Rajzfilmhősök mesélnek a jégen

Vakuvillanások is kápráztattak minket a látványos show mellett, amelyben Mickey egértől kezdve Hófehérkén és az Oroszlánkirályon keresztül a Hihetetlen családig szinte az összes ismert Disney rajz- és animációs film főszereplői jégtáncoltak.



Szünetben a szokásos szülőlehúzásos játékon indultunk, amelyen jól szerepeltünk.


A Disney on Ice Száz év varázslat című előadása este hétkor, a kisgyerekek arányát tekintve igen későn kezdődött. Az Aréna szinte megtelt az izgő-mozgó apróságokkal, akik türelmetlenül várták a műsor kezdetét. Mielőtt elsötétült a nézőtér, bemondták, hogy nyugodtan lehet fényképezni, ami ritka egy ilyen rendezvényen. Ezt sokan ki is használták és folyamatosan villódzott a nézőtér a vakuktól, a szemműtét után érzékeny szemem zavarta a vakító fény.

Szerencsétlen helyen ültünk, a nézőtér szélén, szinte a díszletek mögött. A 12 méter magas kastélyból csak a tornyokat láttuk, ami a 4400 forintos jegyárat tekintve bosszantó volt. Ha az első sorból szerettük volna végignézni az előadást, tizenötezer forintot kértek volna el egyetlen jegyért, egy négyfős családdal számolva ezek árából egy hosszú hétvége is kijön.

A show Aladdin történetével kezdődött, majd jött Némó és Szenilla, no meg Protkó, a hatalmas cápa, amely látványosan kergette szét a színes halakat. A gyerekek folyton felugráltak a székekről izgatottságukban. Lányaimat az egyszerre felvonuló Disney hercegnők jégtánca varázsolta el. Az első rész végén több nemzet kék-fehér színű, csillogó népviseletében jelentek meg a korcsolyázók, az eddig unatkozó anyukák is meresztgették a szemüket a két félmeztelen táncosfiú irányába.

A szünetben bűnhődtek is, a gyerkőcök a büféhez vonszolták őket, ahol Disney-cuccokat árultak méregdrágán. Egy hercegnőbabáért 3800 forintot kértek, egy tenyérnyi plüss Stitch 2500 forintba került, a nyalókát 500-ért, egy Disney-dobozos pattogatott kukoricát 1500-ért árulták. Mi is gazdagabbak lettünk két fedeles műanyag pohárral, darabjáért 1400 forintot fizettünk a magyarul nem tudó eladóknak.

A második részre már annyira kifáradtak a kölykök, hogy nem nagyon figyelték a jégszínpadot, igaz, kevésbé volt látványos, mint az előző rész. Mulan és Pinokkió története után a Hihetetlen család szereplőit ismerhettük meg. Háromnegyed kilenc körül az ölünkben aléltan fekvő gyerekek utoljára felélénkültek, amikor felcsendült az Oroszlánkirály zenéje és megjelent Rafiki, a majom. Ragyogó szemmel figyelték kedvenc rajzfilmhőseiket, Simbát, Nalát, Timont és Pumbát.

A finálén, ahol az összes szereplő egyszerre keringett a jégen, már nyűglődtek a kicsik. A metrón még motyogtak valamit az előadásról, majd egymásra dőlve csukódott le a szemük folyton. Legközelebb talán jobban bírják majd a gyűrődést.
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek