SZÜLŐSÉG

Játékok, amiktől falra mászunk

2008. április 3., csütörtök 12:30

Folytatjuk a múlt héten elkezdett heti tízes sorozatunkat: ezen a héten a legidegesítőbb gyerekjátékokból készítettünk egy tízes csokrot, amelyhez várjuk az olvasók által idegtépőnek tartott darabok leírásait is.Mely gyerekjátékoktól megyünk a falnak?


1. Csörgő-zörgő keljfeljancsi
2. Háztartási eszközök hangot adó műanyag változatai (mikró, mosógép, fűnyíró)
3. Gyerekrúzsok, szemfestékek
4. Ékszerek gyerekeknek
5. Harci szerelések
6. Festékek, filctollak, tinta és egyéb kimoshatatlan kreatív cuccok
7. Műanyag hangszerek (xilofon, dob, furulya, szintetizátor
8. Zenélő játék mobiltelefon
9. Barbie baba
10. Minden játék, ami sok apró darabból áll

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.03 18:59:29Brumibaby

  Valaki világítsa már meg nekem, hogy egyáltalán minek a játék. Mert - nem mintha mi nem hólapáttal hánynánk a gyerekszobában - a gyerekeink a következőkkel szeretnek játszani:  Föld

  Víz (kiöntve az udvaron, ha szappanos, annál jobb)

  A fentiek kombinációja (sár, pocsolya)

  Tollpihék

  Zsinórok vége (ezt a nagy imádta 3-8 hónapos kora között)

  Újságpapír, színes csomagoló

  Üres flakonok

  Felnőttek mobiltelefonja

  Televízió távkapcsolója

 • 2008.04.03 19:00:41Brumibaby

  Ja, bocs, kissé off, ui. ezek engem nem idegesítenek

 • 2008.04.03 19:07:03Vierre_

  off, szerelmes lettem ebbe a kicsicsicskusban ott fenn, uffffff....  Brumibaby  azért mert a kettő kiegészíti egymást. Van olyan gyermek, aki szerepjátékos van amelyik nem, nálam a nagy kicsit sem a kicsi meg nagyon :)))) Ő pl imádja a kisautót, a buszt a villamost. Csodásakat játszik velük. A nagy a bottal meg a földel meg minden mással....

  ne zárjuk ki egyiket sem másikat sem.

  Amíg nem volt teszkó volt csuhababa meg minden ilyesmi, a szerepjáték, az építés és a rombolás a zsigereinkben van kódolva. Az, hogy ma megveheted a "csuhababát" ahelyett hogy megcsinálnád, sztem nem gáz. Ahelyett hogy barkácsolnál egy autót veszel egyet. A társasok sem rosszak, a zenebonásakat, pláne ha nem hamisak és mondjuk angolul számolnak közben is élvezik, a motorok a bringák is játékok és szeretik őket, a kifestők a könyvek is játékok és szeretik őket,... nem mindig jó visszatérni a természethez minden áron... :DDDDD

 • 2008.04.03 19:09:12Vierre_

  mind a mellett mifelénk is nagy a nyomkodás a dvd és tévé vonalán, úgy kenik vágják a kezelését ezeknek a szarokonak ahogy én néha nem :D Nah ez kamu. Kiváló műszaki érzékkel rendelkezem. Inkább aszondom, amennyie autista a faszim ezekhez, olyan jól nyomják már most a srácok :DDDDD

 • 2008.04.03 19:29:33ildanyóka

  Hangerőszabályzás:

  Nekünk is van szintetizátounk, és a férjem egy gyenge pillanatában felvettem, hogy mi lenne, ha megbarkácsolná. És láss csodát, végre valami férfias feladat! Azóta van rajta hangerőszabályzó! Egy kis fúrás és forrasztás, és nagyon büszke magára!! :D

 • 2008.04.03 19:39:21Moira

  Brumibaby: nálunk is nagy kedvenc a telefonom és a távkapcsoló( a TV-é, a dvd-távirányítója annyira nem jött be a kis harcibabámnak:-))

  JA és az ásványvizes palack, ó igen!

  Újságpapír, zsepi apró cafatokra tépve szájbatömködve.

  De a legújabb kedvenc a hajam. Tépi, rágná, jajj.

 • 2008.04.03 20:39:32marywolf

  Hát én gellerből irtózom mindentől, amibe elem kell, remélem ezt majd a rokonok is megértik vagy majd én értem meg a rokonokat, hogy miért nem értik.

  Elvégre az esküvőre is kaptunk kerti grillt (panelba lakunk, erkély nélkül, az illető sokszor volt nálunk), bár apósom örült neki.

  Olvasva a hsz-eket már nagyon rettegek az ajándékoktól, a rokonok meg szerintem attól, hogy hozzánk ajándékot hozzanak (ismernek egy ideje). Szóval a férjem az ő családját, én az enyémet teszem helyre. Férjem meg javasolta azt is, hogy ami nem tetszik, azt meg felrakjuk a vaterára, de pl amivel nem értek egyet, meg szarnak gondolom, azt másra se szívesen sóznám rá, még ingyen sem.

 • 2008.04.03 20:47:34Marypoppins

  Brumibaby! Bocs, kicsit későn, meg más poszton is, de azért leírom tejes választ :)

  Na a beadott tejeket gyakran ellenőrzik és küldik a KÖJÁL-nak. A tejeket valamikor összeöntik, valamikor nem. Most pl ikreknek kell, tehát azt összeöntik. Meg helyfüggő is, pl Szombathelyen mindig összeöntik, itt csak ha szükséges.

  Ja, valószínűleg lesz gazdája a fagyasztott tejemnek is :)

 • 2008.04.03 20:49:39Marypoppins

  Én múltkor véletlenül kifőztem 2 rágókát. Természetesen mindkettő szétolvadt....

  A megszokás rabja vagyok...áááááááááá :DDD

  Eddig mindent ki kellett főzni!!!

 • 2008.04.03 20:50:55Brumibaby

  Vierre, a kérdés költői volt, és némi iróniát is szerettem volna kifejezni, de vmiért ez újabban nem sikerül, a Porontyon mintha nem érnének célt a fanyar megjegyzéseim, össze kell szednem magam.  Az, hogy a gyerek a földdel szeret játszani, nem azt jelenti, hogy a legóval nem, és azt sem, hogy ne tenném neki lehetővé bármelyiket.  Szóval pl. karácsonyra is Bionicle-t vettünk neki, nem egy hektár szántót...  Pedig, ami engem illet, mezítláb sokkal szívesebben járok az anyaföldön, mint a legódarabokon...

 • 2008.04.03 21:09:59Brumibaby

  Marypoppins, én paramami voltam, és szándékosan főztem ki őket, igen, azt nem bírják ki...  És volt olyan is, hogy ottfelejtettem a gázon a cumit a főzőedényben, és egy idő után az egész lakótelepen a mi szétégett cumink szaga áradt.

 • 2008.04.03 21:11:15Manyizga

  Az összes, hangot kiadó játék idegesítő, amin nincs hangerőszabályzó. A kínai vackok tipikusan ilyenek.  Másik kedvenc a pösze gyereklaptop... "Hellóó kissz bajátom!" Minden bekapcsoláskor. Áhhh! :)

 • 2008.04.03 21:47:01vikimanka

  Na leírtam és elszállt. Már lusta vagyok újra írni.

  A barbie-t miért utáljátok ennyire?

 • 2008.04.03 21:48:12weeyoulee

  hú, a beszélő kutya (az a bűbáj-geil pofis plüsskutyulínó amielyiknek lehet nyomkodni a kezéál-lábát, fülét, mifenéjét és zenél, beszél, bugyuta dalocskákat énekel) az tényleg elég gáz.. és eléggé be is lehet tőle xarni...kislánynak volt kölcsönbe, akire vigyáztam, nem kifejezetten rajongott érte ő sem, de néha azért nézegette...most ugyebár ember megnyomott rajta valamit, erre aktivizálódott benne az interaktivitás és bár már rég nem is játszottunk vele, a legváratlanabb pillanatokban tudott megszólalni, hogy "úúúgy szeretleeeek!" vagy "ölelj meg!" ..hát., majd' beszertam néha :-D.

  Ennek vmivel kutúráltabb vertiója volt a "sütibödön" amibe formákat kell beledobni és vagy spanyolul vagy angolul mondta hozzá a számokat vagy a formák neveit..ez aranyos volt..a bödönke pofija is.

  Amitől én frászt kaptam, az a zenélő mobiltelefon volt, (illetve annak egyik válfaja, barbiebababa volt rajta) és egy bizonyos gomb megnyomására fejhangon kezdett visítani-dalolni a telló, hogy "lállállááá-lálálálálálá" :-S..ennek fiús- Verdás- vetziója viszont tűrhető volt.

  És még egy költői kérdés...szerintetek miért horkol majd' az összes cumira, kéz-láb, pofinyomkodásra reagáló elemes, csecsemőt formázó játékbaba, ha alszik? Vagy a valódi csecsemők is hajlamosak ennyire horkolni? (én nem tudom, nincs még csecsemőm, noha láttam már hortyogó bébit, de az sem horkolt ennyire, mnit a játékbabák általában) ;-)

 • 2008.04.03 21:58:11zolnaid

  2008.04.03 13:21:57 anyany

  Amitől a falra másztam legutóbb, az karácsonykor a párom unokaöccsének a zenélő télapója volt, egy ült, a zenére gusztustalan módon mozgatta a végtagjait. Csak pár napig bírta benne az elem...

  Képzelhetitek mennyit volt bekapcsolva...  Ugyanezt képzeld el felöltöztetett kutya formában, női hangon dalolva.

 • 2008.04.03 22:08:35Laluna

  Én azoktól a játékoktól vagy könyvektől megyek falnak amik 1) nem a gyerek életkorának megfelelők - rengeteg ilyen könyvet kapunk, de gagyi játékot is, sőt igényes játékot is kaptunk már olyat amit majd csak egy év múlva fogok elővenni, 2) veszélyesek (pl. mert kínai gagyi), vagy egy ekkora gyereknek veszélyesek, 3) gagyik (bármilyen szempontól)- hát ilyen aztán volt már mindenféle, könyv is de nagyon sok plüssfigura is, 4) szőrmókok/ plüssfigurák, kivéve ha különösen igényes vagy releváns darab - kiemelten hülyét kapok az óriás plüssfiguráktól, (persze apucinak sikerült egy ilyet beszerezni a gyermek első mikulására anno és ráadásul a jacadiban aranyárban!) , 5) szerintem nincs jó hatással a gyerekre vagy nem való kisgyereknek és 6) ezek kombinációja. Értelemszerűen ilyeneket ajándékba szoktunk kapni, ezeket jó mélyen elásom aztán adandó alkalommal megszabadulok tőlük.

 • 2008.04.03 22:17:43Laluna

  Ja és soha nem tudna egy játék csak azért idegesíteni amilyen tulajdonságai vannak (pl. hangos, sípol ketyeg stb.) ha az egyébként egy jó és hasznos játék mint amiket Tünde a cikkben részben felsorolt (keljfeljancsi, játék házt. eszközök, kreatív cuccok, hangszerek, sok kicsi db mint pl. lego, zenélő játék mibiltelefonból meg van ultragagyi és van hasznos is).

 • 2008.04.03 22:27:28regi

  Laluna, akkor Te birkatürelmű lehetsz :)))))))))

 • 2008.04.03 23:33:04hanna

  Nemtom, azért én Tündével együtt preferálom az olyan hangszereket, mint pl rendesen hangolt nem műanyag xilofon, vagy a finoman zizegő rumbatük a sípoló múanyag valami helyett. Ugyanmá mér gondolják azt a játékgíyártók, hogy a gyereknek a színes szar jobban bejön, mint aminek szép a hangja? Csak nem hülyének nézik? Ugyanez vonatkozik term a műanyag furulya ááá és dobra. Egy sima fafurulyált igen apró korában meg tud már szólaltatni a jermek.

  A filctollakat én is elpakoltam, mert egy egyévesnek nem tudod magyarázni, hogy ne edd meg, ne rajzolj a bútorra, viszont a zsríkréta sokkal barátibb nyomokat hagy, meg az íze is vacak.

 • 2008.04.03 23:36:05hanna

  Ja, mű-háztartási cuccok: sok helyet foglalnak, az igaziak is túl sokan vannak és sok helyet foglalnak. Nálunk az van, hogy mosogatás közben felpattintom Leát a konyhaszekrényre, nyomkodja a mikrót, törölgesse a tányérkákat a rongyával, ha nagyon dől, elkapom, legalább hasznát is veszem a kis gyerekmunkásnak:) Ennyit a háztartási eszközökről. Viszont vettünk az ikejában konyhai szettet, kicsiben, és a formaszaggató teljesen múködik, meg van benne kicsi fa sodrófa, na az nagyon bejött, azzal süti a linzert az apjának, ha nincs kedvem vacsorát főzni.

 • 2008.04.03 23:48:04Vierre_

  hanna megihlettél így kénytelen vagyok bezony cáfolni. Nem direkt eskű :))))  A nagy elég muzikális, hegedűt akart minden áron de nem találtam az istennek sem nekivalót, viszont egy akkori ismerősöm készített a klambónak egy valódi, öt húros, arányosan akordozott mini elektronikus gitárt, amit ha bedugtál az erősítőbe ugyan úgy működött mint a nagyoké :)))

  Szép volt, szép hangja volt, nem volt hamis, jól volt húrozva, jól volt kicsinyítve, minden fasza volt vele, de a nagy három plimbiplimbizés után le se szarta, nem is vette elő soha többet.

  Bezzeg azt a műanyag izét amit a szádba pakolsz és amúgy úgy zongorázol vele mint a zongorával és fújni kell és fasztudja mi a neve :DDDDD azt bezzeg fújják :))))

  Aztán kapott egy szép, igazi xilofont. Az tovább bírta mint a gitár, azzal már legalább egy hétig húztuk.

  a dorombot nem vágta, a kétkanalas egybenőtt faizével zötyögött egy darabig, a japán dob ippegcsak átment a rostán, a csengettyűs dob meg meg sem közelítette.  Szal az ok hogy mi igényesek vagyunk, de van hogy a rusnya kínai csörgös zörgős izé az ami bejön és nem a mi muzikális elvárásunkon megfelelt valódi hangszerek. :))))))  Talán ez is kor függő, lehet, hogy hét, nyolc, kilenc, tíz évesen már értékelik ezeket, de két-három-négy évesen még nem tuti.  Nem tuti. Tehát lehet, hogy van olyan krapek aki igen. Az enyimék nem...  (A faszimnak is megmutattam a fenti kiscsíra képét és ketten üzenjük anoním anyukájának hogy:  jáááááááááááájdecukiiiiiiiiiiiiiiiii deééééééééédes jáháhájjjjjjjjj odavagyunk :DDDDD)

 • 2008.04.04 07:30:48Brumibaby

  Ha jól sejtem, még nem világított rá senki a relatív falramászásra, nevezetesen, hogy pl. a homok természetesen a világ egyik legjobb játéka, ámde amikor a nappaliban a kanapén, a szőnyegen, meg mindenütt találod, mert hull ki a gatyájából is, akkor bizony idegesítő tud lenni.

 • 2008.04.04 07:49:40Kicsi Mini

  Nekem attól a koponyaszerű izétől áll égnek a hajam,amiből csontokat kell kiszedegetni.Ja,meg olyan kirakós játék,ami a belső szerveidet mutatja meg.A mama jézuskája hozott egy zenélő babát,hát eszméletlen volt,VÉLETLENÜL elromlott.

 • 2008.04.04 07:52:46Brumibaby

  Kicsi Mini, arra a régészkészletre gondolsz, amiben gipszből kell kiásni a dinót? Azt mi imádjuk!

 • 2008.04.04 08:56:39Kicsi Mini

  Brumibaby,nem azt,hanem van egy arányos emberi test,és ki kell találnia a gyereknek,hogy a vese pl.hol található.Ajánlva 3-6 éves korig.De egyébként nálunk is a homok a sláger,meg a farakásra mászás és érdekes,9 éves lányom most ugyanúgy gumizik,mint annakidején én.Azt hittem azt már nem is ismerik.

 • 2008.04.04 09:05:04summarygloss

  Akkor én beteg vagyok, mert egyik játék sem idegesített még halálra.  Ha már nagyon unom a zenét, adok a kölyöknek üres gyógyszeres papirdobozba ragasztott szilveszteri színes szerpentint. Ajánlom kipróbálásra a kicsiknél. Előtte belegyűrni, hogy lássa, becsukni, oszt legalább egy fél óra csönd és nyugi, amíg ki tudja nyitni. Vagy csak az enyém ilyen kitartó? A szerpentinért totál oda van, átlag napi 2-3 a fogyasztásunk: felragasztom pl. lámpára, szekrényre, és azzal szórakozik, hogy lerántja. Aztán meg azzal, hogy 20 cn-s darabokra szaggatja. Igaz takarítani kell utána, de akit ez is idegesít...

  Érdekes módon nem eszi meg, bár eleinte tartottam tőle.

 • 2008.04.04 09:17:28summarygloss

  ja, még egy tipp: amíg nem tudja lecsavarni a tetejét (vagy ráragasztani), félliteres pillepalackba belegyömni valami kis kindertojás állatot. Legalább negyed óra nyugi. Ugyanez színes itallal már csak kb. 2 perc. (Nálunk.)  Egyébként ettük a kefét rendesen, mert vettünk a 7vgn 10ezerért készségfejlesztőket, a gyerek persze tojik rá, inkább pillepalack, káddugó, szerpentin, fülpucik doboza, és kis törölközők...Még a saját pelenkájával is jobban eljátszik, mint a készségfejlesztő villogó-zörgő műanyag túróval.  Ja, még egy. Oviba menés előtt adható olyan kocka, aminek minden oldalára más van felvarrva: zipzár, két cipőfűző, csat, gomb stb. a leggyakrabban előfordulók. Otthon is kivitelezhető, de bármelyik varrni tudó ismerőstől is kérhetünk ilyet, nem nagy munka megcsinálni.  Na, nem offolok tovább.

 • 2008.04.04 09:21:39Tünde

  Brumibaby: velvet.hu/poronty/2007/06/07/a_bugyiba_is_bekuszik_a_homok/

  :)

 • 2008.04.04 10:36:19Brumibaby

  Tünde, köszi, nem emlékeztem erre, pedig még ki is fejeztem ott annak a helyzetnek a reménytelenségét, hogy nálunk a lakás minden pontja Tüzép-teleppé válik.  Úgy látszik, a homok a kölkek bugyijában az életem meghatározó problémája...

 • 2008.04.04 21:55:29ildanyóka

  2008.04.04 09:17:28 summarygloss

  A félliteres Nestea-s palacknak nagyobb a szája, mint az átlag, és könyebben betölthető :D De tölteléknek jó a szezámmagtól a dobokockáig minden. Nálunk is nagy siker.

  Karácsony óta egy másik sláger a csomagoló fólia. Amikor kibontottuk az ajándékot, ez kellett. Olcsón megúszta a család. :-)  "a, még egy. Oviba menés előtt adható olyan kocka, aminek minden oldalára más van felvarrva: zipzár, két cipőfűző, csat, gomb stb. a leggyakrabban előfordulók. Otthon is kivitelezhető, de bármelyik varrni tudó ismerőstől is kérhetünk ilyet, nem nagy munka megcsinálni."

  Ilyen kockát egyszer láttam a tv-ben, de csak fél szemmel. Le lehetett szedni róla a "huzatát". Ilyet csinálnék a lányomnak (csak, hogy nekem is jó legyen:-)), csak jó lenne még egyszer látni. Nem tud valaki egy linket?

 • 2008.04.04 22:07:12zolnaid

  www.sensetoys.com/toys/images/products/largepics/5219_Fabric_Skill_cube250.jpg  www.sentoylibrary.derbys.nhs.uk/Portals/0/images/image317.jpg • 2008.04.05 16:46:17Cyr

  Bocs, ha valaki már írta. Igénytelen leporellók hülye szövegekkel és Barbie meg Hercegnő (meg ki tudja még mi) újságok garmadával - nem mi vesszük. Az igénytelen leporellók mellett most megjelentek a RÖVIDÍTETT (basszus!) klasszikus mesék.

 • 2008.04.05 21:27:35Békanőci

  Lassan herótom lesz Micimackótól és barátaitól...

  Kár értük.

 • 2008.04.05 21:33:31weeyoulee

  ja, a rövidített klasszikusok olyan borzalamsak...2 oldalba sűrítve a kb 5-6 oldalnyi mese. Csomó esetben kimaradnak a klasszikius, megszokott mondatfordulatok, így pl. a Piroska és a farkasnál egy mondatban intézik el a nagymama, miért iylen nagy a... -sorozatot vagy az eredetileg pátbeszédes részből narratíva lesz :-S.

 • 2008.04.05 21:38:21weeyoulee

  júúj, barbietól és a hercegnőktől és is frászt kapok. Érdekes, enélkül felnövő gyerek azt mondta ezekre a hősnőkre, nagyon helyesen, (Arielle, Belle, Csipkerózsika, Hófehérke, Hamupipőke ..hm ki is van még?), hogy "királylányok", nagyobbak, vagy akik meg már belekerültek ennek a geil dolognak a bűvkörébe, "hercegnők"-nek titulálják őket. (minek általa a "hercegnő", mnit megnevezés, titulus olyan elcsépelt lesz) - jááááj!

 • 2008.04.05 21:57:23Moira

  Mi kaptunk két olyan (külsejében igen ötletes és aranyos) kiskönyvet, az egyik a Jancs és Juliska, a másik a Piroska és a farkas.

  Nagyon gagyin lerövídítve, és lebutítva!

  A farkas nem eszi meg a nagymamát, mert az elbújik(!) a szekrényben. É a végén a vadász nem szedi ki a farkas gyomrából a népeket, hanem elkergetí.

  A másik is ilyen szintű.

  Azt hittem eldobom az agyam.  A rövidített könyvekről meg még annyit, hogy gimiben az ofőm így fakadt ki egy "kötelezők röviden" könyvet olvasó oszttársamra:

  Ungár úr, magának a nászélyszakája legyen rövidített. Tudja milyen az? A Pechtel úr lefekszik a maga feleségével, aztán utána elmeséli magának!

  :-DDDD

 • 2008.04.05 22:00:19Moira

  nászéjszaka természetesen!

 • 2008.04.05 22:13:03ildanyóka

  zolnaid!

  Köszi! :-)

 • 2008.04.05 22:22:25desagittis

  kicsit off mert nem igazan idegesitő, de baromira ijesztő: a halott csecsemőt ábrázoló életnagyságú baba. Jó, eredetileg biztos úgy gondolták, hogy szépen felöltöztetve cuki kis rugiban, békésen alszik a baba az ágyában. Ezzel szemben amikor a négyéves kiscsaj levetkőztetve végigvonszolja a lakáson és aztán otthagyja a nappali szőnyegén kezét-lábát szétvetve, hanyatt, lehunyt szemmel az tiszta CSI Miami, bakker. Aztán jön még a listán a playstation a 3+ feliratú autóversenyekkel meg a szobai íjkészlet. És az alattomosan szőnyegrojtokban megbújó pattogós apró átlátszó labdák, amin ki lehet törni a felnőttbokát mint atom.

 • 2008.04.05 22:28:32desagittis

  Ez az a fajta amelyik örökre lecsukott szeműre van gyártva, és csak a végtajai meg a feje van műnyanyagból, hogy pethüdten lógjon mindene. És tök élethű. Ug.

 • 2008.04.05 22:37:21Brumibaby

  Moira :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD  Mesekönvyek tekintélyes része vér gáz, a lebutított ócska szövegekkel. Ugyanakkor pl. Zalán Tibor Királylányok könyve csodálatos mesékkel van teli, de Elek Lívia bírt olyan rusnya királylányokat belerajzolni, hogy a fiam azt mondta, nem érti, mit tornáztak ezekért annyit a királyfiak.  desagittis: ilyen zombikülsejű babánk nekünk is volt, és szürke volt a bőre, sztem tuti hullafoltos is!!

 • 2008.04.05 22:57:08Moira

  desagittis: amikor a szülészeten sétálgattam( vonszoltam magam a wc felé), kint a padon ült egy család, dumálgattak, és melettük feküdt egy csecsemő a padon.

  Legalábbis egy tizedmásodpercig azt hittem, hogy az, aztán rájöttem, hogy játékbaba. AZ infarktus kerülgetett olyan élethű volt.

 • 2008.04.05 23:24:10weeyoulee

  Hú, ismerős gyereknek van oylan interaktív (síró, cumizó) játékbabéja, amelyiknek oylan ijesztő feje van elsőre, hogy majd' fászt kaptam...kb mnit a Chucky... és alváskor méf hortyog is rendesen. :-) Aztán megszoktam a baba fejét, msot már egész aranyosnak tűnik:-D

  hol vannak már az aranyos, bájos fejű játékbabák?....

 • 2008.04.06 09:33:46Cyr

  Az se kevésbé ijesztő, amikor valódi gyerkőcről készítenek élethű babát (mellesleg méregpénzekéert). Na attól rázhat igazán a hideg...

  (Csak a - bocs, de marha - szülő össze ne keverje: család szemefénye pihepuha ágyikóban, klónocska a polcon) Brrrrr...

 • 2008.04.06 15:57:02peppermint

  A miénk kapott egy olyan konszolidált fizimiskájú csecsemő formájú babát, ami valami bestiális kacajt hellet, ha megnyomjuk kicsit a hasát. Eleinte próbáltuk nem megnyomni, de mintha egyre érzékenyebbé vált volna, mint egy appendicitis, aztán inkább megműtöttem és kivettem a 2 db ceruzaelem vakbelet belőle. Azóta megnyugodtunk mindannyian.

 • 2008.04.06 15:57:35peppermint

  hellet=hallat

 • 2008.04.06 18:05:41Brumibaby

  a mi csecsemőnk a megmozdítás hatására sátáni kacajra fakad. Főleg akkor szórakoztató, ha valaki éjszaka csak úgy belebotlik...

 • 2008.04.06 19:26:05peppermint

  Brumibaby, ezek testvérek...

 • 2008.04.26 22:02:42miramira

  2008.04.03 21:48:12 weeyoulee  hú, a beszélő kutya (az a bűbáj-geil pofis plüsskutyulínó amielyiknek lehet nyomkodni a kezéál-lábát, fülét, mifenéjét és zenél, beszél, bugyuta dalocskákat énekel) az tényleg elég gáz.. és eléggé be is lehet tőle xarni..  Nekünk is van ,de mond csak melyik dal a bugyuta???  a lányom kettő évesen az összeset tudta.

  A versek is aranyosak (süt a pék,elment vadászni stb....

 • 2008.04.26 22:09:21miramira

  Van pár darab FP játékunk és nagyon aranyosak.

  A barbie miért idegesítő?

  Nem tudom de engem nem idegesít semelyik.

  Örömmel nézem (hallgatom )ahogy a lányom játszik.Igen pár másodperc mulva azt mondja ölelj meg!És???

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta