SZÜLŐSÉG

Anya, megnézhetem, van-e tetved?

2008. május 5., hétfő 14:00

A gyerekek kérdésfeltevésben zseniálisak, láthattuk a Poronty olvasóinak kommentjeiből. Hogy vidáman induljon a hét, kiválogattunk néhány igazán izzasztó kérdést vagy vicces történetet. Várjuk a további élményeket. Gyerekszáj.


Gyerek négyévesen a tömött buszon:
„Anya, megnézhetem, hogy van-e tetved?”

Hároméves gyerek a boltban:
„Az isten f@szát, hát itt sincs kenyér?!"

Kisfiú húsvéti ebéd közben:
- Ki kér puncit?
A sógor csendben:
- Én jelentkeznék...

Buszon:
„Anya, miért van a bácsinak tükörtojás a fején?”

Apa bankban a lányával, aki rohangál. Apa megszidja. Mire a kislány:
„Én meg elmondom nagymamának, hogy láttam, ahogy megpusziltad anyu punciját.”

Halál szomjas 3-4 éves gyerek a Fellegvárban odarohan a csaphoz, ami körül csak úgy rajzanak a darazsak. Gyerek kifakad:
„A kurva anyját már ennek a sok darázsnak!”

"Icis, elvihet engem Apa Prágába?"
"Nem!... mi az a paprága?"

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.05 15:47:54Atina

  Nekem unokatesóm 4,5 éves kislánya hozza oda a palacsintát, hogy egyek, "hadd érjen meg az a kisbaba" a pocakomban.

 • 2008.05.05 16:03:26Odd

  tegnap este kint voltam a kertben és ezt hallom a szomszédból:

  - anya! láttál-e már fűben nyuszit?

  - láttam

  - akkor adj a seggemre egy puszit!

 • 2008.05.05 16:09:10barbicsek

  Nem vagyok régimódi, meg öreg sem, de nekem az ilyen káromkodós gyerekszáj nem aranyos, hanem gyomorforgató. Gáz, ha a gyerek 3-4 évesen ilyeneket mond. Szomorú. Gondolom, most megköveznek sokan, de akkor is ez a véleményem.  A tükörtojásos, meg a tetves tényleg jó!

 • 2008.05.05 16:12:53szövetszöcske

  A 4 eves kolok:

  - Anya most miert fog megbuntetni a rendorbacsi amikor be van kapcsolva az ovem es a tied is? (a rendorbacsis dumaval szoktuk ravenni hogy ne jatszon az ovvel...)

  - Tudod kislanyom anya a tilosban parkolt, de csak par percet, es most csak beszelget a rendor bacsival de...

  - Hat nem tudtad hogy a tilosban parkolni nagyon veszelyes? Meg is erdemled hogy jol megbuntessen, legkozelebb majd jobban figyelsz mikor mondom hogy nem szabad veszelyes dolgokat csinalni.

 • 2008.05.05 16:18:10gurur

  5 éves a zsúfolt cipőboltban jó hangosan:

  "Anya te pukiztál?"

 • 2008.05.05 16:25:55szepi79 - Harciteknős idomár

  Akkor már én is:

  Unokatesóm lánya 5 éves, ritkán találkozunk, némileg fél tőlem. Múltkori találkozásunkkor a következő párbeszéd játszódott le köztünk:

  -Szia Dóri! Megismersz? Kapok puszit? (csönd) Még várjunk vele?

  Heves bólogatás, majd:

  -Még várjunk...

 • 2008.05.05 16:26:38szövetszöcske

  -Kislanyom koszonj a Margo neninek!

  -(csunyan vegigmeri) Nem is Margo, a Margo az egy torpe neeem?

 • 2008.05.05 16:29:24Odd

  barbicsek! szerintem is gáz a dolog, de ha a szomszédból hallod akkor vicces:)  meg ez is egy jó sztori. kb. 10 éve vonatoztam utoljára, de ez úgy megmaradt...cigányasszony(kb. 16 éves) meg a gyerek párbeszéde:

  - anyúúú ez a buzi patrik húzza a hajam

  - kislányom ne beszéjjé csúnyán, mert idejön a kalauz bácsi és beleveri a szádba a faszát

 • 2008.05.05 16:42:20Atina

  Nekem sem tetszik, ha káromkodik a gyerek. Amíg kicsi, addig jót röhögnek egyes szülők, aztán, ha már az iskolában igy beszél a tanító nénivel, akkor meg már nem tudják leszoktatni (vagy nem is akarják?).

 • 2008.05.05 16:59:00Mucok

  Szomorú, hogy egy szerkesztőnek a gyerek káromkodása vicces. Szerintem ki lehetne szedni a postból, ahogy azt már néhányszor megtették egyéb kínos esetekben. (Lásd Dexterke "picsáskodásánál", és MM "kiborulását" altatáskor...)

  Ez nem is gyerekszáj, ez a primitív nevelés jele, ezzel nem kellene dicsekedni senkinek, mivel az is igen nagy primitívségre vall.

 • 2008.05.05 17:14:40szövetszöcske

  Na ja, igen nagy primitvseg, a gyerek barhol hallhatja hogy kurvaannyat, aztan nem hasitok szijat a hatabol, ha visszamondja. Sokan karomkodnak a vilagban (rendes emberek is szoktak am...), ha valamennyi beszivarog a gyerkochoz szerintem annyiban jo is, hogy legalabb alkalmat ad eldumalni vele, hogy ritkan hasznalja. Ha meg hulye helyzetben jon elo a kicsibol, igenis vicces(pont attol hogy artatlanul mondja eleg abszurdan hangzik), legalabbis nekem.

 • 2008.05.05 17:32:44mammsi

  Unokahúgom kb. 3 éves volt, temetőben sétáltak a dédivel. Gyerek élénken érdeklődik egy feszület láttán...ki az miért van ott stb. Dédi mesél a Jézuskáról, gyerek kezdi érteni aztán valami szöget üt a fejében és kérdez: " mama...ha olyan öreg a jézuska, hogy szakálla van, miért van akkor bepelenkázva?????

 • 2008.05.05 17:36:14mókus

  Mucoknak igaza van, de persze egyből megjelentek a "liberális anyukák", az utcán úgyis mindent lát a gyerek, akkor már miért ne otthon is tőlem, felkiáltással..

  Ugyanezt elsütöttétek a részegséggel is, én már azon is kiakadtam..  Mindegy, biztos konzervatív vagyok, mert nekem ez a beszéd forgatja a gyomromat és rosszul is vagyok tőle, ahogyan az alkoholtól is..

 • 2008.05.05 17:38:28mammsi

  Szintén az unokahúgom sztorija. Akkor is kb 3 éves lehetett, amikor fájt a hasa, nyöszörgött, hogy ő mindjárt szülni fog. Kérdeztük hogy mi van a hasában, azt mondta kisbaba. Kérdeztük, hogy hogy került az bele. Erre ő azt felelte... biztosan a kakaóval ittam meg.

 • 2008.05.05 17:43:21Koczeka, a pampák királya

  Üdv!  Szvsz a káromkodós történetek valóban nem viccesek, de csak ezért kimoderáltatni nem kellene. Az én gyerekem is mondott már olyanokat, hogy az anyjával csak pislogtunk egymásra, röhögni nem mertünk (igazából az a nevetséges, hogy ki se nőtt a földből még), de nyilván valami retorziót alkalmazni kellett.  Talán ezért lehet, hogy bár elvétve ejtünk ki a szánkon egy-egy szitokszót, a gyerek a foga között szűrve folyamatosan átkozódik, ha valami nem tetszik neki. A kérdés csak az, hogy hol tanulta, mert otthon nem az tuti. Nyilván az óvodában.  Azt viszont a nagyanyjuk mesélte, hogy amikor a három unoka együtt maradt és hajba kaptak, olyan káromkodáshegyet hordtak össze, hogy kénytelen volt tettleg közbeavatkozni...

 • 2008.05.05 18:02:58kriszi

  Hm, káromkodás - a lányom soha, semmilyen körülmények között, pedig nálunk is előfordul... a fiam ellenben mindent lelkesen ismétel, azonnal - mire én: "ugye azt mondtad, hogy a kutyafáját annak a...?"

  A kedvenc játékunk egyébként az, hogy együtt szalonképes szitkokat találunk ki a kölkökkel. A legszebb darabunk: "Azt az őszi erdőben felnőtt, téli erdőben aludt, tavaszi erdőben felébredt, nyári erdőben rohangált mindenségit neki!" (és nem fogjátok elhinni, de nem én vagyok az ötletgazda...) Mire kritikus esetben végigmondanám, garantáltan észbe kapok... a másik nem ennyire cifra: "Hogy a pék bökdösse meg a péklapáttal a fenekét!" Ha véletlenül ki találom mondani, mire a végére érek, egymásra dőlünk a röhögéstől... szóval hasznosak ezek :)  Kínos kérdés hát, a hogyan kerül a kisbaba a pocakba ötévestől már megvolt...

 • 2008.05.05 19:56:38WizzAir

  és a tükörtojás a bács fejére hofgy került ?

  kopasz volt ???

 • 2008.05.05 21:01:55sportos

  hmm, káromkodás. elég szigorúan neveltek minket a szüleink, még 'hülyézni' sem lehetett otthon. a húgom és köztem 6 év van. hugi bölcsis volt meg ovis. attól kezdve, hogy tudott beszélni egyfolytában káromkodott. de nem ám csak szolidan, jó hangosan a kurvaanyázástól kezdve volt minden. állandóan égtem miatta. meg magyarázkodtam, hogy nem otthon tanulta. szóval nem biztos, hogy otthonról hozzák a gyerekek a káromkodást. ettôl függetlenül nem vicces

 • 2008.05.05 21:13:43Meni

  Na, most aztán adok a konzervativ imidzsemnek egy jó nagy pofont. Ugyanis én semmi kivetni valót nem találok abban, ha vicces - mert szerintem az - beszólásokat olvasok, amikben a gyerek száján kicsúszik a káromkodás. Ugyanis szerintem a kontextust kellene nézni ahhoz, hogy eldönthessük, itt egy helytelen szokásról van szó (nevezetesen káromkodik a gyerek, mint a kocsis), vagy éppen ott és akkor, talán először és remélhetőleg utoljára kicsúszott a száján valami.  Én is utálom a csúnya beszédet - többször morogtam is itt emiatt - és gyerek szájából is utálom, nem tűröm és nem tartom bocsánatos dolognak. Ha majd a saját gyerekem száján először ki fog csúszni a - tök mindegy, honnan összeszedett - első káromkodás, akkor majd szépen elmagyarázom neki, hogy ez miért nem helyes, és következetesen le fogom nevelni róla. De azért este, négyszemközt az apjukkal, jót fogunk nevetni azon, hogy milyen vicces is volt, ahogy a majd x cm-es fiunk száján kicsúszott hogy .... :)

 • 2008.05.05 21:22:58Vierre_

  Hát nemtom.

  Én kb 15 éves koromig nem káromkodtam

  Azóta viszont mint a kocsis :)))) és hát belátom, főleg önön szórakoztatásomra változatos módon Istent és más anyját mélyen kihagyva a dologból

  Ha gyerek mellett csúsznak ki elhörgöm vagy improvizálok: baszghöööö-gitáros a szomszéééédom sálálálálááááá-

  kb.

  Hát van ilyen is. :)

  Én spec rühellem ha egy két három-négy-öt és így tovább éves kurvaanyázik, pinázik, faszozik, köcsögöl, buzizik, basszájbázik és egy kettőről még tudja is hogy mi az. Idegbajt kapok tőle.

  Hát van ilyen is ;)

 • 2008.05.05 22:26:20nyuszedli

  Ezt a viccet nem rég olvastam:

  "Két testvér beszélget. Az egyik 4 éves a másik 6.

  - Te szerintem itt az ideje, hogy elkezdjünk káromkodni. Most lemegyünk a konyhába az anyuhoz és mondunk valami jó zaftosat. Például te mondasz valamit ami ,,büdös franccal" kezdődik, én meg kitalálok valamit amibe lesz egy ,,bazdmeg".

  A kicsi beleegyezik és elindulnak lefelé a lépcsőn. Anyuka éppen reggelit készít. A 6 éves lép be először és így szól:

  - A büdös francba, én müzlit kérek.

  Az anya jól eltángálja a bátyot és a lépcson felfelé menet még jól a fenekére húz egy párat, majd rázárja a szobaajtót. Anyuka lejön a lépcson és megkérdi a 4 évest:

  - Na és te kisfiam mit kérsz reggelire?

  - Hát bazdmeg, müzlit biztos nem..."  Szerintem ők még nem is tudják mi az amit mondanak, legalábbis az esetek többségében, és addig még lehet vicces is. Persze bárhol hallhatják, nem feltétlen a szülők a rosszak..

 • 2008.05.05 23:02:13psyché

  Az en egyik kedvenc törtenetem az, amikor az akkor kb 1,5 eves fiamnak azt mondtam mergemben, hogy a "kutya mag a macska", erre ö azt mondta "miau-miau, vau-vau".

  Amugy en sem szeretm, ha egy gyerek karomkodik. De valoszinüleg itt is a szülöi peldamutatas a legfontosabb. Ezert nalunk a következö "karomkodasok" vannak hasznalatban: azt a mindenit, azt a leborult szivar veget es a fent emlitett a kutya meg a macska. Ha nagyon merges vagyok, akkor meg a "fene" szocska is elöfordul.

  Amugy a gyerekek kifejezetten fogekonyak ra, hogy mikor es hogyan lehet a legjobban leegetni a szüleiket.

 • 2008.05.06 02:42:05gg_diablo

  Nalunk a 2 evesnek volt egy nagyon nagyon jo beszolasa.Bevasarlas kellos kozepen a hutopultoknal egy kedves idosodo bacsikanak volt bekotve az egyik szeme, mire a fiam jo hangosan megjegyezte: "nezd mami, kaloooooz." Koszonheto a legnepszerubb gyerekmusornak.A bacsika poenosan mondott neki egy ahoj ahojt es a kozelben parkolo kalozhajojarol meselt.Szoval jol vegzodott pedig cikinek indult:)

 • 2008.05.06 08:20:35Dexter68

  A családi legendárium szerint én 3 évesen szóltam apukámnak autózás közben, hogy „–Apu! Húzd le az ablakot, hadd kiabáljak én is a balomnak!”

 • 2008.05.06 09:18:04Sigmafan

  amikor én oviba kerültem... háát az jó régen volt:) na mindegy. egyik este vacsora után megleptem a szüleimet a legújabb "tudományommal", miszerint körbe-körbe járkáltam a nappaliban és közben azt motyogtam, hogy "a kúva isten b@ssza meg, a kúva isten b@ssza meg"... és így tovább. Apum rögtön akarta A RETORZIÓT, ami minimum egy sarokbaállítás. Anyukám azt mondta, hogy hagyják, úgysem tudom, mit beszélek, ha nem nyer értelmet annál jobb, és tegyenek úgy, mintha mi sem történt volna. Ez volt a tuti recept, másnapra valószínűleg azt sem tudtam, hogy milyen sorrendben jöttek egymás után a szavak...:)

 • 2008.05.06 09:18:31kriszi

  Hát, ha én bácsika lennék, bekötött fél szemmel, biza még örülnék is, ha egy aranyos kölkec kalóznak nézne (kalóznak, aki vagány, jó erőben van és fiatalos) - azt hiszem, a bácsi azon bosszankodott volna inkább, ha a kölök elkezd hangosan sajnálkozni.

 • 2008.05.06 09:42:55Amóca

  A bátyám első nap az oviból hazajövet azt hajtogatta: Bosza meg, bosza meg...

  Anyukánk kérdi: Mit mondasz kisfiam?

  Tesóm: Bosza meg, bosza meg...

  Anya: Micsoda?

  Tesóm: Az iszten bosza meg...  (Otthon soha nem hallhatta, az oviban első nap megtanulta...)

 • 2008.05.06 10:37:25nyuszedli

  Közben nekem is eszembe jutott egy aranyos. Uncsitesóméknál voltunk, és anya valamiért leszidott, én kb. 12 voltam, uncsim 2-3. Anyát ancsának szólította, de ez mindig "asa" volt

  Anya nekem: -Te nem vagy normális!

  Uncsim hatalmas szemekkel megfeddve anyát: Asa, nem szabad ilyet mondani!!

  Ezen azóta is jókat derülünk:)

 • 2008.05.06 10:55:43Stolen-Dream

  Végig olvasva ezt a rengeteg mindent akarva akaratlanul eszembe jutott az egyik ismerősöm szorija! Csak hogy lássátok én se szeretem ha egy kicsi gyerek káromkodik de a leglehetetlenebb helyzetekben képes megtanulni!

  Ismerősömnek három gyerkőce van a legnagyobbik (15 éves) és a legkisebb (5 éves) ők a főszereplők!

  Köztudott a nagyobbik srácról, hogy imádja a Depresszió együttest, ártatlanul zenét hallgatott és a kisebbik meg ott volt. Több számot hallgattak meg és a kislány ezt az egyetlen sort jegyezte meg:

  "Kurva szádat toszolod meg!"

  Mentek vásárolni a boldba és mondta a kislány, hogy "kérek kakaós csigát", mire az eladó néni mondta, "azt már nem tudok adni kisszivem", és mit ad isten a gyerek rákiabálta a nénire, hogy

  "kurva szádat toszold meg"!

  S nem tanulta senkitől ha azt nézzük! Egy dalból erre az egy mondatra nagyon érzékeny volt a radarja!  Jókat derültem a sztorikon, hát igen a gyerekszáj ellen valóban nincs orvosság!

  S nekem is eszembe jutott, hogy hányszor égethettem le szegény szüleim ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal! Bár arról nem tudok, hogy káromkodtam volna! :) :$

 • 2008.05.06 10:56:59Stolen-Dream

  Mentek vásárolni a boldba (nem nem oda) hanem a boltba! :)

 • 2008.05.06 11:09:38Békanőci

  Anyámat azzal szégyenítettem amikor mentünk a buszmegállóba, hogy fennhangon zsaroltam: Ha nem foglalkozol velem akkor utcagyerek leszek!

  Hozzáteszem, rengeteget foglalkozott velem.  Káromkodást otthon nem tűrtek, amíg fel nem nőttünk(unokaöcsémmel), addig nem is gyakorolta senki.

  Ismerősömék viszont jó példát szolgáltattak arra, mi mindent okoskodik össze a világból egy hároméves:

  Utazta, elmentek egy krematórium mellett. Kislány: Mi ezs(a pösze, ugye...)? Apuka: Ez egy krematórium.

  Kislány elgondolkodik, majd huncutul: Kujvatójium? Apuka szeme fennakad, kislány rátesz egy lapáttal: A kujvák a tójiumban laknak!

  Ördögfióka...! :)

  Kislány néz

 • 2008.05.06 11:10:05Békanőci

  Mit néz? Nem néz!

 • 2008.05.06 11:48:40Dexter68

  Káromkodás... Nálunk nem jellemző, de Csipetkének van két ló kamasz bátyja, tehát simán előfordult, hogy 2 évesen úgy jött be kintről télen, hogy „Kúúúúúúvahideg van”, illetve „Apa, medmutatnád nekem, hod hod működik az a biszbasz?” :o))))  Nem szoktam reagálni, mert akkor rögtön látja, hogy amit mondott az »érdekes« és akkor nem lehet leállítani.

 • 2008.05.06 14:34:53nyicsevo

  Két éves kisfiam a tömött cukrászdában Apával elment kezetmosni, amíg én a sorban álltam. Fiamnak Apa megmosta a kezét, majd maradt még, hogy a sajátját is megmossa. Közben a kisfiam meglátta wc-t is,levonta a következtetést, hogy Apa mért marad még, és szaladt ki vigyorogva, hangosan jelenteni, hogy Apa kakil!

 • 2008.05.06 17:23:18barbicsek

  Egyszer pici koromban anyu valamit nem engedett meg, erre én: úgy utálak, mint a székelykáposztát!  Akkoriban még nem ettem meg :)

 • 2008.05.06 17:23:33barbicsek

  utállak

  bocsi

 • 2008.05.06 17:27:22barbicsek

  Eszembe jutott még egy. Vendégek jöttek hozzánk és ott ültek elég sokan férfiak nők vegyesen. Egyszer ki kellett mennem a wc-re (kislány voltam, talán 6-7 éves), és megtaláltam anyukám betétjét. Szépen megfogtam egyet és kivittem a vendégekhez lóbálgatva, hogy "anyuuu ez miiiii???"

  Szegény anyu nem kicsit égett.

 • 2008.05.06 19:20:21Bedekó

  A káromkodással nem az a gond, hogy kicsúszik a gyerek száján, hiszen akárhol hallhatta. Hanem az, ahogy a legtöbb felnőtt reagál rá. Általában jót nevet, hogy de aranyos!

  Ettől a gyerkőcnek sikerélménye, van, s úgy gondolja, hogy jót csinált.

  Hát ez a baj!

  Nem a gyerek a baj, hanem a felnőtt.

 • 2008.05.06 19:23:02Dexter68

  Na én ezért írtam, hogy nem szoktam reagálni (erősen vissza kell fojtsam a röhögést persze)

  Ha nagyon elharapódzna a helyzet, akkor komoly képpel elmagyarázom, hogy ez, amit mondott, ez nem szép és mindenki milyen szomorú, ha ő ilyeneket mond.

 • 2008.05.06 19:27:33pill

  Én a saját névadómon nevettetem meg az összes meghívottat. Szüleim akkoriban próbáltak pelusról bilire szoktatni, de ilyan hosszabb eseményekre még pelenkát kaptam. Ez engem valószínűleg igencsak megzavart, mert amikor elcsendesedett a közönség, körbetipegtem a terem közepén, majd a zongora mellett megállva csalódottan tájékoztattam az egybegyülteket, hogy "Itt nincs bili!"

 • 2008.05.06 19:34:19nyuszedli

  :):)

 • 2008.05.06 20:32:33Mucikamucc

  Ezt még én hallottam jó pár éve.

  Bácsi mondott valami csúnyát,erre a felesége:-disztingváld magad bazdmeg!

 • 2008.05.06 21:45:02SGHV21

  Egy gyerek annyira ártatlanul lehet "kínos". kis édesek, azt sem tudják mit mondanak, de annyira le tudják égetni a szülőket.

  Az egykori edzőm kislánya, aki akkoriban volt ovis, szinte az edzőteremben nőtt fel. Volt, hogy versenyek előtt hallotta, ahogy a fitnessesek arról beszélnek, hogy milyen diétát csinálnak, nem esznek csokit, fehér kenyeret, kiflit, ... edzenek. Szóval az oviban azt mondta, hogy ő nem ehtei meg a reggelit, mert hízlal, otthon nem kap enni,megtiltották neki ezt és ezt, szóval nagyon előadta magát. Óvónéni persze behívatta anyukát, hogy akkor most mi van, szegénynek nagyon égett a feje. (Persze semmitől nem volt eltiltva)

 • 2008.05.06 22:27:36SumQuiSum

  Kollégám mesélt vasárnapi ebéd sztorit Kriszti (5) és Marci (2), valamint a szülők szerplésével. Anya kérdezi, ki kér krumplit, husit, stb, az igényt kézfeltartással jelzik. A sor végeztével Kriszti folytatja a sort: ki kéééér... popsit! Marcinak meglendül a keze, aztán a másikkal megfogja és lenntartja. Kriszti megint: Kikééééér... puncit!

  Marci majd kiesik a székből, úgy jelentkezik :D

 • 2008.05.07 13:55:13sziszmo

  A "csúnyabeszéd" - nem "csúnyabeszéd" tényleg nem egyszerű téma, nem nevelés-függő. Már apukám korában is volt ebből feszültség, aki igen zsenge kora ellenére elég durván beszólt az orvosnak egy oltás után, mindezt úgy, hogy nagyon szigorú római katolikus nevelést kapott, egy nem túlságosan liberális korban. Dédike nem győzött keresztet vetni a nagy szégyenben.  Mindig van sajnos olyan közeg, ahol kikerülhetetlen, hogy a gyerekek találkozzanak a káromodás amúgy magyar módra "ízlésesen" cifrázott szóvirágaival. Nyilván nonverbális jelzésekből leveszik a kicsik, hogy ez valamiért érdekes, így jobban megragad bennük.  Ennek ellenére valóban viccesebbek a nem trágár sztorik. :)

 • 2008.05.07 15:13:00Sheruzad

  családi anekdota szerint velem esett meg, én persze nem emlékszem. talán 2-3 éves lehettem, orvosi rendelőben sok gyerek, köztük egy igen széparcú fekete kisfiú. apa kérdezte tőlem: ugye milyen szép ez a kisfiú? mire én: szép-szép, csak ne lenne ennyire fekete..

 • 2008.05.08 00:29:12Niké

  Nagyfiamnak pár éve az oviban az egyébként gyerekvédelmis óvónéninek sikerült előadni: "anya kiabál, apa meg ver", szerencsére már 3. éve járt oda, ismertek, együtt röhögtünk az óvó nénivel:)természetesen sosem volt megverve, bár rászólni szoktunk...

  a kicsi meg pillanatok alatt megtanulja a csúnya szavakat bárhol, de elég kétszer nagyon komolyan rászólni, hogy ezt nem akarom tőle még egyszer hallani, és rendes gyerek ilyet nem mond, és nem szokta ismételni...Szerencsére:)  Ja, meg egyszer a buszon mellettünk állt egy pocakos-szakállas bácsi, szép fehér szakállal, és a pici (lehetett 2 éves) nagy kerek szemekkel csodálkozott: "itt a Mikulás", csak a fél busz dőlt a röhögéstől, de a bácsi vette a lapot:)

 • 2008.05.08 12:06:46bobojsza

  A tesóm kiskorában (sajna nem tudom pontosan, h. hány éves volt)állt a piros lámpánál apámmal,s ott várakozott 1 féllábú bácsi is. A tesóm hangosan: 'apa! hol van ennek a bácsinak a másik lába??'

  Én meg amikor találálkoztuk vkivel, anyám szorongatta a kezemet, h. köszönjek, erre én: 'én ennek a csúnya néninek nem köszönök!!'

 • 2008.05.08 13:24:45Atina

  Mindig unokatesóm gyerekével jövök, de sokat találkozunk, s nagyon jó a szövege.  Telefonon beszélek az anyjával, s ő is elkéri tőle a mobilt, hogy váltson velem egy-két szót.

  Én mondom neki, hogy nem tudunk sokat beszélni, mert mindjárt LEMERÜLÖK.  Erre ő: Miért, mi vagy te? BÚVÁR?

 • 2008.05.08 21:47:39nyuszedli

  A csúnya néniről:

  Unokatestvéremék egy kisebb városban laknak, és elég sok időt töltöttünk náluk, öten voltunk lányok. Az utcájukban lakott egy öreg néni, de sosem láttuk igazából, csak a kerítésen keresztül, és az a legenda járta, hogy boszorkány-persze csak a gyerekek között. Egyszer épp fagyizásfól mentünk haza, és nem messze voltunk a házuktól, és kitaláltuk, h versenyzünk hazáig. Futunk, futunk, és a néni "kiugrik" uncsimék elé, és mondta nekik, h ne fussatok! Úgy megijedtünk, h elkezdtünk sírni, de mind az öten... Aztán kiderült, hogy a néni egyébként nagyon aranyos...:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta