SZÜLŐSÉG

Designer gyerekcuccok tavaszra

2008. április 10., csütörtök 08:00

Itt a tavasz, és ha ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy a H&M-nél és az angol turkálóknál érdekesebb cuccokba, igazi divattervezők tervezte kis ruhacsodákba öltöztessük a gyermekünket, akkor is van miből választani. Mint ez a Cognitive Dailyben ismertetett tanulmány kimutatta, a szülők azt találják a legédesebbnek, ha a gyerekük felnőttesen viselkedik és őket utánozza – nyilván ezért adunk egy félévesre norvégmintás mellénykét vagy oldalzsebes makrokordot.

Klikk!

Az alant felsorolt ruhadarabok is a felnőttes-gyerekes jól eltalált keverékei – ha nem is akarjuk ebbe öltöztetni a porontyot, de egy virtuális séta a mini-divatbemutatón jó kikapcsolódás.

A legszebbek a pip-squek chapeau lenge, elegáns nyári göncei. Mind természetes anyagból van, és ide-oda repül a kis hercegnő körül. Homokozóban nem túl praktikus, de ez most nem szempont. 80-120 dollár körül vesztegetik darabját.

Második helyen a Serendipity kötős szoknyája áll nálam, finoman csíkozott, kislányos, de igényes szabás és kivitel, persze ez is természetes anyagból. Ezt már hordani is lehet, hidegebb időben alá is öltöztethető a gyerek.

Nekem bejött ez a piros kis pöttyös ruha is, angolul red polka gypsy néven fut, és a maga 18 fontos árával szinte hozzánk vágják. Szerintem minden kicsit vadócabb kislánynak szuperül állhat.

Tetszett még a Golden kicsit népies hangulatúra vett őszi kisinge is, szerintem tavaszra is megteszi. Szalóki Ági koncertre kifejezetten illő viselet, az alatta látható ruhácskával együtt.

Klikk!

Visszafogott városi viselet a Chickpea kis piros pólóruhája a hozzáillő piros bőrmokasszinnal. Rohangálni nem nagyon, de a babakocsiban üldögélni lehet benne, a táskában meg elfér a váltócipő.

Ha kis úrfinak vagy úrhölgyecskének szeretnénk öltöztetni a dedet, akkor a Bonpointban vásároljuk be a tavaszi garnitúrát. Jó hír, hogy van egy boltjuk Münchenben, nem kell messze menni érte Utána még ugorjunk el a Luxemburg-kertbe, hogy legyen hol mutogatni a gyereket, lehetőleg egy nörsz kíséretében. Semmiképp ne vigyük viszont Beverly Hillsbe, mert bosszantó mód szembe jöhet egy (vagy több) celebgyerek ugyanolyan cuccban.

Ha már így felöltöztünk, kiegészítőket is illik szereznünk.
 

Kevésbé exkluzív, de a gyerekek igényeire jobban figyel a rávasalható matricás póló: kivágjuk a megfelelő figurákat, és szinte bármilyen pamutanyagra, törülközőre, táskára rá lehet applikálni a mintát.

Nyolc dollárért pedig a sok gyűrött, természetes ruhához kézzel horgolt és kötött hajcsatokat szerezhetünk be a kislányunknak. Ez nem csak nekünk, de neki is tetszeni fog. Ügyesebbek esetleg a kép alapján maguk is előállíthatják.

Nagy kedvencem a maradékanyag-figurákat gyártó, furcsa lényekkel, rávarrásokkal dolgozó Dalinda, nem csak gyerekeknek. Szerintem simán megér 10-20-30 eurót, hogy ilyen tárgyakkal árasszuk el otthonunkat. Ha kicsit összeszedem magam és az önbizalmam, megpróbálok esetleg varrni valami hasonlót, bár ilyen jó anyagokat és mintákat nem egyszerű összerakni.

Forrás: Babygadget.net

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.10 08:54:05Pandi

  Brumi(nyuszi)baby:)  De, bizony, hogy ott varrják, ha nem is illegális gyerekmunkásokkal, de Kínában készül a ruhaipar termékeinek jó része.

  Az óriási, nagynevű divatházak egyszerűbb felnőtt kollekciói is.  Netán Indiában, vagy Bangladesben (mint az én Cherokee farmerom, bár 3 rugóért nem is várok mást).

  Mivel mi kelet-európaiak már túl drágák lettünk a bérmunkára.  Azért a fenti képeken túl sok kisfiús cucc nincs.

  Aztán a férfiak csodálkoznak, hogy a nők mitől lesznek ruhamániásak.:)))

 • 2008.04.10 08:59:38fülemüle

  Ezek a ruhák is többségében lányoknak valók. Ugyanezt látom az üzletekben is. Szerintetek miért van ez? Kérek egy fiúsruha posztos is!

  Marha nehéz a fiamnak ruhát találni, ha nem akarok egy ruhából több pédányt is venni a gyereknek.

 • 2008.04.10 09:27:25megahéja

  Nálam a Jack Sparat kabát és a Makie ruhácska volt a nyerő :-)

 • 2008.04.10 09:32:27cseresznye

  fülemüle, megértelek! Nekem ugyan lányom van, de át-átsandítok a fiús cuccokra is, hisz még nem fejeztük be a gyerekgyártást, illetve egy-egy vagányabb darab után kutatva a lányomnak.  Amit nem értek (többek közt), minek kell egy csomó fiúruhára idétlen kosárlabdás számot nyomni, vagy hasonló méretben agresszív kinézetű feliratot.

  Sosem tetszett a kosaras dizájn, meg a feliratokat is utálom.  A másik poszton említik, hogy a szülők leginkább a felnőtt ruhák kis mását tartják cukinak. Én is átestem ezen, nem tagadom, de ma már úgy vágynék igazi gyerekes gyerekruhákra. kedvenceim egyébként kezdettől fogva egy-két örökölt darab plüssből, igazi gyerekszabással, gyerekmintával.

  És ne fejezze már ki a gyerekruha annyira a szülők társadalmi hovatartozását!  Persze vannak szép, aranyos ruhák, szebbek mint a mi időnkben ezt nem tagadom.

 • 2008.04.10 10:05:24Maja Papaya

  Tényleg nehezebb fiúnak normális, vagány, ízléses (na persze, kinek mi...) cuccokat találni. A kedvencem, amikor mondjuk egyszínű, vagy egyszerű csíkos hosszú ujjú pólót keresek, és rámméri az eladó, hogy nincsen, ő csak mintásat tart (igen, az óriás kosárlabda/foci-vonal, ráadásul páncélszerű rátéttel), mert azt viszik. Nadrág dettó. Szeretnék nem koptatott, nem feliratos gatyát venni, már-már lehetetlen.  Kíváncsi voltam, hogy ha lesz lányom, akkor is úgy fogom-e gondolni, hogy könnyebb nekik ruhát találni. Igen. Jóval nagyobb a választék. • 2008.04.10 10:13:07almendrico

  "ha nem is akarjuk ebbe öltöztetni a porontyot, de egy virtuális séta a mini-divatbemutatón jó kikapcsolódás."

  "Homokozóban nem túl praktikus, de ez most nem szempont."

  :-D csak en erzem itt szegeny index elore-mentegetozeset? mert az ilyen posztok utan szoktak jonni a forro-vizet-a-kopaszra kommentek, hogy ez micsoda szar, es tul draga, es az en gyerekem nyaron egyszal bugyiban a legboldogabb a nagyi kertjeben.

 • 2008.04.10 10:14:34hanyattka

  mi is ritkán veszünk drága cuccot, mondhatni soha. De a LÉNY viszi a pálmát! :-)

 • 2008.04.10 10:20:50Banán Kamran

  csatlakozom, szeretnék látni hasonló divatbemutatót fiúruhákkal is! én is állandóan keresem a zsebetlen, agyonvarratlan, vicces feliratokat nélkulözo, színes (és nemcsak barna/kék!) fiúgyermekre való ruhákat. egyelore lányom nincs, de a fenti ruhák szerintem gyönyöruek. nekem egyszeruen viselhetonek tunnek és ha jó dizájn akkor a méretezéssel se lehet gond.

 • 2008.04.10 10:23:53Vic7596

  Én az elmúlt hetekben próbáltam a 6 éves lányomnak "normális", hordható nadrágot venni. Volt, tele halálfejjel. Azt hittem, sírva fakadok. Pedig különben nagyon jó anyaga, szabása volt. De azt talán mégse!!!

 • 2008.04.10 10:32:30Maja Papaya

  Zsebes gatyák - a fiamon már jól állnak, nekem is bejönnek, de könyörgöm, egy BÉBInadrág térdére miért kell zsebet / gombot / rávarrást / patentot / egyéb kiálló csingilingit tenni? Oldalára, fenekére szintén... Csak azért, hogy ne tudjon mászni benne a gyerek? Vagy érezze úgy, hogy kukoricán térdepel.  A másik, ami kiakasztott, bodykon, rugdalózókon a nagy rávarrt /hímzett minták, amik belül olyan "kellemesen" dörzsik - lehet, hogy jól néznek ki, de használhatatlanok.

 • 2008.04.10 11:00:46hanna

  Szerintem meg pont fiúknak könnyebb vásárolni, mert pl aranyos ufós meg robotos meg traktoros pólók és nadrágok tömkelegét lehet kapni, de a lányoknak muszáj, hogy im cute, meg kis hercegnős, meg csillogós, meg rózsaszín legyen minden. A rózsaszín rávarrásos farmer aza alap, pedig nagyon gázul néznek ki. Szóval ha nem rózsaszín fodros-bodrosnak akarod öltöztetni, akkor nehéz, főleg olcsón. Drágán persze minden van.

 • 2008.04.10 11:07:30Maja Papaya

  Hanna, az jó, hogy vannak olyanok, de ha a gyermek üvölt a robot és a traktor láttán, akkor már nehezebb a dolgod... :)

 • 2008.04.10 11:19:41Banán Kamran

  nekem innen - a túloldalról, hehe - meg úgy tunik, a lányoknál könnyu, bármilyen ütos szín, plusz egy csipet rózsaszín, vagy piros, és kész az outfit - nincs félreértés. míg ha a fiúcskámra egy picit is rózsásabbat adok (csak a bélése rózsaszín kicsit annak a zöld istenadta kabátkának könyörgöm!), akkor rögtön megkapom, hogy lánynak nézik... és tényleg. persze legalább tudom, hogy édes a pofija :)

 • 2008.04.10 11:21:51Banán Kamran

  ui. engem ugyan nem igazán izgat ha lánynak nézik, de az apját úgy tunik igen. de tudom ez egy árnyalatnyival más téma.

 • 2008.04.10 11:28:18Moira

  Banán Kamran: ne hidd, aa lányom leggyakrabban rózaszín( vagy fehér, mintás- szóval csajos) cuccban van, nagy hajjal, mégis megkérdezik, hogy fiú-e, vagy lány. :-))

 • 2008.04.10 11:32:07Banán Kamran

  :) de tényleg, miért olyan bántó, ha nem rí le rögtön egy kisgyermekrol, hogy fiú-e vagy lány?

 • 2008.04.10 11:35:40Laluna

  nem értem miért panaszkodnak állandóan a fiús anyák hogy nem lehet helyes fiúruhákat kapni, én a Zarában, H&M-ben, Benettonban de még a C&A-ban is látok nagyon helyes fiúgöncöket, de lehet hogy csak lányos anyaként tűnnek ezek helyesnek? Nem tom, mindenesetre úton van a trónörökös, úgyhogy majd megtudom.

  Én azon vagyok kiakadva hogy a 2 évesnek való göncök már egy kategóriában vannak a 10 évesnek valóval, és míg pl. a H&M-ben a bébiruhák szuper cukik, 92-től fölfelé csupa emós, halálfejes holmi van, na jó némi kevés kivétellel.

 • 2008.04.10 12:23:09begyszli

  Én egy-egy nehéz nap után magamról sem tudom megállapítani, hogy fiú vagyok avagy lány:) • 2008.04.10 13:04:20Nilüfer

  csak annyit, hogy ami nem Kínában készül, az HAMISÍTVÁNY!!!!!!:DDDD

 • 2008.04.10 13:13:18Miss Marple

  Na kérem, a kis egyrészes ruhákhoz igen hasonlót sk. varrtam a lányaimnak, őrült édesek voltak benne, és bár sokat hordták, nem is bírták elrongyolni őket, úgyhogy egy másik kétlányos anyuka még nagyon örült nekik. Szerintem egy ilyen ruha kb. egy fél délután alatt megvan, vasalással együtt, az anyag hozzá - vegyünk egy drága variációt - 1500,-, plusz az ego-növelés, hogy ÉN varrtam az ÉN lányomnak. Na de az én korosztályom még a gyakorlati órákon tanult géppel varrni (meg a nagymamájától). Kétségtelen, a sznobfaktort csak egy máshonnan lelopott címkével tudom hozzáadni!  A cipők meg a sapesz viszont tündériek. (Ja horgolni aztat nem tok.) Egyébként a cipő az, amire semmi pénzt nem sajnálok, mert a lábukra nagyon kell vigyázni az öröklődő lábalkat miatt.

 • 2008.04.10 13:23:29egyanyuka

  Lehet hogy velem van a baj, de én ezekbe a ruhákba nem láttok semmi extrát. Még azt sem mondhatnám hogy annyira tetszenek.

 • 2008.04.10 13:37:32zskoncz

  nagyon tündér kisruhák de ezért elég kilátogatni méha az Erzsébet térre Wampolni. ott is taláni hasonlo rucikat

  vagy ha nincs lelkes hazai iparművészeket akik szivesen dolgoznak megrendelésre is. és lehet kevesebb lesz ára,és garantált a minősége.

 • 2008.04.10 14:00:32Katarina

  Begyszli, Nilüfer:-))))))

  Miss Marple: az ötlet nagyon jó, gratulálok a kézügyességedhez is, a kétbalkezes anyukák számára mindez nem megoldható - sajnos, én is a kétbalkezes anyukák táborát gyarapítom.

  Más: majdnem 7 éves fiam és majdnem 5 éves lányom nagyon vékonyka, és az én legnagyobb gondom az, hogy bárhová - értsd: olcsótól a drágáig - megyek nadrágért, az istennek sem kapok olyat, amelyik méretben megfelelő lenne. Amelyik derékban jó, az a térdüket verdesi, amelyiknek a hossza jó, az leszánkázik róluk. Mit tegyek? Varrni sajnos nem tudok.

 • 2008.04.10 14:03:25Brumibaby

  fél-OFF:  Mi az oka annak, hogy lehet egy ruhadarab márkás, drága, bőrbarát anyagból csodálatos dizájnja és lenyűgöző a kivitelezése, az esetek túlnyomó részében a nyakába varrt textilcímke valami borzadály irritatív anyagból vagy módszerrel készül, félóra viselés után kiterjedt hámhiányt okozva felnőttnek, gyereknek egyaránt, ha megkísérled kivágni, általában lebomlik a nyakpaszpól vagy a gallér és, ha csak úgy levágod, alattomos szálacskák folytatják a karmolászást, és ugyanez ismétlődik a póló oldalában is.  Lehet, hogy a másik poszton, az asztrológiáson kellene feltennem ezt a kérdést, mert az a benyomásom, olyan problémáról van szó, amelyet a magas tudomány egyszerűen nem tud megválaszolni...

 • 2008.04.10 14:27:22Atina

  Lehet, hogy hülye vagyok, de mi az az etikett-párna?  Amúgy leendő kisfiús anyukaként én is csatlakozom a nehezen ruhát találókhoz.

  Ami zöld, azon is csipke van.  Nézegettem nagyobbacska (kb. 1 évesre való) ruhákat is. Pl. melegítő kék-zöld színben, rajta királylány virágmintával.

  Úgy döntöttem, majd egy év múlva visszatérek a melegítőkre.  Pici ruhákat csak fehér-kék-barna színben tudtam venni. Élénk színek alig vannak újszülöttekre. Sebaj, 56-os, 62-es méretet úgyis könövi hamar!

 • 2008.04.10 14:41:32cseresznye

  na igem, ha a gyermek elhagyta a bébikort, akkor eegy kategória leszkisiskolás mérettel, ez most nálunk is gond, na de nem akkora, csak a nadrágvásárlással szívtam meg.

  Ja, találtam néhány FEHÉR gatyót, majd elfelejtettem.  De kiskurvának nem és nem fogom öltöztetni, amit a C&A kínált számomra, hercegnősbe sem, amíg nem muszáj. Így kínomban vettem egy 3000ft-os márkást, ami hosszú, derékban bő, de legalább piros.

 • 2008.04.10 15:41:36Cica7

  Brumibaby,

  Milyen igazad van...:))))

  Kiegészítem még a kisnadrágokkal, amelyeknek a derékgumija hozzá va varrva az anyaghoz.

  Mivel van egy kicsi pocakunk, egy idő után szorít a gumi, de ha kibontod, szétbomlik a nadrág dereka.

  Ja, legyen varrógépe az embernek és akkor nincs gond...:(((

 • 2008.04.10 16:01:40Rozina

  Szinte minden cuccát Fanninak (6,5 hónapos) a vateráról és a teszveszről szereztem/szerzem be. Néha becsúszik egy-két kevésbé tuti cucc, de általában minden OK és mindez fillérekért.

  Cipője még nincs, azt val'szeg sajátot kap - bár vannak új cipők is a neten, pld. ajándékként eleve kicsi volt.

 • 2008.04.10 16:04:53Rozina

  A nagyfiamnál dühöngtem állandóan, hogy csak barna és sötétkék egyencuccokat lehet rá kapni. Akkor szoktam rá a használt gyerekrucikra. Bár a decathlonból szerintem lehet ma már őket is szinesen öltöztetni. A saját márkáik egész elérhető áron futnak.

 • 2008.04.10 18:20:27kriszi

  Lányos anya oldaláról: nálam mindig az verte ki a biztosítékot, amikor téli ruhát próbáltam venni a kétévesnek. Egészen pontosan pulóvert. Meleg pulóvert. Elém raktak több ezret, de mindegyik vagy lukacsos volt, vagy mélyen dekoltált, vagy rövid állású. Könyörgöm, ha lányom van, akkor bébikortól tréningeljem a hólyaghurutra/tüdőgyulára??? Nekem valami ilyesmi gondom van a lányruhákkal azóta is :(

 • 2008.04.10 18:37:33cantaloupe

  Szerintem van atmenet boven a mackogatya es rozsaszin balerina kozott. Nekem nem jon be az atomrozsaszin puncsminyonnak oltoztetett lanybaba (es mint hallottam, meg igy, plusz fulbevalokkal is rakerdznek, hogy kislany-e...hehehe, akkor meg nem tokmindegy?).  Nekem tetszik pl. a kantaros, lab kozott patentos, farmer, vagy farmerhatasu pamut gatya, ahhoz body.

  Az is bejon, ha sima feher body fole egy rovidujju, csikos, vidam polot huznak.

  Lanyoknal nagyon tetszik, ha mintas, meleg cicagatya van a szoknya alatt.  Ami ubergiccs, az a talpan vilagitos, mubor kondicipo, en csak najt rajdernek hivom ezeket. Valamint a poliszter ruhacskak, csillammal, spagettipanttal, de ezt mar cseresznye is irta, a miniringyo-stilus.  Hicudzsihoz hasonloan nekem sem tetszenek a giccses, szirupos feliratok, illetve az, hogy a fiuknak most vagy dinoszauruszos, vagy kisautos mintaju rugdalozokat kapni.  Ami egyszinu es elegans, az altalaban draga.

 • 2008.04.10 20:04:58boglár

  Nagyon szépek a ruhák a képeken, ha jól látom, az egyiken anyukának is van egy rózsaszín, az is jöhetne:)

 • 2008.04.10 21:09:53egyanyuka

  Én írtam annó hogy nem csak rózsaszínbe jár a lányom. De azért ezektől a ruháktól én nem vagyok elájulva továbbra sem, pedig megnéztem újra. Nem rosszak, de egy cikket nem értek meg.

 • 2008.04.10 21:09:59Békanőci

  Van a ruhák között egy-két aranyos darab, amit szívesen viszontlátnék a gyereken. De a legtöbb semmivel sem különb, mint amit egy hozzáértő kéz otthon, pár óra alatt összedob( jelzem:ez nem én vagyok, de ismerek nem egy házidivattervezőt:) ). A tutyit szerintem nem könnyű megkötni ha pedig sikerül, hamar kibomlik, feltételezve, hogy bőr. A csúcsos sapi ilyesztően törpés, a kesztű remélem gyapjú és szúr, mert ugye dizájner, ilyenem volt harminc éve.

  Akkor most a nagymamám is dizájner?

  Nekem valahogy neeem...

 • 2008.04.10 21:17:38Békanőci

  A madaras tárcáról az jutott eszembe, mikor általánosban vásárt rendeztünk, és olyan holmikat árultunk amit mi gyártottunk...

  De rosszindulatú vagyok ma, de ehhez sem kell könnyűipari...

  Majd csinálok a lánynak jobbat, és ha majd egyszer Ő csinál nekem egy akármilyet, na az lesz a legszebb!

 • 2008.04.10 21:24:37Moira

  Én múltkor vartam a lányomnak egy kis farmer kabátkát. Gép nélkül is megcsináltam egy nap alatt(mert ugye vannak közbe egyéb teendők is :-)).

  Nem egy Chanel, de eddig mindenkinek tetszett, a régi nadrágom meg tökéletes alapanyagnak bizonyult.

  Egy kabátját lemértem, hozzáadtam 2-2 centit, kiszabdtam megvartam, nem ördöngösség. Bár az igaz, hogy én szeretem ilyesmivel pepecselni.

 • 2008.04.10 21:31:44tigrincs

  A nadrággal nekünk is mindig gondunk van. Amelyik derékban stimmel az minimum 20 centivel rövidebb a kelleténél.  Nincs ugyan lányom,de ezeket a ruhákat nem is szívesem adám rá. Vagy csak engem zavar az a sok lógó izémicsoda amit meg kell kötni? Igaz szerintem masnira kötve is simán beakadhat bárhová. Arról nem is beszélve, hogy az oviban ki fogja félóránként megkötni azokat a csuda masnikat. Én cipőt is tépőzárasat keresek mindig a fiúknak. Miért toljak ki velük, ha nem muszáj?

 • 2008.04.10 22:21:14szanna

  Most tanulok/tanulnék varrni, hogy a lányomnak legyenek ilyen cuki ruhácskái. Egy csomót örököltünk, gondoltam a rongyosabbját használom szabásmintának. Egyenesen varrni még nem tudok, de majd talán a 3. ruhát hordhatja is.  A színek és minták terén inkább a fiús cuccokhoz húzok, pólók, nadrágok 90% ilyen. Egyedül nyári ruhát és szoknyát választunk a lányoknak szántak közül :).  Ami nekem gond lesz, hogy nem hiszem, hogy megtanulhatok nadrágot varrni őszig. Bár egy rahedli cuccot örököltünk, de az unokatesók 3 évesen, pelenka nélkül hordták azokat a darabokat, melyekbe a lányomat pelenkásan kéne (ősszel lesz 2 éves) belepaszírozni.  Hol lehet kapni fiú/lány nagyméretű ruhákat, pelenkás hátsóra? 98-104-es mérettől felfelé...

 • 2008.04.10 23:09:25Moira

  szanna: jó kérdés, engem is érdekelne. Ugyanis a leányzó már most 80-as ruhákat hor és csak 7,5 hónapos.

  Ráadásul nyáron lesz az esküvőnk (tegnap letárgyaltuk, most már van fix időpont-juhééé), és az akkora tipegő csajszit is szeretném valami helyes kis ruciba felöltöztetni. Az ultragicsess, műanyagrózsaszín koszorúslány ruháktól viszont hányni tudnék. Lehet, hogy varrok neki vmi egyszerű, színben passzoló ruhácskát.

 • 2008.04.10 23:52:50hamsa

  Szanna, ha sikerül egyenesen varrni, akkor már mindent meg tudsz majd csinálni. A szabás egy kis matek, a többi meg megy majd magától, ne add fel. Amúgy: legyen fiúruhás poszt is, agy legalább ötletek, hogy honnan lehetne nempókember, nemkosaras és nemhalálfejes cuccokat adni rá. Az enyém ugyan hordott halványrózsaszín pólót is, de épeszű mintátlant gyakorlatilag alig lehet kapni. Pólóval jó történet: egyszer kölcsönette a 3ées fiú a nőére pink pólóját. Nem bántam, mert gyerekrendezényre mentünk, rmeéltem, hogy legalább mindig látni fogom, hogy hol van a rikítós pólóban. Láttam is, sokat, mert az öszes kislányon is az a T-Comszín volt, egyenruhaként. Lehközelebb csokibarnában viszem.

 • 2008.04.10 23:53:45hamsa

  Jé, pedig van V betűnk is a számítógépen, az előbb kimaradtak. Jóéjt.

 • 2008.04.11 00:17:26sony

  Zöldre vágyó fiús anyukák: A Kenguru Gold tele van tuti zöld fiúcuccokkal. Én lánynak kerestem zöldet, és nem találtam...  Hát, azért a márkás cuccokban van valami pláne. Persze ha tisztességes darabokról van szó. Profik csinálják meg a szabásmintát, nagy tapasztalattal, és vannak olyan szabásminták, amik minden gyereknek jól állnak. A felnőtt márkás ruhákban is ez a pláne. No és az anyagminőség, az anyagok mintája (amit anyagboltban még nem láttam), az apró kis részletek, amit otthon nincs türelme megcsinálni az embernek.

  Van a nagyobb lánykámnak egy márkásabbacska farmer szoknyája. Nincs benne semmi pláne, egyszerű sötétkék, de mégis eszméletlen jó a szabása. Pont úgy áll rajta, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a derekában a gumi állítható, tehát nem is az történt, hogy véletlenül éppen rászabták. Egyszerűen jó a szabása, mert tele van olyan kis trükkökkel, hogy itt egy alig látható ráncolás, ott picit rövidebb, másutt picit hosszabb.

  Mint a fodrásznál. Ha simán levágja egyenesre a középhosszú hajat, a fülnél rövidebb lesz, mert a fül kicsit megemeli. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a frizura, addig kell igazgatni a fülnél, amíg az átmenet nem lesz látható - az eredmény viszont megéri a törődést.  Ezek közül nekem a Makie rucik tetszenek, és a csúcsos kissapka :)

 • 2008.04.11 02:45:44sony

  Hm, kicsit sokszor használtam a 'pláne' szót - tudjátok be a késői időpontnak :D

 • 2008.04.11 07:22:49Katarina

  Moira, picilánynak esküvőre: a friss Quelle katalógusban láttam nagyon csinos alkalmi kislányruhákat, nem csicsás, megfizethető.

 • 2008.04.11 07:54:35begyszli

  Moiara:GRATULÁLOK!!!!!

 • 2008.04.11 09:08:53Normi

  Etikett párnácska???

 • 2008.04.11 10:07:35cseresznye

  Normi, rá lehet írni a nevet, pl az ültetésnél + mindenki megkapja emlékbe. Ilyen szokott lenni mézeskaláccsal is. Csak azon filózom, hogy erre akkor egyenként rá kell hímezni? A többi megoldás gagyinak tűnik.

  Persze lehet, hogy félreértem, és mégis másra való.

 • 2008.04.11 10:18:38cseresznye

  Moira, szintén gratulálok!

  A H&M-ben (Vörösmarty tér) láttam fehér madeirás kisruhát pelenkatakaró ugyanolyan bugyival. Van halvány aprómintás is, meg kevésbé alkalmi sima nyáriruha, de mind pelenkásnak. 86-os a legnagyobb, de szerintem ott jóval nagyobbak ugyanazok a méretek, mint máshol. Az én lányom másfél éves, de 74-est kellett vennem neki a nyári ruhából. A 86-os talán még jövőre is nagy lenne.

 • 2008.04.11 10:56:48Moira

  Mindenkinek köszönöm, a tippeket is.

  cseresznye: normi sztem a képen látható párnára gondolt. Jelen esetben az etikett ruhacimkét jelöl. Jó ötlet egy ilyen kis párna, ha jól emlkészem MM írta, hogy a lányának vart takarót tele cimkével.

 • 2008.04.11 14:26:10keknyul

  Szerintem akinek mar van gyereke, az nem topreng azon, hogy mire jo az "etikett-parna"!

  BARMILYEN, ertsd: BARMILYEN szines, erdekes, fejleszto vagy draga egy jatek, a gyerek szamara a legerdekesebb az oldalan talalhato cimke lesz...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta