SZÜLŐSÉG

Táborajánló: angol tea, baseball és teniszkönyök

2008. május 7., szerda 14:00

Az első táborajánlót azoknak a sportkedvelő, ütőimádó, teniszkönyökű szülőknek szánjuk, akik a tenisz szerelmesei, s a gyermekük is hajlik arra, hogy ezt a fehérgalléros sportot kipróbálja, esetleg űzze is. Napjainkban egyre többféle sportra, hobbyra rendeznek táborokat, s míg régen a tenisz úri sportnak számított, ma már bárki számára elérhető lehet. Sőt, a lurkók nem csak a teniszezéssel, hanem számtalan más foglalkozással is megismerkedhetnek a táborok keretében.Budapesten, a Feneketlen tó melletti Flamenco teniszcsarnokban rendeznek napközis tábort, ami egész nyáron, öt napos turnusokban reggel 8-17 óra között, 7-től 16 éves korig, kis csoportlétszámmal.

A csavar a tábor szerkezetében az, hogy a „hagyományos” tenisz tábort angol nyelvi oktatással is megfűszerezik a szervezők. A napi két óra teniszoktatást kiegészíti a két órás angol nyelvi foglalkozás, s ezzel hatnak gyermekeink izmaira és agyára egyaránt. Lehetősége nyílik a szülőknek egy nyílt napon részt venni (június 7.)a gyerekekkel, ahol eldöntheti, hogy befizesse-e a részvételi díjat (29.400,- forint), vagy mégsem jön be a gyermeknek az effajta kikapcsolódás, kár a gőzért. Jelentkezni lehet a Funside honlapján.

A tenisszel egyébiránt tökéletesen áthidalhatjuk azon fóbiákat, amelyek kilőhetik félénkebb gyermekünk számára a táborok nagy részét, úgy, mint víztől való félelem, úszótábor formájában, iszonyat a lótól, lovastábor megrendezésében, hiszen az ütő talán nem zaklatja fel gyermekünket. S hogy ne lustuljon el a gyerek, a tenisztábor mégis csak sport, méghozzá nem is akármilyen. Kiváltképpen, ha a fiunk/lányunk amúgy is teniszezik év közben.

A tréfát félretéve, számos egyéb tenisztáborba írathatjuk be a csemetéinket, tenisz és baseball variációban, vitorlázással és lovaglással megbolondított táborba, vagy csak simán teniszezni, klasszikus keretek közé. Találtunk kifejezetten ovisoknak szóló tábort is, 5-8 évesek részére.

Hogy ne csak az ütő és salak megszállotjainak kedvezzünk, legközelebb veszélyes vizekre evezünk és úszótáborokat ajánlunk a figyelmetekbe.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.07 15:55:54Meni

  Én anno a MAFC által szervezett tenisztáborba jártam. Hát, teniszezni nem tanultam meg, de arra konkrétan emlékszem, hogy egészen jól éreztem magam. Úszás volt a tenisz mellett a kötelező program. És még egy emlék: minden reggel az úszás után az udvaron várt minket a friss kifli és a dobozos tej.  Jó volt, mert nem a tenisz, a sport, a teljesitmény volt a lényeg, hanem az, hogy mozogtunk napközben és gyerekekkel voltunk együtt. Ja, és ez napközi tábor volt, tehát öt körül apu jött értem. Ezt is szerettem, mert kb. 13 éves koromig nem szerettem pár napnál többre elmenni otthonról...

 • 2008.05.07 20:25:41wish73

  "...tenisz úri sportnak számított, ma már bárki számára elérhető lehet..." hát, közel 30 rugóért-és akkor még csak egy gyerekről beszélünk+ felszerelés (ütő, nem gagyi cipő) nem tartozom a "bárki" kategóriába. napközis táborért-értsd se szállás, se egész napos kaja ez azért még mindig nem a "bki kicsengeti, ha akarja"-kategória. és ezzel nem is lenne baj, ha nem lenne leírva az ellenkezője.

 • 2008.05.08 06:14:36Meni

  Szia wish73, nem akarok vitatkozni veled, meg nem is tudom, hogy mi van pontosan a 30 rugóban (hány nap, mennyi kaja, milyen program). De ahhoz, hogy egy hétig "sporttáborban" legyen a gyerek, nem kell szuper felszerelés és cipő. Elég amiben játszóterezni szokott, és a legtöbb ilyen táborban lehet bérelni gyerekütőt. Vagy jobb helyeken, adnak. Persze nem a legjobb minőséget, de arra elég, hogy eltalálja vele a labdát. És ha ebben az árban mondjuk van úszás is, és napi két étkezés, akkor szerintem nem drága...más kérdés, hogy belefér-e a családi kasszába, vagy sem...

 • 2008.05.08 07:57:53summarygloss

  most ez off, de ha már feljött az ár, kíváncsi vagyok a véleményetekre.  A babám ekcémás, és nem múlik a krémtől, egy barátnőm ajánlott egy homeopata nőt, aki az ő kisfiánál elmulasztotta az ekcémát. Nem mondta mennyi, és én meg tök nyugodtan vittem egy tízest magammal, meg egy telefoncsekket, hogy ami marad, abból biztos be tudom még fizetni. Aha. Így még nem égtem orvosnál, 15-öt kért! Majdnem elájultam, szerencsére éppen a táskámba néztem, amikor kibökte, így nem láthatta az arcom. Szóval adós maradtam ötezerrel, ami külön égő, mert még sosem fordult elő velem, de ezek után megmondom őszintén, úgy vagyok vele, ha havonta kell menni, ahogy a nő mondta, az évi 180 ezer... ráadásul az egésznek annyi értelme volt, hogy lebaszott lábról, amiért anno beadattam az oltásokat a gyereknek és pluszba kértem a rotavírus ellenit (kis súlyú volt a szentem), és tévedhetetlenül közölte, hogy attól van. Most én tévedtem véletlenül a celebek gyógyászához, vagy tényleg ennyire brutál árú ipar a gyerekgyógyászat???

  Minden homeopata ilyen oltásellenes? Mert akkor maradok a hagyományos orvoslásnál, ez agyrém.

 • 2008.05.08 08:20:06Brumibaby

  sg, ötéves ekcémásom van, én nem hiszek abban, hogy etekintetben a homeopátia a homeopatán kívül érdemben használ valakinek. Sok mindent végigpróbáltunk mi is, és mostanra tünetmentességet tudunk elérni a csajnál a kaja gondos megválogatásával és karbamid-tejsav alapú testápolóval (patikában keverik). A homeopátiás szerek egyáltalán semmit nem értek. Biztos én is elszúrtam persze annak idején, amikor beadattam neki a kötelező védőoltásokat meg a meningitisz ellenit, de úgy vagyok vele, hogy inkább éljen az atópiás dermatitisszel, minthogy meghaljon kanyaróban.  Meg amúgy is nagyon bírom azt a fajta orvoslást (?) hogy keltsünk már bűntudatot a szülőben, hogy ő tehet róla, és lámcsak, én így utólag mit is tehetnék ...?

  Bocs mindenkitől, hogy itt offolunk, volt régen egy atópiás dermatitiszes poszt, szerintem ott sokféle szempont felmerült.

 • 2008.05.08 08:33:11summarygloss

  Brumibaby, köszi, a többiektől tényleg bocs az offért.  Csak az árakról jutott eszembe... szerintem táborra 30 nem sok, egyszeri homeós kezelésre 15 meg baromira...

 • 2008.05.08 08:47:40Pandi

  Sg  Te atya-gatya! Nem küldted el a búsba?

  Miért nem mondtad neki, hogy ennyi pénzed van, nincs több, oszt csókolom.

  Nekem egetverően soknak tűnik, pláne úgy, hogy havonta kellene járnotok, garancia meg nuku.

  Remélem, legalább kértél számlát, ennyi pénzből már igazán adózhat is!  Én is bocs az offolás folytatásáért, de tényleg hihetetlen, mik vannak.  (Amúgy az általad felsorolt oltásokat én is beadattam, sőt, alig várom, hogy szeptember legyen és ingyen beadathassam a Pneumococcus ellenit is.)

 • 2008.05.08 10:09:01huhhh

  "tényleg ennyire brutál árú ipar a gyerekgyógyászat?"  Summarygloss, a történeted nem a gyerekgyógyászatról szól, hanem a homeopátiáról, ne keverjük már a kettőt. Utóbbi pedig valóban nagyon sokszor csak a szülők lenyúlása, semmi több.

  Én is bocsánatot kérek az offért. :))

 • 2008.05.08 10:28:06sz.sz.sz

  Nézd a fogorvost! Az pont fordítva csinálja. Az első vizsgálat vagy ingyenes (felmérés) vagy a következő tényleges beavatkozás árából levonják.

 • 2008.05.08 10:36:29Pandi

  Okoska, kicsit elegánsabb megoldás, ha az "árlista" már eleve ki van fügesztve.

  A nőgyógyászomnál és a fogorvosomnál ez így működik, mindenki előre eldöntheti, hogy számára elfogadható-e vagy sem.

  Abban viszont igazad van, hogy ha nincs semmi információ, akkor kérdezni kell (esetleg előre).

  Bár azt most is fenntartom, hogy a fentiekért 15ezer forint szerintem borzasztó sok, állapotfelmérés ide vagy oda.

 • 2008.05.08 10:42:37sz.sz.sz

  Pandi: szép napot!:)

  No, szerintem ez azért genyaság, mert az állapotfelmérés nem jelent önmagában semmit. Maga a gyógyítás, na az valami. Azért lehet kérni pénzt, de csak azért 15 eFt-ot leakasztani valakiről mert jól "megnézte", hát ez durva.

 • 2008.05.08 10:43:59zolnaid

  Az első alkalom tényleg 15 ezer, egy nagyon hosszú, részletes és átfogó beszélgetés kellene legyen. (jóval több mint a fogorvosi első vizsgálat).

  Viszont, minimum ki kellene függeszteni a váróban, (úgy tudom jogilag is így van!) és hát persze sok is ez a pénz. Még ha értem is hogy jogos.

 • 2008.05.08 10:47:59zolnaid

  Ja igen, és a homeopátiában az előzmények, pl. gyerekkor, születés körülményei, stb. sokkal inkább szerepet játszanak a további gyógymód kiválasztásában, mint a hagyományos orvoslásban, tehát ezért csinálnak akkora felhajtást az állapotfelmérés körül, hogy egy-két órán át is tarthat.

 • 2008.05.08 10:59:12huhhh

  "Remélem, legalább kértél számlát, ennyi pénzből már igazán adózhat is!"

  "A nőgyógyászomnál és a fogorvosomnál ez így működik, mindenki előre eldöntheti, hogy számára elfogadható-e vagy sem."  Pandi, nekem erről az jut eszembe, hogy árlista van ugyan az én fogorvosomnál is, de tegye már fel a kezét, akinek a privát fogorvosa valaha is legalább valamifajta gesztust tett arra, hogy számlát szeretne adni arról a minimum tízezres (de sokszor sokkal nagyobb) összegről, amit egy-egy alkalommal leperkálsz neki.

  Meg az jut eszembe (ha már offolunk :)), hogy az egyik ismerősöm a múltkor büszkén mesélte, hogy milyen fantasztikus könyvelője van a feleségének (aki maszek fogorvos), mert eddig még minden évben veszteségesre hozta ki őket. Nos, a fogorvosok számlaadási hajlandóságát ismerve erre a könyvelői bravúrra még talán én is képes lennék, pedig nem is vagyok könyvelő. • 2008.05.08 11:05:23summarygloss

  Jaj, nagyon elvittem ez a témát a málnásba, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...  Szóval fél órát beszélgettünk, a gyereket csak messziről nézte meg, mert a leányom szeparációs szorongásos napjait éli, és messziről mindenki oké, de senki nem érhet hozzá rajtam és az apján kívül.

  Nincs semmi kifüggesztve. A barátnőm, aki ajánlotta, nem mondta, mennyit, csak említette, hogy fizetni kell, de nem jelentős összeget. Mivel neki csak a férje keres, nem gondoltam, hogy ilyen különbségek vannak abban, ahogy a "nem jelentős összeg"-et megítéljük... de tök igazatok van, meg kellett volna kérdeznem előre és jól nem elmenni.

 • 2008.05.08 11:07:17sz.sz.sz

  Huhhh: neked is nagyon szép napot! Képzeld én abban a szerencsés helyzetben vagyok (mióta itt élünk falun), hogy 1. jó a körzeti fogorvos; 2. egyenlőre csak tömni kellett a fogam, ami ingyenes:)))

 • 2008.05.08 11:08:30zolnaid

  nem jelentős összeg... hát azt hiszem én se 15 ezerre gondoltam volna...

 • 2008.05.08 11:13:48Pandi

  Huhhh, Begyszli sziasztok!:)))  Huhhh, hát persze hogy sosem akartak számlát adni, mondjuk a fogdokimnak eddig nem is volt miről, mert apósom haverja, úgyhogy a sima tömésért ill. foghúzásért nem fogadott el semmit.:)))

  A nőgyógyim persze kért (azért egyszerre 15 ropit sosem:D), de számlát nem adott.

  Viszont a lehetőségünk megvan rá, hogy kérjünk.  Pláne 15ezerről fél óráért.

  Ilyen órabérért tán még én is bevágnám a skacomat a bölcsibe.:D

  (Persze csak vicc, tudom, előtte azért kellene tanulnom is "egy keveset".)

 • 2008.05.08 11:16:27sz.sz.sz

  Ja, és a nőgyógyász, akihez én járok a MedicalCenter-en belül praktizál. Tehát nem konkrétan az ő zsebébe fizetek, így kapok számlát, az ellátás viszont olyan, mintha magánrendelésen lennék.

 • 2008.05.08 11:17:57starbuck

  Csatlakoznék Brumihoz.

  Az én lányom 5 hetes kora óta atópiás, én is elvittem egy bőrgyógyászhoz, aki egyben homeopata is. Ez a hölgy azt sütötte ki, hogy biztos sok antibigyót kapott korábban. Kicsit megnyúlt az arca, amikor közöltem, hogy durván téved, mert semennyit sem kapott még. Mellesleg hónapokig adagoltam pontosan a bogyókat, nulla eredménnyel.

  Ami a legszebb az egészben, hogy azért felírta a szteroidos kenőcsöt - nyilván, hogy használjon is már valami a pénzemért...

  Tapasztalom, hogy időnként mindenféle kence nélkül is javul az állapota, elég a napi testápoló, máskor pedig horror van, tetszik, nem tetszik, kell a bekevert Advantan.

 • 2008.05.08 20:13:36huhhh

  "Viszont a lehetőségünk megvan rá, hogy kérjünk."  Pandi, lehetőségünk persze van, és én egyszer meg is próbáltam. A fogorvos rámnézett és megkérdezte, minek az nekem, mikor úgysem tudom elszámolni sehol. Már bocs, de mennyiben függ össze a számlaadási kötelezettség azzal, hogy én utána elszámolom-e valahol vagy sem??? Egyáltalán neki mi köze hozzá, hogy elszámolom vagy papírcsákót hajogatok belőle (hogy az egyéb felhasználási lehetőségeket ne is említsem)???

 • 2008.05.08 20:16:12huhhh

  Ja, és persze a nőgyógyászoknál is hasonlóan mehetnek a dolgok, de arról meg nekem nincs tapasztalatom, mert nálunk meg ez működik egészen más alapon.

 • 2008.05.08 23:51:12Csöre

  Visszakanyarodva a táborokhoz: én eddig azt hittem, hogy az idén 19500 Ft önköltséggel meghirdetett 10 (11) napos cserkésztáborunk drága... (A gyerekeknek 16500-at kell fizetni, de van további nagycsaládos kedvezmény is -2500Ft. A különbözetet kül. pályázati pénzekből hozzuk ki.) Asszem tévedtem.

 • 2008.05.11 15:52:59wish73

  Meni, visszakanyarodva az elejéhez, sztem, ha ütő nem is kell puccos, egy igényesebb edzőcipő nélkül többet ártok, mint használok. a tenisz alaposan igénybe veszi a lábat, nem küldhetem ki sem kínai cipőben, sem ortopéd szandálban, hanem kimondottan teniszcipőt vennék, ha ilyen portra szánnám rá magunkat. de nem.

  a doki-témához kanyarodva megint a politika jut eszembe, h felmerült az utóbbi időszakban az a variáció is, h a tb olyan szerződést kötne a magándokikkal, h aztán nekem vissza lehessen utalni a díjat. na, ez valóban kifehérítené a sok svarcmelót, és lehet, h nem állna a 3 szintes sashegyi villa előtt a legújabb audi. merthogy nem lenne 3 szintes villa sem. talán egy, esetleg tetőtérbeépítés gödöllőn, hondával. de szép i slett volna, ha végig tudják vinni a reformokat, mert így még évekig lehet hörögni a szar ellátásért.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta