SZÜLŐSÉG

18 évre emelnék a szex korhatárát Lengyelországban

2008. április 1., kedd 21:06

A lengyel kiskorúak jogainak biztosa 18 évre emelné a szexuális kapcsolatok beleegyezési korhatárát. Ewa Sowinska, aki a közelmúltban azzal tette ismertté a nevét, hogy azt állította, a Teletubbies című rajzfilmsorozat a homoszexualitást ösztönzi, úgy vélekedett: egy 18 év alatti lány nem elég érett ahhoz, hogy beleegyezhessen szexuális kapcsolatokba. Amennyiben a javaslatot elfogadják, a lengyel törvényhozás olyan jogszabályt alkothat, amelynek értelmében büntetnék a 18 éven aluliakkal való intim kapcsolatot, függetlenül attól, hogy a fiatalkorú beleegyezésével történt-e vagy sem.


Sowinska viszont hangsúlyozza, hogy nem az a szándéka, hogy megtiltsa a 18 év alatti szexet, hanem hogy megakadályozza "az ezzel való visszaélést", valamint az "éretlen" döntéseket. Mint a Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott interjúban megerősítette: elképzelése szerint továbbra is lehetne házasságot kötni 18 év alatt.írja az MTI.

A javaslat nagy sikert aratott a lengyel társadalom széles rétegeiben, ugyanakkor a baloldal szerint a jogszabály nyomán eltűnnének a szexuális bűntettek határai, ugyanakkor nem tudná megtiltani a szexuális kapcsolatokat a fiatalkorúak között, sőt, ellenkező hatást váltana ki.

Sowinska tavaly a világsajtó címoldalaira került, amikor vizsgálatot indított a BBC Teletubbies című, gyermekeknek szánt tv-sorozata ügyében, mert úgy vélte, hogy a főszereplő, Tynky Wynky a homoszexualitás allegóriája. A lengyel hatóságok végül az Európai Unió bizottsága elutasítása miatt visszakozni kényszerültek. Az ügy ezt követően felkerült a The Washington Post című amerikai napilap "2007 ostobaságai" ranglistájára.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.02 08:19:24amarilo

  Én egyébként egyetértek azzal, hogy a 18 év alatti fiatalok nagy része nem érett a szexre, de ezt nagy ostobaság törvényileg szabályozni.  Enyi erővel azt is törvénybe foglalhatnák, hogy minden szülő köteles naponta 60 percet foglalkozni a gyerekével. (Játék, beszélgetés, stb.)  Szóval a BELSŐ szabályozók hiányát (önismeret, lelkiismeret, stb.) nem lehet pótolni KÜLSŐ szabályokkal.

 • 2008.04.02 09:09:09Meni

  Van itt valaki, aki élt hosszabb ideig Lengyelországban? Mesélje már el, hogy úgy általánosságban milyenek a lengyelek? Tényleg annyira utálok előitéletes lenni (bár a főiskolán a szánkba rágták, hogy az előitélet egy természetes emberi tulajdonság, ami segit feldolgozni a ránk zúduló információkat). De nekem az a benyomásom alakult ki - nem csak ez ezen hir alapján - hogy a lengyelek nagy része totál konzervativ, fanatikus katolikus elvek szerint él, és némileg homofób, antiszemita és rasszista. Nyilván nem igy van. Valaki osszlassa el a sötétséget az agyamban...ha tudja...

 • 2008.04.02 09:20:59Brumibaby

  Meni, én nem éltem Lengyelországban, de jártam ott párszor és volt alkalmam a munkám során is több lengyellel találkozni. Jellemzően nagyon fogékonyak a katolikus vallás külsőségeire, sűrűn vetnek keresztet. Egyebekben eléggé kalmártermészetű társaság. Az emberi érintkezési szokások nekem nagyon szimpatikusak voltak, a férfiak a nőkkel elbűvölően tiszteletteljesek, a kézcsók a találkozáskor alapvető, és nem jellemző trágárság, bazmegelés.  Hülye emberek azonban mindenhol vannak, így nyilván ott is.

 • 2008.04.02 09:34:48meow?

  Brumibaby leirasahoz annyit tennek hozza, hogy a kalmartermeszetu itt nem pejorativ ertelemben ertendo. Pl. ha epp az epernek szezonja van, akkor rengeteg kereskedot latni Varso utcain, a szamukra megszokott helyeken, es kosarszamra veheted az epret 2-3 zł/kilo aron (140-210 Ft), ami nalunk elkepzelhetetlen.  A kozlekedesi kultura is teljesen mas, gyalogoskent nem erzed magad uzott vadkent mint nalunk, es valoban, a karomkodas sem oly elterjedt mint kis hazankban.  A vallasossag naluk (sajnos) igen nagy befolyasolo ero, 'birka' modon azt a politikai iranyzatot kovetik akik a 'legszentsegesebbnek' latszanak. A zsidokat, szineseket nagyreszt nem kedvelik, foleg az idosebb korosztalynal figyelheto ez meg.

 • 2008.04.02 09:39:04Coffie

  össz-vissz 4 hónapig laktam Lengyelországban, vannak lengyel barátaim és az ő esetükben (és a nagy többség esetében) nem arról van szó, hogy "nagyon fogékonyak a katolikus vallás külsőségeire", hanem hogy őszintén vallásosak.

  persze a lengyelek közt is van mindenféle ember, bigott és ateista is.

  a cikk témája szempontjából elgondolkodtató viszont, hogy az egyik német ismerősöm azért hajtott a lengyel lányokra, mert köztük még ma is akad, aki szűzen megy férjhez és nem olyan "használtak" mint a németek (ezt az ismerősöm mondta így, a saját tapasztalatom pedig az volt Németországban, hogy 12-13 éveseknek már "egyéjszakás" kapcsolataik voltak!)

  szóba került már ez a korai kezdés meg a felvilágosítás máshol, de lehet, hogy megérne egy külön posztot.

 • 2008.04.02 09:49:20Meni

  Köszönöm a leirásokat. Nekem csak az antiszemita vonásokat volt "szerencsém" feismerni személyesen, de mindezek ellenére Krakkóban sétálni nagyon nagy élmény volt. Csak néztek volna úgy ránk, mint a véres hurkára... :(

 • 2008.04.02 09:49:44Meni

  Csak NE néztek volna úgy...bocs

 • 2008.04.02 10:00:15Brumibaby

  Coffie, nem teszem ezt vitássá, de 1) én nem éltem Lengyelországban 2) nem vagyok katolikus, ezért a vallás belső megéléséről nem szereztem tapasztalatokat, csak láttam, hogy a külsőségek az itthon megszokotthoz képest nagyobb hangsúlyt kapnak.

 • 2008.04.02 10:11:59summarygloss

  Hát, szerintem nem olyan nagy gáz ez. Ennek is csak a végrehajtásnál véres a torka. Hogy tudják meg?  Egyébként meg felvilágosítás, felvilágosítás, felvilágosítás... ami szerintem egyébként egy nagy túró, mert biológiai szinten magyaráz, de nem ad önbecsülést a gyerekeknek, pláne a lányoknak. (pl. érték vagy, az intimitás is érték, az első alkalom legyen olyasvalakivel, aki tényleg szeret és tettekkel bizonyította, ha a fiú elpárolog, amiért nem fekszel le vele, akkor elpárolgott volna azután is, ha lefekszel vele, stb.)

 • 2008.04.02 10:16:12verkaverka

  Tenyleg a hazassagnal bujik ki a szog a zsakbol, alapvetoen meg hajlando is lennek elhinni hogy komolyan gondoljak hogy 18 ev alatt nem nagyon tud donteni az ember, vegul is nem nagykoru jogilag stb, de ez a bezzeg hazasodni lehet, ez tenyleg a sirva rohogos kategoria.

 • 2008.04.02 10:58:43"izé"

  Én is tudom ezt a lengyel katolikus-izét, csak a rengeteg templomon kívül nem nagyon láttam jelét, de ez nyilván azért van, mert nem tagozódtam bé a népnek az lelkibe, vidéki tanyák és polgári villák helyett a pénzváltók, repülőjegy-irodák és kocsmák környékét jártam bőszen.

  Utóbbikban azt láttam, hogy kitűnő a kocsmakultúra (ami például németajkú meg benelux helyeken igen silány, a déli országokban még csak-csak, de ott is más) amibe beletartozik a végletes barátkozás és a hőbörgő hülyegyerek hirtelen pofánbaszása is (ööö... itten magamról beszélnék... :-)))) ), a nóta és a tánc, a mindenféle hatalom szidalmazása, szóval, minden, ami egy jó keleteurópai kocsmához hozzátartozik.  A másik. Hitvány kis életem egyik legnagyobb tévedésének tartom, hogy lemondtam megjelenésemet a 94-es Lengyel-Magyaron. Felebarátaim, akik - hozzám hasonlóan szarnak a focira, de egy Lengyel-Magyar az más - tömött autókban indultak el Krakkó fel, utóbb hetekig csillogó szemekkl mesélték:

  A mérkőzés kezdetén, ahogy azt kell, a helyi rendvédelmi erők gondosan elkülönítették a két kemény magot. Hamar elkezdődött azonban az átkiabálás és rigmusok kantálása, de a rendőrök kitartottak. Amit azonban a gonosz nem ér el, azt a szeretet megoldja, ahogy azt Yoda, a buddhista Jedi mester is megmondta volt, a rendőrök blokádja összeomlott és az ultrák megindultak egymás felé. A találkozás fergeteges volt. Ölelés, egymás nyakába ugrálás, vengripolákdvábrátánki, a továbbiakban együtt ugrálás, egymás góljainak tébolyult ünneplése(!!!). A felétől képtelenség volt megmondani, hogy ki a lengyel, ki a magyar, angolul beszélt mindenki, amelyik magyar nem tudott, az negyed óra alatt megtanult lengyelül, a lengyel meg magyarul, egymás söréből ivás, zászlócsere, ruhacsere, barátnőcsere, elképesztő volt! Az elválás szomorúságát az vigasztalta, hogy a környékbeli kocsmákban lehetett folytatni, ahol a leghevesebb veszekedések a százkilós népnemzeti ultrák között az volt, hogy ki fizesse a töménykört.

  És a helyzet az, hogy ebben egy csepp túlzás sincs. (Jó a barátnőcsere, lehet, de benne volt a levegőben :-)))) ).

  Kivételes, felkent és megismételhetetlen este volt, egyrészt kár, hogy ez a posvány világ egyre kevesebb ilyet enged meg, de ami még kárabb, hogy hülye lustaságból kimaradtam belőle!!!!  Hát ilyenek (is) a lengyelek.  Meni "Nekem csak az antiszemita vonásokat volt "szerencsém" feismerni személyesen" címmel és "Csak NE néztek volna úgy...bocs" alcímmel előadott performanszára meg csak azért nem reflektálok, mert ez egy baba-mama-papa-blog, és bár én magasan teszek az "OFF"-jajveszékelésre, ez a téma valószleg télleg nem idevaló.  A 18 alatt tilos a szex, az meg faszság és kész.

  Van olyan ország, ezt zabálja egy ostoba réteg, van, de hogy ez alapján a mittomén tizedik beírás már arról szól, hogy a lengyelek antiszemiták, az azért jó humor, én például simán kikérném magamnak, hogy ha valaki az alapján próbálna megítélni engem, hogy olyan országban élek, ahol jelenlegi parlamenti párt harcolt a "kötelezően választható etika" megnevezésű, valójában a hitoktatást az állami általános iskolai oktatásba sunyin becsempésző tantárgy bevezetésért...  Egyébként meg Sowinska asszonytól követelem a teljes nemi fejlődési folyamat törvényi szabályozását, ennek keretén belül azt is, hogy az ifjú hölgyek mikor vehetnek párnát a lábuk közé és az egészséges ifjú mikortól gyúrhatja a répát, milyen gyakran és mire gondolhat közben, és a törvény megszavazásával egyidejűleg a lengyel törvényhozásnak Rejsz-tág elnevezését is kérem megszavazni.

  Idióta. :-)))))))))))))  Basszameg, ennyit pofázni, mint én... :-))))))))))))))))

 • 2008.04.02 11:09:01Meni

  Izé, én baromira birom a stilusodat, meg tök jó, hogy leirtad ezt a focis sztorit, ugyanis éppen azt kértem, hogy meséljetek a lengyelekről. Az igazi lengyelekről, ne azokról a zsigerből antiszemita állatokról, akikkel volt szerencsém találkozni mindkét lengyelországi utamon. A téma pedig azért való ide, mert nekem ez az igen erős élmény maradt meg, és ezek után érdekelt, hogy aki ott élt, az vajon szintén igy látja-e. Igy látta. Nem volt cél a szétOFFolás, nem is történt meg, ment tovább az eredeti téma..uff..

 • 2008.04.02 11:27:48Coffie

  amarilo, summarygloss, egyetértek. szerintem sem gáz annyira, de nyilvánvalóan rossz vagy kivitelezhetetlen megoldás és éppen ezért inkább az emberek (gyerekek) szemléletén kellene változtatni.  a korhatárnak meg valahol mégis jelentősége van. egyrészt az is durva, hogy mondjuk a XIX. században egy lány elkezdett menstruálni 16 évesen, férjhez is adták. a neveltetése felkészítette a szerepére, tehát agyilag is elég érett volt. vagyis volt egy testi érettség a szexre (bizonyos körökben nyilván tabutéma volt, de azért lehetett tudni egyet és mást) meg volt egy szellemi érettség a házastársi szerepre. - nem mennék bele a kényszerházasságok taglalásába, voltak boldog házasságok akkor is, aki nem hiszi, olvasson Jókait...:) a mai lányok gyerekként érnek meg testileg, az elkötelezettségre meg általában mondjuk jóval húsz fölött. tizenéves korukban már tombolnak a hormonjaik, de a házasságra nem érettek, ez nyilvánvaló. szerintem a javaslat házasodást nem tiltó része ezt akarná orvosolni (nem tartom valószínűnek, hogy beválna). szóval nem könnyű.  izé: úgy röhögtem, hogy felébredt a gyerekem...

  szerencsére visszaaludt. • 2008.04.02 11:57:30Coffie

  izé még egy: volt olyan lengyel ismerősöm, aki szerint a két nép pont azért szereti ennyire egymást, mert egyforma szar a foci :)

  azóta a lengyelek már jutottak ki világversenyre :)))  mivel az általunk megszokott nemzettudat felbomlóban van, nyilván felbomlik ez a "barátság" is. azért vannak még nyomai.  ja és templomból nem csak sok van, hanem járnak is beléjük és ezt komolyan is gondolják, de ez megint olyan téma, mint az antiszemitizmus.  meni: minden ilyen élményért kár, és biztosan vannak lengyel antiszemiták meg vadkatolikusok, de én csak (ilyen szempontból) normális lengyelekkel találkoztam. szóval nem gondolom, hogy ez annyira jellemzö, de nyilván neked attól még ez - ahogy írtad is- nagyon erős benyomás marad. tényleg kár, hogy nem a normálisával találkoztál.

 • 2008.04.02 11:58:29Coffie

  Meni  bocs

 • 2008.04.02 12:13:40ruju

  Coffie, és többiek, ez iganis gáz sztem, annak ellenére, ogy nyilván én sem akarom, hogy gyermekem idő előtt és totál felelőtlenül vágjon neki a nemi nagybetűs életnek. De mikortól felelős?! Mert 18 felett sem, még egészen sokáig, sztem. Egyéjszakás kaland 18 felet felelős? Baromira nem. Da hát ha így jött össze... Szóval sztem a mai szabad világban ez már gondolati síkon is nevetséges.  OFF

  Meni: azért nem kell Lengyelországba menni, h. az embert antiszemita attrocitások érjék. A mi megítélésünk sem kifejezetten liberális tőlünk nyugatabbra...  És erre ne reagáljon senki, mert valóban nem tartozik ide. Köszi.

  ON

 • 2008.04.02 12:46:56Coffie  "18 évre emelné a szexuális kapcsolatok beleegyezési korhatárát"  itt végülis akkor az a kérdés, hogy aki jogilag még gyerek olyan dolgokhoz, mint a szavazás vagy a cigaretta, alkohol (na ez utóbbi pl tényleg nagyon komoly probléma a lengyeleknél) akkor a saját nemi életéről szóló döntéshez is gyakorlatilag az.

  az nyilvánvaló, hogy ez nem működik törvényi szabályozással, főleg nem ezzel a házassági felhanggal, de maga az "alapeszme" érthető valahol. szerintem.  a gyerekek érettségében meg nyilván nagyon nagy a szórás, van olyan volt osztálytársam, több is, aki 15 évesen szexelt először, de ugyanaz a pasi ma a férje (és a cikkhez kapcsolódva nem mellesleg jóval idősebb nála) és a gyerekei apja. fel is voltam háborodva és féltettem a barátnőmet, de ők valószínűleg érettek voltak rá, én meg biztosan nem lettem volna az.  na lehet, hogy most én leszek a "beépített kommentező" :)  DE  az egyéjszakás kalandról: én el tudok képzelni olyan szituációt, amikor két felnőtt ember csak szexelni akar és ez nyíltan ki van mondva és óvszert használnak aztán meg nem kíváncsiak egymásra, ez szerintem ebben az esetben nem totális felelőtlenség, persze vannak más vetületei a dolognak, de ehhez (és főleg a védekezéshez) érettség kell, (na meg egy másfajta felfogása a szexualitásnak, ami M.o.-on szerintem nem létezik, de ez megint más téma) ami bizonyos életkor fölött sincs meg feltétlenül, alatta meg nagyon ritkán. azt, hogy ez mennyi, csak nagyjából és általánosítva lehet megsaccolni, mondjuk 18...

 • 2008.04.02 13:11:39ruju

  Coffie, ebben igazad van, de az általad vázolt egyéjszakás szituhoz igen kevés a 18 év. "De mikortól felelős?! Mert 18 felett sem, még egészen sokáig, sztem." Ebben benne van.  Meg még egy halk OFF:

  Azért volt nekünk is - talán nem is csak egy - hasonló kaliberű (egészségügyi) miniszterünk... Ezért sem kell a "szomszédba" menni.

  ON

 • 2008.04.02 13:23:12ruju

  Well... :-S

 • 2008.04.02 13:52:51Coffie

  Ruju, szerintem mi egy malomban őrlünk:  "érettség kell, (...) ami bizonyos életkor fölött sincs meg feltétlenül"  alsó határok megvonásáról van szó.  szerintem se érett az átlag 18 éves, de ha elszakadunk a törvény alapjáraton kicsit abszurd voltától, akkor mi alapján határolnánk be mondjuk 21 éves korra ezt az életkort, ha nagykorúság 18-tól van? vagy ha valaki már vezethet autót 17 évesen, akkor miért szexelhetne csak 21 éves kora után?  a magam részéről jogosítványt se adnék 17 éveseknek.  szóval szerintem ugyanazt mondjuk, csak Te a másik irányból.

 • 2008.04.02 14:09:16cseresznye

  Minden az alkalmazáson múlik. Ha a törvényt nem használják többre, mint hogy egyes visszaélések büntethetőek lesznek, akkor is ha a sértett elmúlt 16, az jó.

  Én inkább így olvasom a házasságos utalást, vagyis, hogy az ellen irányul, amikor nem mindkét fél akaratával történik a dolog.  De hogy ezt lehet-e így alkamazni - az a gyanúm, hogy lehetetlen, mert a betű túl merev az élethez.

 • 2008.04.02 14:12:52ruju

  Cobold, igen.  cseresznye: ezt nem lehet törvénybe iktatni. Amúgy meg minden elismerésem azoké a fiataloké (jééézus ez de szarul hangzik), akik csak és kizárólag azzal szexeltek, akivel utána az életüket is leélték (ill. jelen idő), na. A szövegben egyébként az áll, hogy ha beleegyezéssel történik, akkor is tilos. Nonszensz.

 • 2008.04.02 14:15:45ruju

  Ja, de csak azért nonszensz, mert a szexet már nem 18 fölött kezdik "a mai fiatalok" :-DDD (sem).  Sztem a 16 év az egy normális vízválasztó e téren, ill. asszem itthon 14 év alatt büntetendő (?) Amúgy meg ha a szex az egyik fél beleegyezése nélkül történik, és feljelentésre kerül sor, akkor KORHATÁRRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL büntetik, nem?

 • 2008.04.02 14:21:49thais

  Kedves "Tanár úr"! Aki ilyen szöveget le mer ide írni, annak bizonyosan nincs semmi köze a pedagóguspályához. A lengyelek szidalmazása pedig épphogy arról tanúskodik, hogy értelmiségi ilyet nem mond és nem gondol. A lengyelek sem homogén nemzet. Köztük is van biztosan oyan, aki ezzel a törvénnyel egyetért/nem ért egyet. Személy szerint én egyetértek vele, a korai, érzelem nélküli szexualitás sokat árthat a testnek és a léleknek is. Nem feltétlen szűzen kell a házasságba lépni, bár ha valaki mégis, az nem feltétlen bolond. Kivárta, amíg a társa nem kizárólag a testére volt kíváncsi néhány óra erejéig. Volt ismerősöm, aki az első kapcsolatához ment feleségül. A mai napig boldog házasságban élnek. Semmit sem vesztett, hogy kivárt. Ha valaki idejekorán kezdi el a "nagybetűs" életet (legalább is úgy gondolja), az hamar kiéghet lelkiekben, a szexualitás érzelmi oldalát talán kisebb intenzitással éli meg. Nem biztos, de gyakori a partnereiket gyakran cserélő lányok/fiúk esetében. Egyéjszakás kaland 18 életév felett is előfordul bőven. Azt hiszem, nem kellene belehajszolniuk egymást a fiataloknak ebbe. Ha valaki tartogatja a szűzességét a várt nagy szerelemre és 16 évesen még szűz merne lenni, akkor sokan megvetik érte a fiatalok közül. Ezt a tévhitet kellene eloszlatni.

 • 2008.04.02 14:52:11szövetszöcske

  Hat, ezek a 18 ev alattiak, hat ezek eretlenek. Nem is gondoljak komolyan, semmi jovobetekintes, csak az a csunya dugas. Biztos satorban, satanista koncert utan bepialva-befuvezve, a platoi erzelmek meg a szuzesseg mely tisztelete az nuku. Pfuj. De meg a 18 evesek is eretlenek, az tutti.

  Es az a vicc hogy ezt egy csomoan veresen komolyan gondoljak, foleg mert itt nem hemzsegnek a 18 evesek meg azalattiak hogy beszoljanak frankon. Bezzeg amikor valaki harminc folotti anyuka lefikazza a 20 ev koruli bizonyosan eretlen anyukakat, akkor azt helyreteszik jol.

 • 2008.04.02 14:55:49verkaverka

  thais szerinted az nem nonszensz hogy valaki a hazassaghoz eleg erett a parkapcsolathoz nem? Ahhoz eleg erett hogy eldontse egy eletre kivel akar elni de ahhoz nem hogy eldontse _meg_ nem akar papirt, de kapcsolatot vagy szexet akar? Ez teljesen nyilvanvaloan nem arrol szol hogy eleg felnott vagy erett-e, hanem hogy ne akarhasson szexet hazassag elott. Az lesz a kovetkezo lepes hogy betiltjak a hazassagon kivuli szexet ugy ahogy van?

 • 2008.04.02 14:57:59verkaverka

  (en se gondolom hogy jo dolog ha a tizenotevesek egyejszakaznak, de nem is ez a kerdes)

 • 2008.04.02 15:50:39kobalt

  De jó hogy Anno nem volt ilyen irányzat , alig birtuk kivárni 15-16 évesen hogy a szomszédban lévő 30 éves" néni"elcsábítson .-addíg meg önkiszolgáló.

 • 2008.04.02 15:53:39Atina

  Aztán, ha 16 évesen férjhez megy a lányka, s még el is hiszem, hogy a pl. 2 évvel idősebb férj vár a házasságban még 2 évet a dugással, s az a kezdő nőnek nem jó, vagy szar, akkor válni fog?

  Persze nem kötelező férjhez sem menni 18 év alatt, de van egypár kis naív. Aztán mondjuk esélye sem lesz, hogy megismerje milyen a jó szex.

 • 2008.04.02 18:40:03trollkotze

  "az egyik német ismerősöm azért hajtott a lengyel lányokra, mert köztük még ma is akad, aki szűzen megy férjhez és nem olyan "használtak" mint a németek"

  Brrr, nekem valahogy ez sem szimpatikus... Mármint, kicsit olyan, mint a boltban, hogyaszongya, "jó napot, Béla vagyok, és bontatlan árut kérnék" meg "jó napot, Pál vagyok, nekem jó lesz a használt is".

 • 2008.04.02 18:42:42trollkotze

  "a korai, érzelem nélküli szexualitás sokat árthat a testnek és a léleknek is"

  Igaz, de ki vagy mi határozza meg, hogy mi a korai? Holmi törvény?! Nemár...

  A szüzesség pedig csak egy állapot, nem érdem. Szvsz.

 • 2008.04.02 18:59:52anyany

  OK, tiltsák meg. De hogyan fogják ellenőrizni, hogy a 18 év alatti szexelt e már a 18 éven felülivel?

  A 13 és 15 évesek továbbra is szexelhetnek?

 • 2008.04.02 21:42:57Vierre_

  izééééééééééééé, már megint el vagy tünve, hát öcsém, még az emilcímed is törölted. Mivan? O.o Nyomi , ne izélj má :DDDD  Más.

  Valaki írta, hogy szerinte sem érettek 18 év alatt a szexre az emberek.

  Ezen kurva jót mosolyogtam, mert mi is a 18-dik életév? Egy törvény által meghatározott határvonal ugyebár. Kérdem én, akkor most miről is beszélünk.

  Én spec 16 évesen dugtam először. Nagy ordenáré orgazmushegyes szeretkezésnek nem hívnám, így maradok a dugásnál. Nagy szerelem volt, amilyen nagy, olyan gyorsan véget is ért :)))))))) a csóka nálam hat évvel idősebb punk volt , okos, vicces, csak éppen kicsit életidegen. Azóta meg is halt.

  A lényeg. Nem éreztem hogy érettség kérdése, szerettem, elvoltunk, megvolt és a nők nagy hányadának, sőt ki merem jelenteni a férfiak nagy hányadának is ez kb ennyi is.  Aki egyből nedvesedett és eljutott a csúcsra annak grat, nem azt mondom, hogy ez nem lehet, csak én még nem találkoztam ilyennel :)))))  Én nem korhoz kötném.

  Jelzem anyukák apukák, nem fogjátok tudni megszabni a gyereketeknek, csak magatokra gondoljatok és soha ne feledjétek saját kamaszkorotokat, hogy mikor keféljenek először és kivel.  Én ha tehetném, minden fiatal srác mellé aki éppen az első aktus elött áll kirendelnék egy nála hat- nyolc évvel idősebb lányt- nőt aki tapasztalt és már tudja mi a különbség a kurás és a szeretkezés, a lefetyelés és a nő orális kielégítése, a ki be huzogatás és a kézzel a gé pont megkeresése, az öt perces markáns faszverés a nőben és egy fél órás-órás aktus közötti különbséget. Vágom, hogy alpári egy két kifejezés ellenben tisztán mutatja a különbséget.

  Ha tehetném, minimum negyed évig összerendelném őket, és utána engedném szabadon az ifjú titánt, aki már tudja, hogyan s mint kell a szerelmét, vagy egy nőt úgy kielégíteni, hogy mindkettőjüknek jó legyen.  Forrasztópálcával beégetném a tudatukba, mi az, hogy védekezés és azt gondolom akkor talán kialakulna egy olyan, amit úgy hívnak: szexuális kultúra.  Akkor nem lenne annyi tizenéves abortusz, akkor nem lenne annyi fájdalom és frusztráció mind két oldalon és nem lennének olyan statisztikák miszerint az amcsi nők átlag harminc évesen érik el az első vaginális orgazmust.

  És ami a statisztikában nincs, nem halna meg annyi nő úgy, hogy közben soha nem érte el és soha nem tudta meg hogy mi is a jó amúgy a szexben és csak azért csinálta, mert kellett.  Persze van még ezer árnyalat, én egy vázlatos képet mutatok arról, hogy miért nem kor kérdése a szex, ismerek én olyan lányt aki 17 éves és szűz, a barátja 18 és képes volt úgy a lánynak csiklós orgazmust produkálni, hogy a jeány csak flesselt hogy ilyen is van, de vár még, és a fiút ez nem zavarja, mert szereti. Alakítják szépen lassan, összeérve egymás szexuális kultúráját.  És ismerek olyat is aki 14 évesen vesztette el a szüzességét, soha nem lett terhes és élvezte a szexet.  Nah akkor most mivan?  És előre kérnék bocsánatot a vallásos emberektől, ha úgy érezném kéne , de nem érzem: az a dogma hogy szüzen menj férjhez- netalántán feleséghez a szexuális élet tekintetében a legnagyobb kibaszás és ezt nagyon komolyan így gondolom. Azon kívül, hogy valszeg a mélyen vallásos fiatalemberek is bizony sutyiban, nagy lelkitusa árán de előkaparnak néha egy egy csöcsös-puncis újságot és kiverik, azon kívül a szex nem csupán egy testi kontaktus, hanem a szerelem egyik alappillére a lelkiség és a szellemiség mellett. Az ember önértékelésétől a kiegyensúlyozottságáig nagyon sok minden a szerelmemmel folytatott inteligens szexuális élet függvénye. Nincs olyan szerelem, mely tudatalatti vágyak, sutyi maszturbációk nélkül működne negyven évig.

  MI van ha szüzen megyek egy házasságba? Nincs tapasztalatom és a férjemnek sincs, nyilván az ilyen karakterű ember hasonló körből választ párt.  Ritka esetben szépen kialakúl egy jó szexuális viszony, bár aki mélyen vallásos és nyilván ehhez mérten a testiség kérdésében korlátolt a felszabadultság érzését egy ilyen viszonyban ritkán éli meg.  Rosszabb esetben, merem állítani gyakoribb bele sem gondolok, hogy a kötelező szex, a szexmentes házasság ami felbonthatatlan, mit okoz egy nőnek vagy férfinek, igen is lelki szinten.  Senki ne gondolja, hogy én a szexet az alfának és omegának tartom sőt. Csupán most a szex oldaláról közelítek és nem a lelki vagy szellemi összhang keresését kutatom. És ki merem jelenteni, hogy bár sokan dobálóznak a nagy szavakkal, hogy a szex a legkevesebb, a szex csak egy mellékes dolog, valójában egy párkapcsolatban a szex- a jó szex- hozzá járul a kapcsolat kiegyensúlyozottságának.  Tehát nem azon kell agyalni, hogy ki mikor érett rá, hanem azon, hogy ki kivel szexel először - másodszor- haradszor, ki mennyire ismeri a testét és a párja testét, ki mennyire alkalmas odafigyelni a másik igényeire.  Az hogy ez most 15 vagy 20 évesen következik e el, az másodlagos.

 • 2008.04.02 21:48:19Vierre_

  1: "Nincs olyan szerelem, mely tudatalatti vágyak, sutyi maszturbációk nélkül működne negyven évig." itt kimaradt a --- szex nélkül.  2:"És ki merem jelenteni, hogy bár sokan dobálóznak a nagy szavakkal, hogy a szex a legkevesebb, a szex csak egy mellékes dolog, valójában egy párkapcsolatban a szex- a jó szex- hozzá járul a kapcsolat kiegyensúlyozottságának."  itt nyilván kiegyensúlyozottságához, csak nagyon benne voltam és elagyaltam. :))))))  A többi stimt kb. :D

 • 2008.04.02 21:53:24miramira

  Vierre - Taps Taps!!!!

 • 2008.04.02 22:13:03Brumibaby

  Tudósítás az Indexen:  Nagy többséggek Vierre Vierrowskát választotta ifjúságvédelmi ombudsmannak a szejm. Vierrowska első intézkedései között rendelt mindent 17 éves fiú mellé egy 30 éves nőt, majd a vaginális orgazmus előidézését felvetette az emelt szintű érettségi követelményi közé (megjegyezzük, hogy a Jagellú Egyetem kezdetben kiürült).  Vierrowska azonban nem adta fel, intézkedései ma már az EU legmagasabb köreit is foglalkoztatják. Az EU munkaerőpiacán ugyanis komoly feszültséget okoz, hogy a Nyugat-Európát elárasztó lengyel vízvezetékszerelők és kőművesek, akiket korábban megvetéssel és lenézéssel fogadnak, már nem tudják kielégíteni a ... munkaerőpiac megnövekedett igényeit. A Vierrowska-generációnak nevezett férfiak iránt hatalmas kereslet mutatkozik Európa-szerte.  A minap egyébként foglalkozott a kérdéssel az Európai Parlament is. Az előterjesztést elolvasván több néppárti képviselő rágerjedt a zöldekre, míg baloldaliak egyes, a szélsőjobbhoz tartozó képviselők nadrágjába nyúlkáltak. Az ülés végül határozatképtelenné vált, mert aki nem rohant haza a szállodai szobájába, az is az üléstermen kívül esett neki a padszomszédjának.

 • 2008.04.02 22:33:12Maja Papaya

  Brumibaby, jók a rögtönzéseid :) Az előző savanyás méltatlanul elsikkadt (a "rongyrázós" utazós posztban).

 • 2008.04.02 22:50:53Békanőci

  Egy 18 év alatti fiú érettebb szexuálisan mint egy vele egykorú lány?

  Vagy én vagyok kukacos...?

  És ha két 17 éves összeházasodik, akkor nem szexelnek még egy évig?

  És ha egy 19 éves érett férfi elvesz feleségül egy 17,75 éves kislányt, akkor csak a srác szexel negyed évig? De kivel?

  Különben is: Tynky Wynky hány éves, hogy a homoszexualitás allegóriája mer lenni?  ...

 • 2008.04.02 23:46:02AgentOrange

  Öhhhömm... Én most vettem el a páromat, aki 21 éves...

  16 volt mikor elkezdtük, én meg akkor voltam 27. Most én elévülési időn belül vagyok, még jó, hogy nem vagyok lengyel:)

 • 2008.04.02 23:49:29AgentOrange

  Visszamenőleg érvényesítjük a szextilalmat, hátha ez enyhítő körülmény. Csak félek ezért megöl, és ha mindeketten sitten végezzük, akkor mégis ki hozza be a neszélőre a házi húslevest?

 • 2008.04.03 00:07:48AgentOrange

  Beszélő, nem neszélő, csak megint beleesett a mogyoróhéj a billenytűzetbe. Ezért hamarabb fog megölni szerintem:)

 • 2008.04.03 00:29:55Vierre_

  nyiiiiiiiiiiiii, mogyoróhéj, nyííííííííííí bruhaha, az enyim botrányos. Sztem egy havi étlap van rajta... :))))))))))

 • 2008.04.03 01:07:41AgentOrange

  Az étlap többi részével általában nincs gond, mert valahol elenyészik a tapogatható felület és az alaplap között. A mogyoróhéj a bortányos csak, hidd el:)

  Az asszony meg most olvasta ezt, és nem igazán érti, hogy most akkor neki kell bevonulni vagy nekem, mert az ugye a tervezetből nem derül ki kristálytisztán, hogy kit is büntetnek:)

  Szerintetek a lengyel nagykövetség tudna valami útmutatót adni erre vonatkozólag???

 • 2008.04.03 01:13:48Vierre_

  Én azonnal felhívnám őket, mert a lelkiismeret nem tűr halasztást és nyilvánvalóan a mély bűnbánat rámegy a gyomrotokra, az egészségetekre. Tehát ha esetleg valami ostoba elitélendő módon most még sem vennék fel a telefont, ne legyetek restek, usgyi a nagykövetség, kihalgatás, bevallás és a büntetés követelése, mely alól nyilván nem akartok kibújni, hiszen pontosan tudjátok, hogy az a bűn amit elkövettetek, azon kívül hogy a pokolra kerültök, állampolgári mivoltotokban is grandiózus.  Tehát asszony ne a monitort bámulja, le az otthonkát, fel a farmert, papus ugorj, kalap, kabát és nyomás. Ne a mogyóróhéjat számolgassátok (nálam töki és szotyi így random ragad be két napra egy egy billentyű) hanem gyónni és bűnbánni!!!!!!!!!!!!!!!  :))))))))))))))))))))))))

 • 2008.04.03 01:38:08AgentOrange

  Na mostan itt problémák vannak ezzel a bejelentéssel... Sőt, porblémák:)

  Egyrészt már alszik, és ha felébresztem, az főben járó bűn mifelénk. Tudom hogy ez társadalmilag nem annyira elfogadott, de mi olyan kisebbséghez tartozunk, hogy ez itten normális következménye egy ilyen cselekedetnek. A hangosan szuszogást azt már el tudtam fogadtatni nagyjából, azért csak kukoricán szoktam térdepelni (más testhelyzetet lassan már nem is ismerek).

  Másrészt nincs kalapom... Apámét még elkérhetném, de az oda-vissza 400 km kerülő, és a hatóságokat ennyire nem várathatom, úgy érzem...  Nade...  Egyébként pedig előbb-utóbb gyermeket szeretnénk (miután éppen alvó párom befejezte az egyetemet és megízlelte a dolgos hétköznapokat)...

  Most én leendő gyermekemet hogyan kondícionáljam nemi hormonjai ellen? Merthogy ez a katolikus-idiotizmus addigra bőven be fog gyűrűzni hozzánk, aztán majd magyarázkodhatok, hogy a papa meg a mama ezt még másképp tanulta, te meg szívj csak...

  Mivel remélhetőleg én leszek a szülő és felnevelő apukája, kb annyit tud erre majd mondani, hogy "apám, hát kabbe:)" • 2008.04.03 01:39:38Peter_Cs

  A lengyel kormányzat "véletlenül" nem az inkvizíció és a boszorkányégetés felé halad? A történelem kerekét nem szabad visszaforgatni.

  Ajánlatom a lengyeleknek és az összes többi népnek: peter-cs.blog.hu/2007/10/11/a_jovo_tarsadalma

 • 2008.04.03 02:16:10AgentOrange

  Jó a cikk, de sajnos nem errefelé haladunk, az tisztán látszik...

  A boszorkányégetést azt még el is fogadnám, a mostani tv műsorok helyett...:)

 • 2008.04.03 12:16:02trollkotze

  AgentOrange

  Nem tartasz attól, hogy a kedvesedre rátör a kíváncsiság-kiélési vágy? Szokott ilyen lenni nőknél is. Nem piszkálódom, tényleg kíváncsi vagyok.

 • 2008.04.03 19:10:31AgentOrange

  Szerencsére nem vagyok túlságosan aggódós természetű:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta