SZÜLŐSÉG

Tütüben vagy mackóban menjen a gyerek oviba?

2008. április 8., kedd 14:20

A minap az ovi udvarán egy tetőtől talpig elegáns kislányt láttam, a homokozó szélén ácsorgott és irigykedve nézte várat építő, mászókázó társait. A többiek farmerben, anorákban és egyéb strapabíró ruhában játszottak, főhősünkön divatos rózsaszín velúrcsizma, rózsaszín harisnyanadrág, miniszoknya és rózsaszín bundás kabát volt, színben az öltözékéhez illő kalappal kiegészítve. Milyen ruha való az oviba? Heti kérdés.

Amikor még csak álmodoztunk arról, hogy milyen jó lesz, ha a gyerek óvodába fog járni, elképzeltem, hogy mindig szép ruhát adok majd rá, hisz én is szépen felöltözve jártam dolgozni. Aztán amikor elkezdtük az ovit, az első nap rájöttem, hogy ide bizony nem a legszebb göncök valók. A kölykök naponta kétszer mennek ki játszani az udvarra, ha szép az idő. Míg kint szaladgálnak, minimum hatszor esnek hasra, nyakig elmerülnek a homokban és esnek a sárba a mászókáról. Sajnálnám a csini ruhákat, ha kimoshatatlan fűfoltok tarkítanák őket. Nem beszélve a filctollmintákról.


Így sötét színű, strapabíró cuccokat bogarásztam elő, olyanokat, amelyeket szívfájdalom nélkül mosok rongyosra, akár minden nap. A szép holmikat pedig ünnepekkor és egyéb családi eseményekre vesszük csak elő. Igaz, így sosem fogják azt mondani a lányaimra az ovi udvarán, hogy milyen csinosan öltözködnek. De vajon ez fontos?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.08 18:33:02Hicudzsi

  Szerintem a posztban szereplő kislány nem azért nem homokozott mert csecse cuccban volt, hanem mert az anyja a lelkére köthette, hogy ne koszolja össze. Na ez gááááz... játszótéren már találkoztam ilyen anyuka-egyeddel és erősen bekorlátozott gyerekével. Nagyon sajnáltam a kicsit. :(

  - Izéke tudod csak guggolunk a homokban..

  - Izéke tudod mit inkább ne is homokozz... gyere hintázni az jobb...

  - Izéke tedd le azt a lapátot...

  - Izéke ne kismotorozz lejön akiscipőd orra...  a vége az volt, hogy anyuka hazacsábította egy barbihercegnős mesével :(

 • 2008.04.08 18:40:52Bedekó

  Én nem akarom Tündét bántani, de az egész Velveten ez a tendencia.

  A Gumicukron és a Tejben-vajban-on is.  Mondjuk a Gumicukron a legrosszabb a helyzet, mert ott minden egyes posztban súlyos helyesírási és stilisztikai hibák vannak. Valamint fordításból származó hibák.

 • 2008.04.08 18:47:01sony

  Mondja már meg valaki, miért buli játszótérre mackót adni? Két-három alkalom alatt formáját veszti, kilyukad, hányás lesz ráadni a gyerekre. Ámde mire való egy farmer, ha nem 'zúzni'? Arra találták ki ugyanis :) Vannak vagányabb darabok, amik még koszfoltokkal is cukik :)

  Az oviban egyébként nálunk is játszóruha van. Alvás után mindig csini frizurákkal kapom meg a lánykámat. Ez egy normális, önkormányzati ovi. Négyszeres túljelentkezésel :)  Kislányoknak egyébként az oviban tuti választás a szoknyácska. A pólót úgyis naponta váltjuk, a harisnyát, zoknit is, a szoknyának viszont a világon semmi de semmi baja nem lesz. Tehát ha a lány habos-babos rózsaszín pörgős csodára vágyik, itt a lehetőség.  Még egy fontos dolog: a gyerek ízlését is alakítjuk ám a döntéseinkkel. Tehát ha az első közösségi élményeit igénytelen ruhákban éli meg, biztosan nem teszünk jót vele.  Télre a 2 éves picuromnak fehér kabátot vettem :) Na az nem volt jó döntés, de legalább jól mosható darab volt :D

 • 2008.04.08 18:52:08begyszli

  Tünde:) No para! Dexterke is egy időben hogy kiverte a biztosítékok, most meg mindannyian rajongunk érte (vagy a pocakjáért???), ok tudom, hogy nem mindannyian!!!!

