közül mi is talaltunk egy szuper darabot, aminek a kisfiam biztosan nagyon örült volna (volt benne minden: maszofal, függöagy, kis haziko fölül), de kb. 1500€-ba került. Hat ..... elegge sok. raadasul 14 eves koraban ugyis ujat kell majd venni, mert akkor mar masok az igenyek.

 • 2008.05.12 22:56:34gjuci

  Laluna, én emlékszem ezekre a meghosszabbítható gyerekheverőkre, és baromi kényelmetlen volt, mindig éreztem, ahol vége a nagy matracnak és jön a kicsi toldalék. Szerintem ez csak egy szükségmegoldás lehet helyszűke miatt.

 • 2008.05.12 23:15:02Majda

  Ha mégis emeletes ágy, láttam újságban olyat, hogy egy háló az ágy széle és a plafon között. Az eredeti korlát persze megmaradt, gondolom a gyereknek az adta a biztonságérzetet, a háló meg a szülőknek :)

 • 2008.05.12 23:25:15Csöre

  Nekünk van jó asztalosunk, bibibííí! Azt viszont be kell látni, hogy olcsón csak bútorlapokból tud dolgozni. Tömörfa bútorok esetén nem tudja felvenni az (ár)versenyt a nagy dömpingáruházakkal. Viszont pont olyan és pont akkora, mint ahogyan mi szeretnénk... (Mármint a bútor, nem az asztalos...)

 • 2008.05.13 08:52:50Békanőci

  A tizenháromhós már húzóckodik fölfelé és emeli a lábát, lévén a rács alig ér a hónaljáig (hát, még ha rááll az alvós cimboráira...), úgyhogy időszerű a kérdés nálunk is.

  Ketteske jön, ha akar, így valszeg emeleteságy lesz a gyerekszoba legújabb darabja, kisasszony megy alulra amíg ketteseke ki nem lakoltatja, addig meg lezárjuk az emeletet.  Öhhmm,öhmm... egykori fickómmal (Brrrrrr...!) bútorasztalosat vállalkoztunk -ügyes, de drága lett.

  DE! Mivel papírom van róla, hogy erősen megtömték a fejem a lakberendezés alapjaival és több éves mindenszintű gyakorlattal rendelkezem ezügyben, ha valaki adna kölcsön szerszámokat és egy kisteherautót, valamint az unokanagykabátját, mint fizikai támasztékot, csinálok én neki egyedi konyhabútort! :)

 • 2008.05.13 09:22:26toria

  1,5 évesen kivettük a rácsokat, helyére leesésgátló került.,A leesésgátló mellett mind2 oldalon van 20 centi (szabálytalan, de vagy 1 m v 1,6-ast találtam csak a 140es ágyhoz...). EGYSZER leesett még az elején.

  Most rendeltünk ágyat, nem emeletest, hanem magaságyat, ami azért elég nagy különbség, mert a teteje van 140 centin, a fekvőrésze kb 1 méteren... szóval rálátás stb megvan.

  Az éjjeli pisirohanás még engem is aggaszt, de max nem költözik még át abba.. nem tudom...  Alatta egyelőre bunker lesz és polcos rész, de ha lesz ketteske és ha nagy lesz, alulra egy ráccsal és matraccal be is költözhet.

  Én azt ajánlom, érdemes asztaloshoz menni, mert amilyen elképzeléseim voltak, nem találtam olyat készen, pedig néztem én is felsőkategóriás ágyakat is...  Ikeás nagyobbítható ágy: mennyi is bele egy JÓ matrac? 15-20? Olcsó így az az ágy?

  A magasított ágya is 90*200-as... az nekem is tetszett, de felesleges akkora ágy, csak elveszi a helyet a játéktértől - az nem ér rá 10 éves korban?

  A mostani ágy szerintem nem kell tinikorig. Akkor úgyis érdemes átbútorozni nagyfiúslányosra, vagy költözik az ember.. szóval mi kb 10 évre tervezzük ezt a megoldást.

 • 2008.05.13 11:23:11szajberpiraty

  Szivacs fotelágyat javaslok!  -Nem esik le róla a gyerek

  -Könnyen össze lehet csukni

  -Könnyen odébb lehet rakni

  -A javításához nem kell szakember (pl. asztalos)

 • 2008.05.13 11:47:03Boci6

  Jelentem, ismerek ilyet, barátnőm apja, csak sajna 1. nem dolgozik, csak ismerösöknek 2. már 60 éves!!! :) csak azért nem vándorolt még ki, mert azt mondja, neki már mindegy :) de amúgy hiteleit fizeti még mindig erőssen, túl hülye volt, túl óccsóért dolgozott...

  Kiságyunk nekünk is IKEÁS és a következő is az lesz...Kék, vastaglábú, ormótlan mamut :)

  Emeletes ágy: én 5 éves voltam, az öcsém 4 mikor megkaptuk az emeletes ágyat. Én spec. leestem róla, pedig még nekem volt jobb mozgáskoordinációm. A poén, hogy az esésre nem emléxem, egyszercsak arra ébredtem, hogy rohadt mód fáj a bokám és a földön fekszem..:)

  Ja és voltam beteg, de nem emlékszem hogy az emeletes ágy törést okozott volna az ápolásomban :)ja és gyermeki fantázia: úgy gondoltam, a szörnyek nem tudnak felmászni az emeletre, ez kifejezetten hasznos volt :))

 • 2008.05.13 13:36:25kiscica33

  Én ismerek egy 26-27 évest is aki nagyon jól dolgozik (nálunk csinált beépített szekrényt, konyhabútort, gardróbot, számítógépszekrényt). Ki mennyit fizet a telefonszámáért? :-).

  Meg ismerek egy kezdőt is, aki rokon, de róla még nem tudok referenciát adni..

 • 2008.05.13 13:56:40tris

  Szerintem nem kell hogy az ágy kihúzza a kamaszkor végéig, elég olcsón lehet ágyat kapni, le lehet azt cserélni öt évente - a matracot amúgy sem árt.

 • 2008.05.13 13:59:11Vvuk

  mit gondoltok az én most egyéves lánykámnak vehetek a nyáron új ágyat az új szobájába? nem túl kicsi 14-15 hónaposan egy gyerekágyhoz?

 • 2008.05.13 13:59:27evaandrea

  A negyedik gyerekemnek összecsukható utazóágya volt először a helyszűke miatt. Imádta,és én is, mert a könnyűsége miatt mozgatható volt a lakásban. Oda vittük, ahol nyugi volt...Délután meg az erkélyen aludt.

  Mikor kinőtte, asztalossal csináltattunk fenyőből 3-as emeleteságyat.Befúrva a falba, szóval bombabiztos és jól néz ki.Felül L alakban 2 , alul csak egy ágy van. 100 ezer volt, és mi vettünk bele szivacsmatracokat, amit időnként cserélünk. Egy svéd magazin adta az ötletet, és tényleg olyan lett, amilyet szerettünk volna .

  A kicsi persze alulra került kb 3-4 éves korában. Soha nem esett le egyik gyerekem se az emeletes ágyról, én viszont kétszer is, gyerekkoromban, semmi bajom nem lett, és persze továbbra is fent aludtam. Az ágyhúzás kicsit bonyolultabb, mindössze ennyi a hátránya. Viszont 2 évesnek még nem ajánlanám, neki szivacsmatracot vennék, vagy olyan összehajtható szivacsfotelágyat.

  Szerintem fontos, hogy érezze a szabadságot, egyedül is tud közlekedni, ki tud menni pisilni egyedül...stb. Emeletes ágyat csak akkor érdemes bevetni, ha a legnagyobb nyugodtan alhat fent.Megfigyelésem szerint a készen vett emeletes ágyaknak elég kicsi vagy nem megfelelő a védőkorlátja, többek közt ez is az asztalos mellett szólt, meg az ár is.

 • 2008.05.13 14:00:21evaandrea

  Vvuk,

  szerintem még kicsi...

 • 2008.05.13 14:25:05Clematis

  Ruju, mi is a csúszdásban gondolkodunk (használtat keresünk), csak a férjem időnként rámhozza a frászt azzal, hogy szerinte nem biztonságos. A gyerek viszont kijelentette, hogy csak csúszdásban hajlandó majd aludni, másikkal ne is próbálkozzunk, úgyhogy még tépelődünk, mi legyen... Nem tudom, ha éjjel megszomjazik a gyermek, nekiindulna-e vízért, vagy szólna, vagy mi történne...  Valaki más gyereke alszik csúszdásban?

 • 2008.05.13 14:55:01monsterwoman

  Az én nagyobbik fiam csúszdás ágyban alszik.2,5 éves volt, amikor kapta.Nagyon szereti.Praktikus, mert galériaágy, így sok holmi elfér alatta, és unalmas, esős napokon jó szórakozás, már a másfél éves öccsével együtt bohóckodnak rajta. Soha nem esett le róla, szerintem nem balesetveszélyesebb, mint bármilyen más ágy( a gyártók manapság már minden részletre odafigyelnek)

  Az a típus, ami nekünk van, nagyon olcsó a kikában, spéci matraccal együtt 43 ezer ft.

 • 2008.05.13 15:03:50Dexter68

  Mi vettünk Csipetnek egy matracot az ikejjában, és az udvari asztalosunkkal csináltattunk egy pontakkora ágyat, mint a rácsoságy+pelenkázó kombó volt. A lényeg, hogy körbe van véve kerítésszerűen bútorlappal, de van egy be-kijárat, ahol a Méltóságos úr tud közlekedni. Ha érdekel valakit, lövök egy képet róla, csak most épp aludni méltóztatik a fiatalúr.

 • 2008.05.13 15:23:13Clematis

  Monsterwoman, köszönöm a hozzászólásodat. zt hiszem, tudom, melyik ágyról beszélsz, az a férjem szerint nem elég stabil :(

 • 2008.05.13 15:45:32monsterwoman

  Clematis!

  Nem pehelysúlyú a kisfiam, most 4,5 éves, 20kg, de semmi problémánk az ággyal. Beszéltük a férjemmel, hogy csajozni már úgysem ezen a csúszdás csodán fog, tehát nekünk megfelel.

 • 2008.05.13 16:09:31zoliné

  Sziasztok! Az én kislánykám tavaly nyáron költözött ki a rácsosból, kapott egy körbetámlás gyerekheverőt.(kb: 20 ezer froncsi volt, ágyneműtartós, 70x150cm-es).Nagyon komázza az első perctől fogva. A fekvőmagassága 28cm, a támlák + 15cm magasak. Még soha nem esett le, pedig sokszor "vándorol" álmában. Szerintem kiszolgálja kisiskolás koráig...utána meg már kaphat rendes méretű heverőt. (több gyerkőcünk nem lesz)

 • 2008.05.13 16:28:16zoliné

  Ja, így néz ki az ágy, de nem itt vásároltuk.  www.rs.hu/termek.php?cs=4&al=60&term=20

 • 2008.05.13 17:39:31fülemüle

  Az én fiam a nyáron két éves lesz. 140x70-es rácsoságyban alszik. Marad is ott, amíg tesó nem lesz. Ő többször körbejárja az ágyát egy északa, sokszor kereszben fekszik. Egy olyanról, amin nincs végig leseésgátló tuti leesne előbb-utóbb.

  Én olyan emeleteságyat tudnék elképzelni egy ilyen pici gyerekszobába, ahol az ágyak egymáshoz képést el vannak tolva, az alsó ágy és a felső között maximum 1/3 átfedés van. Így a felső ágyat nem kell olyan magasra tenni. Könnyebb ágyazni, lemászni, beteg gyereket ápolni, kisebbet lehet esni...

  A felső ágy alatti maradék helyen, meg lehet ruhásszekrény vagy gyerekkuckó.

 • 2008.05.14 09:02:15nagymanci

  meni, ha még olvasod: mi a két éves lányunknak vettünk egy szuper ágyat.  Magas, de később leszerelhető leesésgátlója van.  Hihetetlenül masszív egy gyerekágyhoz képest (a hosszabbítható ágyak szerintem nem azok). Azt mondták nekünk, 200 kilóig terhelhető! :)  Mi ágyneműtartóval rendeltük, de lehet alátolható ággyal is. A jó hír, hogy ez egyáltalán nem csatlakozik az alap ágyhoz, így ha kihúztad alóla, oda tolod, ahová akarod.  Nem utolsó sorban, kedvező az ára is.  80x 160-as, szóval egy darabig jó lesz! :)  Itt megnézheted: butorgyar.atw.hu/  Mi a flóra típust rendeltük, méghozzá az extrán magasított oldalút. A lányom imádja.

  Ja! egyébként "manci" vagyok, ha még emlékeztek rám, csak olyan régen jártam itt, hogy elfelejtettem a jelszavamat! :)))

 • 2008.05.14 12:52:26szanna

  Hogy vagytok manci? Hiányoztál. :)

 • 2008.05.14 13:41:38nagymanci

  Szia szanna! Aranyos vagy! :)  A legfontosabb történés: megszületett április 8-án a kisebbik lányom, Katalin. Szép nagy baba lett, mondjuk nem is csoda, hiszen 12 nappal túlhordtam. Akkor is indítottak, de szerencsére minden rendben ment, könnyű szülésem volt! :)  Veletek mi újság?

 • 2008.05.15 21:35:08toria

  cobold, szeszter, de igenis él ilyen asztalos. Igaz, a barátnőm apukája :-) A konyhabútorunk gyönyörű, háló és nappali is, most jön a gyerekszoba. Ha kell, küldök képet, adok számot. Kb 7*60cm, azaz 4 m körüli konyha FÁBÓL üvegből tervezéssel beszereléssel világítással stbstb volt 700e 3 éve. Azóta is mindenki azt csodálja.

 • 2008.05.15 21:43:14szeszter

  toria: gondolom nem Veszprém környéki ... :)  nagymancinak GRATULA!!!

 • 2008.05.19 10:24:17magne

  élő bútorasztalos van:) az egyikkel 3 het mulva lesz az eskuvom:)

  itt a reklam helye: akit erdekel irjon emilt:) (marmint nem a volegeny hanem a munkaja:)

  Orsi

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta