A védekezés a nők feladata?

Férfiak által szedhető, biztonságos, hatékony és visszafordítható változást okozó hormonális fogamzásgátló tablettát alkotott egy nemzetközi kutatócsoport, írja az MTI. Milyen jó lenne végre eldobálni a tablettáinkat, tömje magát hormonnal most az erősebb nem! Jól hangzik, ugye? Csakhogy.

Egyrészt a pasik éppolyan feledékenyek tudnak lenni, mint mi, nők. Ha nem még jobban (gondoljunk csak a névnapokra és a házassági évfordulóra). Ha elfelejtenek bevenni egyet-kettőt, simán elsunnyogják, mi meg pisloghatunk könnyesen a kétcsíkos teszt felett. 


Másrészt a hírek szerint a nagy gyógyszergyártó cégek is úgy gondolják, hogy a védekezés a nők feladata, ezért nem is kapálóznak nagyon, hogy felkarolják a férfi fogamzásgátlás ügyét. Bár a hormonkutató orvosok egyike, David Handelsman úgy becsüli, hogy három éven belül forgalomba kerülhet a tabletta, a gyógyszergyárakat nem különösképp izgatják az eredmények, véleményük szerint az ilyen szerek előállítása nem kecsegtet nagy jövedelemmel.

Az Egyesült Államokban a férfiak mind nagyobb hányada támogatja a fogamzásgátlás terhének megosztását - számolt be kutatásairól Elaine Lissner, egy nem hormonális megelőzési módszerekkel foglalkozó kaliforniai központ vezetője.

Ha tényleg lesz férfi fogamzásgátló tabletta, a gyermeket még nem akaró pasik megnyugodhatnak, többé nem lesznek a "persze, hogy szedem a gyógyszert, drágám" című átvágós játék főszereplői.
Oszd meg másokkal is!
Mustra