SZÜLŐSÉG

Kismama 2.0 – Apa nem hibázik

2008. április 30., szerda 08:00

19. hét

Fiú lesz, fiú!!! Az összesen két fiú hehe! Te úristen, mit fognak ezek rendezni??? Folyton oroszlánszag lesz, kupleráj, verekedés? Összevesznek a kisautón, a csokin, a csajokon? Vagy épp ellenkezőleg, kiegészítik majd egymást, egész nap csak játszanak, és nekem sokkal könnyebb lesz?Mikor Erzsike, takarítónő meghallotta, úgy megsajnált, mintha csak azt mondtam volna, hogy örökbe kell adnom Angelina Jolie-nak. Nem értem, miért, szerintem két fiú tök vicces. Csak hogy találunk most még egy normális nevet?


De legalább a ruhatárát nem kell lecserélni. Sajnos a babakocsit igen, mert elköltöztünk, és az új liftbe nem fér be, úgyhogy szolgálati közlemény: Eladom csodaszép Graco Quattro Tour G-collection babakocsimat (barnás-kekis, apró G betűkkel, itthon ilyet nem kapni), kiegészítőkkel, ugyanolyan mintájú pelenkázó hátizsákkal, vagy Bugaboo Cameleonra cserélem (hihi). Írj, megegyezünk! Közlemény vége.

Szóval a neveknél tartottunk. Az a baj, hogy a nevek, amik tetszenek, másnak is tetszenek, ezért baromi elhasználtak. Barátnőm fiának bölcsiscsoportjában a hat fiúból három Dani. A játszótér hemzseg a Dávidoktól, Mátéktól, Bencéktől, Benjáminoktól, Bálint még a családban is sok van, a férjem pedig kategorikusan elzárkózik a Mihálytól. És sajnos a vezetékneve sem Eszterházy, hogy jól hangozzon mindennel. A mi generációnk népszerű nevei, Péter, Gábor, András, Tamás uncsik, a ritka nevekkel meg majd csúfolják. És hát én sem vagyok az a Dzsokis vagy Krisztoferes típus. Még szerencse, hogy a testvére segített megoldani a kérdést, mert azt mondta, legyen Orsi.

Na mindegy, majd csak kitalálunk valamit. Általános közérzetem amúgy jó, csak nagyon hamar elfáradok, folyton zabálok és irigylek mindenkit, aki lapos hassal, lebarnulva, tavalyi tünci nyáriruháiban köszönti a tavaszt. Én csak jobban verejtékezem...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.06 11:49:06zolnaid

  Na ez a tetszikezés kikophatna a nyelvből :DDD

  Csókolom Irma néni, betegnek tetszik lenni? Tetszett a kórházban járni már?

 • 2008.05.06 11:55:24Edinbogyo

  Ez a csokolomozas nalunk a suliban volt furi, mert nyolcadikra iskolat valtottam, es elotte csokolomozni kellett, a jonapotozas nem volt illo, es egy masik varos iskolajaban meg az osztalyfonok felrevont, hogy ilyen idosen mar nem illik csokolomot koszonni, rendesen magazni kell,en meg csak neztem, es total nehez volt raeroltetni magamra a dolgot.

  Egyebkent is utalom a magazast, mindig belebonyolodok.

  Anyosek idosebbek joval, szoval veluk meg megy a tetszikeles, na, abban tudok igazan elveszni.

  De azert szerintem jo, hogy van kulonbseg a nyelvben a kapcsolatokra, neha peldaul az angol nyelvu filmekben nem is olyan kifejezo egy-egy kapcsolat megvaltozasa, mint a magyarban.

 • 2008.05.06 12:00:42másutt

  en "kulfoldi" mivoltomra hivatkozva mindenkit tegezek 20 eve.

  kesz.

  :D

  anyamat latogattam tavaly es a liftben lecsokolomozott 2 gyerek. aszittem elajulok. szornyu volt.

 • 2008.05.06 12:03:24vikimanka

  Nekem az furcsa ha engem tegeznek az ötvenesek, akiket még nem is ismerek, de én magázóva köszönök nekik. Ha én Jó napottal köszöntem és a válasz a szia akkor min. annyi, hogy ne magázódjunk már klégyszi. És akkor onnantól szia.

 • 2008.05.06 12:11:12Edinbogyo

  En akkor dobom el az agyam, amikor velem egykoru bolti eladot lehellozva, elkezd magazni...es sokszor meg sertve is erzi magat, latszik a fejen.

  A brendonban Szegeden egy csaj a tegezesemre vegig magazva valaszolt, aztan egyszer meg atcsapott tegezesbe, de a vegen megint magazva koszont el... ?!

 • 2008.05.06 12:29:55sz.sz.sz

  Edinbogyo: nem tudom, hogy a bolti eladóknál követelmény(?)e a magázás, de a vendéglátósoknál a felszolgáló személyzetnek muszáj magáznia a vendéget. Szóval lehet, hogy nem bunkózni akart, hanem mondjuk a főnökei követelik meg a távolságtartó hangnemet. Furcsa helyzetek vannak, annyi biztos.

  Ja, és üdv. a klubban (Szeged a legjobb hely:)))))

 • 2008.05.06 12:48:47Edinbogyo

  sz.sz.sz.:en is erre gondoltam eloszor, de az emeleten dolgozo srac alkalmazott abszolut jo fej volt, es o automatikusan tegezett... es utana lekisert minket a foldszintre, mert adott prospektusokat asszem, es a csaj elott is ugyanugy viselkedett, szoval emiatt kizarom. Lehet, hogy csak a lany fejeben el ez a dolog ugy, hogy ez olyan szakma, ahol mar tartani kell a tavolsagot...

  Szeged tenyleg a legjobb:)

 • 2008.05.06 13:04:52sz.sz.sz

  Hát furcsa sztorikért tényleg nem kell messzire menni. Lakik az utcánkban egy 25 év körüli csaj. Eddig nem is láttam, csak mióta gyereke van. Mindig "jónapotozik" (nem jó napot kíván, csak szimla jó napot). Egyszer megkérdezett valamit a gyerekemmel kapcsolatban, s ekkor mondtam neki, hogy inkább tegeződjünk. (Jó van köztünk egy tizes, dehát anyák között:)) Akkor elköszönt sziával, s azóta ugyan úgy jön a jó napot, mint eddig. Egyszer még mondtam neki, hogy jaj, hát megbeszéltünk a múlkor, hogy tegezel...stb., de ettő függetlenül nem jött meg a dologhoz a kedve. Így hát én is magázva köszönök neki (de suttyó módon megvárom ám, hogy ő köszönjön előbb:)).

 • 2008.05.06 16:14:02buborék

  dexterke, az én nagymenő nagyfiam (16 hónapos) szintén Samu, szintén gyün a tesó és szintén nemtudom mi legyen a neve. A Bandi, Peti jó nevek, de akkor a Sámuel lenne túl flikk-flakkos mellette. Ha lány, akkor Lujza lesz, novemberig még van ideje eldönteni. Most úgy gondolom, hogy fogok várni egy napot a névadással és jól megnézem magamnak az új Közellenséget.

 • 2008.05.06 16:20:10buborék

  Amúgy tökkomolyan nekem a Tádé tetszik, a férjemnek pedig az Ödön. Amúgy most Lujzibandinak hívjuk, mert a femilinévhez az András illik leginkább.

 • 2008.05.06 16:27:54cozumel

  Sokat filozom azon, hogy az en ketnyelvu gyerekeim, akik nem Magyarorszagon elnek, a magazast vajon hogy tanuljak majd meg?  Mi harman egymaskozt nyilvan tegezodunk:-)

  Es a gyerek ugye hallas utan tanulja a nyelvet, de a magazodast sosem hallja.

  Tavaly meg nem volt gond, mert egy 2 es fel evestol nem feltetlen varjak el, hogy tudja a kulonbseget. Annyit meg siman megtanultak, hogy a felnotteknek csokolommal koszonunk.  De ha hazamegyek par ev mulva, es az 5-6 eves gyerek minden felnottet letegez, az ciki lesz egy darabig...

 • 2008.05.06 16:32:02Vierre_

  Azért az Ödön nagyon merész :DDDDDDDDD A Tádé meg malac :DDDDDDD

 • 2008.05.06 16:36:41buborék

  majd néhány hülye pedagógus beszólogat nekik, amúgy pont ebben a korban jut el szerintem az itthoni gyerekekhez ez az egész magázás para és pont annyira lesz nekik is nehéz. Legalábbis azt kívánom!

 • 2008.05.06 16:46:01cozumel

  Buborek  iskolaba itt fognak jarni, Kanadaban, szoval nem hiszem, hogy beszologatnak majd:-)

  De tudod, utcan, boltban, jatszoteren stb....az emberek olyan konnyen itelkeznek, tuti en leszek a "bunko liberalis" anya, aki megengedi a koloknek, hogy mindenkit tegezzen :-)

 • 2008.05.06 17:28:26sz.sz.sz

  Cozumel: bájos mosoly kíséretében megeresztenek egy napszaknak megfelelő angol köszönést:) Esetleg szóba jöhet az elhalóan ejtett Hahooo! Abban az országban, ahol a csá-csumi-csá évekig teretnyert, nem lesz akkora gáz, akár hogy köszönnek is a skacok. De télleg mosolyogjanak, az fontos:)))

 • 2008.05.06 18:15:31Sue

  Cozumel, én nem tanítom majd a gyerekeknek a magázást, külföldinek az is jó, ha tud tegeződni, szóval az elég. A férjemre sem sértődik meg senki, a nagymamámnak is "sziá"-t köszön. Nem kell kavarni ezzel a magázós dologgal, az csak egy kín. Mikor gyerek voltam, még olyan esetekben is, mikor felajánlották, hogy tegezzek vkit, nem tudtam megtenni. Nekem meg sem fordult eddig a fejemben, hogy ez baj lenne, mert arra viszont tuti megsértődnének, ha letegeznél vkit, szóval az még rosszabb...nem lehet az emberek fejébe látni. Hát a "jó napot" ha ciki ha nem, nekem is jobban bejött, mikor Mo-n laktam, mint a szia, hello meg ilyenek...ki tudja, hogy ki mire vevő, úgy éreztem azzal nem sértek meg senkit, még ha nem is vmi közvetlen.

 • 2008.05.06 18:19:33Sue

  Másutt, én nem tudom, de nem tudnék mindenkit tegezni. Engem mindenki, aki nem a korosztályomhoz tartozik vagy hivatalos ügyben járunk el "ma'am"-nek szólít és én is ezt teszem. Jó, nem vmi hétköznapi közegben élek, hanem egy katonai bázison, ahol ez bevett szokás, de már ezt nem is tudnám máshogy csinálni. Valahogy így megvan a tiszteletadás. Én ezt elvárom magamtól is meg másoktól is.

 • 2008.05.06 18:20:47cozumel

  Sue  Ezzel csak az a baj, hogy talan felnott fejjel szivesen valasztana Magyarorszagot, szeretne majd ott elni, dolgozni....

  Es mondjuk egy allasinterjun eleg hulyen hangzana, ha az elegans "jonapotkivanok" utan a tovabbiakban tegezne a leendo fonokeit:-)  Vagy a baratja/baratnoje szuleit letegezne a bemutatkozaskor...  Tudom, tudom, egy kicsit elore szaladok az idoben :-)

 • 2008.05.06 18:48:24Sue

  Cozumel, nem szaladsz nagyon előre, egy gyereknél mindenképp előre kell gondolkodni, hisz kiskorában fogékony a nyelvekre. Épp ma gondolkodtam a tegezős-magázós témán, de nálam ez sokkal egyszerűbb eset, mint nálad. Én semmiképp nem engedném meg, hogy a gyerek Mo-ra költözzön. Arra nagyon fogok figyelni, hogy a gyerekeim úgy nevelkedjenek, hogy ne akarjanak odaköltözni, max. meglátogatni 1-2 rokont. Én csak a nyelvet akarom tanítani, mert azt nagyra becsülöm illetve a kommunikációt a rokonokkal, de nem akarom, hogy magyar identitásuk legyen. A férjem félig japán, mégsem akart soha Japánba költözni, szóval ezt meg lehet oldani... Nem akarom, hogy tönkretegyék, amúgy meg tized annyit sem keresne ott, mint az USA-ban. Szegény szüleim is akkor jöttek rá, hogy mennyire átveri őket az állam és egész életükben a semmiért güriztek, ahogy a legtöbb tisztességes magyar, mikor látták, hogy a boltban negyedannyiért adnak mindent, mint Mo-n és feleannyi adót vonnak. De hát ők ott élték le életük nagy részét, már nem menne nekik máshol...én ezt nem akarnám a saját gyerekemnek. Tudom, hogy ez még korai meg a gyerek majd maga dönti el, hogy mit akar, de nagyon álmom nekem és a férjemnek, hogy a gyerekünk a West Pointra járjon és továbbvigye a családunk katonai hagyományait. Ha a gyerek mégis vissza akarna menni Mo-ra, szembesülne a valósággal, mint pl. az Amerikai Rapszódiában történt.Ha valaki egy más kultúrában nevelkedik, már nem hiszem, hogy szívesen visszamegy Magyarországra. Én pl. sosem laknék ott és ezt nem sértésből mondom, mert rengeteg rendes, tisztességes ember él ott. Nem is anyagi oka van, csak az a kultúra nem jön be, az emberek nagyon máshogy gondolkodnak, én már nem tudnám megszokni.  Amennyiben te visszaköltözöl (tudom, te döntésed, de most ebben a nagy válságban biztos, hogy nehéz dolgod lesz, de biztos vagyok benne, hogy te is tudod, hogy mit vállalsz), meg kell tanítanod a magázást, de emiatt ne aggódj, mert az iskolában azt úgyis elvárják, így előbb-utóbb rá fog ragadni. Amúgy ha beszélsz a tanárával, meg kell, hogy értse, hogy neki más a helyzete, így nem fog megsértődni.

 • 2008.05.06 18:56:39cozumel

  Sue  En azt szeretnem, hogy a gyereknek minden alternativat megmutathassak, es vegsosoron o dontson.

  Lehet, hogy az en gyerekeim pont Magyarorszagon tudnak majd jobban ervenyesulni, ezt nem tudhatom.  En magam mar nehezen tudom elkepzelni, hogy hazakoltozzem, asszem az elso allasinterjun, amikor megkerdeznek, hogy hany gyerekem van, boritanam az asztalt :-)

  Jo, ez nyilvan sarkitas, csak hogy ertsd: a mentalitastol tavolodtam el en is.  En dolgoztam egy kanadai-magyar sraccal, aki itt kinn szuletett es nott fel, aztan hazament egyetemre tanulni, es annyira megszerette Magyarorszagot, hogy ottragadt.

  Sosem lehet tudni....az o dontesuk lesz, az biztos.

 • 2008.05.06 19:15:05Sue

  Cozumel, ez neveltetés kérdése is. Nálunk pl. az, hogy magyar nincs a környékünkön azt erősíti, hogy valószínűleg csak a nyelvet fogja megtanulni, de pl. megint más eset, ha mindkét szülő magyar. Nem szeretném, ha szétszakadna a család, csak ez az oka. Nálunk ez az én és a férjem esetén is megtörtént (a világ minden részén szétszórva élnek a legközvetlenebb rokonok), ezt már nem fogjuk megengedni és ezt semmiképp nem erőszakkal akarjuk elérni, hanem neveléssel. Igazából ha az ember elégedett az életével, nem vágyik máshová. Ezt szeretnénk megvalósítani a családban.

  Ha te úgy érzed, hogy visszaköltöztök vagy a gyereket visszaengeded, mert ki tudja, hogy 20-30 év múlva mi lesz (reméljük, hogy akkorra Mo. egy nagyon fejlett, kulturált ország lesz), akkor mindenképp jóval több energiát kell belefektetned abba, hogy tanítsd a nyelven felül még sok másról.

 • 2008.05.06 19:27:08cozumel

  Sue  Nekem szuper neveltetesem volt, imadtam Magyarorszagot, megis vagytam arra, hogy korbecsavarogjam a vilagot, es meg is tettem!

  Na jo, csak a felet sikerult bejarnom:-)  En sem orulnek neki, ha ezer merfoldekre lennenek a gyerekeim tolem, mint ahoyg most a mi szuleink tolunk, de sajnos-szerencsere az emberek ma mar sokkal mobilisabbak, es egyre kevesbe jellemzo, hogy valaki abban a kisfaluban oregszik meg, ahova szuletett.

  Legalabb egy kiterot biztos tesz fiatalkoraban...  Az en ferjem skot, de nem szukmarkuan, hanem annak szuletett :D

  A gyerekek meg mexikoban szulettek, de eltunk mar az USA-ban is...szoval nalunk ez a helyvaltoztato eletmod teljesen elfogadott. Most eppen a tundran innen, de ez sem a vegleges helyunk, par ev mulva mindenkepp szeretnenk valami elheto nagyvarosba koltozni.

 • 2008.05.06 19:47:03Sue

  Cozumel, meg tudlak érteni, de nekem ez a helyváltoztatás már kicsit sok. Mi már szeretnénk valahol letelepedni és nyugisan élni. Ebből persze nem lesz semmi, mert mi is állandóan költözünk, még 2 éven belül kb. 3 költözés van kilátásban. :) Az utazgatással semmi baj nincs, csak ne akarja ott leélni az életét a gyerek. Tudom, hogy mi is épp így voltunk, de épp ezért tudjuk, hogy milyen rossz is, mikor szétszakad a család. Nagyon családias légkört szeretnék a gyerekeknek, hogy azért ne menjenek el olyan messzire vagy ha el is mennek, lássanak világot, tapasztaljanak, de ne évekre. Az más, ha együtt költözik a család, mintha csak a gyerek menne el. Ki kell használni a lehetőségeket, ahogy te is mondtad, de mi pl. nem tudunk annyira jól alkalmazkodni, hogy akármelyik országban éljünk. Te igazi kozmopolita vagy, aki bárhol tud élni, ami nagyon jó tulajdonság, de nekem meg kell egy otthon, amit imádhatok, a sajátomnak nevezhetek. Nem tudom...valahogy nekem nagyon idegen pl. Németország. Sosem fogom megszokni. Nagyon várom, hogy az USA-ba visszamenjünk és el ne költözzünk többé.

 • 2008.05.06 23:23:28verkaverka

  Cozumel, nagyon gyorsan meg lehet tanulni magazodni. Mi azt jatszottuk (talan 10 evesek lehettunk vagy max 12) hogy otthon par napig magazodott az egesz csalad, es aki letegezte a masikat az fizetett. Hat mit mondjak, rekordgyorsasaggal megtanultunk magazodni. :)

 • 2008.05.07 00:40:32Vierre_

  Sue  A nagyon fejlett és kultúrált alatt mit értesz? ;))) Igazán érdekelne. :)

 • 2008.05.07 17:03:23Sue

  Vierre, nem értem a kérdést. Szerintem a két szó értelme eléggé nyilvánvaló. De ha így tetszik, akkor azt mondanám, majd akkor, ha a fizetésetek több mint fele nem adóra megy és ami ennél is fontosabb, hogy amikor egy ügyintéző, aki az életben nem látott nem fog letegezni és a pénzért, amit befizetek neki elvégzi a munkáját.

 • 2008.05.07 17:40:35Sheruzad

  általános suliban ugye csókolomozás volt, teljesen magától értetődően. mikor 14 évesen gimibe mentem, az első nap égetett le az ofő, nem csak engem, mindenkit, aki csókolommal köszönt vagy tetszikezett. Nagyon keményen megkövetelte a magázást. Mindenki. Aztán mikor érettségi banketten felajánlották a tegezést a tanárok, persze ez nagy kegy volt, mondhatni kincs, és megtiszteltetés, de soha nem jött a számra. Később ahányszor kellett, kinban voltam a megszólitásnál, egyszerűen NEKEM érződőtt sértőnek h letegezem az addig magázott tanárt, tanárnőt..

  beteg dolog ez.. :S

 • 2008.05.07 17:42:10Sheruzad

  Ugyanakkor itt pl létezik magázás, sőt, használják is, de inkább az idősebbek. Én alapból élek a külföldi bunkó "mentegetőzéssel" és nem magázok senkit.

 • 2008.05.07 21:27:36Sue

  Sheruzad, hol élsz?

 • 2008.05.07 21:35:53Sheruzad

  Spanyolország, Cataluña, Barcelonától fél óra kocsival.

 • 2008.05.07 22:10:53Sue

  Nagyon szép hely, jártam ott. Meg van még az a szép delfinpark a közelben? (bocs, nem tudom magyarul jobban kifejezni, de biztos tudod, mire célzok, ahol ilyen showkat tartanak)

 • 2008.05.07 23:37:11Vierre_

  Sheruzad  Akkor a faszim ássa el magát, hogy 20 éve Real Madrid fan? :DDDDDDDD ;))))

 • 2008.05.08 11:14:08Jucus101

  Már elkanyarodott a téma, de eszembe jutott még egy név. Bazsa. Mikor először hallottam egy gyönyörű cigánylányé volt, visszakérdeztem, hogy ezt jól hallottam??? És mondta, igen: olyan, mint a bazsarózsa, csak rövidebb.:D Papírt is adtak róla, Romániában mindent lehet:)))

 • 2008.05.08 11:17:54sz.sz.sz

  Jucus101: családban a Balázst szokták néha így becézni:)

 • 2008.05.08 14:56:39dexterke

  Nem titkolózom, csak sajnos még nem döntöttünk, ez nem egy egyhetes kör :))

  Van egy csomó b verzió, de az Igazi még nincs meg, az a baj.

  De köszönöm a rengeteg jótanácsot, lehet hogy tényleg Kozsó lesz...

 • 2008.05.13 17:59:59magne

  az apuka kitalalta h Milán... anyukam szerint ez cigany nev (kerdesre h hany ilyen nevu romat ismer a valasz: 'egysem, de akkor is az') tenyleg az?

 • 2008.05.13 18:25:53Sue

  Magne, szerintem nem az.

 • 2008.05.13 18:46:57magne

  elmeletileg szlav (Cseho, Szlovakia, volt Jugoszlavia) nev, jelentése 'kedves' (szerintem imadnivalo nev:)

 • 2008.05.13 18:59:56Sue

  Nem tudom, hogy miért kell a nagyszülőknek elutasítani egy nevet. Nálunk nem is szólnak bele, pedig ki sem tudják mondani rendesen, de elfogadták, hogy ha egy másik országban fog élni, természetesen olyan nevet is fog kapni, ami ott elfogadott. Ez a szülők döntése, nem a nagyszülőké.

 • 2008.05.13 20:22:17wish73

  elég nagy mennyiségű gyerekkel van szerencsém találkozni, van köztük 4 Milán is. egy sem cigány.

 • 2008.05.13 20:26:00Sheruzad

  Sue, delfinshow ról nemtok, viszont van itt egy aquapark, vannak cápák, meg pingvinek mint kuriózum. A pingvinetetés az vicces volt.

  Amúgy nem extrább mint a budapesti Tropicarium.  vierre, felőlem olyan fan lehet amien csak akar, élből nem érdekel a foci, de a leendő exkedvesem vad barszás, és utálja a reálmadridosokat, van neki ilyen kis kürtje, meccs esetén azzal szokott dudálgatni. falra mászok a hangjától. főleg mikor azzal ébresztett hát übermókás, mondhatom..

 • 2008.05.13 20:55:59wish73

  Sheruzad, off, de a leendő exkedves azt jelenti, h szakítás előtt állsz?

 • 2008.05.13 22:04:16eino.

  ,,elég nagy mennyiségű gyerekkel van szerencsém találkozni, van köztük 4 Milán is. egy sem cigány."  Egy szőke, kék szemű, tejfehér bőrű Milánt én is ismerek.  Ja, és ott volt Füst Milán az ,,aggastyán", ahogy rajongója, Radnóti írta.

  Néhány vezetéknévhez szép név lehet.

 • 2008.05.13 23:29:05darvasa  Aladár. dexterkének meg jó huszadik hetet:)

 • 2008.05.14 07:40:46magne

  eino: Németh :)

 • 2008.12.24 13:45:08Mimi01

  Én nekem mindenféle képen a fiú gyermekemnek két nevet szerettem volna, az eslő az egy spanyol eredetű amit Magyarországon is lehet anyakönyveztetni a második pedig egy szép magyar név így lett a kisfiam Rikardó Krisztián ami a vezetéknévhez is nagyon szépen megy. De mindenki csak Rikó-nak hívja. És már a Rikardó ugye egyre elterjettebb Magyarországon mert nagyon szép név.

 • 2008.12.24 21:32:48dodóó

  Mimi01!

  Nem akarlak elkeseríteni,de Magyarországon a Rikardó nevet a Romákon kívül senki nem adja a gyerekének.

  Ha megkérdezel egy MAGYART tuti nem adja ezt a fiának.

 • 2008.12.24 22:40:49Tessina

  De az is lehet, hogy vannak olyanok, akik magyarok, nem MAGYARok, ;s nekik tetszik.

 • 2008.12.25 17:42:14Mimi01

  Hát én magyar vagyok és nekem tetszik a Rikardó név. És az ismerőseimnek sem volt semmi kifogása ellenne mert az én különleges gyerekemnek egy különleges nevet szerettem volna és nem nagyon érdekel, hogy a romák is azt adják a gyerekeinek. De megvallom egyetlen egy Rikardót nem ismerek, se magyart se romát.

 • 2008.12.25 17:44:13Mimi01

  De a kimutatások pedig igazolják, hogy a 80 vhanyadik helyen áll a leggyakrabban adott keresztnevek listáján.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta