SZÜLŐSÉG

Ájultra itták magukat a szülők a családi nyaraláson

2008. május 5., hétfő 11:50

Egy ír házaspár három gyermekével indult egyhetes nyaralásra Portugáliába. A szülők nem sokkal a megérkezés után piálni kezdtek, egészen addig, amíg apa a hotel portájánál ájultan esett össze. Az anya ekkor magával vitte a gyerekeket és férje nélkül folytatta az ivást. Annyira berúgott, hogy a liftnél összecsuklott, hányni kezdett, majd elaludt a padlón, írja a Független Hírügynökség.

A szálloda vezetői ezután hívták a rendőröket, akik az 1 és 6 év közötti gyerekeket egy otthonba vitték. A házaspár a kijózanodás után elment az intézetbe a gyerekekért, mintha mi sem történt volna. Luis Villas-Boas, a gyermekotthon vezetője megdöbbentőnek nevezte az esetet. Azt mondta, hogy kirívóan súlyos felelőtlenség, amit a házaspár tett a kicsikkel. Azt még nem tudni, hogy portugál, vagy a brit hatóságok eljárást indítanak-e a szülők ellen.


A Porontyon már többször foglalkoztunk az alkohol és a család kapcsolatával, az egyik heti kérdésünkre adott szavazatok szerint a szülők 64 százaléka iszik alkoholt a gyerek előtt. 563-an vallják be, hogy isznak, de mértékkel, 110-en bármennyit vedelnek, 95-en csak akkor mernek inni, ha a gyerek már alszik vagy nem látja és 271-en állítják, hogy soha nem isznak alkoholt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.05 12:06:39Subbantósdi

  Ez azért egy kirívó eset, ettől még nem szégyen, ha valaki bevallja, hogy bizony nem absztinens és alkalomadtán mértékkel - tehát a józanság megmaradása mellett - iszik akkor, hogyha gyerek(ek) van(nak) a közelében.

  Azonban ha valaki meg tudja oldani, hogy időnként azért odaadja családtagnak a gyerekét, gyerekeit, akkor szerintem időnként egy ferde éjszaka is beleférhet, de ahhoz már elég idős gyereknek kell lennie, nem hiszem, hogy ezt mondjuk 1-2 éves korig nagyon kéne erőltetni.

  A cikkben szereplő házaspárt természetesen elitélem, bár nem vagyok képmutató, én is szeretem az alkoholt és szeretek alkalomadtán inni, de még annyit sosem ittam úgy, mióta megszületett a lányunk, vagy főleg nem előtte és úgy, hogy még "dolog volt Vele", tehát esti lefektetés előtt, hogy ebből gond lett volna...Aztán meg este ha egy kicsit spicces lesz az ember, azt reggelre meg úgyis kialussza. :o)

 • 2008.05.05 12:24:01hitomi

  a dolgot már megoldottam, 6. éve nem iszom egy kortyot se.

 • 2008.05.05 12:25:23anyany

  szerintem nagy felelőtlenség a gyerekeket magukra hagyni, mert a szülők berúgtak. sajnos ez elég gyakran előfordul.

  nálunk nem nagyon fordul elő, hogy alkoholos italt igyunk. párom havonta megiszik kb két sört, én abból kb két kortyot. az az igazság, hogy nem képmutatásból, hanem egyszerűen azért, mert nem szeretem.

  szerintem nem az a baj, ha a szülők isznak néha egy-egy pohárral. az a baj, ha nem látnak túl az alkoholfelhőn és a gyerekek isszák meg a levét. ez felelőtlenség.

  ki tudja mi történhetett volna a gyerekekkel, ha a szállodában nem vigyáznak rájuk...

 • 2008.05.05 12:34:05Tünde

  másutt: figyelmetlen voltam, de köszi, javítottam.

 • 2008.05.05 12:38:40másutt

  Semmi gond, Te dolgozol, en meg egy unatkozo kismama itthon. Bebi alszik. :)

  Ha tudod, vedd le az elozo kommentemet legyszi.

  Nagyon jo tema, es rettenetes tortenet.

  Kulonosen pont 1 evvel Madelaine eltunese utan.

  Mit csinalhatnak OTTHON, a 4 fal kozott?

  Szegeny gyerekek. • 2008.05.05 14:20:44evaandrea

  Tényleg nem értem, az ilyen emberek MIÉRT akarnak gyereket?

 • 2008.05.05 15:38:22Vierre_

  Engem pl vállaltam felbasz egy ilyen sztori és csak annyit tudok mondani hogy a kurvaanyjukat tényleg. Öcsém. Tiszta ideg vagyok ezektől a baromállatoktól.

