SZÜLŐSÉG

Tuctuccal kínozzák a gyerekeket

2008. április 30., szerda 15:00

Már többször emlegettük, hogy sokan a könnyű érvényesülés útjának tekintik a gyerekzenei piacot, ami ízlés elleni merénylet is lehet, ráadásul gyerekeket érint, védőháló nélkül. Igazán kár, hiszen komplett generációt tehetnek botfülűvé (ellenkező esetben zenekedvelővé), vagy okozhatnak maradandó károsodást a zenevilágban való eligazodáshoz.

A harmincon felüli korosztály bizonyára élénken emlékszik a lakodalmas rock robbanásszerű elterjedésére, amikor még valóban boldog-boldogtalan ceruzát keresett a csíkos gatyában. Hála istennek ez a fajta zene is a helyére került azóta, az örömünk azonban nem tarthat sokáig, ugyanis a sunyi gépzene a legfiatalabb, s egyben legfogékonyabb korosztályt támadja. Nézzünk néhány remekbeszabott alkotást, amit lányaink, fiaink torkán akarnak lenyomni!


Lilly baba

Ez a lélegzetelállító csoda már nem is tudom (s kideríteni sem sikerül), hogy hányadik albuma az alkotóknak, akik egyenesen a nemzetközi poppiacról törtek be a magyar gyerekszobákba, de azt hiszem, teljesen mindegy. Szemfüles internetvadászok hamar ráakadhatnak nem csak magyarul, hanem egyéb nyelveken is a szőke, rémisztően nagyfejű gépkislány gépdalaira.Amikor először meghallottam, ártalmatlannak véltem, majd egy iskolába lépve a télapó kívánságfalán szembesültem a szörnyű valósággal: sok gyerek tényleg vágyik Lilly babára. Lehet, hogy konzumidióta vagyok, de nekem ez a videoklippel együtt a zenei mélyrepülés, mindenesetre nagy üzlet lehet benne, ha Lilly az egész kontinenst behálózza.

Lilly Baba a világ körül
Sony BMG 2007.
3.450 Ft

Mágikus Pinokkió

Ez a cd döbbentett rá arra, hogy hol van a kutya elásva, mivel lehet eladni mindent. Az egyszerű, fülbemászó dallam ugyanis (ki gondolná, hiszen zenéről beszélünk) olyan a gyerek számára, mint a cukor. Ha a kutyaszart megcukrozzuk, azt is megenné.Így jártam én is: a Jön a bohóc című alkotás nemrégiben a gyerekeimet a tévé elé szögezte, s számomra is elviselhető volt a dallam, a kép meg színes volt, gondoltam, néha megengedhetek magunknak egy kis elhajlást (ehetünk néha zsíros kolbászt állva a piacon is). Nagy volt az öröm, amikor otthon betettem a cédét, csak hát sajnos elindult a zene. Tucc, tucc. Következő szám, tucc, tucc, tucc, gépzene. Aztán elolvastam a címet: A boldogság gépmadara. Így jártunk, azóta sem tudom, hova tették a gyerekek a cd-t.

Mágikus Pinokkió: A boldogság gépmadara
EMI Music Hungary 2007.
2.699 Ft

Gumimaci

Helyesbítenem kell, Lilly baba világsztár ehhez képest. Azt hiszem, hogy a Gumimaci név tulajdonképpen teljesen jó, csak a gumi utáni részt vétették el, erre egyébként tesznek az „alkotók” is utalást, amikor a csoki, csoki is előkerül az egyik dalban (muhaha).


Ez az album amúgy iskolapéldája annak, hogy semmit, de komolyan semmit nem kell tudni ahhoz, hogy valaki cd-t adhasson ki. A dalcímek is árulkodóak lehetnek: Itssy Bitsy Bikini, Jaj de szép a popóm!, Do you think I’m sexy. Ez a cd ízlésrendőrségért kiált!

Gumimaci: Gumidiszkó
CLS 2008.
1.200 Ft
Füles Mackó

Nem, kedveseim, ez nem az a Füles Mackó, aki lekonyuló szép füleinek köszönheti a nevét, s a kedvence a friss méz és szeretjük, még ha kövér is. Sajnos. Ez egy mutáns Füles Mackó, aki riszál (úúúúgyis, úgyis) és arra buzdít minket stílusban, hogy Laci bátyóval borittasan vonatozzunk a lagziban rá.Ez a cédé is csak zenének látszó géphang, aminek egy pillanatához sem szükséges egyéb, csak gombok a számítógépen. Milyen kár, hogy gyerekfüleknek szánták! De hát ne reklamáljunk, régen is voltak ekkora átverések, igaz, akkor csak egymás helyett tátogtak, gondoljunk például a Boney M-re!

Füles Mackó visszatér
Sony BMG, 2007
3.450 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.01 07:43:11summarygloss

  Mi meghallgattuk tegnap este. Nagyon-nagyon lehalkítva. Annyira lefagytam tőlük, főleg lilibabától és pinokkiótól, mert a gumimaci szimplán okádék, hogy folyt a nyálam a billentyűzetre.

  Ehhez képest a gyerek mint az őrült, vigyorgott a gumimacitól. Aztán elvittük fürdeni, és közben rövid esztrádműsort rögtönöztünk (a férjem mondta: gummigummigummigummi... és meg alá: tucctucctucc), aszittük, poénos. A gyerek visítva röhögött. Akkor azt mondtuk, vigyen el bár bennünket az ízlésrendőrség és vessen bár komolyzenei műkritikusok éhes hordái elé egy citrommal a szánkban, de ha a gyerek szeretni fogja, el fogjuk viselni. Ha már nagyon nem bírjuk, jönni fog a figyelemelterelés (pl. biciklizés, kutyázás, macskázás, bármi.)  Paprita férje alkesz, és mindkettő sötét, mint az éjfél, egyszer volt szerencsém velük interjút készíteni. Viszont teljesen hisznek abban, hogy amit csinálnak, az jó. Megélhetési haknigaggyerek, mint a fenti videók alkotói is.

 • 2008.05.01 07:47:50summarygloss

  Ja, tv: nekünk nincs. Még élünk. Legfeljebb bután nézek, ha a kollégák a Született Feleségek újabb csavarait beszélgetik, ám mióta gyesen vagyok, letojom ezt is, meg a kollégákat is... Nagyszülőknél nonstop a hírtv megy, mintegy aláfestésként, úgyhogy a gyerek szerintem a közelébe sem fog menni tv-nek soooookááááááiiiiiiig...

 • 2008.05.01 07:55:22Meni

  Summarygloss, üdv a klubban :) Nálunk is gáz, hogy a nagyszülőknek van tévéje. Illetve nem ez a gáz (mielőtt nekem ugrik mindenki), hanem az, hogy éjjel-nappal megy. A fiam igy "kénytelen" teniszt, siugrást meg ilyan tök értelmetlen baromságokat nézni. Mondjuk még mindig jobb, mint amikor a Duna TV-n az éppen aktuális brazil sorozat megy. Délután nem is szeretem átvinni a fiamat, mert a "táncos és/vagy orvosos" sorozat szent, azt akkor is nézik, ha ott a gyerek... Na, OFF-ot befejeztem... :)

 • 2008.05.01 08:09:18Sanima

  Gyanúsan ismerősen csengett a Jön a bohóc című szám eleje, aztán a refrénnél már egyértelmű volt: hát ez ordít az emeletről minden hétvégén, ha megyünk a párom családjához...

  A gyerekek imádják, még egy táncot is betanultak rá.. nekem nem jön be, de szerintem nem olyan szörnyű, lehet, hogy csak azért, mert sokat hallottam, de már egész elviselhető.

  Különben meg nekem volt Halász Judit kazettám anno, és nem tetszett, főleg a Micimackót rühelltem nagyon. Kövezzetek meg, de én utáltam..ízlések és pofonok..

 • 2008.05.01 08:15:52Sanima

  És hogy fokozzam a felháborodást: olyan 8-9 voltam, mikor elkezdték adni az Égből pottyant mesék c. borzalmat. Hát nekem az volt mindennek a legalja.

  Azok a gyerekek, akik ott voltak, biztos élvezték, de azok az értelmetlen, hülye mesék, amiket kihoztak, ráadásul csúnya rajzokkal.

  Nem tehetek róla, vizuális típus vagyok, és a szépen rajzolt ( pl. Disney) meséket szeretem.

  Ja, úgy tűnik, most nagyon hergelős hangulatban vagyok :)gyűlölöm a bábjátékot is, ennélfogva a Süsü sem kavart fel gyerekkoromban.