  Shake is biztos lassan visszatér önkéntes (vagy nem?) száműzetéséből és lesz más, akin köszörülhetjük a billentyűzetet:)

 • 2008.04.08 18:52:45Hicudzsi

  Sony nekünk is van farmerünk, de nyomja a gyerek hasát vagy lecsúszik róla. Kantáros nem jó a pisilés miatt, hozentróger dettó necces...

 • 2008.04.08 18:57:50Cyr

  Hicudzsi: Na ezért vadászom én a belül, kismamamódra, gumival állítható nacikat. És akad. Jócskán. Hózentrógli helyett pedig, ha én is kéznél vagyok (játszótér stb), nagyon vagesz - fickóknak is - az övbújtatóba fűzött, megkötött kendő.

 • 2008.04.08 19:00:05Hicudzsi

  Itt sajna nincs nagyon..:( vagy elég drága... A kendőzést én is szoktam, de alányzónál marad a szoknya harisnya meg a magam varrta kisgatyók :))))

 • 2008.04.08 19:07:16zolnaid

  Tünde, végzetes tévedésben voltam idáig, azt hittem azért írtok posztot, hogy kommentek jöjjenek. Mi több, azt hittem te újságírónak képzeled magad, mert én pl. olvasónak képzelem magam.

  Tegnap volt egy kommentem a reklám, bulvár, poszt összefüggésekről, hogy azóta rámszálltál, azt nyugodtan vehetem beismerésnek is, ugye? • 2008.04.08 19:09:34zolnaid

  Nekünk kertészgatyóink is vannak, de nem csúsznak le a gumis farmerek se.

  De most van a C&A-ban egy rakás filléres árú gyereköv.

 • 2008.04.08 19:21:31Brumibaby

  mormi :))))  Tünde, én a Tünde Fan Club frontembereként feljogosítva érzem magam, hogy jelezzem, kicsit sokat foglalkozik a szerkesztőség az utóbbi időben saját magával, amit nyilván az generál, hogy sokat foglalkozunk a szerkesztőséggel. Nehogy azt hidd, hogy mondjuk egy nyomtatott sajtóterméket nem kritizálunk itthon orrba-szájba, de oda ugye nem lehet beírni, vagy legalábbis nagyon körülményes, ide meg egyszerű. Szóval, minthogy a hálátlan olvasótábort úgyse tudod meggyőzni, se mindenkit egyszerre boldoggá tenni, szerintem ne is kísérletezz. Írjatok, mi meg majd fikázunk, kb. ez az optimális munkamegosztás.  Kellő mennyiségű humorérzéket kívánok a nehézségek elviseléséhez!

 • 2008.04.08 19:26:36Brumibaby

  ON

  nekem két gyerekem van, egy fiú, akire nem tudok egy farmernadrágot felimádkozni, mert csak mackóalsóban hajlandó létezni.  és egy lány, akivel minden reggel közelharcot vívok, hogy vmi normális, hétköznapi göncöt húzzunk fel, ne habos-babost és nejlonharisnyát.  Esküszöm, hogy egyforma nevelést kapnak.  A habos-babossal egyébként nem az a baj, hogy nekem személy szerint nem tetszik, bár a lányom, aki skandináv típusú szépség, gyönyörű bennük, hanem hogy teljesen célszerűtlen. A hosszú szoknyára rálép a mászókán, a rövid szoknya felcsúszik a fenekén a csúszdán, stb. Az óvónéniktől nem tudom elvárni, hogy a szükségest meghaladóan öltöztessék, hiszen 25 gyerek van a csoportba, köztük 3 éves is (vegyes csoportba jár).  Szoknyában különben nem lehet csúszdázni, lejön a popsijáról meg a combjáról a bőr.

 • 2008.04.08 19:27:33sony

  Hicudzsi: Gumis derekú farmer? Közben olvastam, hogy írta más is. Nekünk egyébként a kantáros nacik jönnek be, és én nyáron szeretek rájuk adni lengébb anyagú nacikat is. Eddig egyik sem szakadt el, pedig zúzták rendesen. A nagyobb lánykám egyébként 3 évesen nyúlt egyet, azóta minden lecsúszik róla, akármilyen a dereka :I Tehát nálunk mackó, farmer egyre megy: lefele :D

 • 2008.04.08 19:43:05ruju

  Hicudzsi, a H&M és a C&A felénk csak ezzel van tele (gumis gatyákkal). Szerintem nálatok is van, és az megfizethető, és azt sem mondanám, hogy szar minőség (egy szezont tutira kibírnak, de sztem még a kistesókra is jó tud lenni néhány darab)  Mackónadrág nálunk az otthoni, punnyadós kategória (mert szerencsés vagyok, és az én gyerekem bírja a más típusú nadrágokat is) Egyébként uabból a megfontolásból, amit Tünde írt: nem főzök kiskosztümben, de mackóban sem megyek ki az utcára. (Mondom: szerencsés természetű a gyerek)

 • 2008.04.08 19:46:08begyszli

  sony: ismerős a mackók és farmerek útja:) Most azokat a darabokat keresem, amikben állítható gumis derékrész van. Akár még tecsóban is ki lehet fogni ilyen farmereket.

 • 2008.04.08 19:50:16Hicudzsi

  Köszi a tippeket édesek vagytok, sajna a gumis derekúból is kilóg a feneke, ezért harsnyázunk meg szoknyázunk, nyáron a lengébb gatyákkal nincs baj. :)  Ruju C&A nincs, vizsont az itteni H&M eszméletlen drága és elég silány cuccokat találtam benne... van Next a drágább és kettő az olcsóbb kategóriásból, de itt nagy divat a kislányokat Spice-girlnek öltöztetni ezért túltengenek a hülye csípőgatyák és borzalmasabbnál borzalmasabb plüssgatyók, cicanadrágok strasszal kirakott Peaches vagy Princess felirattal a fenekükön...

  Bööö..áááá...

  Hát hiába az angolok nem a jó öltözködési stílusukról ismertek világszerte :) Bár én csípem a királynő wellijét és kendőcskéit :))) amiket a skót birtokon hord...

 • 2008.04.08 20:58:35Cyr

  Brumibaby: Habos-babos alá színben passzoló pamutshort?

  Hicudzsi: Én folyamatosan Next-re szavazok, (némi George és Early Days) illetve TU beütéssel. Ezekből azért vannak tutijó darabok és ha jól tudom, negyedévente frissítik a kínálatot.

 • 2008.04.08 21:02:18Cyr

  Egyébként most nézem, mackógatyánk, mint olyan, egy darab sincs. Sosenem volt. Ami ovisjátszós, az gumis derekú, puha pamut (a csajoknak rengeteg féle rózsaszín és pasztell) gatyó (naná, hogy a legtöbb Next :)

 • 2008.04.08 21:32:33Maja Papaya

  Offfff: Ha már itt kritizálunk: szerintem - hangsúlyozom: szerintem - akkor is elolvasná a nép a cikkeket, ha éppen nincs fotó mellékelve. Szóval nem túl jó fotó helyett jobb választás lenne a semmilyen. Szerintem.

 • 2008.04.08 21:44:32Békanőci

  Barátném kislánya, csak és kizárólag az alábbi ruhadarabokat, valamint kiegészítőket viselve lép ki az utcára:

  -kopogós cipő

  -szoknya

  -kalap(!)

  -retikül(!!)

  Ha csak a postaládát nézik meg, akkor is beöltözik. Így megy oviba, boltba, mamához, játszani.

  A család értetlenül nézi, ez a módi egyikőjükre sem jellemző.

  Csak 4 éves...

 • 2008.04.08 21:49:39verkaverka

  Nalunk a gumis dereku puha pamutot hivjak mackogatyanak. :)

 • 2008.04.08 22:03:15Maja Papaya

  Békanőci: a csajok tudnak :) A miénk képes egész délelőtt strasszos csizmában feszíteni itthon - még nincs egy éves! Hozza, hogy adjam rá. Nekem semmi strasszos cuccom nincs, ez zsigerből jön nála. (A csizmát sem mi vettük neki)  Egyébként nekem fontos, hogy ha kimegyünk a lakásból, akkor jól nézzenek ki. Kényelmes, vagány/csinos göncök, könnyen kezelhetőek, gyermekbarátok, a lényeg, hogy passzoljanak egymáshoz, és ne legyenek nyúzottak, kinőttek. Játszózás egy kicsit más téma, oda ráadom a kopottat is, ha még úgy eléggé egyben van. A foltok sem riasztanak.

  Oviban dettó - benti cucca normális, játszós a kopottabb, de még vagány.  Idétlenül a szüleim udvarán tudnak kinézni, amikor nem mi állítjuk össze a szerkót, valamint nagy kedvencem az óvodai stílus - bármilyen összeállítást gallyra bír vágni a hónaljig húzott nadrág. :)  A csajok tudnakhoz azért még hozzátenném, hogy a fiam másfél éves korától nem vesz fel akármit, szigorúan válogat...

 • 2008.04.08 22:06:34Maja Papaya

  Ja, azért az itthonkáik is rendben vannak, igaz, néha azért becsúszik egy bokacsörgetős mackó, ha már mind szennyes, de szerintem nem ezért fognak később terápiára járni...

 • 2008.04.08 22:23:24verkaverka

  A honaljig huzott nadrag, igen! Amikor ugy nez ki mint nagyapam kilencven fele :)

 • 2008.04.08 22:35:20Maja Papaya

  Egyszer az óvodában várakozva arra lettem figyelmes, hogy egy csoport ebédelni induló gyerek közül az egyikhez odamegy az óvónő, lehajol hozzá - na, mondom magamban, végre egy normális, aki észrevette, hogy a kissrácnak idétlenül álla gatyája, és megigazítja - hát persze, megigazította: felráncigálta a hónaljáig. MIÉRT???  Anyámat is rajtakaptam egyszer, ő azzal védekezett, hogy hát úgyis mindjárt lecsúszik. Akkor meg pláne mi értelme?  Mi is ilyenek leszünk húsz év múlva?

 • 2008.04.08 22:54:57ruju

  Igeeen, a mellig húzott gatya de durva! Betűrt pólóval! Nálunk ezt a naygik produkálják, rendszeresen, ember sík ideg is állandóan miatta. Az öltözködésben is a nagyszülők szokták kiverni a biztosítékot. Mindig elgondolkodom rajta, hogy miért olyan nehéz megkülönböztetni a pizsi nadrágot a mackónadrágtól, vagy az úszónacit a normál alsógatyától, és még sorolhatnám... :-S

 • 2008.04.08 22:58:55verkaverka

  Ja, nalunk is a nagymamak, mert felnek hogy ki fog logni a derekuk szegenyeknek es megfaznak. Ez kulonosen az en fiamnal nagyon realis aki meg az a korosztaly hogy bodyt hord. :))

 • 2008.04.08 23:18:25Maja Papaya

  Nálunk a pizsit azért nem adják rá a kölökre mackó helyett, mert a gyerek faksznis, nem vesz fel bármit. :)

 • 2008.04.08 23:31:55Bognár Zsuzsanna

  Mosasra csak egy tanacs, ha erdekel vkit:  PRE WASH (szoroflakkon, dezodor alaku) az AMWAY-tol

  (en egy baratnomtol veszem, a kicsi olyan 1800 a nagy 2500 korul van arban, de piacon is lattam mar: Hold u.-ban).  Felelmetes a cucc, mindent kihoz, csak a szint nem (ha szintarto a ruha, ami nekem a legtobbnel bevalt,1 anyagbol szedte csak ki a szint).  Rafujni , 1 perc varas, be a mosasba es tadam (meg a kocsiolajfoltot is kiszedte az egkek adidas gatyombol).  Na, ennyit a reklamrol.

 • 2008.04.08 23:57:02Vierre_

  egen, elég markáns reklám volt :)))))))))))))

 • 2008.04.09 07:40:16wish73

  nem olvastam végig idő hiányában, szal lehet, h volt már szó róla: az ovikban, ha kimennek az udvarra, még nyáron is átöltöznek, nemhogy a vegyes időjárású hónapokban. úgyhogy, ha tütüben is megy a leány oviba, az udvarra akkor is a starpabíró cuccot veszi át. nálunk a paradicsomleves és tsai tudnak ruhát tönkretenni, de az itthon és vendégségben is előfordul, ha ebből indulok ki, akkor csak gagyi cuccokat adnék rá. innentől nem látom a problémát, miért gond, h miben menjen a gyerek oviba.

  amúgy élesen emléxem pár héttel ezelőtt, amikor izé tett megjegyzést egy kislányra, aki a szigeten így volt felöltöztetve és nem kapcsolódhatott be a játékba-na, akkor ő csúnyán le lett hurrogva, h milyen alapon minősít másokat.

 • 2008.04.09 07:55:11Meni

  Tök vicces, pont ma állapitottam meg magamban, hogy itt akkor se viszik ki a gyerekeket a bölcsiben, oviban játszani az udvarra, ha kivételesen nincs hideg szél vagy kánikula. Tiszta szivás, a kiskrapek ma reggel is rohant az ablakhoz, onnan szajkózta, hogy "csúda, csúda", pedig még soha nem vitték ki játszani. Mondjuk nem is értik mit akar, lévén héberül nem tudja még, hogy mi is az a csúzda...

  Szóval hogy ON legyek: itt nem gond a ruha, maximum kajás lesz meg filctollas. Arra meg ott a mosógép. Ja, és itt még a középiskolások is tréningbe járnak suliba, valami borzalom. A vallásosok meg egyenruhába. Részemről inkább ez utóbbi, bár bölcsiben nyilván ez sem válna be...vagy igen?

 • 2008.04.09 09:04:04cena

  Pontosan igaza van Nilüfernek. Az én lányim is szép ruhákat hordanak, mert azt szeretik. Itthon se szívesen öltöznek melegítőbe, én meg nem ie erőltetem. Hordják csak nyugodtan szét a szép ruhákat, nem baj, ha koszosak lesznek, és az se baj, ha egy idő után tönkremennek. Úgyis kinövik őket max. egy évszak alatt. Mi úgy csináljuk, hogy ami még szép állapotban megmarad, elajándékozzuk, ami meg nem annyira szép, de még használható állapotban van, azt nekiadjuk a rászorultaknak. Annyira ritkán mennek tönkre a ruhák még intenzív használat közben is, hogy ki kelljen dobni őket.

 • 2008.04.09 09:07:14cena

  Ja, és nem tudom, ti hogy vagytok vele, mióta nekem gyerekeim vannak, nem szeretek magamnak ruhákat vásárolni. Inkább gyerekruhákat nézegetek, és kb 10:1 arányban veszünk gyerek- és felnőttruhákat (a férjemet is beleszámítva). Szóval én nem bánom, hogy egy tavasszal nem csak egy pár cipőt vagy nadrágot veszünk a gyerekeknek. Más kérdés, hogy azt nem engedem, hogy az új cipőjük orrát másnap már "kimotorozzák" a betonon.

 • 2008.04.09 09:15:01verkaverka

  Bizony, en is azon kapom magam hogy nem veszek magamnak annyira semmit, pedig regen nagyon vettem, a ferjem szerint nekem konkretan vegtelen a ruhataram. De mikor legutobb beszabadultam boltokba, akkor is ugy jottem haza hogy csak a gyereknek vettem egy uj nadragot, ami szinten nagy szam, mert borzeken szoktam neki is bevasarolni nem ujakat.

 • 2008.04.09 09:15:44verkaverka

  Motorozashoz vannak kulon azok a cipok amiknek a fel orra gumi, Siestanal lattam, (mas kerdes hogy en nem veszek Siestat de naluk lattam)

 • 2008.04.09 10:29:30Atina

  Én még meg sem szültem, de már most alig veszek magamnak valamit, csak bébiruhákat.

  A terhesség elején vettem 3 kismama nadrágot, meg néhány tunikát.

 • 2008.04.09 12:13:50undokmano

  Nekem ami a legnagyobb fejtörést okozza, az a zokni. Feladom rá, 2 perc múlva meg boldogan hozza a szájában a zoknikat, hogy akkor most adjam rá, és egész nap képes ezt csinálni. Egyszerűen nem tudom rábeszélni, hogy ne vegye le. Pár napja ráhagytam a levételt, és tegnap délután már nem akart kórosan megszabadulni a zoknitól. Ez normális amúgy, hogy a gyerek zokniellenes? :)

 • 2008.04.09 13:10:30Meni

  Undokmanó, szerintem keress rá a zoknira, már volt erről itt valami...Mások is panaszkodtak, hogy a gyerek rögtön lekapja a lábtyűt :) Sajnos - vagy szerencsére - tanácsot nem tudok adni, erre speciel pont nem pörög egyik gyerek sem. De ha a gyereked azzal jön, hogy akkor is a traktoros pulcsit akarja felvenni, ha hót dzsuva, na akkor fordulj bátran hozzám :)

 • 2008.04.09 14:07:58papirbirka

  A lányom bölcsijében nyomatékosan kérték, hogy egybe overált vigyünk kerti váltónak mert azt könnyű rájuk adni és nem folyik be sehol semmi. Amúgy meg az elavult fűtésrendszer miatt a csoportszobában kánikula van, így atléta-szoknya párosításban kell beadni, mert farmerban egy perc alatt leizzadna.

  Az izlésharc egyébként már régóta (1,5 éves korától a neeem beindulásától) tart nálunk is. A hercegnőség megfékezhetetlen, így feladtuk és azt vesszük ami neki tetszik. Az évszakhoz megfelelő legyen, najó legalább kb....

  A szezononként egy ünneplőjét kivéve nem kimélek semmit, minek, gyanús ha egy gyerek tiszta maradt a nap végére, akkor bitangul unatkozott. Azon persze néha morgok, ha a rendmániás lányom minden kilöttyintett üdítő után öltözködni akar és kiborul, ha valami kilukad. De hát Szűz jegyű, nincs mi tenni ellene.

 • 2008.04.09 14:55:19kiscica33

  nálunk gyerekruhát alig veszünk, annyit örököltünk, hogy pár bodyn kívül felesleges venni.

  De még csak nincs két éves és fiú

 • 2008.04.09 17:33:18cecameca74

  Az én lányom 3 mult,mikor milyen kedve van ,nekünk is van kopogós cipőnk és imádja,és szeret öltözködni,lakkozni kell a körmét pedig ezt sem látja tőlem.A habos-babos is koszos lesz és ki kell mosni ,van ilyen is olyan is,az a lényeg hogy szeressen abban lenne ami rajta van.

 • 2008.04.09 18:01:38special

  Ma elvittem a pottom lanyomat a bolcsibe. Meg csak ismerkedunk, lehet, hogy oda fog jarni, lehet, hogy nem.

  Szep rozsaszin gatyat kapott, halvanysarga dzsekivel... aztan megtekintettuk az udvart is...

  Ha lattatok mar kiskoru varacskos disznot, akkor ahhoz tudnam hasonlitani a latvanyt :)  Tiszta hulye vagyok, ez mar a harmadik gyerek, akit az intezmenybe viszek, megsem tanultam semmit?!?! :))))

 • 2008.04.09 18:49:14eino.

  Az oviba kényelmes, gumis derekú nacik valók (legyen bent egy csere), sőt, gyakran a kisiskolásom is felveszi, bár már hozzászokott a farmer egész napos viseléséhez is. Jó idő esetén térdnadrág, egy kényelmesebb szoknya, ha akarja.  Én azt soha nem csináltam volna, hogy külön ruhában viszem be , aztán átveszi a bentit, reggeli után a kintit, aztán ebédhez megint a bentit, ebéd után ovis pizsama, vagy csak levetkőznek bugyira-pólóra, délután megint a kintit, végül hazafelé az ,,utcai" ruhát. Otthon az otthonit, este a pizsamát. Napi 8-9 átöltözés nem éri meg, hogy tipp-toppnak tűnjön az utcán a gyerek. Télen egyszerű, mert úgyis dupla nadrágban van, az alsó egyben a benti is.

 • 2008.04.09 19:23:02nullacska

  az én lányom a Rám-szakadékot 4 évesen rózsaszín harisnyában és farmer mini szoknyában mászta meg, mert nem voltam hajlandó közel harcot vívni vele, hogy mit vegyen fel  és ezzel kapcsolatban azóta is ehhez tartom magam, ezért nálunk valóban előfordult, hogy virágos nyári kalapban mentünk télvíz idején és gumicsizmában nyári negyven fokban. ezek nem okoztak különösebben nagy problémát, ( annyi mindenen lehet velük vitatkozni, az öltözködést én kihagyom ... ) cserébe megtanulta a saját bőrén, hogy miről is szól az évszaknak megfelelő öltözködés  a fiamra viszont bármit adtam az estére úgy nézett ki, mint ha már 150 gyerek hordta volna, így itt is lemondtam nagyravágyó terveimről a csinos és évszaknak megfelelő valamint illedelmes külsőt kölcsönző öltöztetésről.

  a fiam a legmenőbb és legdrágább cuccban is úgy néz ki, mint egy hajléktalan, a lányom a túrt cuccokat is úgy feltúrbozza, hogy a legutóbbi divatnak tűnik ( most serdülők már)  a legkisebb egy sima önkorm-i oviba jár és lássatok csodát : van váltócucc ( van hozzá mondóka is : melegítő alsó, felső, váltócipő! )

  és sokszor így is farmerban megy ki, mert sztem abban vagányabb, és ha sáros lesz van váltógatyája és abban jövünk haza.

  én egyébként farmer párti vagyok, az jobban bírja a strapát, mint a melegítők.  ja és SOHA nem hagyta el a számat az a mondat, hogy " vigyázz nehogy koszos legyen a ruhád" még az ünneplőre sem.  egy dolog viszont naggggyon idegesít : ha a földön lóg a gatyájuk szára és azon közlekednek az utcán, ettől falnak megyek, mert rögtön elképzelem, hogy kutyaszaros földön sétálnak és abba bejönnek a lakásba, ettől kivagyok...

 • 2008.04.09 20:52:52Maja Papaya

  Papírbirka, ezt - "azon persze néha morgok, ha a rendmániás lányom minden kilöttyintett üdítő után öltözködni akar és kiborul, ha valami kilukad. De hát Szűz jegyű, nincs mi tenni ellene." - a fiammal élem át nap mint nap, nem is tudtam, hogy a szűz jegyűek sajátja... Így már értem, mitől ilyen :)  Pont ma gondolkodtam el azon, miután a lányom egy nap kétszer is kitermelte a földet a cserepekből, hogy a kisszobai fikusz és a pálma hogy élték túl Marci közelségét (mindkettő a földön), aztán rájöttem - Marci azért nem földezett, mert utálja, ha koszos a keze :)

 • 2008.04.10 09:11:24undokmano

  Meni, meséld el a traktoros pulcsit, délután vizsgázni kell mennem, és nagyon napfeldobónak ígérkezik a traktoros. :) Mondjuk még csak 13 hós a kiscsávó, de már gyűjtöm az infókat, milyen fegyvereket vethetek be a gyerek ellen a későbbiekben. :)

 • 2008.04.10 09:46:17Maja Papaya

  Undokmanó, bár nem engem kérdeztél, én is megosztom veled a módszeremet - nálunk egy bizonyos kordgatya volt a játékos, csak abban volt hajlandó kimenni a lakásból a srác úgy másfél éves korában. Egy-két hónapig biztosan eltartott az időszak. Hogyan oldottuk meg? Az első nagy harc után felvette koszosan, mert muszáj volt menni, aztán onnantól kezdve a békesség kedvéért inkább mindig kimostam késő délután, hogy már akár reggelre száraz legyen. :) Néha bepróbáltam valami mást, hiába. Aztán jött a nyár - szerencsére, és lett egy másik kedvenc rövidgatyája... :)

  A bundás cipővel azért már könyörtelenebb voltam, és áprilisban addig mentünk boltról-boltra, amíg talált másikat, amit hajlandó felvenni.  Könnyen mondja bárki, hogy lehetnék határozottabb, nekem nem ér annyit napi több óra ordítás, hogy erősködjek.  Most három és fél éves, és képzeld, egy ideje elmúlt ez a fakszni, előkerültek tavaly kapott pólói - érintetlenek, persze - , amiket most szívesen hord, örül, ha kap valami újat, és már nem is kell állandóan magammal hurcolnom, többnyire sikerül eltalálni a kényes ízlését.

  Szóval, ha kifogsz egy ilyet, akkor is van remény :)))  Egyébként szívesen veszek hatékonyabb ötleteket, mert a holnap egyéves kislányom még okozhat nehéz perceket...

 • 2008.04.10 12:27:51undokmano

  Maja :) Csajosban nem anyukaként a nálam 14 évvel fiatalabb ikerhúgocskáimmal voltak vicces élmények. Ők fiúkat meghazudtolva hordták haza a cipőikben a napig min. fél kiló homokot (fejenként). Öltözésnél persze mindkettő imádott választani, és többnyire nem is kellett harcolni velük. Igaz, az anyukájuk igyekezett praktikus rucikat venni nekik. Persze volt csini rucijuk is, ezek is néha igen szutykosak tudtak lenni, de nem nagyon problémázott rajta. Csajok mondjuk nem nagyon voltak erőszakosak emlékeim szerint, így relatív egyszerű dolga volt vele az anyukájuknak. :) Leette vmelyik a ruhát akkor is annyi volt, hogy nedves ronggyal letakarítás, esetleg ha oka volt rá, akkor vmelyik szülő megszídta a gyereket, de nem azért, mert bekoszolta a ruhát. Ruha ment a mosógépbe és az meg szépen megoldotta a koszdolgot. :)

 • 2008.04.10 23:33:01beste

  Simán lehet csinosan öltöztetni kisbestét. A gumis derekú farmerek, kordnadrágok rendkívül praktikusak és kismillió színben, fazonban, árfekvésben kaphatóak. És az óvodában reggel csak plusz két perc az az idő, amikor nőcike szoknyát akar húzni. Ha meg kimennek az udvarra, visszahúzza a nadrágot. Ilyen marha egyszerű.

 • 2008.09.10 12:17:14Kinga001

  Sziasztok!

  Mi játszóra játszóruhát, szinházba pedig alkalmit adunk a gyerekekre :) Oviba meg kényelmes,lányos,nyúzható de nem elnyűttet.

  Izé hsz-e viszont nem tudom,hogy kerül ide, mert Ö az anyuka ruháját ecsetelte, elég hosszasan, igy úgyhiszem valahol az esete lehetett,ha igy megjegyezte pedig itt a gyerekek ovis ruhája a téma :)

  Egyébként meg ,habár akár az is előfordulhat,hogy igaza van,nem tudom, mi köze az anyuka megjelenésének ahhoz,hogy rossz helyen állt meg ?És ha egy mikrominiszoknyás gebe 18 éves leányanya állt volna ott, az nem lett volna baj? :)

  Szerintem az autósok húzzák meg magukat de nagyon a babakocsisokkal / kisgyerekesekkel szemben, mert ök lényegesen többször állnak úgy és oda ahol nem lehet és ahol nem tudja a gyalogos tölük használni az utat.

  Ez az anyuka biztos pint leszarta ,hogy ott áll, meg,hogy a gyerek feje 5 centire van a parkoló autótól, de ehhez nem kellene a kinézetét ecsetelni, mert semmi köze hozzá.

  Most minden anyuka irjon oda nem illő blogokba üzeneteket a sok paraszt autósnak?

  Nagy ötlet,kedves Izé ,valóban :DBlogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta