USB terhesteszt. Áprilisi tréfa?

Egy olvasónknak köszönhetjük, hogy mától a gyógyszertárban minden terhességi teszt vásárlásakor szomorúak leszünk, hogy messze vagyunk Amerikától. A hihetetlen technikai fejlődés ugyanis az otthon végezhető apasági teszt megjelenése után elérte a terhesteszteket is: USB terhességi teszt formájában.

Lelki szemeim előtt először az áramütötte kezem jelent meg, ahogy a pisis cuccot próbálom csatlakoztatni az egységhez, s kételkedtem az épp elméjűségében annak, aki ezt kitalálta, majd megtetszett az ötlet. Ugyanis nem csak simán azt mutatja nekünk ki a teszt, hogy terhesek vagyunk-e, vagy nem, hanem kapásból háromféle hormon-eredményt ad. A HCG, HCG-H, valamint az LH hormonoknak megmutatja a mennyiségét is, 99 százalékos pontossággal.


Egy pisinyi energiával tehát fény derül arra a tényre, hogy gyerekünk lesz, valamint kapunk egy várható születési időpontot is a géptől. Sőt, a HCG szint magasságából megtudhatjuk az első UH előtt azt is, hogy ikreink lesznek-e. Nem a számítógépbe kell pisilnünk, csak a tesztcsíkra, miután az USB csatlakozóra rátettük a védősapkát, majd bedugjuk a lehetőleg vízszintben álló USB csatlakozóba a tesztet.

Ne keseredjünk el akkor sem, ha nem sikerült a baba, mert az USB teszt a termékenységet is segít meghatározni, az LH szint kimutatásával, két legyet üthetünk egy csapásra. Érdekességképpen pedig hadd áruljam el, hogy a mindössze 18 dollárért megvásárolható teszthez 20 darab tesztcsíkot kapunk, így közel háromezer forintnyi összegért akár másfél évig is tesztet pisilhetünk havonta. Remélhetőleg azonban nem kell az összeset felhasználnunk. Még az is megtörténhet, hogy felébredünk, a kezünk belelóg a bilibe és az egész mégsem egy áprilisi tréfa. (Az egész szerkesztőség benyalta, bocs.)
Oszd meg másokkal is!
Mustra