  Na, várom a lesajnálást :)

 • 2008.05.01 08:24:55Coccinella Septempunctata

  csajok, jelentem, a tecsóban hétvégén láttam 950-ér' mesefilmet darabját, dvd-n. csodapók, hohohorgász, volt egyszer egy élet, nils holgersson, lolka és bolka, magyar népmesék, mesék mátyás királyról, makk marci... hirtelenjében kb. 20-30 ezer forintot tudtam volna elkölteni igényes, jó gyerek rajzfilmekre. szerintem erre nem kell sajnálni a pénzt, ha lenne gyerekem, megvettem volna mind. egyébként ha terhes leszek, akkor előre felkészülünk olyan rajzfilmekkel, amiket mi láttunk kisgyerekkorunkban, és kiköttetjük a kábeltévét. zenében meg majd csak azt eheti, amit az apja (DJ), meg én (énekes) a szájába adunk. Ilyen mocskokat, mint fent, nem. Szerintem egy gyereknek semmi baja nem lesz pl. Frank Sinatrától, Koop Islandtől, Morcheebától, Sugar Hill Gangtől, Mozarttól, Halász Judittól, vagy pl. Christina Aguileratól. Csak előszűrni kell egy kicsit, hogy igényeset hallgasson.  Egyébként gépzenében is van baromi jó: én első pillantásra a Koop-ról sose gondoltam volna, hogy sima gépzene. Azt hittem, hogy valami jó kis jazz, vagy valami hasonló.  Ja, és ami szerintem a legfontosabb, hogy ne legyen zenei sznob, mint az én uram(hihi), minél több rétegű zenéket kell neki mutatni, Cotton Club Singers mellé Kid Rockot, Sugar Hill Gang mellé Madonnát, hogy tudjon választani egy idő múlva, saját magától, mi a jó, mi tetszik neki...

 • 2008.05.01 11:14:12ruju

  CS, fentebb én is ezt írtam, nálunk nem megy a TV, ha ébren a gyerek. Ha nagyon mesét akar nézni, akkor választhat egy DVD-t a 20-30 E forintos mesegyűjteményből :-D  Zenéből meg a felnőttet nagyon szereti, nálunk is színes a paletta, Madonnától a Die ärzte-n át Police-ig van minden. Apa a lágyabb, én a keményebb vonalat képviselem. Hja, ez a 21. század :-DDD

 • 2008.05.01 15:18:40BlueBunny

  Vakmacska: "Azért itt vagyunk még, legtöbbünkből egész rendes ember lett...."  1. Neked úgy tűnik ez az ország, mint amiben rendesen mennek a dolgok, és normális emberek lakják?  2. Amiken mi felnőttünk, annak a nagy része is ugyanilyen selejt fos volt, csak azokat megszoktátok, így már fel sem tűnik. Mint a vénemberek, akik sóhajtoznak, hogy régen milyen fasza volt minden, holott csak egy dolog volt faszább: hogy ők fiatalok voltak, és emiatt jobban érezték magukat.  3. A gyerekek ízlése más, mint a felnőtteké, de nem hülyék, sőt, sokkal logikusabb lények, mint a felnőttek. Nyugodtan lehet nekik venni színesebb, csillogósabb, fényesebb játékokat.

  Viszont ne tömjétek a fejüket értelmetlen, idióta mondókákkal, logikátlan hülyeségekkel, kegyetlenkedős mesékkel. És ha kérdeznek a világról, a valóságot válaszoljátok nekik. Mindent el lehet magyarázni nekik az ő szintjükön is.

 • 2008.05.01 15:45:03levendul

  Vakmacska, Brumi :)))  amúgy sztem is kinövik, a nagy (11) a rózsaszín, flitteres, pónis, barbis mittoménmilyenes korszakai után most Metallica fan és gitározni akar :), vajon mi jön még?:)

 • 2008.05.01 15:56:01wish73

  hát, szégyen-nem szégyen, az én lányaim vevők (lennének) a pinokkióra, lilly babára, de a gumimacin csak röhögtek,a fülesmackót egyszerűen leállítatták velem. nekem az első széria lilly babánál az tűnt fel a minimaxon, h még így is hamis, pedig nem élő hang. most a 2. lemezt reklámozzák. annyira nem gáz. pénzt nem adnék érte, de, ha megnyernénk, biztos meghallgatnánk párszor. az elsőt nem engedném be a lakásba.

 • 2008.05.01 18:14:27melcseee

  én félek. nemtom mi lesz itt, mire nekem gyerekem lesz valaha....

 • 2008.05.02 02:30:31ikuko

  Nos,lilibabától sugárban tudnék hányni,úgy ahogy van.

  Nem is tudom ki írta,hogy erre kéne 80%-os giccsadót fizetni:-D

  Szerintem simán 100.

  Én pár hét múlva fogok szülni,de az tuti hogy ilyen sz****-t nem fog hallgatni a gyerek.

  Amikor a szomszédban is üvült a lilibaba,a két háromévesnek,menekülök,és nem is értem...

  Gyerekkoromban pedig utáltam az összes "énekelős" mesét,égből pottyant,Halász Judit,mindet,nem voltam rá kiváncsi,én a mesét szerettem,és akkor abban ne legyen ének.

  A meséket viszont mindegyiket imádtam,a mai napig,mindennap nézek most is,chihiro az etalon nekem:-)

  Egyetlen sorozat volt ami nekem para volt,nem emlékszem a címére ,amiben a loxpikek voltak,arra emlékszik valaki?

  Na attól rázott a hideg.

  De kitartok amellett hogy nem mindegy mit hoz otthonról a gyerek,azt is utálom pl.,ha valaki

  Metallica fan akkor a gyerek is legyen az,ha Depeche Mode-os akkor az,ha meg igen anya apa tuci zenét szeret milyen jó lesz ha majd ő is.

  Ez olyan mintha anyám hallgatatta volna velem az undorító cigánylakodalmas zenéjét...(pl.)

  Úgyhogy eldől majd a dolog,de tény és való hogy nehéz amikor mindenhol mindenben a gagyit nyomják az embernek ,a lányának ,a gyerekének

  mert hogy az kell a népnek,de nem kell.

  Én nem giccsadót vezetnék be hanem a tényleges giccset büntetném:-D

  És hát az új Vuk úristen de szar,nem is azért mert milyen az első részhez képest ,hanem önmagában véve,pontosan lilibaba kategória,"cukrozott szar".és no comment,sajnálom azt a gyereket akit erre ,elvisznek.

 • 2008.05.02 02:36:03ikuko

  Bocsi ha csapongok,de hajnali félhárom van,és amióta a harmadik trimeszterbe léptem ,hát júj,éjfél és hajnali négy között produkálok mindenfélét.

  Vakarózok,meg ilyenkor savas a gyomrom,meg még mikor mi,de azt nagyon:-D

  És tudom hogy nem ide tartozik,de most kikivánkozott belőlem,kérlek mondjátok hogy igen ja aha ez nekem is volt,de majd elmúlik.

  köszipuszi

  Ja meg azt is hogy ne legyél beszarva a szüléstől,mindannyian túlestünk rajta:-D

 • 2008.05.02 06:43:43hangabanga/

  A fiaméknál a bölcsiben ezzel a gépszarral kellett szembesülnöm. Igaz, én vittem be legújabb Halász Judit cédét, de az nem került sorra a 90es évek vége felé nagyon keresett keptöntörpök mellett..

  és egy anyuka sem szólt, és nem hozott otthoni cd-t, mint pl. Kaláka, vagy Alma, vagy bármi, helyette vigyorogtak, és jót fényképeztek/kameráztak/nevetek a tuc-tucra rángó gyerekeken... és mondom BÖLCSIRŐL beszélünk....

 • 2008.05.02 06:48:17hangabanga/

  2008.05.02 02:36:03 ikuko  TÚL LEHET ÉLNI, pár millió nőnek már sikerült, neked miért ne sikerülne? :))))

  ne aggódj, HA nem burokrepedéssel és magzatvíz elfolyásával kezdődik rögtön neked, akkor úgyis észre fogod venni, hogy készül a szervezeted a szülésre (én pl. egy éjjelen keresztül 10 percenként mentem wc-re és MINDIG volt valami, tökre kiürültem reggelre, amikorra ki is nyíltam teljesen - egy éjjel alatt!!-, és minden simán ment!)

  minden a fejben dől el. nálam a bizalom volt a kulcsszó. bíztam a dokiban, a gyerek apjában. előbbivel akár a szeméttelepen is szültem volna, ha azt mondja, hogy ott szülünk. mindez 20 perces szülést eredményezett!!!)

  szóval nagyon sok pozitív energiát, és gondolatot! készülj rá tudatosan és minden jó lesz!!!

 • 2008.05.02 08:22:57summarygloss

  Off, Ikuko:  addig örülj, míg benn van... ha azt hiszed, most ideges vagy, amikor kijön és elkezdődik az "eszik-nemeszik" és "alszik-nemalszik" c. őrület, bérletet vehetsz a pszichológushoz... :-)  A szülés után totál más lesz a világfelfogásod. Egyrészt meg fogsz lepődni, hogy mennyi erő van benned. Másrészt mindentől el fogsz feledkezni közben, csak a gyerek fog számítani.

 • 2008.05.02 16:31:24Judit*

  Az óvodánkban a kiscsoportos gyerekekkel a Gumimacis albumot hallgatták az óvónők, az egyik dadus hozta be, hogy az milyen aranyos, tetszik majd a kölköknek.

  Meglepődtem, hogy csak én emeltem fel a hangom a szülők közül, hogy NA NE, ezt a borzalmat azonnal tüntessék el, hoztam elég Gryllust meg HalászJutkát meg Zeneovit.

  "Dehát a gyerekeknek úúúgy tetszik!" Nem baj, a gyerekek azon is nevetnek, ha egy társuk elesik az udvaron, szóval szerintem ennyi terror bőven belefér, hogy amilyen zenétől nekem hányingerem van, azt a gyerekemnek se engedem hallgatni. Ezért vagyunk mi felnőttek, ők meg gyerekek, kellenek a korlátok, és ez is az.

  Más kérdés, hogy mit gondol egy olyan szülő, aki csipsz-szel meg kólával eteti, és Lilibabával altatja a porontyát.

 • 2008.05.02 21:15:27eino.

  Az Égből pottyant meséktől nekem még rémálmaim is voltak , pedig csak egy részt néztem végig.  Ezeket a zenéket(?) azért elég jól ki lehet védeni. Nálunk Kaláka, Kolompos, Ghymes, Bach, Rammstein, Török Ádám és a Mini, Hobo, Vivaldi, Verdi, kórusművek és hasonlók voltak/vannak, gépzenét először az ovis farsangon hallott. A Hupikék törpikék c. örökbecsű kazin hallottam a gyerekeknek szóló dalszöveg irodalom csúcsát: Törpilla, neked hány cenit kell... Meg volt valami Csigabiga izé, többre nem emlékszem, szerencsére. A gyerek nem szereti ezeket, bár bulizott rájuk a többi kicsivel, viszont eddig még MINDEN farsangról elsőnek jöttünk haza, annyira megfájdult a feje.  Úgy őszintén, az óvónénik és a tanítónénik miért nem figyelnek arra, miféle szellemi táplálékot kapnak a gyerekek?  Azért néha hallgatunk a neten vagy valamelyik zenetévén mai ún. sztárénekeseket is, mert a jó hang az jó hang, nem zárkózhatunk el tőle. De csak a konszolidáltabb klippes dolgokat ( pl. Shakirától, Christina Aguilérától stb.) . • 2008.05.02 21:16:40eino.

  Ja, gyerek nélkül azért megnézem/meghallgatom a kevésbé konszolidált klippeket is :))))))

 • 2008.05.03 00:11:42miramira

  Miramira is nagyon szereti Halász Judit dalait kedvenc a Mmackó,Boldog sz.napot,vannak még rossz gyerekek.

  DE!!!Nagyon szereti lakodalmas/mulatós zenéket is.

  (Apukája zenél gyakran szól nálunk)

  DE a törpök és a gumimacit is hallota már és lehetett látni rajta hogy többet nem szeretné.

 • 2008.05.03 17:49:16beste

  Ezen csodák alkotóit szívem szerint a térdemre fektetném, kiszámolnám nekik a harminchatot, majd egy zárt szobában addig hallgattatnám velül a műveiket, amíg írásba nem adják, hogy többet nem fognak ilyen emberiség elleni bűnt elkövetni.

  Brumm. :-)

 • 2008.05.03 21:43:35Vakmacska

  Ja még eszembe jutott az egzik legkorábbi gyerekszáj-történetem, ami bizonyítja hogy azért a koragyerekkor tetszik-nemtetszikje nem feltétlenül és mindig mutatja a későbbi felnőtt ízlést.  Anyám a rádiót hallgatja, lehetek vagy három éves. Elindítanak a rádióban valami szoprán operaáriát.  A legenda szerint én egy-két percig csak tágranyílt szemmel hallgattam, majd őszinte döbbenettel megszólaltam: "anya, de miért visít ez a néni????"  Na, autóban nem, de amúgy előadásként megnézve az égvilágon semmi bajom az operával felnőttként, egyet-egyet kifejezetten szeretek is.

 • 2008.05.03 21:45:45Vakmacska

  Ja és BlueBunny, kirándultam, nem volt időm reagolni, de ha még itt vagy: az ország meg a kritizált politikai elit, nemszimpi rétegek etc nem azonosak a nagy többséggel, és remélhetően velem meg a barátaimmal se.  Ha Olaszországba mennék nyaralni és mondjuk tetszene Rimini meg az ottani emberek, esetleg lenne ott barát-rokon, akkor onnét se azzal jönnék haza, hogy hülye a Berlusconi meg gonosz a szicíliai maffia, attól mondjuk Olaszhon még tele van élhető hellyel meg szerethető emberrel. Na, sztem itthon is.

 • 2008.05.03 22:43:10wish73

  azon gondolkodtam, h miért trendi dolog igénytelennek tartani a gépzenét. csak azért, mert nem élőhang énekli? ilyen alapon a kalákához képest a halász judit is métely a maga szintetizátoros, erősítős, elektromo sgitáros, kitudjamiféle technikai hátterével. szóval nem hiszem, h a géphag-élőhang a vízválasztó. lásd csicsi, ő sem gép, azt' mégis. én inkább a szövegre helyezném a hangsúlyt. persze, nem kell sznobnak lenni és csak népköltések ill. "nagy" költők megzenésített verseit favorizálni, de nem baj, ha legalább nyelvtanilag rendben van az a pár sor és tartalmában figyelembe veszi a célközönséget.

 • 2008.05.03 22:56:24eino.

  A gépzene itt nem azt jelenti, hogy kizárólag akkusztikus hangszerek szólalhatnak meg. Hanem azt, hogy a lehető legprimitívebb módon összeraktak valami tuctuc-ot, és géphang nyekergi hozzá az ,,éneket". Ennél olcsóbban talán nem is lehet zenét előállítani.

  Halász Judit meg a saját hangján énekel, és nem is hülyeséget. Gyakran ő is verseket.

  (Fenn a létrán áll két angol, végzetük szörnyen lehangol... :))) )

 • 2008.05.03 23:28:20wish73

  hát, halász juditot télleg csípem, de az utóbbi 2 lemeze nagyon didaktikusra kerekedett. (nagymamás, testvéres)

 • 2008.05.03 23:42:54eino.

  Nem tudom, én leragadtam az én gyerekkoromban már létező számoknál :) A Vannak még rossz gyerekek c. dal nagyon nem tetszett, onnantól nem is figyelem az új dolgait. De a ,,Van egy kis házam, odamegyek, ha túl sok ember zavar" nagyon szívbe markoló még egy 8 éves meg nem értett gyereknek is :)))))))

 • 2008.05.04 10:27:31wish73

  hú, van az az őzikés, amikor szalad az erdőben, hát, attól gyomorgörcsöm volt kiskoromban

 • 2008.05.04 16:53:23Anriette

  Sajnállom, de nem volt türelmem a sok felháborodott szülő kétségbeesését végigolvasni, mert nekem meg attól fordult fel a gyomrom, amit itt összehordanak a drága aggódó anyukák.Háromgyerekes anyuka vagyok, és nem hiszem, hogy attól, hogy a lányomnak tetszik a gumumaci, vagy a Lilly baba, attól még hülye gyerek lenne akár ő, vagy akár én, hogy ezt el is tűröm.Úr isten!!!!!!!!Miért baj az, ha a gyereknek nem az én ízlésem a jó?Miért kellene neki Lagzi-Lajcsit hallgatnia?Megjegyzem én utáltam a Papp Ritát és még a Miki-Manót is mertem utálni...Akkor én most nyomi vagyok?

 • 2008.05.04 17:22:56baud

  Én a gumimacit és lagzilajcsit egyaránt ki nem állhatom. Nekünk gyerekkorunkban az volt, amit anyám/apám/nagymamám/nagyapám/testvéreim/keresztanyám stb. énekeltek. Gyerekdalos felvételünk nem volt, úgyhogy ha kazettára vágytam, akkor Abba, Bonnie Tyler, ACDC, hatvanas évek, Buddy Holly meg egy halom hasonló volt.

 • 2008.05.04 17:23:57Vierre_

  Hát én most jutottam el odáig hogy meg is nézzem miről van szó ld a cikkben lévő videók és a véleményem tömören a muhahahás otufos.

  :))))))))

 • 2008.05.04 17:35:58Vierre_

  Nah a csicskáimat ideállítottam, hogy akkor nekik mi a véleményűk ezekről a trágyalékről, jelentem egytől egyig tetszett nekik. A legnyerőbb a gumimaci meg a fülesmaci volt de a többi is bejött nekik. Ezt adjátok össze :D

 • 2008.05.04 17:48:11baud

  Vierre_

  tanulság: ne hallgass a gyerekedre. ;)  De mondjuk tényleg: ilyen alapon adjuk a gyereknek a csokit bátran, ültessük naphosszat a tévé elé (stb.), mert hát azt szereti a drága... Nem mintha néha nem menne el egy-egy marhaság is, de azért ilyesmit nem vennék meg neki.  A következő ízléshez kapcsolódik, ha nem is zenei. Keresztlányomnak (negyedikes, iszonyú okos, évek óta olvas, falja a könyveket) megvettem régebb a Trapitiket. Mindkettőt. Nagyon szerette. Most viszont nem tudom, hogy Harry Potterrel próbálkozzak-e be? Fogalmam sincs, hogy milyen könyv, én filmen láttam az első részét és az nem tetszett. Valakinek van tapasztalata a könyvvel?  De ajánlhattok bármi mást, ami meseregény/regény, és megpróbálkozhatok vele. Tudom, hogy ízlések és pofonok, de akkor legalább van valami fogódzom, hogy mit vegyek le a polcról. Előre is köszi.

 • 2008.05.04 17:57:34Vierre_

  Hát sztem meg az a tanulság, hogy attól még, hogy mi a Mozartot morálisan jobbnak tartjuk, attól még bezony lehet, hogy nekik az nem jön be. És sztem kurvára más a csoki mint ezek a trágyák, először is bár zeneileg a béka segge alatt vannak, a szövegben nincs kurvaanyázás, a Lili baba, amit Ikuko barátosném úgy fikáz és hát őszinte leszek, értem miért :DDD (valóban a "tesztvírem" úgy 14 éve), szövegileg viszonylag korrekt. És még a foga sem lesz tőle lukas.

  Szal én levontam a konzekvenciát: amilyen ultrafos szerintem, annyira jó szerintük. Ez nem azt jelenti, hogy ezt fogjuk zabálni, ez azt jelenti, hogy ha a poronty-társadalom amúgy mindig a gyermek érinthetetlenségéről és lelki szabadságáról papol, akkor talán- bár a többségünk számára ezek rendkívül trágya zenék- ha a csicskáknak bejön ez, hát hallgassák.

  Ebben az árnyalat az, hogy én nem fogok nekik venni ilyen dvd-t de most pl vagy négyszer meg kellett hallgatni, így ha belefutunk , hát belefutunk.

 • 2008.05.04 17:59:14Vierre_

  HÁt én olvastam, a korától függ de amúgy szerintem igazán kellemes olvasmány. Számomra egyszer, de van akinek örök szerelme. Szerintem próbálkozz be vele aztán majd ő eldönti hogy való e neki. Én azt látom, hogy eldöntik ők amúgy...

 • 2008.05.04 18:03:21cozumel

  Vierre  szinte kesztetest erzek arra, hogy en is leteszteljem a gyerkocokon:-)

  De van egy tippem elore: tetszene nekik:-)

  Mert bar mi sem hallgatunk fost, es nagyon bejon nekik az, amit mi hallgatunk, azert ok gyerekek, es a gyerekek idonkent fogekonyak a giccsre, vacakra, szornyusegekre is.

  Majd kinovik.

  Azon van a hangsuly, amit irtal: nem kell megvenni, nem kell nyomatni nekik, de ha belefutnak, es tetszik, hat nagy bajuk nem lesz. Kesobb meg lehetnek opera patkanyok :-)

 • 2008.05.04 18:11:53baud

  Na, ezzel a belefutással én is így vagyok. Ja, és csokiból is van ám szar. :)

  A könyvvel bepróbálkozom szerintem. Megveszem mondjuk az első kötetet, aztán kiderül.

 • 2008.05.04 18:29:43Vierre_

  baud én most Tolkien meseregényeivel próbálkozom a hétévesemnél, lassan megérik a kicsit komolyabb mesékre. Fantázia szinten komolyabb nem téma szinten... Talán indítunk a Koborló és a Varázslóval... És egy két év múlva mehet a Potter is. A lényeg, hogy olvasson és ha lehet ne a Kurvapecérrel, vagy a Mesterségem a Halál-lal kezdje :)))))))))

 • 2008.05.04 18:33:20cozumel

  Jelentem, teszteltem.

  Eeeeeeeeeees: nem tetszik nekik.

  Nem jo a dum dum dum dum, mondjak:-)

  Es a lanyom megjegyezte, hogy a gumimaci nem is maci, ez nem is igazi.

  A fulesmacko pedig jobb, ahogy Te enekled, anya!  Na jo, Lilibaba az a lanyomnak bejott, a fiamnak az sem.

  Mehetunk vissza az egyszervolt.hu-ra :D

 • 2008.05.04 18:46:43baud

  Vierre_

  Tolkien nálam is nagy kedvenc, úgyhogy lehet, hogy előbb beoltom azzal. :)

 • 2008.05.04 19:00:02Sue

  Baud, nem tudom, hogy jó ötlet-e, hogy a gyerek is ugyanazt szeresse, amit te, mert mégiscsak más korosztály és mindenki más. Én gyerekként nem szerettem a gyerekeknek írt zenéket, de szerintem a legtöbb gyereknek még mindig az jön be. Nem mondom, hogy Pap Rita és egyéb borzalmak kellenek, de pl. a rajzfilmek slágerei nagyon meg tudják fogni a gyerekeket.

 • 2008.05.04 19:09:48baud

  Sue, azt azért nem csinálnám, hogy ráerőltetem az ízlésemet. És persze, hogy éneklik a rajzfilmek betétdalait. Engem egyáltalán nem zavar. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a saját világán kívül megpróbálok neki egyebeket is megmutatni. És ebbe belefér Mozarttól kezdve a minden nép zenéjén keresztül a Green Day-ig elég sok minden. :)

  Sokféle zenei műfajt szeretek, és az igényes zene kategóriába tényleg egy halom minden belefér. Aztán választ. :)

 • 2008.05.04 19:37:34Anriette

  Onnanntól kezdve, hogy Vierre úgy hívja a gyerekeit, hogy "csicskái"......hát nincs mit fűznöm a dologhoz:-DDDD

 • 2008.05.04 20:13:34cozumel

  Anriette  Hat ha meg tudnad, hogy Vierre ezen felul micsoda szornyusegekre vetemedik a kiskoru leszarmazottai ellen :-)  De felre trefa: nem vagy koteles "ismerni" Vierret, ha nem regota porontyozol.

  Ha regota, akkor sem vagy koteles szeretni.

  De nema' , hogy errol iteld meg....

 • 2008.05.04 20:18:10Brumibaby

  Hajjaj.  Izé elvihetné vacsorázni Vierret, vagy Vierre_t, vagy mind a kettőt, mert ha erre téved ma este, itten kő kövön nem marad...

 • 2008.05.04 20:18:47Brumibaby

  ez lemaradt:

  :)))))))))))))))))

 • 2008.05.04 20:42:04Vierre_

  Brumibaby  Mi én vagyok :)))) És izé nem visz el vacsizni, basszameg- pedig az ingyenkoszt mindig jól jön, mert izé sztem rommá melózza magát, tök ideg, a porontytól besokalt talán és az egyetlen megnyugtató hely ahol jó neki, az a szépséges nejének öle :)))))))  Így kénytelen vagyok itt dekkolni és a csicskáimról, a klambóimról és a fütyibetyárjaimről regélni tavaszi hagymakrémlevest szürcsölgetve :))))))

 • 2008.05.05 19:21:33ikuko

  fütyibetyár:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD  Lényeg a lényeg,ha akarják hallgassák a kismakik

  a lilibabát,csak fülhallgatóval vagy ilyesmi,vagy a szomszédba,vagy egy másik bolygón,szóval nélkülem:-DDD,csak nekem ne fájjon:-D

 • 2008.05.05 19:46:21Vierre_

  ikuko  Te csak ne szóóójjjá be :DDDD Lesz a Volton Szájpreszhill te meg éppen szülés utáni nyamnyogáson leszel. Legyek kárörvendő? ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • 2008.05.06 17:28:31ikuko

  úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú,de kis

  izé vagy:-)

  bár így három héttel szülés elött,valahogy másra nem tudok gondolni,majd berakom cdén:-D

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta