Piálni a gyerek mellett

Az alkoholról többször esett már szó itt a Porontyon. Shake szerint az anyák is isznak alkoholt, csak letagadják, Win írásából pedig az derül ki, hogy valamilyen módon minden családot érint az alkoholizmus. Iszunk-e a gyerek előtt? Heti kérdés.

Sok családban soha nem isznak alkoholt (vagy legalábbis ezt mondják), ennél viszont jóval több azoknak a száma, akik néha megisznak egy-egy pohárkával, vagy rendszeresen piálnak. Van, aki úgy véli, hogy ha a gyerek otthon van, teljesen mindegy, hogy alszik-e vagy ébren van, nem szabad alkoholt inni, mert mi lesz, ha váratlan esemény következik be, például bekruppol a gyerek és rohanni kell vele a kórházba.


Mások szerint teljesen rendben van, ha a szülők (mértékkel) iszogatnak, csak a gyerek ne lássa. És van, akit egyáltalán nem zavar a gyerek jelenléte, egy fárasztó nap végén simán leül sörözni mellette vagy akár le is részegedik. 

Mi a jobb: ha egyáltalán nem iszunk (míg a gyerek felnőtt nem lesz?), ha titokban tesszük vagy ha természetes módon kezeljük a kérdést és legurítunk egy pohárkával a gyerek előtt, amikor jól esik?
Oszd meg másokkal is!
Mustra