  Remélem nem akar senki traktálni az empátia-dumával, mert a hasonló szituációkban csak és kizárólag a gyerek felé vagyok empatikus. :)

 • 2008.05.05 15:50:26Atina

  Otthon felejtették a babysittert?

 • 2008.05.05 16:34:24anyany

  lehet, hogy a babysitter fizuja elment a piára, mert már otthon elkezdték...

 • 2008.05.05 16:44:22Hertelendi

  Nem semmi történet...

  Nem is kommentálom

 • 2008.05.05 19:18:04másutt

  evaandrea

  ugye nem gondolod, hogy azoknak van csak gyerekuk, akik gyereket AKARNAK?

  kulonosen egy olyan orszagban, ahol hirhedten minimalis a szexualis kultura es hirhedten elerhetetlen az abortusz...  nyilvan beruigtak, kefeltek oszt gyerekek keletkeztek ezaltal, van ilyen, nem is keves, mindenutt.

  a terhessegek 50%-a a jelenlegi fejlett vilagban is NEM TERVEZETT. ez az egyik vesszoparipam, ezt vagyok keptelen megerteni.  egy autovezeteshez 1/2 evet tanul az ember, egy atlagerettsegihez 4 ev suli kell, egy atlageskuvore 1 evig keszulnek az emberek...

  de eleg 2 reszeg allat aki kanos es megno a szenvedok szama a foldon.

  olyan nagyon szomoru.  ja es most van 2 gyerek aki ugyancsak pialni fog egy eleten at, hogy elfeledtesse a gyerekkori szenvedeseit. folyt kov.

 • 2008.05.05 19:42:57hallohallo

  másutt, 3 gyerek van :)  de abszolút igazad van, a szexuális kultúra hiánya, a fogamzásgátlásról szóló információkhoz és eszközökhöz való hozzájutás nehézsége, és az abortusz ellehetetlenítése, ez a legnagyobb baj - amúgy nem sok különbséget látok magyarország és anglia között, az egyetlen, az abortusz lehetősége - de az is csak kiskapuval működik nálunk is.

 • 2008.05.05 22:08:57Lakótárs

  Hogy "mit csinálhatnak otthon" az "ilyen emberek"? Bármily meglepő, valószínűleg éppúgy szeretik a gyerekeiket és gondoskodnak róluk, mint akármelyikünk. Az apuka hiteltanácsadó, az anya - gondolom - htb. Nem élhetnek valami jól, ha előszezonban mennek nyaralni (de az is lehet, hogy anyáknapi meglepetés volt az út). Egész évben alig isznak, aztán az ulsteri tíz fokból leszállnak a dél-portugáliai harminc fokba (az egyik szemtanú el is mondta, hogy nagyon meleg volt aznap). A happy hours alatt megisznak fejenként négy leárazott sört, megnyomja őket a Nap, és már el is ájulnak. A Sun fórumán valaki leírja, mennyire megdöbbentette Spanyolországban, hogy már az első nap az összes angol család tökrészeg volt.  Ami a cikkből hiányzik, pedig nagyon fontos: mindez Madeleine McCann eltűnésének egyéves évfordulóján, amikor az angol lapok újra masszívan előveszik az ügyet. Érthető, ha a portugál hatóságok keményen reagálnak.  A történet nem azért kemény, mert "micsoda barmok vannak", hanem mert arra figyelmeztet, hogy ha gyereked van, sosem hibázhatsz, mert bármilyen felelősségteljes szülő is vagy, ha egyszer elcseszed, örökre vége.

 • 2008.05.05 22:21:43evaandrea

  Pesze 1 gyerek besikerül, de HÁROM?!

  Magyarország se a legkulturáltabb, és nálunk is sok-sok szomorú történet van,de az a réteg, akit nem érdekel, hogy esetleg tehetne is valamit az ellen, hogy gyereke szülessen, nem megy Portugáliába nyaralni...mert ők pl megengedhettek volna maguknak egy gyerekmegőrzőt...

  Másutt igazad van, minden engedélyhez kötött és tanulunk érte egy csomót, csak épp szülő lehet bárkiből jogokkal, a kötelesség pedig ugyanúgy , mint az élet más területein egyre inkább a háttérbe szorul. Aztán ilyesmi történik, meg az 5 éves a Balatonban...sajnos nem kirívó eset. Borzasztó, mert mindig a gyerekek szenvednek.

 • 2008.05.06 11:13:16hallohallo

  evaandrea, portugália - pláne ilyenkor előszezonban, amikor azért még ott sincs meleg - az angoloknak kifejezetten olcsó üdülőhely, nagy angol kolóniák élnek ott (kb 100 éve), télen mást se hallani, csak angol beszédet.

 • 2008.05.06 11:15:43másutt

  most jonnek a tortenet reszletei az angol ujsagokban, es szornyen gusztustalan az egesz.

  a szorakozohelyen 1 euros sörök voltak, es azokon rugtak be a szulok, mint a disznok.

  a fenti kep altal sugallt szitu szebb lett volna, mint a sarban fetrengeni olcso sorok utan...

  mindez a nyaralas elso napjan.  kepek itt:

  www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=564223&in_page_id=1770&ct=5  a szulok beajultak eszmeletlenre a szalloda lobby-ban mialatt a kicsik sirtak korulottuk.  fuj.

 • 2008.05.06 12:16:54Edinbogyo

  Otthoni hir:

  Utcai padon hagyta magára csecsemőjét anyák napján, vasárnap este egy dunaújvárosi nő; a gyermeket járókelők vették észre és vitték kórházba. Az asszony ellen eljárás indul.  Az egyedül hagyott néhány hónapos kislányt járókelők vitték be a Szent Pantaleon Kórházba. A gyermekéért csak másnap reggel jelentkezett az anyja a kórházban. Az orvosok által értesített rendőrök előállították a feledékeny anyát és kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  Az italozó életmódot folytató asszony ellentmondásos nyilatkozatot tett arra vonatkozóan, miként került a csecsemő a padra. A nő ellen korábban több eljárás indult, ugyancsak kiskorú veszélyeztetése miatt - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  A csecsemő elhelyezéséről a gyermekjóléti szolgálat gondoskodik. • 2008.05.06 13:40:21Békanőci

  Az ilyet ottfelejteném én is. És ezt is ANYÁNAK

 • 2008.05.06 13:41:38Békanőci

  hívják... Az osztrák nemnormálisat meg APÁNAK. Gusztustalan.

 • 2008.05.06 18:01:48ikuko

  A barátnőm írországban él,és elég sok ilyet mesélt.

  Ott a társadalmi célú hirdetésekben ami az alkoholizmus ellen kampányol,pl.a nőknek szól.

  Rengeteg anyukát látott az utcán matahari részegen szoptatni,és ott tök természetes hogy a kiskölköket este viszik a pubokba,de ez azért durva.

  Bár ehhez nem kell messzire menni,soha nem felejtem el ,amikor a 11,kerületben,láttam kijönni egy full részeg házaspárt tökrészegen a kocsmából,este 11-kor!és három kisgyerek kullogott utánok,hát a szívem megszakadt értük,annyira rühellem,amikor az idióta szülők f***ga miatt szegény gyerekek szívnak.

  Vag ypl,anyósomék volt albérlői ,a gyerek három hónapja nem volt oviban mert egyfolytában beteg,mert kikapcsolták a fűtést,de piára meg cigire ,arra volt pénz.....

  Szóval az a baj,hogy ksimillió ilyen van körülöttünk..

 • 2008.05.06 18:13:10ikuko

  "a terhessegek 50%-a a jelenlegi fejlett vilagban is NEM TERVEZETT."  Nem a tervezésről van szó,mert mi sem terveztük,de mindig is tudtuk ha jön imádni fogjuk,és felnővünk a feladathoz,a baj az hogy az emberek 80%.a seggbunkó,érzelmileg retardált kretén bunkó paraszt.

  Lehet hogy ez így antiszociálisan hangzik,de az hogy fejlett állam ide vagy oda,ez pont olyan dolog,hogy valaki három diplomával is lehet seggbunkó!

  Sőt!

  Hosszú évekig olyan munkahelyem volt ahol napont asok sok emberrel kellett kommunikálnom,és elmondom bizony az egyszerű idős néni sokszor volt kultúráltabb és sorolhatnám,mint más embertársaink.

  És szerintem soka anyuka van itt aki nem tervezte és biztos nem issza magát halálra vagy egyáltalán.

  A dolog azon múlik ,eleve milyen ember vagy.

 • 2008.05.06 18:14:01ikuko

  elnézést a félreütésekért:-))))))))

 • 2008.05.07 19:01:15pafff

  Valójában a portugál hatóság keménykedik hirtelen, mert egy évvel ezelőtt nemkicsit elbaszták a nyomfelvevést, az időben reagálást, és az egyéb rendőri feladatokat Madeleine eltűnésének éjszakáján. Most jól megmutatják, hogy a csúnya részeg briteknél aztán bármi előfordulhat. Kapóra jött ez nekik most ám.

 • 2008.05.07 20:31:58másutt

  fityisz, benne van a nevuk es a kepuk az osszes brit lapban, nem hiszem, hogy kitalaltak...

  www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article3881461.ece

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta