SZÜLŐSÉG

USB terhesteszt. Áprilisi tréfa?

2008. április 14., hétfő 15:35

Egy olvasónknak köszönhetjük, hogy mától a gyógyszertárban minden terhességi teszt vásárlásakor szomorúak leszünk, hogy messze vagyunk Amerikától. A hihetetlen technikai fejlődés ugyanis az otthon végezhető apasági teszt megjelenése után elérte a terhesteszteket is: USB terhességi teszt formájában.

Lelki szemeim előtt először az áramütötte kezem jelent meg, ahogy a pisis cuccot próbálom csatlakoztatni az egységhez, s kételkedtem az épp elméjűségében annak, aki ezt kitalálta, majd megtetszett az ötlet. Ugyanis nem csak simán azt mutatja nekünk ki a teszt, hogy terhesek vagyunk-e, vagy nem, hanem kapásból háromféle hormon-eredményt ad. A HCG, HCG-H, valamint az LH hormonoknak megmutatja a mennyiségét is, 99 százalékos pontossággal.


Egy pisinyi energiával tehát fény derül arra a tényre, hogy gyerekünk lesz, valamint kapunk egy várható születési időpontot is a géptől. Sőt, a HCG szint magasságából megtudhatjuk az első UH előtt azt is, hogy ikreink lesznek-e. Nem a számítógépbe kell pisilnünk, csak a tesztcsíkra, miután az USB csatlakozóra rátettük a védősapkát, majd bedugjuk a lehetőleg vízszintben álló USB csatlakozóba a tesztet.

Ne keseredjünk el akkor sem, ha nem sikerült a baba, mert az USB teszt a termékenységet is segít meghatározni, az LH szint kimutatásával, két legyet üthetünk egy csapásra. Érdekességképpen pedig hadd áruljam el, hogy a mindössze 18 dollárért megvásárolható teszthez 20 darab tesztcsíkot kapunk, így közel háromezer forintnyi összegért akár másfél évig is tesztet pisilhetünk havonta. Remélhetőleg azonban nem kell az összeset felhasználnunk. Még az is megtörténhet, hogy felébredünk, a kezünk belelóg a bilibe és az egész mégsem egy áprilisi tréfa. (Az egész szerkesztőség benyalta, bocs.)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.14 16:04:46Brumibaby

  Én vettem ilyet, de kiderült, nincs rajtam USB-csatlakozás.  De amíg kiderült...

 • 2008.04.14 16:33:12anyany

  szép és jó, de ez a teszt feltételezi, hogy aki megveszi, keni vágja, melyik hormon mire jó. vagy van hozzá valami szájbarágós használati útmutató?

  vagy az amerikai nők mindegyike annyira ért hozzá?

 • 2008.04.14 16:42:12Dexter68

  Brumi! Nem fájt, amikor csatlakoztattad?

  persze lehet, hogy ez arra jó, hogy kiderüljön, hogy terhes-e a gépem. Ez megmagyarázná, hogy miért ekkora :o))) És kezdhetem találgatni, hogy mikor születik a kis Laptopka :o)))

 • 2008.04.14 18:05:12Brumibaby

  Dexter, és neked nem fájt, amitől a géped terhes lehet?

 • 2008.04.14 21:05:00Pumatex

  Jajj, de kár, hogy rendelkezünk a tervezett mennyiségű gyermekkel... Na jó, az egyik még nem született meg, de már rúg, érzem. De ha nem lenne, mekkora lenne, ha ez meg lenne.... :DDD

 • 2008.04.15 10:07:09Illatos nyár

  Az ötlet nagyon király, valaki megcsinálhatná, akár USB-vel, akár anélkül.

 • 2008.04.15 10:42:36Vvuk  Önnek Egy Új Gyermeke Érkezett.

 • 2008.04.15 13:09:04Brumibaby

  Vvuk :)))))))))))))))))))))))))))))))  Kérjük, tájékoztassa a Microsoftot a problémáról

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta