Kismama 2.0: Picsáskodjunk, kismamák!

15. hét

A ma reggeli félórás szekrényhiszti után (nem találtam benne semmit) úgy döntöttem, beszélnünk kell a terhesnő ruhatáráról! Már a 2.b fázisba léptem, ami azt jelenti, hogy terhesnadrágot is hordok, de még a régi nagyobb „rendes” darabokat is magamra tudom cibálni. Itt köszönném meg a világnak a csípőfarmert, ami a terhesek elengedhetetlen darabja, mert még jó sokáig lehet hordani a hasunk alatt.

Nemsokára jön a 3., majd a végső, borzalmas 4-es fázis. De szerencsére a második gyereket váróknak valószínűleg már van egy csomó olyan ruhája, amit a szülés után vett, mert nem jött rá semmi régije, és azokat most kiválóan tudja hordani. Talán még a 3-as fázisban is. De persze ez sem ilyen egyszerű, évszaktól is függ, én például múltkor télen voltam nagyhasú, most meg nyáron leszek. Tényleg, volt már valaki ugyanígy? Melyik a jobb? Télen rossz öltözködni, az ember nem bír már lehajolni, izzad a sok réteg alatt, és még nagyobbnak néz ki, mint amekkora. De legalább eltakarhatja, amit el akar takarni.


Nyáron ellenben minden elöl van, a duzzadt, vizes boka, a puffadt nyak és karok, stb... De legalább csak fél percig tart felöltözni, egy bermuda, egy atléta, és egy papucs, így tervezem. És mi van, ha megint jön a kánikula? Szabad egyáltalán terhesen a Balatonban fürdeni? És érdemes terhesfürdőruhát venni, vagy elég valami szar bikini, eggyel nagyobb méretben, és kész? De akkor kint van a hasunk, az nem baj? Mennyi kérdés, kétely... ezt csak egy másik terhesnő értheti meg.

Még egy szót szólnék a kismamaruha-kínálatról. Most már valóban több mindent lehet kapni, ez kétségtelen, én mégsem vagyok boldog. Mert én ugyanolyan stílusban akarok öltözni most is, mint eddig! A terhesnők meg hirtelen hölggyé kell hogy váljanak, sőt nénivé. Tényleg sok szép dolgot adnak már a 2 in 1-ban, meg van az az új, a b.boom, a C&A, meg a Benetton, bár az rohadt drága... de valahogy egyik sem az én stílusom. Én zsebes gatyát akarok hordani meg kapucnis felsőt terhesen is. Ciki? Ja és elfelejtettem a legfontosabb forrást, a barátnőink terhesruhatárát. Ők valószínűleg hozzád hasonló ruhákat hordanak, odaadják ingyen, a méret meg... hát, okosan kell barátkozni, hehe.

A hét felfedezése pedig: a belly bra, magyarul kismama top heal tank. Kár, hogy múltkor nem volt ilyenem, ez nagyon praktikus, minden alá fel lehet venni, összetart a kényes helyeken, és kényelmes. Jövő hét a kritikus 16., AFP vizsgálat meg minden, drukkoljatok!
Oszd meg másokkal is!
Mustra